Hoppa till innehåll

magnolia

Members
 • Antal inlägg

  3 295
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  5

magnolia last won the day on February 13

magnolia had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

140 Excellent

1 följare

Om magnolia

 • Placering
  Frontline Member
 • Födelsedag 1950-05-31

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Uppsala
 • Intressen
  Kastträning, diy audio, fiskevård.

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  akacia87@gmail.com
 • Telefon
  073-5701445

Senaste Profil Besökare

4 901 profilvisningar
 1. Resespö 6- delat

  Med skarv menas en fog, övergång, hopfästning eller förbindelse av minst två stycken, element, rep, linor etc. Det finns ingen skarv i den kolfibermatta utskuren enligt en mall och kallad "flag"som rullas runt en mandrill (en konisk stålstav). http://midcurrent.com/gear/how-fly-rods-are-made/
 2. Resespö 6- delat

  I linje med skarvarna? Vad menar du? Var man sätter ringarna i förhållande till s.k. ryggrader och vilolägen det kan och har diskuterats enormt mycket. Men jag rekommenderar dig att inte fördjupa dig i ämnet, det är svårt att komma till något entydigt resultat. https://www.youtube.com/watch?v=jLRZQp3l6L8
 3. Tid mellan lacklager

  Ja, okokt spagetti fjädrar mer än en dubbingnål. Men böjer man spagettin för mycket går den förstås av. Men man lär sig vad den tål och att det är skillnad mellan olika fabrikat. Jag hade fullkornsspagetti som var bra, var nog Kungsörnen.
 4. Tid mellan lacklager

  Istället för dubbingnål brukar jag använda spagetti. En del tror att det är ett skämt men det är det inte. Visst händer det att spagettin går av och flyger iväg men det har aldrig varit något större problem.
 5. Tid mellan lacklager

  Möjligen kan du ha fått silikon i lacken om du använt fel sprutor. Men troligen något annat fel.
 6. Tid mellan lacklager

  Det ser bra ut och särskilt att du inte har lagt på så stor mängd lack!
 7. Hej,

  fick du mitt mail beträffande ett fiskevårdsprojekt (öring) i en fin å i Uppland? Om du fått det men är ointresserad så skriv gärna det. Har det inte kommit fram (gm spamfilter eller dyligt) kan jag göra ett nytt försök.

  MVH

  Håkan Ståhl

  Uppsala

  Till Sportfiskarna 2015 c.jpg

 8. Ny Barrio lina "Midge Tip"

  Rullen verkar vara bra så här långt, den är nyligen köpt på Tradera. Toleranserna är bra, inget glapp eller wobbel. Jag har kollat en del på nätet om kinarullar och för en del kända rullar: Piscifun bl. a så är det många 5:or i betyg och nöjda kunder. Men det finns också en och annan 1:a och tal om uselhet. Kan kanske bero på bristande kvalitetskontroll? Är risken låg för ett dåligt exemplar tror jag många är beredda att acceptera den då priset är lågt. Kommer priserna att höjas med tiden? Om flertalet rullar håller i längden så tror jag att det kommer att bli en utmaning för dyra amerikanska rullar. Sen kan man kanske undra om dessa kinarullar inte är för billiga ur ett miljömässigt perspektiv.
 9. Skillnad 9' och 9'6

  Jag vet inte om logik är det som oftast utmärker branschen, kollade på Sage´s hemsida men blev inte klokare direkt. https://www.sageflyfish.com/rod-building Finns: 690 691 697 där 1:an och 7:an väl indikerar fighting butt. Men i klass sju finns 790 och 796 och i klass sju är det väl vanligare med fighting butt? Men en tolkning då: 9 fot klass 6 där kan du välja (för ett fabriksbyggt) med eller utan butt. För 9´6" så finns det bara fabriksbyggda med butt. Det anges av siffran sju (6+1=7). För klass 7 spöna finns butt på både 9´ och 9´6" . Så det behöver (plötsligt) inte anges? Men det slutar inte här för: de klingor som säljs av Sage har ju en stämpel som anger ett B efter modelbeteckningen och det B:t står ju för Blank alltså klinga. Bygger man själv så är det väl upp till den som bygger om denne vill ha butt eller inte. Därför kunde man skippa de något förvirrandde ettorna och sjuorna, men vad vet jag...det kanske finns en högre sfärens logik ovanför oss vanliga dödliga.
 10. Ny Barrio lina "Midge Tip"

  Jag köpte just en och skall prova den i vår i en P&T-sjö. Enligt min erfarenhet kan det vara bra att komma ner bara en bit; jag hade en mycket långsamtsjunkande interm-lina förut (som jag tappat bort) , den linan var suverän vid vissa förhållanden...så det här får bli ersättningen då!
 11. Kuriosa: den enda fisken av torskartade fiskar som lever i sötvatten är laken. Instängd under istiden likt rödingen. http://artfakta.artdatabanken.se/taxon/206178
 12. Lts spö rullar, Tillverkare?

