Hoppa till innehåll

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 2019-01-17 in all areas

 1. 6 points
  Mitt nya Scott GS 7'7'' #3 tillsammans med Danielsson Nymph W, tänkt att bli min primära utrustning vid hemma ån kommande säsong.
 2. 4 points
  Sitter här i vintermörkret och drömmer tillbaka på bättre tider medan jag längtar efter den kommande säsongen. Så jag tänkte passa på att dela med mig av en historia som är väldigt återkommande, speciellt såhär under vinterhalvåret. Det är en tidig augustimorgon för ganska många år sedan. Klockan är strax efter 7 och jag har efter 5 timmars bilresa genom natten utrustad enbart med en termos med kaffe och mina fiskeprylar kommit fram till älven. Något seg efter att ha gått upp hutlöst tidigt för att ganska impulsivt ge mig ut på egen hand i vildmarken i jakt på känslan av frihet som bara tystnaden i skogen kan erbjuda fylls jag av ny energi medan jag plockar på mig vadarna och börjar förbereda spön och flugor. Jag har egentligen bara ett mål, att fiska. Det spelar ingen roll om jag får något eller inte jag vill bara va där. Solen kommer gå upp ungefär en timme och i väntan på det passar jag på att sätta mig på en sten vid sidan om strömmen för att njuta av det kaffet av påfyllning nummer 4 medan jag rekar strömmen som verkar ha ett förhållandevis lågt vattenstånd på just den här platsen. Nybliven flugfiskare som jag var och helt okunnig vid tillfället fick jag ingen som helst information av detta eftersom jag knappt visste vad jag letade efter. Trots detta var jag ändå fylld med hoppet om att det kanske skulle kunna vara en bra plats jag vald, och lade ut min torrfluga försiktigt. Inte långt därpå, utan någon som helst aktivitet från strömmen hittills, får jag syn på stenen. Det är egentligen ingenting speciellt med den förutom att den på något vis talar tydligt till mig och berättar att här står den. Det är här du ska lägga flugan. Fylld av tro på stenen oljar jag på min fluga, och får till ett av mina bästa kast hittills i den korta flugfiskekarriären så den lilla svarta flugan landar precis där jag har tänkt mig. I samma ögonblick kommer solen upp över trädtopparna, och strålarna träffar den nyoljade flugan så den lyser upp som en stjärna över det glimrande vattnet. Ögonblicket är magiskt. Samtidigt ser jag något. Som en raket kommer en mörk skepnad fram bakom stenen och rusar mot flugan, med hjärtat i halsgropen håller jag andan medan jag ser den simma upp och våldsamt, men ändå elegant svepa i sig frukosten jag lagt ut. Varav den rusar tillbaka mot stenen och irriterat försöker göra sig fri från kroken. På något mirakulöst sätt lyckas jag få in den till kanten. Så fångade jag min första öring. Den var inte särskilt stor, och inget direkt att tala om i förhållande till andra. Men om någon, är det den jag alltid kommer minnas. Tack för att du läste. Dela gärna med dig av din historia!
 3. 3 points
  Hej alla. Missade premiären pga skidåkning men har fått lite salta stänk. Mestadels har det varit trögt men har haft ändå fint fiske. Allt fiske är ju fint. 😁 Även när det blåser 10+, +50cm, vågor som slår över axlarna och med läckande vadare. Nåväl kanske inte just det sista... Tur man hade ett par i reserv - som också visade sig läcka - det är som förgjort. Tur att reservpar nummer tre är sprillans nya så vi ses till helgen!
 4. 2 points
  I denna filmen följer vi med Oskar en hel dag på kusten där han berättar om havsöringsfisket i det kalla vattnet!
 5. 2 points
  Håller fullständigt med dig. Det är en underbar känsla i spöna.. Tyvärr används mitt för sällan... Till mitt spö har jag en Danielsson Midge och en Loop Optistream #2
 6. 2 points
  Årets stora sportfiskehändelse! Vill man få en bred koll på vad som händer i sportfiskesverige är Sportfiskemässan utan tvekan den ledande mötesplatsen. Det här gäller även om vi bryter ut flugfisket. Edge har som vanligt en monter vid kastbanan och vi håller även i år i tävlingen Edgeflyfishing Casting Cup på mässgolvet.
 7. 2 points
 8. 2 points
  Bo å bo! Nog har det blivit ett helt hysteriskt boende för den moderna människan, många tycks ju just inte göra annat än att bo och att jobba jobba för att bara kunna bo. Å jag har blivit äldre, å nog en trygghetsknarkare. Skulle "filmen" kunna backas så: Were ever i dry my waders is my home!
 9. 2 points
  Kallt! ..trodde det handlade om runt 35 - gr. ...Nämen ..kallt är kallt...0gr vatten är fan kallt.
