Hoppa till innehåll

laxoholic

Members
 • Antal inlägg

  235
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  1

laxoholic last won the day on June 4 2016

laxoholic had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

22 Excellent

Om laxoholic

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  stockholm

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  husse79@hotmail.se
 • Telefon
  0762812557
 1. Rullväska

  Söker en rullväska i bra skick. Svara gärna med pm
 2. Välja klass på spö. 6 eller 7 ?

  Jag har ett Sage one 9fot klass 6 med butt. Den använder jag till alla sorters fiskar som du nämner. Dock använder jag olika linor för olika situationer. Till kusten finns många bra linor i klass 6 flyt, intermidiate eller sjunk. Gl coastel och vision kust är några exempel. Till sjöar och älvar kan man använda samma linor som till kusten. Vill man underhandskasta väljer man en baktung lina som gamla gl punch eller rio single spey eller enhands klumpar. Till gädda kör jag opst klump med olika spetsar. Jag kör överhandskast och har klumpen 150 eller 175 grain plus rio spetsar klass 5 som väger 4 gram. Total vikt blir 14-16 gram vilket är optimalt för ett klass 6 spö. Den korta och aggressiva klumpen kastar stora gäddflugor som om de vore torrflugor och spetsarna gör att du enkelt kan variera djupet. Jag kör opst även i älvar när jag vill använda extra stora streamers. Kastar som en dröm även i vinden. Du kan även kasta skagit-stilen, men då ska du välja en tyngre skagitklump. Spetsens vikt räknas då bort. Lintillverkarna brukar han tabell med linvikt rekommendationer. Jag är jättenöjd med min 691 men observera att Sage one är ett snabbt spö. Lycka till
 3. Hej är intresserad av ditt SAGE ONE.
  Tar du 3000kr+ frakt så tar jag spöt?

  Med vänlig hälsning  Mikael

 4. Rekommandera en ny vadarjacke...?

  Håller med Halster. Simms g4. Är inne på min andra g4 jacka nu, och den gamla fungerar fortfarande efter 7 års heltidstjänst.
 5. Hej

  jag köper dina rävsvansar.

  mattias

 6. Sage garanti

  Tusen tack!
 7. Sage garanti

  Så om jag köper ett beganat Sage med ofylld garantisedel, kan jag fylla i sedeln och skicka den till Sage typ ett år efter köp tillfället ? Scott och Winston vill att köparen registrerar spöt inom 30 dagar från köp tillfället.
 8. Sage garanti

  Om man köper ett nytt eller begagnat Sage spö, hur funkar det med garantin om en spödel skulle råka gå sönder? Måste man registrera nya sage spön som med Scott och Winston? Tack på förhand!
 9. Hjälp mig hitta en tråd

  Mer än vad jag vet. Tråkigt nu när man snöat in sig på Scott och letar efter all info man kan få. Tack ändå
 10. Hjälp mig hitta en tråd

  Letar efter en tråd som heter "Scott fly rod company" utan resultat. Kan någon vänlig själ lägga genvägen här.
 11. Står utvadad och kastar med ett 10' #7 på en ståndplats. Men laxen har inte visat sig här på hela dagen. Plötsligt hör jag ett tungt plask ca 50 meter uppströms. Jag skyndar mig dit. Börjar med korta kast med endast klumpen, och samtidigt spanar efter rörelse och funderar på om det verkligen var här jag såg fisken. Precis när min klump ska landa ser jag en plog ca 8 meter från mig nedströms mot min lina. Där var den. Eftersom flugan landar några meter bortom fisken sätter jag igång med snabba twist, allt vad jag hinner. Plötsligt rycker det hårt i linan och laxen hoppar och vänder nedströms, som om den såg mig:-) jag landar fisken efter en tuff fight. För mig är enhands dödligt effektiv på laxfisket. Det gäller att tro på det och ge det en rättvis chans.
 12. Erat absoluta favoritspö

  Slår ett slag för mitt kära Winston Boron iix 8' #4. Används till torrt och nymf. Njuter även när det inte nappar ☺
 13. Rulle&Lina till Scott Radian

  Radian 490 med lamson ula 2x SL och Rio Hover #4. Otroligt skön kombo. Till flytlina använder cortland peach 4DT.
 14. Hur ofta händer det er ?

  Händer mig ofta. Mest på regnbåge.
 15. Jokkeflugor

  Fantastiskt vackra
×