Hoppa till innehåll

Troutman

Edgemember
 • Antal inlägg

  3 288
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  60

Troutman last won the day on September 15

Troutman had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

883 Excellent

Om Troutman

 • Placering
  Frontline Member
 • Födelsedag 1975-08-12

Information

 • Bostadsort
  Skövde

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  troutman@edgeflyfishing.se
 • Telefon
  180087688626

Senaste Profil Besökare

4 375 profilvisningar
 1. Troutman

  tafsval till torrfluga?

  Räknar du i kryss? (X)
 2. Troutman

  Krokhållare eller inte

  Krokhållare på spöt är precis lika meningsfullt som svetsad ögla på fluglinan och hulling på kroken. 😁
 3. Troutman

  Upprop för vattendirektivet!

  @Kricke26 Visst, är helt övertygad om att vatten blir än en viktigare resurs i framtiden. Det är dock inget skydd för den biologiska mångfalden eller mot exploatering av våra vattendrag nu och i nära framtid, vilket vattendirektivet är. Utan EU-lagstiftningen hade våra vatten varit än mer illa ute. Det är en jävla tragedi om våra barn inte får kunna uppleva levande oförstörda vattendrag - och inte bara våra svenska. Har varit i flera länder där rent vatten är en bristvara och en mycket mer påtaglig livsnödvändighet. Det har dock inte på något sätt hindrat hänsynslös exploatering och förgiftning av vattendrag. Tvärtom. Lagstiftning behövs. Klicka på länken och skriv på mailuppropet nu!
 4. Troutman

  Vad gjorde du med din utrustning i dag?

  70 ungar! Jag gör antagandet att det var en skolaktivitet - har du haft hemmakalas med den svärmen förtjänar du att adlas för din insats som bästa pappa! 😂
 5. Troutman

  2019 4-weight Shootout

  Gillar att läsa Yellowstones tester. Visst - Anderson har tydliga preferenser - men det är samma preferenser genom åren och testerna kan läsas med det filtret. Jag brukar läsa de andra testpersonernas utvärderingar noggrannt, de är ofta intressanta och brukar inkludera någon med ungefär samma preferns som jag själv (och närmare min egen kastförmåga). Att det till stora delar är marknadsföring av årets/senaste modellerna av prestigespön är ju givet, men de är inte ju inte sena att såga prylar som inte håller måttet. ...undrar hur många sålda SA-linor de är orsak till genom åren...
 6. Troutman

  Black Friday/Weekend/Week/Whatever

  Älvräddarna har dubbla priset i webshoppen hela helgen. Som specialare får man välja att bara ge bort pengarna. Det får man alltid - men de förväntar sig större donationer nu när de kör omvänd rea. Själv skall jag se om jag kan hitta en ny dammsugare. Är säker på att det är bättre för alla, planeten inräknad, än om jag försöker bygga en själv. Jag är lite lätt folkskygg vid trängsel och hatar att köa, så det blir säker inte något. (Min bättre hälft är däremot två timmar sen från jobbet, misstänker att hon ”tjänar in en massa pengar” åt familjen 😂)
 7. Troutman

  Upprop för vattendirektivet!

  Europakommissionen utreder nu om vattendirektivet ska ändras – och det finns stor risk att den kommer att försvagas. Detta vore ett stort nederlag för Europas sjöar och vattendrag och allt som är beroende av dem. Det riskerar att göra dem ännu mer utsatta för föroreningar och miljövidriga satsningar på infrastruktur. Innan beslut fattas i frågan så tar Europakommissionen in synpunkter från allmänheten. Syftet med #ProtectWater är att försvara EU:s vattenlagstiftning genom att mobilisera Europas medborgare att uttrycka sin mening i frågan. Ta ställning för en fortsatt stark vattenlagstiftning inom EU - tryck på länken och gör din röst hörd. https://alvraddarna.se/om-oss/protectwater/?utm_source=Älvräddarnas+Nyhetsbrev&utm_campaign=f9647ed69d-EMAIL_CAMPAIGN_2018_11_23_11_07&utm_medium=email&utm_term=0_0e784bef69-f9647ed69d-166739405
 8. Troutman

  Vad gjorde du med din utrustning i dag?