  Knut Syrstad gick bort 2014.
 13. Modell byten

  Jag är också också för fria val; men valfriheten bör bygga på sann och relevant information. Företeelser som produktplacering eller gratisprover om du recencerar det du fått (utan att nämna att du faktiskt fått den gratis) snedvrider det hela. Relevant information, ett exempel. Jag har en rulle av ett känt amerikanskt fabrikat. Den fungerar inte som den skall och jag tog isär den, -upptäckte då vad felet är. Jag skrev ett mail till företaget och hävdade att jag är fullt kapabel att laga rullen bara jag får köpa en reservdel. Efter två månader har de inte svarat och jag tänker inte skicka rullen till USA. Bra att veta detta om du tänker köpa en rulle som heter som Madsens ubåt. Men hur många har fått reda på detta innan köp? Det föreligger stora brister i fråga om information, där stora märken har fördelen att bli omskrivna och billigare och lika bra produkter lätt hamnar i skymundan. För egen del har jag i stort gått ifrån dyra spön och det har inte alls inkräktat på min fiskeupplevelse. Det är fullt möjligt att en del köper dyra spön för statusen det skänker, det är förstås deras val. Men jag tycker som en del andra bl.a. Ismo och Jolly Roger att branschen i viss mån har spårat ur och det är nog vi konsumenter som borde försöka vrida utvecklingen i en vettigare riktning.
 14. Modell byten

  Som (kritisk) liberal och anti-kommunist har jag inget behov av att försvara DDR. Däremot anser jag att det finns avarter i ett marknadsekonomiskt system som vi nog bör ta itu med. (Det tyckte f.ö. också den nyligen bortgångne Ingvar Kamprad). Ett slående exempel är kassodling av lax i norska fjordar. Här visar det sig svårt att föra ut kritik mot detta eftersom det föreligger en stor ( ekonomisk) obalans mellan näringen och kritikerna. Tanterna på ICA är glada över att köpa billig lax och är nog tämligen ovetande om att de stödjer en smutsig industri. Marknadsföringen inom vår del av världen utnyttjar människors tendens att handla impulsivt. Ofta presenteras nya varor som lyckobringare. För min del är "lyckan" med nya och dyra prylar högst övergående. Jag tror att jag inte är ensam om sådana upplevelser. Det känns idag befogat att mana till sans och måtta då det gäller konsumtion. Inte av någon puritansk religion men mer av nödvändighet för det finns ingen Planet B att åka till. Flugspön är en liten del av den helheten. Jag tror att marknadsförarnas inskränkta syn på vad det är att vara människa måste motarbetas. En chefsperson som var med om att starta Facebook hoppade av eftersom det ohämmat gick ut på att få folk beroende av företeelsen. Vi har som konsumenter stor makt om vi går samman och anger hur vi vill ha det. Det är på efterfrågesidan som vi har möjlighet att påverka genom egna val. Jag äter inte kött och vill att fler gör som jag men kan ju inte föreslå att köttkonsumtion skall förbjudas! För egen del har jag reagerat starkt på dålig marknadsföring ex.vis (Loomis) jämförde tarpons med en " really nice intercontinental ballistic missile". Winston: " a flyrod so good you can loose your left arm for it". (Någorlunda fritt ur minnet). Nya spömodeller varje kvartal förknippar jag med begreppet "kvartalskapitalism". Det som var fantastiskt bra för ett halvår sedan är nog inte kasst just nu, eller?
 15. Modell byten

  Han skrev (förstås) bara på den vänstra sidan efter en stund. Nya modeller av flugspön: alla handlare är inte heller förtjusta i ständiga modellbyten som Sage m. fl. sysslar med. Handlare kan ju bli tvungna att rea ut dessa spön som inte är av senaste modet.
×