Jonas

Root Admin
 • Antal inlägg

  7 763
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  38

Jonas last won the day on February 9

Jonas had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

587 Excellent

Om Jonas

 • Placering
  Owner - Edgeflyfishing.com
 • Födelsedag 1974-03-29

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Malung
 • Intressen
  Sportfiske, friluftsliv, jakt, fotografering, skidåkning, goda middagar och umgås med vänner och bekanta

Kontakta medlemmen

Senaste Profil Besökare

7 750 profilvisningar
 1. Kan bara komma på två orangefärgade cortlandlinor. Lazerline och FairPlay. 444 Classic peach är inte orange utan har samma peachfärg som 555 dyna tip och 555 western drifter.
 2. Jag skulle nog sätta mina slantar på att det är en Cortland FairPlay. Är ganska säker på att det var jag som sålde linorna till Rasmus och Nicolas på AOF en gång i tiden om jag inte minns helt fel?
 3. Hitta texten. Skrev den juni 2013. Test - McLean C&R håv med våg - Medium Text & foto: Jonas Nordigårds Dags för ny håv? Det Nya Zeeländska företaget McLean Angling är specialiserade på håvar och Allt om Flugfiske har tittat närmare på en Catch and Releasehåv, med knutlöst gummerat meshnät och inbyggd våg, som vi tycker passar utmärkt för svenskt flugfiske i både söt och saltvatten. Håven är tillverkad i bronsanodiserad aluminium och har ett gummerat handtag med en riktigt bra greppyta. Inuti handtaget finns en utdragbar inbyggd våg som är graderad upp till sex och ett halvt kilo. McLean garanterar att vågen visar rätt med en felmarginal på 60 gram. Vågen är mycket lättanvänd och man låter helt enkelt fisken ligga kvar i håven och lyfter fisken i knoppen på håvhandtaget när man vill läsa av vikten på sin fångst. Det gummerade meshnätet minimerar skadorna på fiskens slemskikt vid håvning. Gummit bidrar även till att minska risken för att en lossad fluga ska fastna i håvnätet. Nätet har en flat botten vilket ger mer utrymme i håven när man ska hantera en fångad fisk. Längst ut på handtaget har man satt en smart fästkrok som man enkelt hanterar med en hand om man vill fästa håven i exempelvis en D-ring i nacken på flugvästen. McLean har fått till en riktig fullträff med den här håven och är man ute efter en riktigt fin kvalitetshåv för exempelvis havsöring, regnbåge, harr och öring är det här en utmärkt produkt. Vi har testat mediummodellen men håven finns även i storleken Small och Large. Håvnätets storlek på mediummodellen är 430 x 330 millimeter och nätdjupet är 680 millimeter. Vi hittade håven på nätbutiken www.profly.se och där kostade håven 799 kronor. Plus: Lätt Bra materialval Inbyggd våg Gummerat nät Minus: - Betyg 5/5 bilden är från i somras. Håven är kanon som sagt noterade att jag hade rätt om storleken på min håv... uppenbarligen har man bytt storlekar i Sverige sen dess?
 4. Bra fråga... jag skrev en recension på den här håven till AOF för några år sen. Spontant tror jag den är M? Tycker det är en perfekt storlek för både västkusten och fjällen. Kommer hem imorgon. Kollar mer exakt då.
 5. McLean är grymt bra. Nätet är toppklass. Håller med din rekommendation.
 6. Nytt pris 13000kr
 7. Ruggigt proffsig lösning.
 8. Kanske det... har en oanvänd #7. funderar lite
 9. Aluminiumbåtar är underhållsfria och väldigt tåliga. Man behöver inte bry sig så mycket och vara rädd för att saker ska gå sönder på båten. Jag har exempelvis kört rätt in i en stor sten som låg fem centimeter under ytan i sju knop utan att båten tog någon allvarlig skada. Vill man lägga till någonstans kan man göra det var som helst, båten tar inte skada av att man drar upp den mot en klippa eller kör upp på en strand. Har man Talon är det ännu enklare. Man bara kör upp mot land och sen kör man ner Talonspjutet i aktern. Båten sitter som i ett städ. Det bör nämnas att Ockelbo har ovanligt tjock aluminium också. Fyra millimeter i kölen och tre millimeter på sidorna. Båten är lätt. En B16AL väger bara 390kg i standardutförande (450 med 50hp Evinrude E-tec). Kan tänka mig att min båt kanske är uppe i runt 550kg med all extrautrustning? Min båt gör 27 knop med den här setupen. Båten är väldigt sjöduglig och lättplanande samtidigt som den går att traila i nästan var som helst pga den låga vikten. Man behöver nog inte mycket mer än 40cm vatten för att ta sig i. Tror inte kölen går mycket mer än 25-30cm under ytan.
 10. Det var ungefär ganska exakt efter att jag såg det här klippet som jag bestämde mig för att jag verkligen behövde min båt...
 11. Ok... va tvungen och vibba lite. Smuggler spöt känns så bra att jag börjar fundera på var jag kan hitta öppet vatten i strömmen ;D
 12. Fick precis hem ett par nya spännande spön jag beställde för ett tag sen. Återkommer med ett första intryck på demon smuggler 8' #4 samt Zephrus sws 9' #6 i varsin testtråd inom kort. rullarna är en ultralite FW dd 2/3/4 samt en ultralite MA dd 5000. Får se vad jag spolar på för linor på dem...
 13. Har hjälpt Ockelbo och ta fram sportfisketillbehör och varit med och designat en sportfiskevariant av B16 AL med kastdäck. Det blev en väl tilltagen intervjuartikel i årets katalog där jag bland annat berättar om min egen båt och det fiske den används för. Jag kommer ha med min egen båt på sportfiskemässan också och ni är varmt välkomna att titta förbi i montern eller varför inte ställa frågor direkt i tråden om ni har några funderingar kring Ockelbos båtar. https://issuu.com/ockelboboats/docs/ockelbo_modellprogram_2017
 14. Det kommer. Körde med spöt en del i slutet av säsongen i höstas men hade tänkt vänta till efter havsöringspremiären innan jag gör en testtråd så jag får fiska ett par dagar till med spöt innan jag drar några slutsatser. Det är alltid kul om det är lite intresse så jag ska se om jag kan få ihop lite första intryck.
 15. Kanonfint spö för torrflugfiske. Djup och skön aktion. Tveklöst ett av de bästa strömfiskespöna som gjorts när man fokuserar på känsla. Personligen föredrog jag 8'6"då jag gillar kortare spön i den klassen men 9' är lika fin den. Tycker det är ett utpräglat torrflugespö. Fiskar man med streamers i strömmande vatten är min erfarenhet att den softa toppen ofta inte klarar av att kroka fisken tillräckligt vilket resulterar i många missade fiskar.