  Riktigt bra kombo. GL Exp 4 i den klassen är ett riktigt fint ”small stream” spö och rullen överlever säkert dig om du inte kör över den med bilen. 😁
 9. Troutman

  Vad gjorde du med din utrustning i dag?

  Stabilt!!! 😄 Har nog aldrig bundit mer än ett halvdussin av något på raken. Fick ungarna ta med sig dem hem?
 10. Troutman

  Grovlek på backing (flätlina) klass 3-6?

  Använder 12lbs och 20lbs backing på klass 0-6. Har 12lbs på några rullar med lite mindre kapacitet. Använder Vision bakkari. (Vit). Nöjd. Har 35lbs oliv flätlina på några rullar som jag inte bytt backing på än. Har funkat bra men är lite mer benägen att trassla och har hitills färgat alla fluglinor som den varit i kontakt med. Skall byta till något som är både grövre och vitt (på rullar som används i havet eller för lax).
 11. Troutman

  Återinplantering med flyg?

  Rimliga förluster vid en luftlandsättning. Bättre än 82:a under Market Garden och sannolikt mycket bättre överlevnad än för genomsnittliga flugfiskare som gör samma sak: ”Tack för att ni flyger med Fjällflyg - vi har påbörjat inflygning mot er utvalda fjällsjö, fäll upp stolsryggen och hoppa ut när den gröna lampan lyser”.
 12. Troutman

  Omdöme Scierra X-Stretch vadare

  Nej, inte just X-stretch. Kan dock inte hålla mig ifrån att kommentera ang generell produktkvalitet; har haft två par tidigare modeller av midjevadare från scierra i närmast identisk design; Det första paret är från 2010. Helt utslitna efter 7 säsonger (och dessutom flitigt använda som arbetsvadare vid biotopvård de senaste tre åren) hänsynslöst tvättade i tvättmaskin med vanligt tvättmedel. Gravelguardsen är trasiga, en byxhälla borta, en av fickorna har förlorat sin funktion som ficka (men man kan lägga ner saker där som man vill ha nere i vadarskon), rumpan ser ut som om jag suttit och fikat på den elaka änden av en golvslipmaskin... De enda platser där vadarna läcker är däremot genom två millimeterstora hål på höger lår och rumpa som jag tror är från eldloppor. Fortfarande snustorr om fötterna om jag inte vadar lårdjupt. Andra paret från 2015. Använt under tre säsonger, sparsamt antal fiskedagar, ungefär 30-40 totalt, eftersom jag har slitit mest på det gamla paret vid hemmafisket. Fortfarande felfria. Tycker de har varit prisvärda vadare i en kvalité som varit bättre än vad jag förväntat mig. Slitstarka som tusan. Gillar fickornas placering. Mindre bylsiga/tjocka i materialet hade varit trevligt, men det är sannolikt det som gjort dem slitstarka. Jag hade gärna betalat mer för att få ännu högre kvalitet/design; individuellt valbar storlek på neoprensockor, fler storlekar (ett mindre storleksintervall på varje storlek) på byxan, robustare innerfickor (höll bara 6 säsonger), dragkedjornas tätning (håller fortfarande men membranet fransar sig och började ge upp efter 6 säsonger), mindre bylsiga/tjocka i materialet hade varit trevligt. Hittar dock inte någon modell från premiummärken som både uppfyller mina krav och har bra rekommendationer. Tänkte köpa Patagonia, men lät polaren pröva sina först... väntar nog med det ett tag till.
 13. Troutman

  Hullingganer Vs Barblessianer

  Fake news. 4-2-9 (1) Barblessianer går mot egen majoritet i valU. Analytiker påstår att extremfalangen som förespråkar ljuster framför hullinglöst förefaller tämligen isolerade men att dessa har en karismatisk förespråkare som mycket väl kan samla missnöjesröster och att ett mörkertal av ljusterväljare inte gärna skyltar öppet med sina sympatier.
 14. Troutman

  Snyggaste kombon spö/rulle

  Snyggt foto!
×