Hoppa till innehåll

Troutman

Edgemember
 • Antal inlägg

  3 341
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  66

Troutman last won the day on February 9

Troutman had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

957 Excellent

Om Troutman

 • Placering
  Frontline Member
 • Födelsedag 1975-08-12

Information

 • Bostadsort
  Skövde

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  troutman@edgeflyfishing.se
 • Telefon
  180087688626

Senaste Profil Besökare

4 520 profilvisningar
 1. Troutman

  Realistiska flugor

  Harkranken var fin. Hade tappat flugasken varje gång med monstret ovanför inuti.
 2. Troutman

  Släng era gamla spön?

  I praktiken tror jag vi kan använda bättre grafit nu utan att det blir för spröda spön vilket var ett problem med värstingsspöna för 15-20 år sedan. Det fanns en tid när man knappt kunde ta i toppen på ett dyrare spö utan att den small av... Jag uppmuntar definitivt spöutvecklingen och ambitionen att skapa det ultimata flugspöet. Om graphen tar över eller grafit behåller marknaden återstår att se. Spännande. Vi kan ju åtminstone vara överens om att värstingspön för 15-20 år sedan är helt passé. Av ren nostalgi och av omsorg om miljön har jag därför öppnat ett pensionat för gamla premiumspön. Idén är att låta dem leva ut sin livslängd på ett värdigt sätt men i ett lugnare tempo, omgivna av gamla rullar utan inkapslad broms och linor som följer AFTMA-klassning. Jag har en särskilt utbildad (mediokra kastlängder och långsamma linbågar) spörastare som med jämna mellanrum fiskar alla spön utan att smälla topparna. Just nu tar jag mot Sage spön i GI-III och vissa IV (t.ex. alla bruna spön, LL, XP, SLT, SPL), alla Scott från CA och Telluride samt Orvis med metallbricka på tuben. Winston är jag inte så noga med årsmodell på, de känns daterade allihop. From 1 jan 2020 kan ni även pensionera Helios ZG och ZXL. Tjänsten är kostnadsfri.
 3. Troutman

  Turkey flats, goose flats eller goose coquille?

  Är rätt säker på att du är ute efter Turkey/Goose biot och/eller quill. De flesta mönstren kan bindas med påfågelquill också. Alla stora internetbutiker har alla ovanstående.
 4. Troutman

  Ert närmsta flugfiskevatten?

  Inte för att skryta, men 😎 Det är bara 11 tim och sex minuters bilväg till Jakobs vatten! (om man kissar i flaska och gör blixtsnabba förarbyten...)
 5. Troutman

  Fiske i Åretrakten

  Från Undersåker går 561 och 562 till Vålådalen och Edsåsdalen. En timme med buss från järnvägsstationen till ändhållplats. Har gjort motsvarande dags- och weekendturer här fast med hyrbil. Kan rekommenderas.
 6. @JonasGrymt bra idé! Det är roligt att följa tävlingstråden, många fina bilder. Detta borde vi göra oftare. (målet borde rimligtvis vara att lotta ut ett H3 och arrangera en sportfiskemässa varje månad under vintern) Men i brist på att uppfylla den ambitionen så tänker jag fototävling med säsongsfokus och ett något mindre värdefullt merchandise på prisbordet. Som månadens fisk typ - med skillnaden att snygga bilder från bompasset är lika värda!
 7. Troutman

  Skjorta eller tröja i sommarfjällen?

  Jag nämnde ju aldrig något om nätunderställ - jag förutsatte att de flesta var förmögna att dra egna slutsatser när de ser en kassler i spegeln. Mea culpa.
 8. Troutman

  Storöring på knottimitation eller gnagarfluga

  Har inte tillräckligt med is i magen för att byta ut hela tafsen när storöringen vakar, så det blir förmodligen på en liten kläckare. Men musflugorna är ju alltid med och slutar det vaka så...
 9. Alltid en bra idé att kolla här först... Är intresserad av en Sage Click: antingen den gamla varianten ”Click II” eller den nya modellen ”Click 0/1/2” Det är bara ”Stealth black” som gäller. Svara gärna med ett PM. //Micke
 10. Slumpgenerator för Orvisspöt! En halvtaskig bild (mitt bästa) skall jag kunna bjuda på!
 11. Troutman

  K(l)ass 5 spön?

