Hoppa till innehåll

BarraBuster

Members
 • Antal inlägg

  481
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  1

BarraBuster last won the day on November 27 2013

BarraBuster had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

63 Excellent

Om BarraBuster

 • Placering
  Advanced Member
 • Födelsedag 1983-01-20

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Malmö
 • Intressen
  Fiske, Ford och Foto

Kontakta medlemmen

Senaste Profil Besökare

946 profilvisningar
 1. Hej! Jag har 3 platser till Bondemölla Sportfiske den 15e Juni (fre) Fiskekort kostat 500 kr (swishas i förskott) samt att det finns möjlighet till övernattning mellan torsdag och fredag. Kostnad för övernattning är 250 kr. (betalas på plats) Fisket starta kl 07.00 på fredagen med gemensam lunch kl 12. Om intresse finns vänligen PM'a mig asap så bjuder jag in dig/er till evenemanget. Tight Lines! Niklas
 2. BarraBuster

  Öring kring Malmötrakten

  Har någon lite tips på platser kring Malmötrakten? Spinnfiskare tar en del fisk runt Lomma känner jag till. På det långrunda området/badet. Tog min Malmöpremiär vid Sibbarps kallbadhus efter att ha spanat lite på satelitkartan. Såg hyfsat giftigt ut tyckte jag. Men jag tar gärna emot lite fler tips som kan hjälpa mig på traven. Tight Lines!
 3. BarraBuster

  Blekingekusten

  Lite sent svar tyvärr, men Nättrabyån är en fin öring å. Liten och smal, men det funkar. Det finns även en sträcka endast för flugfiske. Dagskort kostar 50kr (tror jag).
 4. BarraBuster

  Havsöring Skåne-området

  Blänkaren 2018 genomfördes förra lördagen med blandat resultat. Det meddelades en del fångster av utlekt fisk men även blank fisk. En handfull fiskar vägdes in i slutet på dagen. Bästa hade 1.5 i fulton (!?!). För egen del bedrevs fisket runt lilleskog/ystad. 2 ragor. Ni kan läsa mer på www.blankaren.com samt www.fishingtime.se
 5. BarraBuster

  Giant Trevally, någon som har fiskat?

  Det blev lite GT varainter till sist. http://femtiopafluga.blogspot.se/?m=1
 6. BarraBuster

  Gjuten vs svarvad?

  Mycket möjligt. Gjuta under tryck kanske ökar hållfastheten ytterligare. Själv har funderat länge på att testa skriva ut en rulle, eller delar som inte är så kraftbelastade, i 3d skrivaren. Kunde varit skoj. Man borde kunna ta de andra delarna från en kasserad rulle.
 7. Några av mina favoriter från den gångna sommarens fiskeäventyr. Tonfisk-rusning utan dess like och en "Brassy Trevally".
 8. BarraBuster

  Gjuten vs svarvad?

  Skulle vilja påstå att ni blandar ihop en tillverkningsmetod med en bearbetningsmetod. Gjutna detaljer är som regel också svarvade för att möta tolleranser för lager/axlar/spindlar, ytfinhet mfl. Fördelarna är framförallt pris eftersom behovet på efterbearbetning är mindre. Det är arbetet som kostar. Kostnad för materialet är ju en piss i sjön. De moderna rullarna vi ser idag som blivit lite av "normen", som är frästa och svarvade i cnc/fler op. maskiner är oftast bearbetade ur ett stycke metall/materialgods, ofta strängpressat. Är det stål det rör sig om är det möjligen rostrfritt. Annars görs det rullar ur höghållfasthetsaluminium/"flygplansaluminium". Anyhow, det slutliga svaret på frågan är JA. Det är (stor) skillnad på hållfastheten hos gjutet gods och strängpressat gods (det som jag tror TS syftar på när hen beskriver en svarvad rulle) eftersom de genomgår olika framställning. Däremot kommer vi troligtvis inte upp i de kraftnivåerna där detta spelar någon större roll. Det skulle vara slutvikten möjligtvis. De kritiska detaljerna på en rulle för saltvattensfiske är som redan sagts, spolbalans och bromssystem. Men även rullfästet/rullfoten är viktig. Ni som inte hållt i en #10'a med ett antal kilo tonfisk i andra änden kan ha svårt att inbilla er hur hårt de verkligen drar och vilka krafter som bromssystemet verkligen utsätts för. Om bromsen skär och det blir tvärstop (och tafsen inte åker) så överförs ju all kraft till rullfästet. Spolen som sådan är ju bara en "linuppsamlare" och rullhuset är endast ett "hus" som fördelar ut krafterna på en större volym/yta och dessa kan i princip vara i plast. Det är framförallt gränssnitten innerspole-spolaxel-broms-fot som måste kunna ta lite stryk. (Bortsett från drulle-stryk) Edit: Givetvis spelar det stor roll om det gjutna är stål-gjut eller gjutjärn (vilket jag antar att man gärna håller sig ifrån) Är det stål-gjut det rör sig om är siffrorna ännu mer lika konstruktionsstål. Aluminium är ju en annan femma.
 9. BarraBuster

  Hervey Bay/ Fraser Island

  Det är 12 fler än jag lyckades komma i kontakt med. Låter väldigt häftigt oavsett resultat! Jag har själv lite "hemlängtan" nu när blasket drar fram genom Malmö...
 10. BarraBuster

  50 På Fluga

  18 dokumenterade i dagsläget. Ytterligare 2 innan året är slut borde inte vara något problem. Vi har en i gruppen (fb) som imponerande nog tagit sina 50 redan och är på väg mot 60, alla Svenska arter vilket gör det ännu mer imponerande.
 11. BarraBuster

  50 På Fluga

  http://femtiopafluga.blogspot.se/…/exmouth-dag-9-gentle-gia… Sista dagen i Exmouth var kommen och det var läge att avsluta med något stort. Riktigt stort...
 12. BarraBuster

  50 På Fluga

  Sista fiskedagen är ett faktum... men än återstår en sista dag fylld av äventyr! http://femtiopafluga.blogspot.se/2016/08/exmouth-dag-8-chance.html
 13. BarraBuster

  50 På Fluga

  Har haft grejer att göra långt upp över öronen den sista tiden, men nästa inlägg kommer väldigt snart. =)
 14. BarraBuster

  50 På Fluga

  http://femtiopafluga.blogspot.se/2016/07/exmouth-dag-7-ending-on-high-note.html?m=1 Sista dagen med Jono, men än åtetstår några fantastiska dagar i Exmouth !
 15. BarraBuster

  Egna fiskefilmer, lägg upp här!

  Började knyta ihop ett litet klipp från resan i Exmouth och efter åtskilliga timmar långt in på småtimmarna blev det klart. Enjoy!
×