Hoppa till innehåll

julius

Edgemember
 • Antal inlägg

  1 073
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  3

julius last won the day on December 27 2017

julius had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

116 Excellent

Om julius

 • Placering
  Frontline Member
 • Födelsedag 1963-01-27

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Trelleborg
 • Intressen
  mig själv

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  victor.mosonyi@tele2.se
 • Telefon
  040- 294267

Senaste Profil Besökare

1 348 profilvisningar
 1. julius

  Erat absoluta favoritspö

  Det spöt har varit på min önskelista rätt länge nu. Har en evil black 5:a. Eller hade vill säga hade - det spöt fick jag muta sonen med för att han skulle gå upp på taket och lägga på några tegelpannor som hade blåst ner. Det finns några nackdelar med att vara medelålders man med pondus. Är det 9 eller 8 fotaren du har ?
 2. julius

  Havsöring Skåne-området

  BOM-tur för mig på sydkusten. Ärtsoppa- vatten ,avverkade ett antal platser i jakten på renare vatten. En efterföljare var allt.
 3. julius

  Linkorg på kusten?

  Helt rätt - Ismo är en auktoritet när det gäller linkorgar. Enligt min försynta lilla uppfattning så är risken att linkorgen som du länkade till, värdelös till kusten. Det pga att den är så böjbar. Vadar du bara till knäna så funkar det säkert utmärkt. Undrar vad som händer när du får vatten i den eller hur korgen klarar en våg.
 4. julius

  Linkorg på kusten?

  Jag har fallit dit och kör nu med linkorg. Förut levde jag efter tesen att linkorg är för mesar som inte kan hålla reda på sin löslina. förra året köpte jag mig en linkorg https://linekurv.dk/ från Flyfishingmasters. Om man kan leva med korvgubbe etikett - så rekomenderar jag platsbalja typen av linkorg. Vilket märke spelar nog inte så stor roll. Bara den är tät och rigid.
 5. julius

  Våra hundar..

  Faktiskt inte. I alla fall inte i Malmö. Alla svär. En del svordomar förstår man inte. För att komma före i kön (oavsett åkomma) måste en maxa Triage formuläret. Mina tre förslag gör det.
 6. julius

  Våra hundar..

  På tal om EKG. Många känner nog till det, men tål att upprepas. Ett av de effektivaste sätten att snabbast möjligt komma till läkare och undvika köerna på akuten är att uppge att man är finne uppge att det trycker över bröstet uppge att det kommer när du badar bastu Här söderöver funkar det. Dock osäker om det funkar lika bra i Norrland...
 7. julius

  Våra hundar..

  Tveklöst bästa flugfiskebilden på många många år !
 8. julius

  Långa nymfspön

  Vad bidde det för nåt - och var ?
 9. julius

  Långa nymfspön

  http://www.hanak.eu/en/brand-hanak-competition/fly-fishing-rods/alpen-nymph-4-in-1 Soldarini HYDROPSYCHE ST 9’-10’ #2 4pcs + 1 9’6-10’6 #3 4pcs + 1 9’6-10’6 #4 4pcs + 1 Är ex på vad jag menar med kombinationsspön för både euronymphing och med fluglina. Vitsen är att du kan vid ändra taktik ute vid vattnet utan att ha med flera spön. det kortare versionen är att föredra för fluglina. Jag har extra spolar till mina rullar. En spole för euronymphing med lång nylontafs och en spole med fluglina. Det tar inte många minuter att byta taktik. Dessa spön är mjuka i toppen. Så man får anpassa kastandet med fluglina därefter.
 10. julius

  Långa nymfspön

  Kika på kombinationsspön. spön som man förlänger eller kortar. Hends, Hanak, siman och TFO bvk. Hanak och en Soldarini har jag provat. TFO spöt finns som klinga. Man får 2 spön samtidigt. 9f för fluglina och torrfluga och 10f för nymphfisket. Ska du köra tjeck nymph eller alla andra varianter med direktkontakt nymph så använder du ingen fluglina. Hends 9 meters och soldarinis också 9 meters är vad jag kör med. Eller så tillverkar du egen av maxima 20 som huvudlina. Kålla på nätet, finns massor med förslag. Sök på french nymphing eller czech nymphing. Jag trivs med Rio LT och airflo DT lina - men det är en smaksak. Förut hade mayfly.se hanak kombinationsspön. Osäker om han har de fortfarande. Maila och fråga. Annars har han de mesta för direktkontakt nymphandet. nackdelen med alla spön som jag har räknat upp är att det mig veterligen inte går att köpa i sverige.
 11. julius

  Långa nymfspön

  För det första Ismo, ATT DET SKA KOMMA JUST FRÅN DIG För det andra Ismo, KOM IHÅG ATT DET VAR DU SOM BÖRJADE Blev distraherad. Multitasking är inte min grej.
 12. julius

  Långa nymfspön

  En google sökning med french nymph eller french nymphing ger massor med läsning. Att en sån sökning inbegriper även nakna fruntimmer får en bara stå ut med.
 13. julius

  Långa nymfspön

  Om vi nu ska ordentligt nörda ner oss. Artikel som handlar just om spölängdens betydelse. En lätt varning: pythagoras sats förenas med flugfiske. Den som inte vill återuppleva skolmatten ska avstå från att läsa... http://www.tacticalflyfisher.com/blog/rod-length-and-reach-a-trigonometry-perspective/ Faktum är att tävlingsfiskarna började att använda metspön till det lätta direkt kontakt nymphfisket typ bolognese-spön. Länga lätta spön för toppknytet. Satte ringar och rulle. Man kan nymph fiska på massa sätt. Två klart åtkillbara metoder finns - Direkt kontakt(fransk,spansk,polsk tjeckisk) eller så används nån form av flöte (tafsen, fluglinan, flytboll mm). Ska man fiska nymph utan direkt kontakt går det utmärkt att använda sitt vanliga spö. Fransk stil blir enklare med en 10f 2:a eller 11 f 3:a. Dessa spön är inte speciellt dyra (skippa sage ens och loomis nymph). Nackdelen är att de ofta inte är bra spön att kasta fluglina med. Finns spön kombinationsspön som har en förlängsningsdel för nymphandet.
 14. julius

  Långa nymfspön

  Det blir en skillnad mellan 9 f och 10 f. Skillnaden kommer av att du kan hålla längre lina över vattnet. Det du beskriver som euro-numph teknik är alla direkt kontakt tekniker med nymph-nympher och spöspetsen. Dvs ingen flyglina eller tafs på vattnet. Bara tafsspetsen under vattenytan. Alltid uppströms kast. Jag som är nernördad på fransk nymph fiske tycker att du ska satsa på ett spö som är utvecklat för tekniken. Finns nuförtiden ett antal. Jag kör med maxia 10f 2:a och 0:a och vision cult 10,8 3:a. Fast jag kommer ihåg en gång när jag tog fel på spötub och fick med mig en sage 9,6f 6:a. Efter några svårdomar och anklagande riktade till sonen - började jag fiska med spöt. En av mina bästa dagar. Så inget är hygget i sten. Vad gäller att landa fisk med tunn tafsspets på 0,10-015 mm så är det en teknik som tävlingsfiskarna använder. Enkelt uttryck pressa upp fisken mot ytan och alltid se till att du är nerströms fisken. Kräver aktiv vadning. Håv är ett måste.
 15. julius

  Borde jag lätta på klumpen?

  OK - trodde först att jag missat nån väsentlig kast teknik. Blev lite kallsvettig.
×