Hoppa till innehåll

Jonas

Root Admin
 • Antal inlägg

  8 216
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  61

Jonas last won the day on October 3

Jonas had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

887 Excellent

2 följare

Om Jonas

 • Placering
  Owner - Edgeflyfishing.com
 • Födelsedag 1974-03-29

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Varekil
 • Intressen
  Sportfiske, friluftsliv, jakt, fotografering, skidåkning, goda middagar och umgås med vänner och bekanta

Kontakta medlemmen

Senaste Profil Besökare

8 803 profilvisningar
 1. Kapusta Reels

  Grymt snygga! ser att @Edgefrida nog behöver en ny röd rulle julklapp och en resa till något bra laxvatten...
 2. Tips om att hålla äremarna torra?

  Jag är mer inne på att han missförstod frågan eller att han helt enkelt har väldigt korta armar. Jag tror han menar att han kör en tight neopren t-shirt. Då blir bara händerna blöta för honom...
 3. Hardy Zephrus Ultralite Rod 9 fot klass 5

  Tack @kurt. Fin beskrivning. Spontant känns det som att spöt är likt vanliga Zephrus 9' #5 aktionsmäsigt men att det kanske har både bättre swing weight och ett nättare handtag? (spöt är lättare i toppen). Jag har beställt samma spö med 3-5 MTX rullen och hoppas det dimper ner snart.
 4. Någon som testat Hardy Wraith 9' #5?

  Snyggt @kurt jag tror däremot att jag satsade på rullstorleken under? Vi får se när grejerna kommer. vad tycker du om spöt då och vad la du på för lina? du kan ju med fördel göra tråd om spöt i testarean om du har lust så fyller vi på med egna upplevelser löpande. Döp tråden till spöts namn/längd/klass i så fall
 5. Tips om att hålla äremarna torra?

  Jag gillar ärmslutet/mudden på Orvis gröna silver sonic värstingjacka. Den håller en klass för sig på just muddlösningen.
 6. Någon som testat Hardy Wraith 9' #5?

  Fn... fick spöt för någon dag sen. Trodde jag... när jag öppna paketet var det ett vanligt Zephrus 9’ #5, å den har jag ju redan avverkat sen den kom. Nu väntar jag på ett nytt paket och en returfrakt. Zephrus. Ultralite känns ruggigt spännande just nu och med lite flyt kanske rullen kommer med.
 7. vem blir det?

  Vi rensar ju inlägg kontinuerligt så det är inte första gången vi passerar miljonen. Sist det hände vann jag själv en H2 Covert... ;D Vad gäller antalet medlemmar och medlemmar/gäster online så ska man ta det med en nypa salt. Hade vi inte rensat bort medlemmar hade vi förmodligen legat runt 25000-30000 medlemmar. Kanske mer? Antalet medlemmar och gäster online varierar kraftigt beroende på säsong och på hur heta ämnena blir. En normalisiffra ligger runt 200-400 gäster/medlemmar online. Antalet gäster kontra medlemmar online är alltid avsevärt högre och det speglar sig också när man pratar med folk. Det stora flertalet Edgebesökare jag träffar läser kontinuerligt av flödet på Edge men de deltar inte i diskussionerna. Det är egentligen inget konstigt i det och med tanke på vilken hög kunskapsnivå vi har i vissa diskussioner så tycker jag det är helt normalt. Händer det något exceptionellt och en tråd blir viral kan onlinesiffran snabbt sticka iväg och våran toppsiffra på 3500 online är ett sånt tillfälle.
 8. Orvis Helios 3 kontra Helios 2 ?

  Jag kan tycka att det beror på lite vad man söker. Loomis Whisper Creek som nämns är ju ett fantastiskt spö om man söker känsla och djup. Vill man däremot ha en pekpinne som placerar flugan där man vill i alla väder och oavsett vilken fluga man väljer så tycker jag Helios 2 Covert 9' #5 som jag kört sen i våras är ett löjligt fint spö. För mig är båda dessa spöna toppklass. Samtidigt som de är raka motsatserna prestandamässigt. Det ena utesluter ju på inget sett det andra så det är egentligen inte speciellt konstigt att man har några spön att välja mellan innan man ger sig ut på tur... Det ska bli väldigt intressant att testa en Helios 3 när jag får möjlighet. Orvis är rent allmänt heta just nu och jag tycker man lyckats väl med både nya linorna, sina kläder och väskorna. Att de nu toppar kollektionen med ett nytt värstingsspö känns självklart väldigt intressant att bevaka.
 9. Rulle, Klass 2-4

  Hardys nya Ultralite är ju väldigt fin om man vill ha en lätt rulle. Jag körde 2000rullen med en WF4F till mitt Demon smugglet 8' #4 och den kombon var superfin. Sen beror det ju på om priset hamnar rätt på den? http://www.hardyfishing.com/hardy-reels-fly-reels-hardy-ultralite/hardy-ultralite-fwdd-reel/1405266.html#start=8
 10. Hardy Artisan 8'6'' #4

  Intressant. Vad hade du för färg på linan? Mina har varit gröna och de var bra. Har inget minne av att jag behövde smörja den linan oftare en andra?
 11. Det alternativet låter som katastrof både vad det gäller bekvämlighet och huggchanser... ;D
 12. Inte helt omöjligt att Björn Borg ökar huggchansen också... ;D
 13. Kolla in havetshus i Lysekils trosor... gillar modellen med havsmus och fisken tryckt på framsidan ;D
 14. Alltså... det samma gäller ju flugor @Ismo... ;D
 15. Hardy Artisan 8'6'' #4

  444SL blev ju vald till Line of the Century i början av 2000 av Flyfisherman om jag inte minns helt fel. Grym lina jag körde stora delar av 90-talet. Däremot så blev den omkörd av SA GPX men Cortland kom sen tillbaka genom 555 DynaTip som delvis snodde SA's ide att helt enkelt addera en halv klass i vikt för extra drag i linan...
×