Hoppa till innehåll

magnolia

Members
 • Antal inlägg

  3 319
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  5

magnolia last won the day on February 13

magnolia had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

149 Excellent

1 följare

Om magnolia

 • Placering
  Frontline Member
 • Födelsedag 1950-05-31

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Uppsala
 • Intressen
  Kastträning, diy audio, fiskevård.

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  akacia87@gmail.com
 • Telefon
  073-5701445

Senaste Profil Besökare

5 254 profilvisningar
 1. magnolia

  Fenwick Ironfeather 14

  Trevligt "nybörjarspö" , jag har ett (som dragkedja på tuben också gått sönder på). Ett fynd för det begärda priset tycker jag.
 2. magnolia

  Cortland HTx TroutBoss ?

  Citat från Flyrod: "Att TB är en linklass tyngre är ett icke-problem för mig. Jag har testat linan på väldigt många olika spön. På samtliga av dem hittills så har linklassen på spöt matchat numret på linan och det har fungerat bra. Lintillverkarna kan marknaden och de vet vad de gör!" "Det bör upprepas, flugline-marknaden idag är ett stort karambolage med en enda vinnare, tillverkarna. De bokstavligen kränger ut skräp som inte fyller någon funktion. Det mesta finns redan eller har funnits. 95% av det kan man slänga i soptunnan direkt. Vad är poängen med att tillverka plagiat på plagiat? Tusentals olika namn och modeller på en WF-5, behöver vi verkligen det?" "Jag tycker t ex att Trout Boss är en bra lina, lika mycket som jag tycker att Scientific Anglers Mastery ED är en riktig jäkla skit-lina. Om ni skulle känna er kränkta av det sista påståendet så är lösningen väldigt enkel, testa en annan fluglina, det tar 5 minuter och ni kommer att förstå vad jag menar. Inte på gräs, gå ut till ån eller tjärnen..." Nyanserat?
 3. magnolia

  Osynlig klämskada

  Jo, skadan kan vara svår att se. Den kan innebära att kolfibern splittras vilket försvagar spöt påtagligt. Det förekommer ju att spön går av plötsligt och till synes utan anledning; men spöt kan vid ett tidigare tillfälle ha träffats av en tung fluga. Om det rör sig om en begränsad del av klingan; några centimeter, så kan man linda spölindnings- eller kevlartråd över det skadade området och sedan lacka tråden med spöepoxy. Då förhindrar man troligen att skadan "fläks upp".
 4. Hej,

  jag kan sälja en SA Skagit Extreme 520 grain flyt i fint skick för 250 kr + 15 kr i porto=265 kr 

  MVH

  Håkan Ståhl 

  Uppsala

 5. Fisken har nog läst Flugfiske i Norden där det framhålls (kanske underförstått) att det är "finare" att fiska med splitcane....alltså ädlare av fisken att ge upp då?
 6. magnolia

  LPXe 12,6 8/9

  ....."och formen som sitter i toppen av tuben saknas". Tog några sekunder av frågetecken (vad fan är det: "formen") innan jag förstod att du menade: foamen (svengelska). 😉
 7. magnolia

  NAUTILUS X

  Jag skulle inte gå på de allra lättaste rullarna. Det av två anledningar: a) jag vill att spöt och rullen skall vara i någorlunda jämvikt; med en mycket lätt rulle så blir det inte balans och det upplever jag som negativt då jag kastar. När man går med spöt är risken också större att man dippar spötoppen i marken vilket kan orsaka spöbrott. b) hållbarhet: en mycket lätt rulle tål oftast inte att bli tappad i marken (stenar). Jag tog några bilder Nautilus-rullen och min Islander 4,5 tum laxrulle. Nautilus är 4 tum. Nautilus använder aluminium i spolaxeln och axeln är även urfräst i ena änden. Gängorna har nog gått för att materialet inte är tillräckligt starkt (men naturligtvis kan omilt handhavande vara orsaken). Islander använder rostfritt stål både till den rörformiga spolaxeln och till dragstången som man spänner bromsen med. Man har; -för att spara vikt, använt titanium för att tillverka det stora "kugghjulet" som har med frihjulet att göra. Det är lätt att ändra mellan höger och vänstervevning. Nautilus har ett slutet/inkapslat bromssystem som inte går att ändra mellan höger och vänstervevning. Jag ska göra ett nytt försök att kontakta Nautilus.
 8. magnolia

