Hoppa till innehåll

Jonas

Root Admin
 • Antal inlägg

  8 136
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  57

Jonas last won the day on August 1

Jonas had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

848 Excellent

1 följare

Om Jonas

 • Placering
  Owner - Edgeflyfishing.com
 • Födelsedag 1974-03-29

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Varekil
 • Intressen
  Sportfiske, friluftsliv, jakt, fotografering, skidåkning, goda middagar och umgås med vänner och bekanta

Kontakta medlemmen

Senaste Profil Besökare

8 570 profilvisningar
 1. Orvis spö och lina

  @Engberg89 - Orvis, Hardy och Loop med flera har fantastiskt fina spön idag. Jag är faktiskt nöjd med vilket som och jag har fiskat med modellerna de släppt senaste åren. Rent generellt kan man säga att det är i stort sett omöjligt att köpa ett dåligt spö när vi pratar spön för mellan 6000-10000kr. Blir man besviken har man garanterat köpt ett spö som inte passar ändamålet eller helt misslyckats med linvalet. Vill man ha ett softare spö med fina kraftreserver är exempelvis Superfine Carbon bland det bästa som finns just nu kan jag tycka. Vill man ha ett allroundspö är Recon, Cross S1, eller Zephrus och Helios midflex några klockrena alternativ. Vill du ha en extrem kastkanon med bra djup och härlig känsla är Cross XS, Wraith, Zephrus SW, Helios 2 Tipflex eller Helios 2 Covert en hand full fantastiska spön. Här har vi ett antal "pekpinnespön" som pallar allt och kastar helt fantastiskt, vill man däremot ha ett soft spö kan man glömma dessa spön. För egen del är det de här spöna jag helst vill ha med mig på exempelvis en fjälltur eller något annat fiske med stor fisk, tuffa väderförhållanden och där jag snabbt vill kunna placera flugan långt bort oavsett flugval. Om Bios är enklast för dig och du ska du ha ett malungsspö tycker jag fortfarande att ett superfine carbon #4 eller #5 med en Superfine troutlina är ett lysande bra val för det området. Ett alternativ som blir något mer allround, pallar vind bättre och är lite mer träffsäkert är Recon 8'6'' #4 eller helios 2 midflex 8'6'' #4. Gillar du Zenith kommer du garanterat gilla de två spöna då aktionen och balansen är jämförbar. Sätt på en superfine troutlina i WF4F så är du hemma.
 2. Barometer i iPhone (6/7)

  Grymt! Ladda precis ner appen och är supernöjd tack @Chrglx
 3. Barometer i iPhone (6/7)

  Menar du att det finns barometer inbyggd i 6:an och 7:an? Har en sjua men har har helt missat det i så fall. Blir till att djuploda en stund...
 4. Barometer i iPhone (6/7)

  Vrid på tfn när ni kollar på yr så kommer barometerkurvan upp som en grön linje.
 5. AeroPress kaffebryggare.

  Ja, så funkar den. Väldigt fin produkt
 6. AeroPress kaffebryggare.

  Fräck. Jag har en Handpresso som gör kanonfina espresso i fält. Saknar däremot poddar just nu...
 7. Ogströmmen Augusti

  Ogströmmen är öppen året om. Däremot är det öringförbud 15 sept - 31 okt och harrförbud 15 april - 15 maj.
 8. @wille Cortland Trout boss HTx eller Cortland Precision Finesse Trout II (viktigt att det är version 2. 1 är lite för lätt) En lina jag tror passar kanon som jag inte testat på spöt är Orvis Superfine Trout.
 9. Lillehammer

  Snygg öring @Enzo! Ska ta en sväng till Gausdal med Frida i månadsskiftet. Återkommer med rapport
 10. Ogströmmen Augusti

  Här kommer en härlig bild från somras när jag var ute och guida en kund. Ogströmmenöring 41 cm som tog en "pumpstreamad" proppellerfluga stl 8.
 11. Ogströmmen Augusti

