Hoppa till innehåll

Troutman

Edgemember
 • Antal inlägg

  3 273
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  60

Troutman last won the day on September 15

Troutman had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

871 Excellent

Om Troutman

 • Placering
  Frontline Member
 • Födelsedag 1975-08-12

Information

 • Bostadsort
  Skövde

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  troutman@edgeflyfishing.se
 • Telefon
  180087688626

Senaste Profil Besökare

4 291 profilvisningar
 1. Troutman

  Återinplantering med flyg?

  Rimliga förluster vid en luftlandsättning. Bättre än 82:a under Market Garden och sannolikt mycket bättre överlevnad än för genomsnittliga flugfiskare som gör samma sak: ”Tack för att ni flyger med Fjällflyg - vi har påbörjat inflygning mot er utvalda fjällsjö, fäll upp stolsryggen och hoppa ut när den gröna lampan lyser”.
 2. Troutman

  Omdöme Scierra X-Stretch vadare

  Nej, inte just X-stretch. Kan dock inte hålla mig ifrån att kommentera ang generell produktkvalitet; har haft två par tidigare modeller av midjevadare från scierra i närmast identisk design; Det första paret är från 2010. Helt utslitna efter 7 säsonger (och dessutom flitigt använda som arbetsvadare vid biotopvård de senaste tre åren) hänsynslöst tvättade i tvättmaskin med vanligt tvättmedel. Gravelguardsen är trasiga, en byxhälla borta, en av fickorna har förlorat sin funktion som ficka (men man kan lägga ner saker där som man vill ha nere i vadarskon), rumpan ser ut som om jag suttit och fikat på den elaka änden av en golvslipmaskin... De enda platser där vadarna läcker är däremot genom två millimeterstora hål på höger lår och rumpa som jag tror är från eldloppor. Fortfarande snustorr om fötterna om jag inte vadar lårdjupt. Andra paret från 2015. Använt under tre säsonger, sparsamt antal fiskedagar, ungefär 30-40 totalt, eftersom jag har slitit mest på det gamla paret vid hemmafisket. Fortfarande felfria. Tycker de har varit prisvärda vadare i en kvalité som varit bättre än vad jag förväntat mig. Slitstarka som tusan. Gillar fickornas placering. Mindre bylsiga/tjocka i materialet hade varit trevligt, men det är sannolikt det som gjort dem slitstarka. Jag hade gärna betalat mer för att få ännu högre kvalitet/design; individuellt valbar storlek på neoprensockor, fler storlekar (ett mindre storleksintervall på varje storlek) på byxan, robustare innerfickor (höll bara 6 säsonger), dragkedjornas tätning (håller fortfarande men membranet fransar sig och började ge upp efter 6 säsonger), mindre bylsiga/tjocka i materialet hade varit trevligt. Hittar dock inte någon modell från premiummärken som både uppfyller mina krav och har bra rekommendationer. Tänkte köpa Patagonia, men lät polaren pröva sina först... väntar nog med det ett tag till.
 3. Troutman

  Hullingganer Vs Barblessianer

  Fake news. 4-2-9 (1) Barblessianer går mot egen majoritet i valU. Analytiker påstår att extremfalangen som förespråkar ljuster framför hullinglöst förefaller tämligen isolerade men att dessa har en karismatisk förespråkare som mycket väl kan samla missnöjesröster och att ett mörkertal av ljusterväljare inte gärna skyltar öppet med sina sympatier.
 4. Troutman

  Snyggaste kombon spö/rulle

  Snyggt foto!
 5. Troutman

  Hullingganer Vs Barblessianer

  Tror jag är med på vad du menar - krokar där kurveringen fortsätter från krokböjen upp mot skaftet? (alltså inte bara inåtböjd vid krokspetsen?)
 6. Troutman

