Hoppa till innehåll

julius

Edgemember
 • Antal inlägg

  1 092
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  5

julius last won the day on January 2

julius had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

125 Excellent

Om julius

 • Placering
  Frontline Member
 • Födelsedag 1963-01-27

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Trelleborg
 • Intressen
  mig själv

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  victor.mosonyi@tele2.se
 • Telefon
  040- 294267

Senaste Profil Besökare

1 418 profilvisningar
 1. julius

  Havsöring Skåne-området

  Bom tur för mig på sydkusten. Paddlade runt i flytringen 3 timmar.
 2. julius

  jlindengrens gör-det-själv

  Jo för tuber finns. För enkelkrok är det skralt. Läppar fron stonfo och magic head är de enda jag känner till. återkommer om hur mina försök med krympslang lyckas eller inte. Tänkte att en finurlig kille som du inte kunde låta bli en tuff utmaning.🙄
 3. julius

  Efterslag i toppen - äldre grafit - tips & råd

  Känner till en metod. Kanske du redan har provat. Det är att lätta på greppet runt handtaget precis efter stoppen. Helst både vid bakre stopp och främre stopp. Vid fiske använder jag sloppy handen bara vid främre stoppet.
 4. julius

  Havsöring Skåne-området

  Spräckt nollan första turen. Blev en halvraga på 62 cm. Tappade en blänkare som klev av vid hopp. 😀 Underbart väder mer likt april än början av januari. Badat i knädjupt vatten. Lyckades att pinka ner i vadarna också vid kisspaus. Tydligen kan jag bara göra en sak taget. Att både pinka och titta på en säl blev för svårt. Ska nog hädanefter låta bli att tugga tuggummi och gå samtidigt.
 5. julius

  jlindengrens gör-det-själv

  Tack Ismo ! Antar att ”Lyllo” är nåt fint och positivt, för då passar det bra in på mig. Sjukvårdsmaterial har jag tillgång till genom fruns och dotterns jobb. Men vi ska inte kapa ämnet.
 6. julius

  jlindengrens gör-det-själv

  Bra tänkt vad gäller sprutor. Det som är bra är att jag har gratis tillgång. Det som inte är bra är att de är hårda. Förra året gjorde jag ett försök med två olika alternativ. Små glittriga paljetter liknande de som Moser hade för 20-30 år sen. Såg bra ut, men dessvärre funkade de inte. Jag tror att det berodde på att mina paljetter var helt plana. Mosers var kupade. Mitt andra försök gjordes på plastvinflaska - botten. La ner utvecklingsprocessen för det blev för jobbigt. I en av Malmös fiskbutiker finns små plastläppar. Tror att det är stonfo som gör dom. Har inte provat. Bättre pris än Petinjeans magic heads. Min senaste snilleblixt är att använda krympslang modell stor. Ska bara hitta stor krympslang som är genomskinlig och tunnväggig. Hojta till om ni vet nåt lämpligt.
 7. julius

  jlindengrens gör-det-själv

  Ska kopieras ! När du ändå håller på att klura ut saker, så kan du väl fundera ut nåt lämpligt alternativ till magic head. Inte magic tool. Det är en sån där genomskinlig plaststrut vid kroköglan som gör att flugan får en vobblande gång. Kostar runt 60-70 kr för några stycken. Åt helvete för dyrt. För en massa år sen hade Roman Moser nåt liknande plastbricka
 8. julius

  Havsöring Skåne-området

  Nån som trotsade vinden idag? Själv tänkte jag testa några platser på sydkusten som erbjuder lä vid västan vind. Men det sket sig. Allting var klart. Det sista jag skulle ha var mina fiskehandskar. Letade som en tok i alla lådor. Till sist hittade jag handskarna - jordiga och med stora hål. Tydligen tänkte frun att mina simms handskar också kan tjänstgöra som trädgårdshanskar.
 9. julius

  Innerslang till Fc

  TACK ! Jo, så tänkte jag också vad gäller capricorn. Synd för de var bra en gång i tiden.
 10. julius

  Tunnaste fluglinan

  Det finns några tunnare linor - inte många. Sylk och artic silver har nämnts. Jag kan bidra med några till, snowbee tisseldown och sunray linor. Tycker som du, att sk micro diameter linor är bra. Speciellt till torrfluga. Bättre och längre dragfritt flyt.
 11. julius

  Vars skulle du helst vilja bo?

  Hmm... kunde inte låta bli.... nu skäms jag .... förlåt...
 12. julius

  Innerslang till Fc

  Har gjort. Hittade capricorn och nåt företag flygfiske, där är sidan helt tom.
 13. Nån som vet var man köper innerslang till fc? Hittar bara på capricorn på nätet. Finns det ingen annan.
 14. julius

  Vars skulle du helst vilja bo?

  Så vackert att jag blir tårögd ! Så vackert att det lika väl kunde komma från en Miss Universum deltagare eller en 5-åring. Undrar vad vi ska göra med alla krigsförbrytare, mördare och utsugare vi redan har i världen.
 15. julius

  Vars skulle du helst vilja bo?

  Nära till internationell flygplats + tid och pengar till fiskeresor. Vintern till Los Roques, sen en tur till Bosnien på våren, sommarn till fjället alternativt Kola. På hösten en tur tillbaka till Bosnien. Kombinera fiskeresorna med min andra passion - opera, så får jag fullt upp. Har lyckats att förverkliga i alla fall den första delen av mitt drömboende. Bor nära Kastrup och Sturup.
×