magnolia

Members
 • Antal inlägg

  3 254
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  4

magnolia last won the day on June 19 2016

magnolia had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

128 Excellent

Om magnolia

 • Placering
  Frontline Member
 • Födelsedag 1950-05-31

Information

 • Kön
 • Bostadsort
  Uppsala

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  akacia87@gmail.com
 • Telefon
  073-5701445

Senaste Profil Besökare

4 518 profilvisningar
 1. Steel Fin ; tyskt märke.
 2. En hel mängd mindre kända spön (som fått strålande omdömen på andra siter) är inte med. Och kastarna? Är de representativa för flertalet flugfiskare? De som testar är få och antagligen bättre än genomsnittet. Visst är jag tveksam till det här testet som försöker att få ett intryck av "objektivitet" kring sig!
 3. https://sites.google.com/site/wadersrepairs/home/contact-us https://sites.google.com/site/wadersrepairs/
 4. "Föredrar" kanske?
 5. Fast du kan kanske träna på att göra ett på en gängstång och med halvdana korkringar?
 6. Jag tycker att det är tillfredsställande att göra egna handtag. Det är bra att ha en uppfattning om hur handtaget skall se ut innan man börjar, en skiss på ett papper funkar. Ja, det finns förstås olika sätt att tillverka sina handtag. Att limma korkringar direkt på klingan skall man nog vänta med. Men att göra handtaget "vid sidan om" är nog bättre. http://globalflyfisher.com/rod-building/bar-handle http://globalflyfisher.com/rod-building/making-grips-ii
 7. Det finns ju en hel del mer eller mindre bra filmer på nätet. Här är en "heltäckande"(i många delar) , John är kanske lite omständlig och mångordig ibland men det mesta stämmer. Då det gäller spöbyggnad är det inte sällan olika uppfattningar som kommer fram; det kan gälla spöringarnas placering i förhållande till klingans ryggrad, hur man lackar, vilket lack som är bäst, hur man tillverkar ett handtag etc. Givetvis tränar man upp sig om man bygger många spön och man lär sig en del "trix" : -en del av dessa går ut på att "rädda" gjorda misstag.
 8. Det går att kasta Skagit med varierande utrustning. Skagit är en teknik eller metod. Kallas ju sustained anchor casts. Att det inte går att kasta skagit med längre tvåhandsspön är en myt; jag har ett 15 fot # 9/10 t.ex. och det funkar bra. Det är givetvis så att vissa spön passar bättre till skagit än andra men då pratar vi om aktioner och snabbhet. Fördel för spön med kraftigare topp och djupare aktion och inte alltför snabba. Skagitklumpar är kortare än Skandiklumpar och man brukar gå upp några gram i vikt. Så beroende på vilket spö du har så svarar jag att det förmodligen kommer att gå bra. Jag har två 14 fot skagitspön som är snabbare och då blir rytmen i kasten annorlunda; kanske kan man säga hetsigare? Som här:
 9. Kör bara med denna: non slip loop knot. Här visad med en krok men kan förstås göras som enbart en ögla.
 10. Hej,

  köper Sage-klingan. Jag skickade ett mail också.

  Mvh

  Håkan Ståhl Uppsala tel. 073-5701445

  1. magnolia

   magnolia

   Hej igen!

   Jag har aldrig kastat med ett Sage One enhands, bara tvåhands men det blir nog bra! Jag bad min kompis Tomas Eriksson Swisha pengar till dig så du bör ha dem nu. (Jag är för gammal för sådana nymodigheter)B)

   Det verkar bli hyfsat väder på torsdag så lite kastning om du vill . Gärna eftermiddag eftersom jag är hemskt morgontrött. Jag var faktiskt ute idag och kastade men det var blåsigt och kallt.

   Tar nog tåget till Märsta på torsdag. /MVH Håkan

   Här är några korta klipp från min träning. Roligast är tvåhands eftersom det är övervägande teknik.

   https://vimeo.com/183151411

   https://vimeo.com/184128522

   https://vimeo.com/175888326

    

    

 11. Det händer att Gudebrod-tråd bjuds ut på eBay men ofta till rätt höga priser.
 12. Fishawk brukade ha samma färger och nummer som Gudebrod. Kanske 011? HiLevel har några kulörer av Fuji. http://www.getbitoutdoors.com/supplies-rod-decor/thread/fish-hawk-nylon.html http://www.hilevel.se/pacific-bay/fuji-spolindningstrad/fuji-ultra-poly-trad.html
 13. Jag föredrar: http://www.guidesnblanks.com/product/7195/category/236 På andra plats: Pro Wrap.
 14. Hej igen!

  Sa nog inte att jag instruerar i både en- och tvåhandskast. Om vi träffas ger jag dig några gratistips om du vill och behöver dem. Vanligen kan de flesta göra kasten mer effektiva.

  Här är några länkar till min egen träning (korta klipp):

  https://vimeo.com/184128276

  https://vimeo.com/183151411

  https://vimeo.com/176385490

  https://vimeo.com/106758274

  Vänliga hälsningar

  Håkan Ståhl

  akacia87@gmail.com

   

   

   

   

   

 15. Startmotstånd och maximal bromskraft är relativt lätta att mäta. Den finska tidskriften Chasing Silver hade ett sådant test (när?) där det också fanns ett diagram över bromskraft vs bromsrattens inställning vill jag minnas. Men som så ofta inom flugfiskebranschen är "flashiga" annonser vanligare än konsumentupplysning. Vill vi ha det så?