Hoppa till innehåll

CeeBee

Members
 • Antal inlägg

  105
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  1

CeeBee last won the day on August 10 2018

CeeBee had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

13 Good

Om CeeBee

 • Placering
  Advanced Member
 • Födelsedag January 24

Information

 • Bostadsort
  Falun

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  christer.blomqvist@bahnhof.se
 • Telefon
  0704075262

Senaste Profil Besökare

826 profilvisningar
 1. CeeBee

  Knyta egen tafs

  Den gröna är spunnen av 0,14 och den grå av 0.12 en stl 14 krok för att se storleken
 2. CeeBee

  Knyta egen tafs

  Bild på en tafs som är gjord med apparaten i mitt tidigare inlägg.
 3. CeeBee

  Knyta egen tafs

  Jupp Men använder mest 0,10 - 0:12 blir rätt starkt ändå. Det går åt ca 35 meter flätlina för en tafs som blir lite drygt två meter. Sen fortsätter du med nylon i önskad längd, går såklart att tapera ner lite med nylonet också.
 4. CeeBee

  Knyta egen tafs

  Jag tvinnar tafsar av flätlina, oftast 0.10 - 0.14 . Jag tvinnar tafsen i sektioner tre till fyra delar i olika tjocklekar som sedan länkas ihop loop to loop. Det hela avslutas med en tafsring i den tunnaste änden, där fästes nylon i önskad längd och tjocklek. Den tunnaste delen är då en enkel ögla som tvinnas och viks på mitten och tvinnar i hop som en snodd. Om jag gör en fyrdelad tafs blir den grövsta delen alltså en fyrdubbel ögla (påbörjad i filmen) som när den tvinnats och vikts på mitten blir 16 gånger linan och styrkan. Till ändamålet har jag gjort en liten apparat (se film). Inget jag kommit på själv utan lärt mig av en fiskekamrat.
 5. CeeBee

  Älghår

  Många använder älgöron till små caddis och som dubbing. Annars finns ju allt från korta hår på benen till det grövsta på manen. Bara fantasin sätter gränsen.
 6. CeeBee

  Fråga till Danielsson fantaster!!!

  Jag räknar mig som Danielssonfantast men tycker att de tyvärr är väl långsamma. Varför inte ha fler färger på rullarna? Vad hände med linorna? Kepor och Tröjor? Små detaljer som är nog så viktiga.
 7. Själv använder jag Viking trophy, dom brukar även få bra i tester. Tycker att dom är stadiga i sulan. https://itaboutdoor.se/viking-trophy-5914.html?147=1737&148=1530&gclid=CjwKCAjwos7NBRAWEiwAypNCe1HOndZct1vu1PoELD4VTgacC6-SsIz1zCFG8RUf6YrH_jpz3yFyhhoChJcQAvD_BwE
 8. CeeBee

  Vision Tane eller TFO Bkv #5

  Jag har ett BVK #6 och använder en #6 lina. Den linan passar mitt spö. Har haft mitt spö i 3 - 4 år och är fortfarande nöjd med det.
 9. CeeBee

  Rulle till splitcane

  Hej, jag vet flera som använder dessa http://www.hilevel.se/hilevel-flugrullar/diverse-flugrullar/
 10. CeeBee

  Vikt på basen till bindstäd

  Hej, Vikten på mitt Stonfo kaiman är 1370g. Bredd 9cm och längd 15cm. Det står stadigt och är tillräckligt för mig. Sen spelar det så klart roll vilka tassar den har. De som sitter på sticker ut en smula och ökar därmed på bredd och längd något.
 11. CeeBee

  Dags för nytt städ

  Har haft ett i snart två år och har inget att klaga på. En liten film också
 12. CeeBee

  Dags för nytt städ

  Jag rekommenderar detta. Samma princip som Regal. http://www.taimen.com/sv/se/product/stonfo-kaiman-vise_99931398/103869
 13. CeeBee

  Pokémon Go

  Att människor ger sig ut på skattjakt/flugfiske och besöker platser de inte varit på för att hitta nya pokémon/fiskeställen. Kanske med lite tur hitta någon ovanlig pokémon/stor fisk. På något ställe finns det kanske ovanligt många/kläckning. Träffa nya trevliga likasinnade och utbyta tips och erfarenheter. Finns en del likheteter med en viss hobby. Att människor har skoj och är ute och rör på sig är svårt att klaga på. Har svårare för sådana som sitter hemma och knarkar sport och serier på TV faktiskt
×