Hoppa till innehåll

magnolia

Members
 • Antal inlägg

  3 330
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  5

magnolia last won the day on February 13

magnolia had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

155 Excellent

1 följare

Om magnolia

 • Placering
  Frontline Member
 • Födelsedag 1950-05-31

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Uppsala
 • Intressen
  Kastträning, diy audio, fiskevård.

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  akacia87@gmail.com
 • Telefon
  073-5701445

Senaste Profil Besökare

5 346 profilvisningar
 1. Jag köpte linan och trodde det var en "vanlig" WF flytlina men nej; hela linan inkl. runningline väger 34 gram men linan är klassad WF7. Det är definitivt en speciallina med en klumplängd på 64 foot =19,72 m , hela linan är 30,4 m . Linan är ny och jag skickar den utan plåtburken den ligger i. Pris 350 kr inkl porto.
 2. Hej. Tänkte höra med dig om du testat något spö byggt på Harrison Lorhic klinga.Med vänlig hälsning, Magnus

   

  1. Visa tidigare kommentarer   %s mer
  2. sillenkillen

   sillenkillen

   Har också tittat på den epic klingan men tycker den är lite dyr.Tänkte att Lorhic kanske påminner om Loop cross1.mvh Magnus

  3. magnolia

   magnolia

   Hej Magnus,

   jo, jag köpte epic-klingan från https://rftgear.com i Åkersberga då det var 20% rabatt. Det var dagen före Black friday; jag försökte kombinera den rabatten på 10 % med den som man får om man registrerar sig på sidan. Det såg ut att funka men det sket sig så jag fick nöja mig med 20%. Visst, det är ändock inga billiga klingor men om jag inte skulle gilla spöt så går det att sälja det eftersom det är ett ganska välkänt märke. Jag har nog sålt ung. hälften av de spön jag byggt på "okända" klingor. 

   Om jag hade varit rik skulle jag sponsrat en Lorhic-klinga åt dig, men tyvärr är pengarna borta. 

   Jag har flera gånger sagt att jag inte skall bygga fler spön men så får jag ett ryck igen. Du kanske också har tillräckligt många spön, men är också nyfiken av dig?

   Det är ju också roligt att planera bygget, ingen annan kan bestämma hur det ska se ut. Jag har beställt Snake brands ringar från Schweitz (Hoda  bamboo rods) och silkestråd från rushbrooke-strand i  USA. Svårt är det att göra små beställningar hos sådana som Anglers Workshop, dom struntar i en...Jag ville ha silkestråd i grovlek 50 som är ungefär som A-tråd i nylon. Visst finns det svenska leverantörer som du vet; FFM och HiLevel men de har ofta inte allt jag vill ha.

   Med vänlig hälsning

   Håkan

    

    

  4. sillenkillen

   sillenkillen

   Precis så är det med mig me.Man tycker att man hittat ett gött spö och tänker att nu behöver man inte bygga något mer,men så sitter man och läser om olika spön,klingor så tar nyfikenheten över.Finns så mycket annan skit som man kan ha som last ,så kanske tur att man har detta😊(om det nu är en last)Med vänlig hälsning, Magnus

 3. magnolia

  Nyfiken på Loop ST modeller i dh serien

  Giftiga spön det där, Staffan! 😎 Medföljer det skyddshandskar? https://sv.wikipedia.org/wiki/Ricin https://www.meadowfishery.com/product/harrison-lorhic-4-piece-blanks Lorhic= Low resin high carbon.
 4. magnolia

  Vid nyval...

  Jag röstade blankt i riksdagsvalet, men röstade på partier i landstings och kommunvalet. Jag skulle gärna se ett mittenparti med klar miljöinriktning. Nej mp och c är inte i min smak.
 5. magnolia

  CTS Affinity X eller M?

  P.S. Använde Alps enbenta spöringar: http://www.hilevel.se/spobyggnad/snake-ringar-windingchecks-krokhallare/alps/alps-diamond-snake-ringar-tich-1.html Jag tog själv ut ringsättningen; någon "officiell" sådan fanns i alla fall inte för ett par år sedan då jag byggde spöt.
 6. Hej,

  jo, jag såg att Hook&Hackle har rea på Batson Eternity 2 klingor ca $ 140 vilket blir ca 1275 kr . Sedan tillkommer ju frakt , tull och moms. Men då jag beställde tre billiga klingor skrev de ned priset en del. Det var inget jag bett dem göra och som privatperson har jag ingen skyldighet att "felet" rättas, det har jag från tullverket. Kanske köper jag ett ET 2 i alla fall, skall räkna på H&H kontra Tyskland.  
  http://store.hookhack.com/Rainshadow-Eternity-Fly-Blanks/products/1592/

  Med vänlig hälsning Håkan  

  1. Isoperla

   Isoperla

   Hej Håkan,

   tack för tipset. Får se möjligtvis tar jag den från Tyskland ändå.

