Hoppa till innehåll

bolander

Members
 • Antal inlägg

  228
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

43 Excellent

Om bolander

 • Placering
  Advanced Member
 • Födelsedag 1964-07-01

Information

 • Bostadsort
  Huskvarna

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  joakimbolander@comhem.se
 • Telefon
  0702491088

Senaste Profil Besökare

1 604 profilvisningar
 1. bolander

  Flugor för fjäll

  Jag har foam cutters till vingarna som man lägger som ett sluttande hustak över kropp som kan vara av foam eller dubbing. Ger en smal vinge med naturtrogen siluett som jag inte haft problem med snarare tvärt om ger en viss tyngd i flugan så tafsen sträcker bättre i vinden. Jag gör ett snitt mitt i foamet på längden med ett rakblad så vingen kan vikas och sedan limmar man vingen mot kroppen.
 2. bolander

  Flugor för fjäll

  Jag har börjat köra med foam-nattsländor med rapphönehackel, siluetten blir distinkt och det verkar dom gilla, haft riktigt bra fiske på harr och röding. Kör både e12-storlek och större. Finns ju fördelar med foam.... flyter så länge flugan håller ihop. naturtrogna blir dom också.
 3. bolander

  Skrubban stannar inte på kroken!?!?

  Ahh jag hade ett bra fiske på skrubba från båt.... ett distriktmästerskap som jag vann. Jag hade förberett tackel med lagom stora krokar betade med smala korta remsor av sill. Jag gjorde mothugg så fort jag kände hugget (Munnen är ju ganska liten och med hel räka kanske det är idé att vänta)
 4. bolander

  Scott Radian och Meridian

  Redan Merdian 9' #6 räcker till ganska tufft fiske... Testade Vätterlaxfisket från land i november i ganska kraftig vind.Jag hade en Guideline coastal #7 , 17 gram som jag använde i brist på annat och det funkar. Dessa kom upp den största vägde 4,5
 5. bolander

  Scott Radian och Meridian

  Har du någon åsikt om Merdians längder? Noterar att mitt 906 är nästan 10cm kortare än mina andra 9-fotare och dessutom såg jag på en mässa att 907 var ca 10cm längre jämfört med 906:an som stod jämte! Ville ställa frågan men säljarna var upptagna. Och ja dom var märkta 906 och 907
 6. Hej! Hur är det med vevriktningen, vänster eller höger alt omställningsbar på "Marquis 5"? Kan du tänka dig ett "paketpris" på bägge rullarna(även Marryat)

  M v h

  Leif

  1. bolander

   bolander

   Den är ställd vänster men som på den vanliga marquisen med clicker är det bara att engagera den andra clickern om man vill byta vevriktning.

   CMR-rullen säljer jag åt en kompis så vill inte gå ner i pris... frakten bjuder jag på men det gör väl varken till eller ifrån.

   Mvh Joakim

 7. bolander

  Snyggaste kombon spö/rulle

  Ja, Christian på Fine Tackle bygger spön som ingen annan... Christian fick i uppdrag att bygga spöet med rullen i åtanke, själv skickade jag rullen till Emanuelsson som bytte ut vev/motvikt till dito i trä.
 8. bolander

  Snyggaste kombon spö/rulle

  Epic 686 + Emanuelson Trout 2 blev en snygg kombination...
 9. Ja i trakterna av padjelanta... Skulle bli min matfisk för dagen... fick den inte riktigt genomstekt i regnet och så började jag tänka lite väl mycket på den halvsmälta slemmiga råttan. Brukar inte vara äckelmagad men här gick gränsen.
 10. Jag har också en musimitation i asken... en mus simmar väl i samma hastighet och inte så ryckigt, så har jag tänkt fiska den eller kanske ändå blir bäst att smårycka? Den här öringen vägde nog knappt kilot och hade en ganska stor mus i magen, svårt att se vad det var men kanske lemmel.
 11. I mitt favoritvatten har jag fått några harrar över kilot med öppna eller läkta sår efter gädda, känns tråkigt! Gäddorna vänder väl harren för att sluka, antar att harr i den storleken är svåra att hantera och ofta klarar sig, om nu inte gäddmadammen är i farten vill säga... Bidrar väl till att hålla uppe medelvikten på harren man fångar men om det gynnar harren känns tveksamt.
 12. bolander

  Damma av era kult spö/rulle kombinationer!

  Ja det där rullfästet känner jag igen... här på ett Winston glasfiber från 85 som jag parat med en Emanuelson
 13. bolander

  Silikonnät eller inte!

  Förvirrande med storlekarna... på Mcleans hemsida finns det en storlek M som verkar vara samma storlek som den L som säljs i svenska butiker.... eller så har jag fattat fel.
 14. bolander

  Silikonnät eller inte!

  L passar till det mesta, till harrfiske skulle jag välja den mindre, håvarna är lätta och jag gillar till o med designen.
 15. bolander

  Silikonnät eller inte!

  Kanske hade jag råkat få extra mjukt nät vad vet jag men töjde sig verkligen som segt gummiband. Men funkade väldigt bra annars.... men det hände några gånger.
×