  Det är normalt bra fiske ända till mitten av oktober. Hela september är prime time. augusti är normalt en månad med lågt vatten. Just nu är det som sagt lågt. Däremot kan det nästan inte bli för lågt för torrfluga. Högt vattenstånd är värsta tänkbara då strömmen faller bra och snabbt blir för strid för bra fiske. drar ut och tältar/paddlar/fiskar ett dygn med kidsen nu. Imorgon kväll guidar jag i strömmen. Kan återkomma med en lägesrapport efter det
 12. Havsöring GBg:s området

  Ojoj!!! Snyggt!
 13. Ogströmmen Augusti

  Hej på er Det finns inga iordningställda tältplatser längs strömmen men man kan nästan alltid hitta något ställe att tälta på. Tänk på att inte tälta direkt vid vattnet då det skapar en känsla av att man bokar upp en del av strömmen. Skulle säga att minst 30 meter från strömmen är en lämplig placering om man vill tälta. Lämna inga spår i naturen. Eldstäder längs strömmen ska absolut inte lämnas till eventuella efterkommande utan när man är klar plockar man bort stenar och minimerar spåren man lämnar. Jag brukar ta för vana att elda i stenskravlet direkt vid vattenlinjen. När man är klar kan man enkelt skölja bort kolresterna och man kvarlämnar inga spår alls efter en grill eller kaffepaus. Att elda på klipphällar är absolut förbjudet. (Lillsundet, Storsundet, Hällarna mm.) I Öje finns en camping vid badplatsen. Man kan även tälta vid vandrarhemmet. Vid Västerselen finns en slogbod och en grillplats. Man kan tälta bredvid den men betänk att slogboden är till för alla. Att bosätta sig i slogboden är inte ok. På östra sidan ungefär 500 meter efter grusvägen börjat finns en större öppen yta precis innan sälgbäcken. (precis nedanför backen där det planar ut innan bäcken. Det är en bra tältplats nära vattnet och bra fiske. På västra sidan kan man ta första vägen ner till höger direkt grusvägen börjar. Det finns en mindre vändplan 100 meter ner där många väljer tälta. ca 100 meter från Kitteln. Tidpunkten är bra och det mesta funkar att fiska med den tiden. Läs vad jag skriver om fisketips och tekniker på http://www.ogstrommen.se. Jag kom upp till Öje igår och har kollat upp vattenståndet i förmiddags. Just nu är vattenståndet lågt men fiskbart. Rekommenderar fokus på torrfluga med ett rörligt fiske där man snabbt fiskar av djuphåll och rör sig vidare längs strömmen. Vid det här vattenståndet räcker det med att placera flugan rätt en gång för att ett ställe ska anses avfiskat. Kommer förmodligen fiska varje dag resten av veckan och tippar på att fisket kommer vara bra. Hittar ni skräp längs strömmen får ni gärna plocka upp det och ta med det hem. Hittar ni någon gammal eldstad så hjälp gärna till och plocka bort den och städa rent. Jag tycker det är en fantastisk känsla när man kan följa strömmen kilometervis utan att hitta några direkta spår eller skräp längs landlinjen. Ogströmmen är ett fantastiskt naturskönt vatten med minimalt avtryck och hjälps vi åt och håller rent efter både oss själva och varandra så bibehåller vi den känslan.
 14. Den eviga problematiken - läckande vadare

  Det här är en rätt bra tråd. Slog till på ett par simms G3 guidepant midjevadare med simms läderkängor i våras. En kombo för styvt 10000kr. Pratar vi passform och allmän känsla i plaget och skorna är det utan tvekan en klass för sig. Andningen funkar klockrent och materialvalet ger mig en extremt välklädd känsla. Plagget sitter även betydligt snyggare än något annat jag provat och snittet är perfekt Tror jag att plagget kommer hålla längre än mina gamla vision midjevadare med loikkaskor som höll i fem år... nej det tror jag inte. Simmsskornas sula har börjat släppa i framkant och byxorna är minst lika slitna som andra vadare efter samma tid. tycker jag det dubbla priset motiverar simms? Har man pengar över så absolut. Helhetskänslan är överlägsen. Ska man däremot bara ha en bra vadare med bra funktion är visions midjevadare och loikkasko ett fullgott alternativ.
 15. Vision Vipu?

  Kör en Cortland precision Trout på mitt men det mesta bör sitta fint bara inte man har för aggressiv klump? Är tveksamt på om toppen trivs med det?
×