Hoppa till innehåll

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 2016-05-07 in all areas

 1. 2 points
  Högtryck, gassande sol och öringar som jagar frenetiskt i strömmingstimmen. Egentligen hade vi hoppas på skitväder med mera vind men öringarna finns i zonen ändå. I torsdags hade vi ett fantastiskt fiske. 5 öringar upp. Två strax under måttet, 1 runt 50 cm och två vilda skönheter på 62 och 65 cm. Vi hade även ett flertal följen och såg hoppande öring. Vinden låg på från sydväst och eftermiddagen bjöd på bäst fiske. Skymningsfisket gav ingenting. Såg spigg i ytan och några sporadiska vak. Kanske är öringen mätt efter strömmingsbuffen? Fredagsfisket blev boom. nya tag idag!
 2. 2 points
  Tänkte att det kan vara kul att ladda upp en lite mer udda art. Fisken på bilden tog jag natten till onsdag och det är en Större kantnål och det blev min 31:a svenska art på fluga. Jag har blivit helt insöad på artjakt fast jag kör uteslutande med fluga. Riktigt kul då även de minsta fiskarna kan ge en enorm glädje. Sen är det riktigt spännande att vada omkring på nätterna och spana efter fisk. Denna natten såg jag även sandstubb, skrubbskädda, några riktigt grova havsöringar och tre piggvarar. Tänkte också passa på att visa att man faktiskt kan ta andra arter än de "klassiska" arterna på fluga. Tidigare i vår lyckades jag också ta en sjurygg. Sjuryggen laddar jag upp här utanför tävlan bara för att jag tycker det är en sån fräck fisk, rätt söt till och med eller vad tycker ni? Jag fick båda arterna på ett haröra #24
 3. 1 point
  Som rubriken lyder och mera specifikt är jag intresserad av hot och våld som har blivit utsatt för. Jag funderar på att bli tillsynsman. Jag råkade ut för en otrevlig händelse nyligen som jag helt vill slippa diskutera, men tjuvfiskare ska lagföras anser jag.
 4. 1 point
  Helt rätt!..en skall alltid ha lite mera/i fall att!...så gör jag oxå..men reflekterade över hur sällan!..en stor fisk ens tagit hel skjutlinan ens...bara om en fiskar trångt..så är det bra att ha...men många ggr. som än mera erfarna fiskare säger..så beror en allt för lång lina på en själv i sitt agerande. Saltvattens fiske!..så hade jag hellre haft en snabb båt..
 5. 1 point
  Ensam går fetbort. två lr tre är ok. Du har en grannklubb bara några kast bortöver. De har nog mer erfarenheter. De har åtminstone fått nog av erfarenheter... Det är verkligen inte värt att ventilera dessa i denna totalt sabbade tråd. Lycka till
 6. 1 point
  De enda som borde konsulteras är väl Motala flugfiskare mig veterligen är det de enda som som gjort förändringar som har förbättrat för harren. Hur var det nu, han som la ut stockarna har aldrig sett en harr i en Vätterbäck om jag minns rätt. Att läsa en bok eller avhandling och försöka göra fiskevårdsåtgärder efter ett manus tror jag inte på. Harrarna på Visingsö klarar sig utan stockar såg jag:
 7. 1 point
 8. 1 point
  Har själv som ordförande i FVO fått ta flera diskussioner med tillsynsmän, hur regler skall tolkas. Värst var det när tullen hade jobbet. Vi har haft egna tillsynsmän tidigare, och dessa provocerades avsiktligt av vissa. Men vi slutade med tillsynen, och köper in tjänsten vid behov. Vad vi inom FVO gör är att informera, och åter informera om hur fisket bör skötas. I synnerhet går informationen hem hos yngre personer med framtidssyn. Så jag håller med Ismo om att info är viktigare, än vaktande.
 9. 1 point
  Skulle personligen!! ALDRIG!! ..vilja styra över andras beteende...men kan prata om det ..med dom..om jag har rätt?..vete fan. Vi utbildas hela livet..beroende på jobb! för att tänka bättre å rätt!...rätt alla ggr? utan disskution..som kommer vi inge vart.
 10. 1 point
  Praktexemplar! 700:- Skickat från min iPhone med Tapatalk
 11. 1 point
 12. 1 point
  Den nya serien heter Evotec Cast och finns i tre tempon, M/MF/F. Jag har kastat med allt från 30 till 60 gram med min 15', föredrar nog ca 38-40 g. Ju tyngre lina, desto långsammare upplevs spöt
 13. 1 point
  Det låter ju som det täcker mitt behov i alla fall. Just nu är det minsta jag binder superpuppor i strl 16 men jag tvekar på att jag kommer att binda mindre. Tanken vara bara att möjligheten skulle finnas. Vart köpte du detta pack för 600? http://www.lakelandflytying.com/73317/products/whiting-introductory-dry-fly-hackle-pack--four-1-2-rooster-capes.aspx detta är det billigaste jag kan hitta inom eu. Sedan hade det varit najs att istället för Den vita att få en svart så det blir grizzly/med dun/black/brown. Tack för svaren
 14. 1 point
  Mer sånt här. Tycker lite Laxfiskare kan kasta in handduken oxå. Bra val..!
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+01:00
×