Hoppa till innehåll

Jonas

Root Admin
 • Antal inlägg

  8 292
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  64

Jonas last won the day on December 8

Jonas had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

927 Excellent

3 följare

Om Jonas

 • Placering
  Owner - Edgeflyfishing.com
 • Födelsedag 1974-03-29

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Varekil
 • Intressen
  Sportfiske, friluftsliv, jakt, fotografering, skidåkning, goda middagar och umgås med vänner och bekanta

Kontakta medlemmen

Senaste Profil Besökare

9 152 profilvisningar
 1. Höjd pensionålder.

  Jag är egenföretagare, entreprenör och lever mycket för att förverkliga mina idéer. Planerar nog inte att gå i pension alls... i alla fall inte så länge jag orkar jobba Sen tror jag det här är väldigt individuellt. Kan man av olika anledningar inte jobba längre är pension ett givet alternativ. Däremot tror jag att många traditionellt slitiga jobb har en betydligt bättre arbetsmiljö numera och det är idag väldigt många 65 åriga pensionärer som klarar jobba betydligt längre. Hade det inte varit så hade den här diskussionen knappast existerat? Ett stort problem nu är ju att många arbetsföra med god ekonomi går i pension redan vid 62. Det inbillar jag mig är ett rätt kostsamt problem i den här ekvationen?
 2. Höjd pensionålder.

  Känns rimligt och inte ett dugg oväntat. Klart vi måste höja pensionsåldern när vi lever så pass mycket längre och kanske framförallt är så mycket friskare. politikers sätt att sko sig på systemet är en annan diskussion och den behöver lyftas, granskas och justeras om inte förtroendet ska urholkas mer. Höj pressstödet så tidningarna slipper va så annonsberoende. Bra journalister kostar pengar och måste få frihet att gräva i lugn och ro. Det är ju katastrof när man tar bort stöden som man gjort.
 3. Dagens foto

  @kent.flyfish fin bild <3 Sen kan det absolut vara fiskbart. Jag har vinterfiskat i Ogströmmen i december med 30 cm snö innan isen lagt sig. Man får så klart kämpa för fisken men det brukar gå att få både gädda, harr och öring bara man är ihärdig... Sen tror jag man ska tajma en riktigt solig och varm dag är också om man vill maximera chansen.
 4. https://www.nvp.se/Varmdo/Skargarden/skargarden-ar-for-daligt-skyddad/ De här tankarna kan jag tycka känns väldigt sunda. Att bara 5% är skyddat i dagsläget låter ju på tok för dåligt. Sen är frågan hur man ökar från 5% till föreslagna 30% utan att det blir ramaskri... Tänkte lite på hur man hanterat strandskyddet på västkusten och hur enkelt det är att landsfiska här. Förstod jag rätt från Havsöringstråden Stockholm så är det ju mer eller mindre svårt att bedriva ett bra landfiske utan att man stöter sig med privatpersoner som anser sig ha äganderätt av strandlinjen.
 5. Orolig för framtiden

  Här kommer lite bloggtips Eric. Det börjar ju bli dags för dig att förbereda dig för Edge Casting Cup 2018. Snyggt gjort att ta dig till final i Trout Distance förra året
 6. Orolig för framtiden

  Ta ett sabbatsår. Fiska på och bli bättre på det du älskar och sen tar du nya tag och gör klart gymnasiet efter sommarn. Du behöver den grunden för att tas på allvar på arbetsmarknaden. Jag tycker absolut du ska praoa i fiskebutiken tillsvidare. Alla erfarenheter är bra och gör du ditt bästa och passar tider och tar väl hand om kunderna så kanske din praktik kan övergå i lite extrajobb när det behövs personal. Det är inte så himla lätt att veta vad man vill och livet går upp och ner för alla oavsett ålder. Du har ju tid... se till att göra något vettigt med den. Börja dagen med att bädda sängen och snygga till dig. Städa ditt rum och få struktur på livet. Gå och Praoa i fiskebutiken, träffa spännande människor, det finns massor av intressanta personer om man tar sig tid att lyssna. Det är ju en lyx att få praktisera med sitt huvudintresse, glädjs åt det. Kom hem och stick ut och fiska. Dokumentera varje dag och lägg exempelvis ut ett klipp på youtube eller skriv dagbok på edge med dagens fiskefunderingar innan du lägger dig. Kanske fick du en fin fisk, kasta längre en vanligt, lärde dig nått nytt av en kund, kom på en grym beteskombo eller band en fluga med ett unikt material. Det viktiga är att du gör något och att du tar tag i ditt liv. Det är du som skapar din framtid. Ingen annan.
 7. VästkustVåtmark = Myggmark

