Hoppa till innehåll

Troutman

Edgemember
 • Antal inlägg

  3 260
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  59

Troutman last won the day on June 10

Troutman had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

848 Excellent

Om Troutman

 • Placering
  Frontline Member
 • Födelsedag 1975-08-12

Information

 • Bostadsort
  Skövde

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  troutman@edgeflyfishing.se
 • Telefon
  180087688626

Senaste Profil Besökare

4 183 profilvisningar
 1. Är det du Frida? Oavsett - Om du leker lite med nyckelord som ”conservation” ”river” ”festival” ”exhibition” ”event” ”wetland” ”art” ”fish” så finns det väldigt mycket uppslag på framgångsrika koncept på nätet. Hoppas du får ihop ditt projekt. https://www.getintotheriver.org/ http://westernslopeconservation.org/riverfestival_2018/ http://www.gallatinrivertaskforce.org/events/gallatin-river-fly-fishing-festival/ https://canalrivertrust.org.uk/enjoy-the-waterways/events https://www.humanitieskansas.org/events/4870/water-ways-smithsonian-exhibition http://www.thegreenwayfoundation.org/south-platte-riverfest.html# http://www.rrnw.org/film2018/ https://www.google.se/amp/s/amp.azcentral.com/amp/330888002
 2. Troutman

  Eureka! Jag har det!

  Det är ju Carbolux! Finns ingen tillverkare som har råd med det längre, skulle inte vara lönsamt. Till och med NASA och flygindustrin snålar med detta. Värd sin vikt i guld! 😘
 3. Troutman

  Vätterharr 2018

  Jag är i alla fall glad att återse tråden! Har inte fiskat än i år då jag varit solo med barnen. Däremot njutit av vakbilden på favoritstället på västsidan ett par gånger. Fjällmörten vakar fint och vill inte bli kräftmat!
 4. Troutman

  Ett bra liv

  Precis! Och det är dessutom bara fake-news och alternative facts som skapas!
 5. Troutman

  Sage Igniter på G

  Det kostar att ligga på topp! Men om ni lägger ut era gamla Method till försäljning för vrakpris KANSKE jag tycker det är värt att prova. 😉
 6. Troutman

  Flugväst Loop Opti Köpes

  En sån har jag. Du har pm.
 7. Troutman

  Värmen, vattnet, vart åker man?

  Mulet och lite nordanvind i nån dag räcker för att vattentempen skall droppa avsevärt i mindre fjällnära vatten. Förutom tidigare nämnda förslag är även mindre vattendrag längre upp i systemen eller vattendrag som tappar ur sjöar med lite djup ett alternativ.
 8. Troutman

  Trout in Trouble - Flugfiske i Saxnäs

  Hej Marc! Trevlig film, Saxnäs är en bra plats att gå vilse.
 9. Troutman

  Vi har problem

  Hur ser bottenfaunan ut - förekomst av snäckor och musslor - på sträckan nu efter decimeringsfiske? Min yngste son var nyligen med och decimeringsfiskade i en av våra lekbäckar. De jag fångade har gått till de sälla jaktmarkerna, men grabbens fångst heter Elias och äter allt som hamnar i blomvasen.
 10. Troutman

  Orvis zg Helios, liknande egenskaper.

  Meridian kostar ju lite flis... När jag kastat Recon och H2 vid samma tillfälle vid fiske med likadana linor känns H2 lite lättare i handen och med lite snabbare flex och återhämtning i toppen, annars snarlik i aktionen. Hade fiskat mitt Recon i ett par dagar och behövde inte anpassa något när jag bytte till polarns H2, det gjorde direkt någon eller ett par meter på långkasten utan ansträngning men i övrigt på kort och mellandistans och med krokning, drillning etc så upplevde jag spöna som snarlika. Rullen på Recon spöt var iof lite tyngre än den som satt på H2, men jag tror inte att det påverkade. Hade någon velat byta ett H2 Covert mot mitt Recon så hade jag gått nöjd ur bytesaffären. Men jag ångrar inte att jag valde Recon över H2 när jag köpte spöt, tvärtom gör prisskillnaden att det känns som ett riktigt bra köp där jag fick oförskämt likartad prestanda för pengarna.
 11. Troutman

  Orvis zg Helios, liknande egenskaper.

  Är det för uppenbart att droppa Helios 2? Lite lättare och lite snabbare... Finns både nya och begagnade på t.ex. ebay till en tredjedel av priset för ett H3. Gillar annars mitt Orvis Recon enormt mycket, tycker känslan i spöt är snarlik H2, men det märks tydlig skillnad när jag kastat med bägge vid samma tillfälle, H2 är lättare och vassare. Har bara kastat med klass 5 spön, tyvärr inte med vare sig klass 6 eller 7. Scott Meridian skall enligt hörsägen vara en sjua som känns lätt i handen.
 12. Troutman

  Holken vill vrida sig

  Fiskar förhållandevis lite med grövre grejor men lite grafitolin på hanen eliminerade detta på min förra klass 8. Har inte nötit på i sådan utsträckning att jag nånsin behövt eltejpa, men det kan ju bero på att jag kastar som en sillmjölke, inte har tillräckligt tunga linor eller nåt...
 13. Troutman

  Hjälp mig med tafs och polyleader

  Håller med Bigsalmon; du klarar nog det mesta av fisket i lite snabbare vatten med nymf och lite större torrflugor med 0,16 men jag skulle definitivt komplettera med 0,14 för att både kunna förlänga tafsen med ytterligare någon fot och få en tunnare tafsspets för att kunna fiska mindre flugor, långsammare vatten och kräsnare fisk. Är ingen streamer-expert på något sätt, så länge 0,23 funkar till flugorna... jag hade nog kompletterat med 0,20 och 0,18 spets.
 14. Troutman

  Sneda krokar??

  Vi får väl se... Själv tror jag att det gör lite skillnad, men inte så att jag faktiskt kan påstå att det märkbart diffat mellan flugor med rak eller vriden spets i mina försök med kroktypen. Det finns också krokar där bara yttersta spetsen är vinklad och diverse modeller med olika storlekar på krokgap och spetsens horisontella vinkel i förhållande till krokskaftet. En märkbar skillnad (utöver krokstorlek, kvalitet och hållbarhet) som jag påstår att jag har belägg för är att hullinglöst krokar bättre än krok med hulling. Efter krokningen ställer det dock lite högre krav på hur fisken drillas.
 15. Troutman

  Återkommer med snett Sage x 2 hands.

  Har inget ont att säga om Scott och kan inte uttala mig om just Sage X. Har däremot svårt att tro att du blir missnöjd med Sage’s kundtjänst och har aldrig ägt ett Sage spö (eller annan produkt för den delen) som hållit dålig kvalité eller finish. (Antar att du låter återförsäljaren hantera reklamationen, men är du missnöjd med hur det hanteras så är det bara att runda dem och skicka direkt till Sage)
×