Hoppa till innehåll

bolander

Members
 • Antal inlägg

  220
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

36 Excellent

Om bolander

 • Placering
  Advanced Member
 • Födelsedag 1964-07-01

Information

 • Bostadsort
  Huskvarna

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  joakimbolander@comhem.se
 • Telefon
  0702491088

Senaste Profil Besökare

1 232 profilvisningar
 1. Hej! Hur är det med vevriktningen, vänster eller höger alt omställningsbar på "Marquis 5"? Kan du tänka dig ett "paketpris" på bägge rullarna(även Marryat)

  M v h

  Leif

  1. bolander

   bolander

   Den är ställd vänster men som på den vanliga marquisen med clicker är det bara att engagera den andra clickern om man vill byta vevriktning.

   CMR-rullen säljer jag åt en kompis så vill inte gå ner i pris... frakten bjuder jag på men det gör väl varken till eller ifrån.

   Mvh Joakim

 2. Snyggaste kombon spö/rulle

  Ja, Christian på Fine Tackle bygger spön som ingen annan... Christian fick i uppdrag att bygga spöet med rullen i åtanke, själv skickade jag rullen till Emanuelsson som bytte ut vev/motvikt till dito i trä.
 3. Snyggaste kombon spö/rulle

  Epic 686 + Emanuelson Trout 2 blev en snygg kombination...
 4. Ja i trakterna av padjelanta... Skulle bli min matfisk för dagen... fick den inte riktigt genomstekt i regnet och så började jag tänka lite väl mycket på den halvsmälta slemmiga råttan. Brukar inte vara äckelmagad men här gick gränsen.
 5. Jag har också en musimitation i asken... en mus simmar väl i samma hastighet och inte så ryckigt, så har jag tänkt fiska den eller kanske ändå blir bäst att smårycka? Den här öringen vägde nog knappt kilot och hade en ganska stor mus i magen, svårt att se vad det var men kanske lemmel.
 6. I mitt favoritvatten har jag fått några harrar över kilot med öppna eller läkta sår efter gädda, känns tråkigt! Gäddorna vänder väl harren för att sluka, antar att harr i den storleken är svåra att hantera och ofta klarar sig, om nu inte gäddmadammen är i farten vill säga... Bidrar väl till att hålla uppe medelvikten på harren man fångar men om det gynnar harren känns tveksamt.
 7. Damma av era kult spö/rulle kombinationer!

  Ja det där rullfästet känner jag igen... här på ett Winston glasfiber från 85 som jag parat med en Emanuelson
 8. Silikonnät eller inte!

  Förvirrande med storlekarna... på Mcleans hemsida finns det en storlek M som verkar vara samma storlek som den L som säljs i svenska butiker.... eller så har jag fattat fel.
 9. Silikonnät eller inte!

  L passar till det mesta, till harrfiske skulle jag välja den mindre, håvarna är lätta och jag gillar till o med designen.
 10. Silikonnät eller inte!

  Kanske hade jag råkat få extra mjukt nät vad vet jag men töjde sig verkligen som segt gummiband. Men funkade väldigt bra annars.... men det hände några gånger.
 11. Silikonnät eller inte!

  Hade en Brodinhåv med ghost net... ok nätet var grunt men problemet var inte att fisken hoppade ut den simmade genom nätet Hände några gånger med fiskar uppåt 2kg inte dom mindre.... trinda regnbågar dessutom! Jag vet att det låter som ett dåligt skämt men fiskarna tog spjärn, töjde ut maskorna med nosen och trängde sig igenom... eller halvvägs igenom... blev ju lite förvånad!!! Skaffade en McLean med gummerat nät som jag gillar bättre, kanske onödigt djupt nät men känns säkrare att håva:)
 12. Jag anmäler mig! Enhands.... feedback, tips, bli lite inspirerad att träna... skulle passa mig perfekt.
 13. Ja styra upp självlärd teknik känns rätt för mig också. Oavsett upplägg är jag intresserad av en kurs.
 14. Jag vet inte om Loomis byggkvalite har blivit bättre... har sett en del krokiga toppar och finnish-problem på premiumspön Sage är noggranna med bygget.
 15. Fluglinor

  Hmmm SA Sharkskin heter den ju minnet är kort... Cortland Peach gillar jag på sitt sätt, ganska mycket linminne dock men Cortland SL ligger något rakare... dessa måste dras ut ordentligt innan fisket
×