  I olika spöserier finns säkert ”sweetspoten” för en mängd olika situationer i just klass 5. Linvikten är ju väldigt allround, spöegenskaper och typ av lina kan definitivt täcka in vad du tänker på som en fyra eller sexa. Om man inte bara tänker linvikt utan spöegenskaper och användbarhet i olika fiskesituationer så påstår jag att; den bästa fyran som jag har ägt är en 8’ #5 min 8’6” #5 gör allt jag kräver av både en fyra och en sexa i ström och sel mitt önskespö för havsöring förmodligen är en snabb 9’ #5 med fighting butt sen har jag två stycken 9 fotare i klass 4 och klass 7 i garderoben som bägge två levererar vad jag förväntar mig av en trevlig femma! 😂 Men jag förstår resonemanget - många köper nog en 9’ #5 för att det är normen.
 12. Troutman

  Skjorta eller tröja i sommarfjällen?

  Det här är grundat i empiri. Har tittat på alla bilder jag har på mig själv - inga bra - samt bilder upplagda av edgare här på forumet över åren. Patina saknades inte, det fanns i överflöd....
 13. Troutman

  Skjorta eller tröja i sommarfjällen?

  Har efter en hel dags begrundande kommit fram till att Cazzo har en poäng - det spretar väldigt mycket i tråden. Funktioner och praktiska detaljer i all ära, men det är viktigt att inte glömma helhetsintrycket. Allt för många ränner runt i skog och älv med en okoordinerad garderob. En seriös flugfiskare bär plagg som är genomtänkta och smakfulla i varje situation. En bra bas är enfärgade skjortor och skalplagg i slimfit. Mörka färger utan onödigt extratyg ger intryck av en slank figur. Man kan med fördel koordinera sin outfit runt ett basplagg i en accentfärg, men då måste man vara konsekvent och tona ned övriga färgskalan. Tänk på att bära plagg med krage uppknäppta för att ge ett avslappnat och stilfullt uttryck. Inga bylsiga fiskevästar eller ”new age” halsband fulla med verktyg. Tänk vertikala linjer och avskalad elegans. En liten slingpack är en elegant accessoar som gör sig både i strömmen och strandkanten. Vadarbyxor skall vara av midjemodell och bör vara lågt skurna. Form måste få gå före funktion. Tänk på att aldrig vada djupare än till knäna - det får dig att se onödigt kort och bred ut. Mörka färger är att föredra. Khaki må se bra ut i katalogen, men inget säger ”medelålders naturmupp” som fläckiga och bylsiga vadare. Fiskehatten bör vara en enfärgad hatt av baseball modell med diskret tryck eller mönster som knyter ihop färgskalan i slingpack/väst och övriga accesoarer. Väldigt få kan bära en hatt med brätte, lastbilsförarkeps eller randig yllemössa med värdighet. Du är sannolikt inte en av dem. Det är en förmån att ha en ursäkt att bära solglasögon över tiden, men fiskeglasögonen får aldrig ta över. När du ser dig i spegeln och får associationer till Bono, Göran Persson eller Carl Bildt bör du byta. Sist men inte minst - dina vadarskor ger uttryck för vem du är. Du bör ha minst ett tre-fyra par olika modeller för att matcha såväl formella fiskesituationer som ett mer avslappnat fiske.
 14. Troutman

  Skjorta eller tröja i sommarfjällen?

  Absolut. Och du har läst hela tråden! 😉 Var inte blyg nu!
 15. Troutman

  Skjorta eller tröja i sommarfjällen?

  Ylle-tischa. Långärmad tunn tröja vid behov. Långärmad skjorta. Fleecetröja vid behov. Tunn skaljacka vid behov. Keps. Mössa på kepsen vid behov. Underställ i vadare efter luft och vattentemp. Lagerprincipen äger. Utom i somras. Då kunde man reka ståndplatser genom lättjefull simning i vattendragen strax nedanför kalfjället. Solskydd och bitflugor stora som humlor gjorde ändå en rejäl långärmad skjorta oslagbar (de bet igenom alla former av funktionsplagg, överdriver inte ens storleken - de var möjligen lite större än de flesta humlor på gräsmattan hemmavid)
×