  Hullingganer Vs Barblessianer

  Hullinglöst. Krokar bättre. Tappar mindre fisk (bättre drillningsteknik sannolikt om man skall vara helt ärlig) färre krokbrott (här tror jag hullinglöst är starkare men det kan också vara att jag köper bättre krok än tidigare), men framförallt så går avkrokning alltsom oftast helt galant och återutsättning så bra att det ibland går av sig själv (men det beror mest på att jag har en grund c/r håv och är mjäkigt försiktig när jag håller i fisken). Utvikning: Jag är helt övertygad om att jag krokar fler och tappar färre fiskar med hullinglöst - vid krokning tror jag helt enkelt att konstruktionen underlättar, men vid drillning är det säkert så att avsaknad av hulling har gjort mig bättre på att hålla sträck i linan vid alla tillfällen. Har garanterat också tappat ett antal fiskar som hade suttit med hulling, men spöegenskaper och teknik är långt viktigare i min mening. Jag började ju inte fiska hullinglöst för att jag trodde att kroken skulle sitta bättre - tvärtom - men blev inledningsvis överraskad över hur lite effekt hullingen hade på mitt fiske.
 7. Älvdalen är fint. Norrbyströmmen i Borensberg är annars ett trevligt fiske som jag fick som weekendresa av min fästmö när äldste sonen var liten. Det är ett put and take vatten, men kristallklart och ger lite fjällfiskevibbar om man inte lyfter ögonen från vattnet. hela området nås med barnvagn och fullutrustad stuga ligger med altanen över vattnet. Ingen vildmark, parkmiljö, men kul fiske och hela familjen kan vara med.
 8. Troutman

  Snyggaste kombon spö/rulle

  Farion gör sig rätt bra på bild måste jag säga! Vad är det för material i rullfästet på Fluent?
 9. Troutman

  Plast i haven - kandidatrapport Chalmers

  Enkelt begåvningstest. Bägge placerar sig på normalfördelningskurvan. Cazzo ligger i den procentuellt mindre gruppen till vänster. Det viktiga är att göra det bästa av de resurser man tilldelats! 👍🏻
 10. Troutman

  Plast i haven - kandidatrapport Chalmers

  Hoppingivande. Känns dock inte som en särskilt billig lösning såsom den beskrivs i filmen. (apropå att det är för dyrt att återvinna)
 11. Troutman

  Plast i haven - kandidatrapport Chalmers

  Brukar öppna mina varor i butiken och återlämna förpackningen till kassapersonalen. Inte sällan krävs det att butiken får fixa fram en sax. Inser att jag mest är en pest för personal som inte har något alls med inköpen att göra men tänker att det kanske väcker ämnet på någon nivå. Slipper i alla fall att ta hand om skräpet själv.
 12. Är det du Frida? Oavsett - Om du leker lite med nyckelord som ”conservation” ”river” ”festival” ”exhibition” ”event” ”wetland” ”art” ”fish” så finns det väldigt mycket uppslag på framgångsrika koncept på nätet. Hoppas du får ihop ditt projekt. https://www.getintotheriver.org/ http://westernslopeconservation.org/riverfestival_2018/ http://www.gallatinrivertaskforce.org/events/gallatin-river-fly-fishing-festival/ https://canalrivertrust.org.uk/enjoy-the-waterways/events https://www.humanitieskansas.org/events/4870/water-ways-smithsonian-exhibition http://www.thegreenwayfoundation.org/south-platte-riverfest.html# http://www.rrnw.org/film2018/ https://www.google.se/amp/s/amp.azcentral.com/amp/330888002
 13. Troutman

  Eureka! Jag har det!

  Det är ju Carbolux! Finns ingen tillverkare som har råd med det längre, skulle inte vara lönsamt. Till och med NASA och flygindustrin snålar med detta. Värd sin vikt i guld! 😘
 14. Troutman

  Vätterharr 2018

  Jag är i alla fall glad att återse tråden! Har inte fiskat än i år då jag varit solo med barnen. Däremot njutit av vakbilden på favoritstället på västsidan ett par gånger. Fjällmörten vakar fint och vill inte bli kräftmat!
 15. Troutman

  Ett bra liv

  Precis! Och det är dessutom bara fake-news och alternative facts som skapas!
×