Hoppa till innehåll

Troutman

Edgemember
 • Antal inlägg

  3 131
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  52

Troutman last won the day on April 18

Troutman had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

768 Excellent

Om Troutman

 • Placering
  Frontline Member
 • Födelsedag 1975-08-12

Information

 • Bostadsort
  Skövde

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  troutman@edgeflyfishing.se
 • Telefon
  180087688626

Senaste Profil Besökare

3 846 profilvisningar
 1. Tjuvfisketråden No.1

  Kontrollerade precis bottenfaunaundersökningar på två olika lokaler i två av våra bäckar. En grundare lokal med fast botten med mycket grus och sten samt bitvis större sten (lek- och uppväxtområde samt kräfthabitat) samt en med lerbotten och mycker detrius och något större djup (habitat för vuxen öring och elritsa, inga kräftor så vitt jag vet). Det finns givetvis fler parametrar, bl a så förväntade jag mig helt spontant ett högre antal musslor på den sistnämnda lokalen men att det skulle vara mer än 15 gånger så mycket småmusslor på den sistnämnda var lite överraskande (eller inte i sammanhanget) Den första lokalen var också helt tom på snäckor - men det är rätt sannolikt att det faktiskt skulle kunna bero på habitatets förutsättningar även utan kräfta. Lite för dålig på det här, nu måste jag förkovra mig i olika sorters sötvattensmusslor också. Lokal ett skall i alla fall decimeringsfiskas på kräfta, får se om det förbättrar antalet taxa och individer. En reflektion är dock att det krävs att man letar efter mönstret - i de flesta bottenfaunaundersökninarna framgår inte någon analys på bondsvenska... ”signalkräftorna har käkat rent ditt vatten på alla musslor”, och det skall nog mycket till för att det skall bli en så pass vass slutsats utan att utesluta andra parametrar. Signalkräftans förekomst framgår som art, ibland med brasklappen att det är en invasiv art, men den är oftast inte antalsräknad (som inte fisken heller är om det inte har kompletterats med elfiske och då enbart riktat mot yngre individer). Vad jag försöker säga är att kommentaren ”snäckor och musslor saknas” inte är en självklar alarmklocka för de flesta lekmän, förmodligen inte ens för proffsen om de inte haft detta i åtanke innan undersökningen.
 2. Snyggaste kombon spö/rulle

  Läckert. Gillar svart. Snyggt med matchat rullfäste och rulle, blir fin kontrast mot träinlägget.
 3. Kläckningstabell?

  Fantastiskt bra tråd på ett klurigt ämne. Hade inte läst den tidigare. Om någon har blivit smartare och visare så här åtta år senare vore en fortsättning på tråden intressant. Och dessutom läglig.
 4. Dryflystories filmsnuttar

  Kanonbra! Tack!
 5. Byxor under vadarna???

  Finns rätt gott om outdoorbyxor som funkar bra om man lämnar det arktiska sortimentet - kolla in prylar för verksamhet närmare ekvatorn. Mina är ett par flortunna med benfickor. Resår och snöre i midjan, kardborre i ficklocken. Inga dragkedjor utom i gylfen, av den mjukare och flexibla typen. Travel pants kan vara ett bra sökord.
 6. Byxor under vadarna???

  Allt eftersom det bli högre vattentemp: Vanliga mjukisar. (billig skit med mycket polyester) Funkar utmärkt så länge det inte är tal om långpromenader på land. Tunna långkalsingar i ull. Tunnaste typen av vandrar/resebyxor. Har dock alltid ullstrumpor, men tunnare och tunnare.
 7. Va fan ska man göra?

  Inte bara tröttnat verkar det som. Det fanns bara två honor där idag. Plockade cdc från ankorna istället.
 8. Öringbäcken...

  Klart vatten. Normalt flöde. Skott på träden och grässkott och vårblommor längs bankarna. Men inga kläckningar. Än.
 9. Fast action #6, Glasfiber #5, Vintage Hardy

  Även Wheatley och laxflugor sålda. Lite nya priser.
 10. Click rulle till One 490

  I mitt tycke lite för stor. Rent estetiskt alltså. Jämför med mina sage rullar och mitt 490-LL. Click 234 hade varit perfekt.
 11. Öringbäcken...

  Kändes som det var läge för tidiga kläckningar idag, men kunde inte komma loss för att kolla. Vintereländet kändes väldigt bortjagat i eftermiddags.
 12. Va fan ska man göra?

  Det är alltså du som gjort den så argsint
 13. Öringbäcken...

  Den skall nog gå att dra igång igen. Tråden brukar vakna i takt med sländorna.
 14. Tjuvfisketråden No.1

  Plöjde just en kvantitativ tysk studie av andra förekommande akademiska studier av signalkräftans effekt på ekosystem/eller näringsvävar i ekosystem. Helt klart det mest omfattande och därmed också det bästa jag har läst på en och samma plats, rekommenderar att börja med denna och sen fördjupa sig i de studier som speglar de egna vattnens ekosystem om man är intresserad (och alla slutsatser du hitills så förtjänstfullt har redovisat Lennart framgår även där, samt ytterligare ett gäng ofördelaktiga effekter) Det framgick tydligt negativa effekter i hela spektrat av ekosystemet och i alla led i näringskedjan. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5044948/#!po=72.4490
 15. Tjuvfisketråden No.1

  Jo. Fast vuxna kräftor äter ju inte insekter som huvudsaklig föda, växtdelar och löv utgör väl lejonparten av dieten i de flesta vatten, med allsköns animalier som kosttillskott. Ynglen är väl helt och hållet predatorer på akvatiska insekter däremot. Min matematik blir inte lika enkel - men i den ekvationen blir det dock rent hus och hela basen för ekosystemet försvinner när kräftantalet blir kritiskt högt. Sen äter de upp sig själva.
×