 10. 2 points
  Winston TMF - Tom Morgan Favorit och Abel Super 4n Flank Brown Trout. DeYoung
 11. 1 point
  Jag byggde spöt med Snakebrands Light wire Universal ECOating (ringar) som jag köpte från D.Hoda i Schweitz http://hoda-bamboo-rods.ch/rutenbaukomponenten chf.htm Silkestråd; där köpte jag tre röda färger samt svart från USA; https://www.rushbrooke-strand.com/clover/ff-clover-tire.php Det tog några veckor att få hem trådarna. Valde att använda Clover # 011 cranberry (alltså tranbärsfärgad). Buttlindningarna gjorde jag med nylontråd och Fuji Ultra poly. Jag använde Cromaseal Color preserver som är vattenbaserad. Kollade på nätet vad folk rekommenderade till silkestråd och det var främst ett lösningsmedelsbaserat som nog bara kan köpas i USA och som inte får skickas med flygpost såklart... Kommer det någon mild dag snart ska jag faktiskt provkasta spöt....kan bli intressant om det var värt dessa arbetstimmar. 😵
 12. 1 point
 13. 1 point
  Fler än jag som blir sugna på sommarfjällen? ❤️
 14. 1 point
  Loop Greyline 490 Loop yellowline 382 Orvis T3 Midflex #5 9ft MSX Emarald 490 Sage Spl #0 8ft HS import Black level #4-5 9ft
 15. 1 point
  Guideline Exp4 7'6" #3 Sage Lightline 590 (GIII tvådelat) Sage Approach 590 (för blåsigt sötvatten eller stilla väder på kusten) Sage Approach 790 (dagtid kust) Sage RPL 796 (nattfiske kust) Ett Visionspö från Silverkitet som är klassat #7 men vill ha 19 gram klump när jag kastar (blåsiga dagar på kusten) Sage GIII 10150. Jag klarar mig okej på detta, det är ju fyra spön till kusten ovan. Det knäppa är att Approachen i 590 kastar bäst för mig med #6-linor men sjuan är en klockren sjua så som jag hivar. Inte hunnit jobba klart på 590n linmässigt än men den känns som att det blir en riktig kastkanon.
 16. 1 point
  Jag dundrar in en hel gammal tråd för där har jag samlat minnen och historier för länge sen.
 17. 1 point
  Uppdaterad.. Scott GS 7'7'' #3 Imago IPT F 8'6'' #4 Loop Cross S1 MF 9' #6 Rackelhanen Nr:III 10'2'' #5-7 (1984)
 18. 1 point
  Grym film, tack! Blir inte lite sugen nu....
 19. 1 point
  Spräckt nollan första turen. Blev en halvraga på 62 cm. Tappade en blänkare som klev av vid hopp. 😀 Underbart väder mer likt april än början av januari. Badat i knädjupt vatten. Lyckades att pinka ner i vadarna också vid kisspaus. Tydligen kan jag bara göra en sak taget. Att både pinka och titta på en säl blev för svårt. Ska nog hädanefter låta bli att tugga tuggummi och gå samtidigt.
 20. 1 point
  Halvvägs igenom vinterdvalan! Nu är det inte långt kvar!!!
 21. 1 point
  Har lite svårt att bestämma mig
 22. 1 point
  Min switch setup gifter sig ganska bra. 2st Sage tcx 8119-4 med Hitec-seatrout Hitec 4a och första modellen av gamla svarta Evotec 7ten med gavelbroms .
 23. 1 point
  804 Scott S4 864 Hardy Zenith 904 Hardy Zenith 855 Sameo Classic 905 Scott Radian 907 Scott Meridian 8107 Loop Opti Switch 8132 LTS Valhalla
 24. 1 point
  Ps : Bifogar ett par bilder av ett Hardy de-Luxe Smuggler 8,5" # 6, sju delar från 1990-talet. Hardy var från början leverantörer av fiskeredskap till överklassen, de som hade råd att betala och de efterfrågade också produkter med viss skönhet. Jag tycker att Hardy första grafit Smuggler Spön är ett exempel på detta, det lilla extra som givetvis kostar, men nu kan vi köpa på begagnatmarknaden till ganska rimliga priser. Skulle tro att det går att hitta ett Hardy Grafite Smuggler på Ebay för 2-3 tusinde och de är inte så svåra att hitta. Lädertuben som var extra tillbehör är svårare att hitta och kan kanske kosta samma men har du tur kan du köpa samlat för kanske spöets pris. God Jakt !
 25. 1 point
  Vision Vipu #5, 9' Guideline Fario #5, 9' Loop Opti stream #5, 9' Loop Evotec #4, 8'6" Loop Evotec #6, 9' MF Hardy Zenith #4, 8'6" Loop Cross S1 #5, 9' MF Loop Cross S1 #4, 9' Hardy Zenith #5, 9' Imago IPT #3, 8' Soft Vision Extreme #5, 9' Scott G2, #5, 8'8" Scott G2, #4, 8'8" Scott Radian #5, 9' Scott Radian #6, 9' FB Hardy Zenith #5, 8'6" Hardy Zephrus #5, 9' Clutch Archipelago #6, 9' Clutch Archipelago #7, 9' Hardy Artisan #4, 8'6" Sage X Switch #6, 11' Greys GR50 Switch #6/7, 11'1" Vision Big Daddy #9, 8'4" Ibland undrar jag vad jag håller på med, vissa av spöna i listan borde jag aldrig ha sålt vidare (och vissa borde aldrig ha köpts öht)
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+01:00
×