  2. Isoperla

   Isoperla

   Hej igen Håkan,

   beställde Eternity 2 #6 och fick klingan idag, men bygget lär jag först kunna börja med efter nyår någon gång p.g.a en armbågsoperation. Som vanligt hade jag trubbel med Postnord. Enligt länken på Deutsche Post hemsida såväl som Postnords sida där man kan spåra leveransen, står det att de var hos mig två gånger och har lämnat meddelande. De har inte lämnat meddelande i postlådan och inte skickat sms, dessutom var min fru hemma då hon var sjuk så de har inte varit här. Men paketet fanns på utlämningsstället enligt länken så jag hämtade det.

   Beställer nog ringar från Hi-Level, de ringar från Alps som rekommenderas till spöt av Batson finns i alla fall hos dem. Det ska i alla fall bli spännande att prova spöt då det är färdigt, tacka än en gång för tipset.

   Mvh,

   Erik

    

  3. magnolia

   magnolia

   Hej Erik,

   ja ;  -att beställa inom Europa borde vara lättare och Postnord har inte det bästa ryktet. Jag känner två som jobbar där och de är inte direkt stolta. När jag beställde min klinga från Tyskland gick det att spåra paketet till Malmö och där verkade det stanna i flera dagar; vad jag inte visste (att då i alla fall) bytte paketet spårningsnummer då det kom till Sverige 

   Jag åkte på vinst och förlust till posten och de sa att jag måste ringa till någon som hade hand om och visste det nya numret, telefonkö och jag hade inte någon penna och inte kommer jag ihåg ett långt nummer så det blev till att gå tillbaka till posten, låna en penna och ny telefonkö. Dock hade jag rätt, paketet hade kommit fram.

   Ja, det är ett bra spö och jag gillar att både fiska och träna kastning med det.  

   Mvh,

   Håkan

 7. magnolia

  CTS Affinity X eller M?

  Hej, loggan är nog något man inte behöver använda, till min klinga fanns det en lös dekal som jag klippte till med enbart "spö-data" . Jag antar att du såg den här testen och då är det väl ett Batson-byggt spö. http://www.tackletour.com/previewbatsonflyeternityrods.html F.ö. någon hade skrapat bort den blå lacken från sitt spö, men det är väl inte att rekommendera! 😎 Klingan blev lite lättare dock. Jag brukar ibland "kladda på " en del akrylfärg på klingan, som här. Skickar ett PM till dig med ett tips beträffande Eternity 2.
 8. magnolia

  CTS Affinity X eller M?

  Jo, det finns en del att välja på, men dilemmat är att informationen om vissa alternativ är bristfällig. Kollar man olika forum så är det ofta en massa ovidkommande kommentarer mellan sakliga och sansade inlägg. För egen del är jag ute efter en 9 fot # 5 klinga och här är min lista: https://www.cmw-angeln.de/rutenbau/blanks/fliegenblanks/rainshadow-blank-eternity-fly-travel-b-etef/ https://mistpool.com/sv/produkt/3584/red-truck-diesel-klingor.html https://www.meadowfishery.com/product/harrison-lorhic-4-piece-blanks https://www.meadowfishery.com/product/harrison-lorhic-3-piece-blanks http://easyrodbuilding.selloshop.com/flugfiske/34-bushido-flugklinga-9-6-4-delad-svart-satin.html http://www.hilevel.se/nyheter/pacbay-quickline-klingor.html http://www.hilevel.se/nyheter/mhx-native-fly-rod-blank-9-6-4-del.html Kommentarer: Jag har ett Batson Eternity 2 som jag byggt från en klinga köpt hos den tyska firman CMW. Det spöt gillar jag verkligen och detta tillsammans med ett Sage One 9´6" # 7 som jag också byggt, är detta de två spön som jag helst kasttränar med. Jag skulle helt enkelt bygga ett Eternity 2 i klass 5 också om det inte var för den hiskeliga koboltblå färgen. Nä, två spön i en färg jag inte gillar det är ett för mycket. Batson uppger att de flyttat hem tillverkningen av klingorna från Kina till USA, för jämnare kvalitet och bättre kontroll. Mistpool säljer nästa alternativ Red Truck Diesel och priset för en klinga: 145 Euro är ju sansat. Jag skickade nyligen en fråga till en medlem som köpt ett begagnat i klass 6, och han tyckte att det var styvt och okänsligt, men han trodde femmorna var bättre. Det där med att använda en lina i en klass högre är jag inte så förtjust i och Batson-spöt tycker jag är rätt klassat.Det är Leland flyfishing som ligger bakom spöna/klingorna som troligen görs i Sydkorea. www.https://lelandfly.com Sedan har vi en "doldis" som kan bli mitt slutliga val; Harrison Lohric som ju är klingor tillverkade i GB och har en del fina omdömen. Finns nog i klass 6, 4-delat också även om de verkar vara slut för tillfället. Meadowfishery ligger visst på samma gata som Harrison´s fabrik så jag tror inte det skulle vara något problem med det. Harrison själv brukar kallas "Doktorn" alternativt "Den gode doktorn". Bushido har ju medlemmen Rev (Stefan Nyberg) skrivit positivt om, tråden heter nog Rev´s senaste byggen. Billiga klingor från American Tackle och klingorna har visst slutat tillverkas. De får bra omdömen på olika forum. Pac Bay Quickline är också intressanta och nu har HiLevel börjat sälja dem också. MHX Native har jag försökt få mer information om men har bara hittat ett fåtal omdömen, de har varit positiva. Ja, jag har besökt Hilevel och viftat på en klinga men det är ju inte samma sak som att provkasta. MVH Håkan P.S. Jag har ett CTS X 8´6" # 4 och har provkastat några andra X och MX men har svårt att minnas skillnaden.
 9. magnolia

