Hoppa till innehåll

Troutman

Edgemember
 • Antal inlägg

  3 030
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  48

Troutman last won the day on February 16

Troutman had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

714 Excellent

Om Troutman

Information

 • Bostadsort
  Skövde

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  troutman@edgeflyfishing.se
 • Telefon
  180087688626

Senaste Profil Besökare

3 625 profilvisningar
 1. vad kan de här va för spö?

  Arjon no26 Silverbow 9ft klass 7. 3-delat. (Arvid Jonsson, Malung) Fanns i två versioner, light och standard. Light modellen borde vara mer åt klass 6 hållet. (HDH eller HCH) Rullfästet andas tidigt 60-tal, vilket stämmer med rullen som är en J.W. Young Condex från 60-talet. Ser ut som 3 1/2 tums modellen. Inga dyrgripar, inte när de var nya heller, ansågs som prisvärda grejer av kvalitet men i det lägre prissegmentet. Bägge ser ut att vara i bra och fiskbart skick. //Micke
 2. Rulle till splitcane

  Har funnits på hyllorna ett tag, men magert med återförsäljare i europa eller UK. Har för mig att jag sett den på ebutik i Norge. Brukar dock gå att hitta till reducerat pris på nätet eller ebay, i stort blir det ungefär break-even med återförsäljarpriser i Sverige efter moms, tull och frakt.
 3. Flugfiskekonst

  Rosie Oldenburg http://rosioldenburgfineart.com/product-category/angling-art/ Hennes websida är väl värt ett besök. Många motiv, hon målar ofta fotomotiv som delats på hennes blogg, vilket gör att många motiv är tilltalande då de är från fiskesituationer och ger lite extra känsla. Klart överkomliga priser också.
 4. Flugfiskekonst

  Nick Laferriere https://nicklaferriere.com/ Är vansinnigt förtjust i detta motiv, gillar också att det är gjort med penna. Är också det enda verk av honom som fallit mig i smaken...
 5. Flugfiskekonst

  Mike Savlen http://www.savlenstudios.com/categories/the-artist.html Kör nästan exklusivt fiskemotiv; Big Game och mycket flugfiske. Har en hel del tilltalande verk.
 6. Flugfiskekonst

  D J Rogers https://www.davidjrogersart.com/collections/fly-fishing Flugfiskemotiven är en liten droppe i hans konst, egentligen ingen favorit, men ett par motiv tilltalar mig.
 7. Flugfiskekonst

  Sarah Lauridsen https://www.shlart.com/
 8. Hur organiserar ni era flugor?

  Har bara fått dåliga resultat med doftmedel. Numera undviker jag helt sköljmedel när jag tvättar flugorna efter fiske.
 9. Dagens foto

  Nej. Lönnfet. Borde vara veggo - men musen ser ju rätt plufsig ut den också. Men det är mest treåringen som sprider mat som på bilden...
 10. Det här med att göra en rulle tyngre...

  Nja. Tvärtom. Rullarna är för lätta för att balansera spöt - särskilt när man lyfter mycket lina. (fast vi menar kanske samma sak) Inget nytt påfund precis, en sida ur instruktionsmanualen till min medalist från 30-talet: Längst upp till vänster; instruktioner för att väga in rullen med rätt mängd blyhagel i det därför avsedda utrymmet i spolens nav. Olika spö- och linvikter kräver olika mycket blyhagel. Jag gillar också den väldigt exakta angivelsen om linkapacitet - samt att det tydligt anges att 10% skall dras av för att rullen skall gå att fiska. Den angivelsen är fortfarande sann på moderna rullar vill jag påstå, men sällan utskriven.
 11. Dagens foto

  Förskräckligt bordsskick. Ser ut som hemma.
 12. Var förbi och hälsade på Jonas på mässan. Mycket trevligt. De vuxna tittade på fiskebilder. Scott, min treåring, konstaterade glatt att Jonas hade en trampebåt - med IPAD! Succé... men tyvärr var den trasig, det spelade ingen roll hur mycket han tryckte på knapparna, ingen Pettson o Findus och inga dinosaurier. Hoppas ekolodet fortfarande fungerar, Jonas.
 13. Det är riggat förstår du väl... Jonas behöver hjälp på mässan på fredag!
 14. Splitcanespön/Ulf Löfdal

  Hej! Har du en bild på Legacy? Om handtag och nedre delen av bottendelen med någon lindning syns duger det gott. Var andratoppen gjord kortare eller bruten och fixad? /Micke
×