  Här kommer lite länkar på ämnet. https://via.tt.se/pressmeddelande/150-miljoner-ska-starka-utsatta-vatmarker-och-vattendrag?publisherId=415163&releaseId=1911010 https://skogsstyrelsen.se/nyhetslista/150-miljoner-ska-starka-utsatta-vatmarker-och-vattendrag/ http://www.fiskejournalen.se/150-miljoner-till-vatmarker-och-vattendrag/ https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/projekt-for-att-gynna-vatmarker-och-vattendrag Om man väljer att fokusera på mygg så är det nog rimligt att tro att de kommer öka markant i de här områdena förutsatt att vattenkvaliteten håller tillräckligt ph. Å andra sidan kommer ju hela biotopen att gynnas och det är väl det som är poängen med projektet. Min åsikt är att det här är positivt för vattendragen men det är intressant att höra andra infallsvinklar.
 8. Havsöringssäsongen 2017

  Bra tankar. Tar dem med mig
 9. Fästingar!

  Sprayen är för människa också, står till och med på förpackningen. Jag brukar spraya utsidan på händerna sen drar jag utsidorna på armarna och halsen samt i håret eller sprayar kepan. Sista två åren har jag fiskat med t-shirt/uppkavlade ärmar och utan keps i fjällen vid ett flertal tillfällen. Det har varit helt omöjligt före vi kom på att det var hästgrejer som är det bästa.
 10. Fästingar!

  Vi har ju fästingar här på västkusten med men har aldrig upplevt att det är ett sånt problem som du visar på. Och speciellt inte när man fiskar? Däremot så kan det vara väldigt stor skillnad beroende av materialval om man exempelvis går i skogen. Vet gånger jag varit helt utan och Frida haft ett helt gäng. Jag har fått för mig att syntetmaterial är bättre och att bomull är sämre. Vad gäller just ditt problem skulle jag testa att spraya vadarna med typ Renons runt låren och vid midjan. Renons är ett fantastiskt bra mygg&fästingmedel för hästar som även är brutalt effektivt på människor. Halvliter kostar typ 170 kr på Hööks. Så du köper typ en livsförbrukning om du ska ha det själv En annan grej är att det är effektivt 11 timmar om jag inte minns fel... Jag har alltid en flaska liggande i bilen så här kommer en bild. Jag använder det uteslutande mot mygg och det är tveklöst nummer ett tillsammans med Centaura som också är ett myggmedel för hästar.
 11. Midjevadare på kusten!

  Frida har ett par såna. De känns som en väldigt bra produkt så jag har faktiskt sneglat lite på dem själv inför nästa år. Är du nöjd med dem över lag?
 12. Ahh... kör de postnord? Vilken miss! Men samtligt tur. Nu kan vi simma lugnt
 13. Hmm... det är säkert Nordkoreansk industri bakom dem. Och sen fulimporteras de till Kina som indirekt stödjer diktaturens kamp mot sin gemensamma fiende USA... Smart att göra Danielsson och Loopmodeller. Skulle inte förvåna mig om det skjuts upp en ny raket redan om några dagar...
 14. Nej till utbyggnad!!!

  Det är grymt kul läsning. Läste om det igår nånstans. fyll gärna på med lite länkar
 15. Det var ju rätt oväntat. Kreativt
×