  Nilssons kastträning

  Jag tycker att det är effektivare och därtill enklare att accelerera kastet om man gör en längre armrörelse. Du kan väl prova? Så länge spöt bara rör sig bakåt och uppåt går det bra. Däremot inte nedåt med spötoppen.Jo, det var halvmörkt då jag filmade.
 10. magnolia

  Lindning

  Jag tror att fint våtslippapper är bättre, 1200 korn kanske?
 11. magnolia

  Cortland HTx TroutBoss ?

  Citat från Flyrod: "Att TB är en linklass tyngre är ett icke-problem för mig. Jag har testat linan på väldigt många olika spön. På samtliga av dem hittills så har linklassen på spöt matchat numret på linan och det har fungerat bra. Lintillverkarna kan marknaden och de vet vad de gör!" "Det bör upprepas, flugline-marknaden idag är ett stort karambolage med en enda vinnare, tillverkarna. De bokstavligen kränger ut skräp som inte fyller någon funktion. Det mesta finns redan eller har funnits. 95% av det kan man slänga i soptunnan direkt. Vad är poängen med att tillverka plagiat på plagiat? Tusentals olika namn och modeller på en WF-5, behöver vi verkligen det?" "Jag tycker t ex att Trout Boss är en bra lina, lika mycket som jag tycker att Scientific Anglers Mastery ED är en riktig jäkla skit-lina. Om ni skulle känna er kränkta av det sista påståendet så är lösningen väldigt enkel, testa en annan fluglina, det tar 5 minuter och ni kommer att förstå vad jag menar. Inte på gräs, gå ut till ån eller tjärnen..." Nyanserat?
 12. magnolia

  Osynlig klämskada

  Jo, skadan kan vara svår att se. Den kan innebära att kolfibern splittras vilket försvagar spöt påtagligt. Det förekommer ju att spön går av plötsligt och till synes utan anledning; men spöt kan vid ett tidigare tillfälle ha träffats av en tung fluga. Om det rör sig om en begränsad del av klingan; några centimeter, så kan man linda spölindnings- eller kevlartråd över det skadade området och sedan lacka tråden med spöepoxy. Då förhindrar man troligen att skadan "fläks upp".
 13. Hej,

  jag kan sälja en SA Skagit Extreme 520 grain flyt i fint skick för 250 kr + 15 kr i porto=265 kr 

  MVH

  Håkan Ståhl 

  Uppsala

 14. Fisken har nog läst Flugfiske i Norden där det framhålls (kanske underförstått) att det är "finare" att fiska med splitcane....alltså ädlare av fisken att ge upp då?
 15. magnolia

  NAUTILUS X

  Jag skulle inte gå på de allra lättaste rullarna. Det av två anledningar: a) jag vill att spöt och rullen skall vara i någorlunda jämvikt; med en mycket lätt rulle så blir det inte balans och det upplever jag som negativt då jag kastar. När man går med spöt är risken också större att man dippar spötoppen i marken vilket kan orsaka spöbrott. b) hållbarhet: en mycket lätt rulle tål oftast inte att bli tappad i marken (stenar). Jag tog några bilder Nautilus-rullen och min Islander 4,5 tum laxrulle. Nautilus är 4 tum. Nautilus använder aluminium i spolaxeln och axeln är även urfräst i ena änden. Gängorna har nog gått för att materialet inte är tillräckligt starkt (men naturligtvis kan omilt handhavande vara orsaken). Islander använder rostfritt stål både till den rörformiga spolaxeln och till dragstången som man spänner bromsen med. Man har; -för att spara vikt, använt titanium för att tillverka det stora "kugghjulet" som har med frihjulet att göra. Det är lätt att ändra mellan höger och vänstervevning. Nautilus har ett slutet/inkapslat bromssystem som inte går att ändra mellan höger och vänstervevning. Jag ska göra ett nytt försök att kontakta Nautilus.
×