  NAUTILUS X

  Jag fick en defekt Nautilus-rulle i laxstorlek av en snäll medlem. Skruvade isär den och upptäckte var felet låg och som gjorde att det inte gick att öka bromskraften särskilt mycket. Det handlade om skadade gängor på rullens axel. Natilus skriver att man måste skicka rullarna till dem om man behöver service. Eftersom jag bl.a. jobbat som tekniker ansåg jag mig kapabel att laga rullen själv, så därför skickade jag ett mail till dom och frågade om jag kunde få köpa en reservdel. För tydlighets skull: jag fyllde i företagets formulär för förfrågningar (vilket torde ha minskat risken att mailet kunde kommit bort). Det här gjorde jag i november förra året. Fick jag något svar: nej......
 9. magnolia

  Lina till Hardy Smuggler #4 WFF

  Jo; Orvis Hydros HD Power Taper Royal Wulff Trianle Taper Plus Barrio GT 90
 10. magnolia

  Lina till Hardy Smuggler #4 WFF

  Där ser man; Triangle Taper Plus anser testaren vara bättre än den vanliga. Detta i en stor test (21 linor) i Trout&Salmon, April 2017. Alla linor är WF. Kategorier som används i testet: Recommended for beginners/Rekommended for slow rods/Rekommended for fast rods/Rekommended All-rounders. Loop Opti Stream rekommenderas i den första kategorin (beginners). Barrio Small stream får bra betyg i "All-rounders" och anses vara mycket prisvärd. Guideline 4 Cast hamnar också här liksom Rio In Touch Gold. Tio linor hamnar utanför någon "Rekommenderad kategori." Spön som användes: Orvis Superfine Carbon 9 ft #4 Sage MOD 9 ft # 4 Sage X 9 ft. # 4 En lina som jag gillar och har i just klass 4 (WF) är SA Mastery VPT som får strålande kritik i Trident-testet, men inte här, ex. vis ...."Medium-range casts felt very strange, uncontrolled feel with poor loops" . Jag håller inte alls med och blir ganska skeptisk till hela testet! Man kan naturligtvis ifrågasätta nyttan med sådana här test då resultatet långt ifrån är entydigt och olika test kommer till skilda resultat. Paradoxalt läser jag dem ändock med intresse.... 😎 F.ö. ingen lina från Cortland var med.
 11. magnolia

  Linor klass 4 och 6

  Säljer: Guideline Highwater Evolve (flyt) WF # 4 i nyskick, frontöglan bytt mot en flätögla. Pris: 300 kr inkl.. porto. Viper Intermediate (Flugor.se) i nyskick WF # 6 . Pris 250 kr inkl. porto. Flugor.se tar 549 kr Teeny flyt # 6 i nyskick. Standard WF lina av bra kvalitet. SÅLD Bilden; fr.v. Viper, Teeny, Guideline.
 12. magnolia

  Spö till kortklumpslina

  Nestorn Lefty Kreh som dog i mars i år hade uppfattningen att dubbeldraget skulle utföras som ett ganska kort drag oavsett kastlängd. Ett långt drag gör bara att spöt böjer sig mer; -menade han, och det till ingen nytta. Nu finns det ju många som felaktigt tror att spöt fungerar som en katapult i första hand, och uttrycket: " att ladda spöt" för väl lätt tankarna in i sådana felaktiga banor. Själv blandar jag båda sätten; alltså alltid ganska korta dubbeldrag / jämte det mer konventionella: korta kast- korta drag , långa kast- långa drag. Jag tycker båda sätten fungerar, men Lefty hade kanske en poäng?
 13. magnolia

  Dubbeldrag - fel på spöt?

  Det finns en del bilvårdsprodukter typ Turtle Cockpit Shine pad som fungerar utmärkt på linor av vinyl (kanske inte lika bra för uretan-baserade linor från Airflo?). Skulle säkert kosta fem gånger mer om dessa produkter var riktade mot flugfisket....🤑
 14. Han ville bara vårda sitt varumärke!😳
 15. magnolia

  Arctic silver Intermediate wf7 fråga

  Hur ser den ut (färger). Kan möjligen vara samma som den här och i så fall sjunker den 1-2 ips (inch per second) . https://sunrayflyfish.com/collections/fly-lines/products/distance-intermediate?variant=42843232972 Scrollla ner!
×