Hoppa till innehåll

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 2017-07-31 in Inlägg

 1. 3 points
  Den korta natten fortsatte med ett väldigt trevligt fiske. Vi luftade säkert ett 10-tal öringar varav en på 48cm! Merparten fick gå tillbaka men vi sparade några "lagom" matfiskar mellan 35-40cm. Från samma vatten men så olika tecknade Nöjda? Jovars..! Gryning på gång. Nu var man ordentligt mör i kroppen efter en hel dag och natts fiske plus vandringen. Återstod bara vandringen på en halvmil tillbaka.. Äntligen på rull hemåt igen i ottan stötte vi på den Norska vägrenen Under hemvägen sjönk temperaturen stundtals ner till nära 0 grader. Slut på dag 5
 2. 2 points
  Havsöring är en myt, uppfunnen av hysteriskt fnittrande haspelfiskare. Som älskar se flugfiskare stå vid oändliga kustvatten och slänga sin lilla fluga 20 meter ut i våra massiva nordliga hav..
 3. 1 point
  Loop GDC #9 Flyt RIO AFS #9-10 Flyt Båda dom väger in på 36g och passar klockrent på det spöet
 4. 1 point
  Jag har aldrig testat spöt du har, men är linan ca 3-5 gram för tung så uppfattas det mjukare än vad det skulle göra med en lättare lina. Om du har en kompis eller om det finns någon annan här på forumet som bor nära, så skulle du bara kunna låna och testa med en flytlina på ca10-11 meter som väger runt 34-36 gram, så kommer du märka att spöt kommer att kännas helt annorlunda.
 5. 1 point
  Femundsmarka nationalpark? Angående näsblodet så kan det uppstå när man sniffar "vitt pulver" med näsan så håll er till ölen pojkar.
 6. 1 point
  Ett tips (eller flera) Börja med att ha spöet samt linan rakt ner alltså spöet vågrätt och linan rakt sen lyft sakta rakt upp då kommer linan att falla mot dig vid en tidspunkt, memorera vart höjden på spöet var när det hände. Då vet du när det mesta av massan (vikten på linan) är från vattnet sedan är det väldigt enkelt att dra bak linan för att göra ett bakkast. Sedan tänk på att spöet skall gå som på en kälke alltså dra spöet i en rak linje vinklat en bit ifrån dig för att sedan gå upp i slutet just för att hålla så mycket av linan som möjligt från vattnet. Sedan väldigt viktigt att kasta i en rak linje fram och inte kasta från sidan som man brukar göra när man spinnfiska utan det ska gå helt rakt, Vinkeln bestämmer du själv men ju högre du har spötoppen ju enklare blir det. Vill du har linbågar som på filmer så tilta ner spöet lite så kommer linbågen se ut väldigt tight och spetsig (fast den ligger bara lite på sniskan egentligen ) Sen börja med en kortare klump på typ 10-11m och flyg, din ser ut väldigt lång och blir jobbigt när man inte riktigt kan tekniken. Kör på 36g lina på det spöet så ska du se att det kastar fint Sen ju lättare lina du använder ju snabbare kommer spöet kännas och tvärtom
 7. 1 point
  Jo men seriöst menat så kunde ju några kinesiska blanks /klingor i im12/nano plus tråd ,ringar holkar mm kunna plockas ihopa till ett (first aid kit) delux.
 8. 1 point
  Såhär vart det när jag repade mitt #5 Loomis..hade kunnat vara riktigt noga!..men orkade ej..ursäkta bild kvalitén.
 9. 1 point
  Håller med tidigare skribenter om att linan verkar något tung och kanske något lång. Som nybörjare blir det lite lättare att hantera en något kortare klump. Jag upplever även att du ankrar linan för långt framför dig. Jag brukar sträva efter att ankra linan så att skarven mellan lina och tafs hamnar i höjd med mig själv. Sedan handlar det om att få få till tajmingen, så att du kastar fram exakt precis när tafsen/skarven landat. Ju mer av klumpen som hinner landa desto tyngre/sämre blir kastet. Gör som Magnolia säger, dvs. att du kastar flera gånger efter varandra utan att släppa skjutlinan, bara för att få till tajmingen. Försök också att ge kraft till kastet genom att dra den undre handen/butten mot din ljumske/mage, istället för att trycka på med den övre handen (vet att det finns olika uppfattningar om detta) Lycka till
 10. 1 point
  Om det är jobbigt att kasta så är något fel. Jag föreslår att du koncentrerar dig på lyftet och ankringen. Du kan öva detta genom att lyfta och ankra 3-4 gånger i rad utan att kasta med mer än klumpen. Variera kraften i lyftet och i den bakåtgående spörörelsen (inkastet) och försök då att få tafsen att landa på samma ställe varje gång. För att veta vad ett lagom starkt ankare är måste du förstås ankra både för mycket och för litet. Ankringens uppgift är "bara" att hålla ihop D-loopen ett kort ögonblick! Med ett lagom starkt ankare blir framkastet lättare och du behöver inte slita så mycket! Visst fixar du det! Det här(det övre) är en rätt bra instruktion: https://www.scandinavianflylines.com/sv/kastinstruktioner/ Kastar själv här: https://vimeo.com/227489311 https://vimeo.com/106872121
 11. 1 point
  Hej, Det är för mycket lina i vattnet när du kastar. Upp lite med spöt och lite mer fart så du lyfter linan, ankra tafsen just precis en bit framför dig och sedan iväg. När du kastar Skagit får du bättre tryck om du gör en vidare båge framför dig och drar spöt lågt för att sedan i slutet komma upp och sedan skjuta iväg. Mao lägg linan framför dig och inte snett till höger. Spötoppen mer till vänster när du lägger ner linan. Tror dock att med det spöt och den linvikten kör du med fördel scandi. Edit: Tittade på filmerna igen och tycker ändå scandikastningen ser bra ut. Kanske ska prova en annan lina. Jag är ingen kastguru själv i den mån att jag bara kastat några gånger, däremot kastar jag konstigt bra ändå.
 12. 1 point
  @Flyrod Vet inte om jag kan hålla med dig angående Visions spön? Min känsla är att de är ett av de företagen som har absolut längst livslängd på sina spöserier. Däremot så har de ju traditionellt sett satsat på spön i de lägre segmenten. Det är inte i det segmentet man skapar "premiumkänsla och anor". Vad som är intressant med Vision just nu är att man nu visar en tydlig ambition att skapa en annan känsla runt märket. Spöserien Merisola och de nya Scoutvadarna är exempel på två produkter som kan mäta sig med det bästa på marknaden.
 13. 1 point
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+01:00
×