Lennart Grann

Members
 • Antal inlägg

  374
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

22 Excellent

Om Lennart Grann

 • Placering
  Advanced Member
 • Födelsedag 1943-06-21

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Jönköping

Senaste Profil Besökare

648 profilvisningar
 1. Jag ser inte problemet med trängsel vid vattnen, men det beror på att jag aldrig åker till vatten som är beskrivna på internet eller i den kolorerade fiskepressen. Vi har så otroligt gott om bra fiskevatten i Sverige och Norge som inte är kända, och i de flesta fall bättre än de berömda. Fördelen med internet är ju att man kan få fram kartor och satellitbilder överallt. Letar man upp ett vatten, och har lite tur så är man inte tvåa på plats.
 2. Fiskar man med canespön, vilket var enda alternativet när jag började flugfiska i mitten av 50-talet, då är det väl silkeslinor det som fanns då som gäller?
 3. Jag har förmånen att kunna fånga min lax i Vättern. Den smakar bra och jag äter den med rent samvete
 4. Kroppen fungerar ju så att fettförbänningen börjar efter c:a två timmar. Tre timmars promenad bränner alltså fett, men inte en timmas löpning. Det trevligaste sättet att gå ner i vikt är absolut fjällvandring med långa dagsetapper.
 5. splicane

  Det ser misstänkt mörkt ut vid #9, kan vara röta under lacken och då gör sig det här spöet bäst som väggprydnad. Det ser ut som ett Hörgårds från tidigt 60-tal (ägde ett i min ungdom), men en tidigare ägare har bytt firmamärket mot sina initialer och AFTM-märkning.
 6. En del köper Norgeodlad lax i affären, andra köper sin matfisk för självplock, precis som med jordgubbarna.
 7. Finns det inga Älvräddare på forumet som reagerar på det här?
 8. Det är väl ganska grumligt i vattnet efter all nordanvind?
 9. Vid mötet mätte jag upp magnetfältet ovan vattenytan nedströms kulverten där ett kabelstråk ligger alltför nära åns botten. Värdet jag fick, trots att kablarna är ganska lågt belastade mitt på dagen, var 0,72 Mikrotesla, vid botten är det förmodligen det dubbla. I Sverige har vi inga gränsvärden, men i USA är det 0,2 Mikrotesla. För att ödelägga Sveriges sydligaste lekplats för harr räcker det numera med ett mejl. Tillståndet.pdf
 10. Sammanfattat: Magnus G är experten, alla fiskeribiologer och fiskeritjänstemän är inkompetenta. Det ser inte ljust ut inför framtiden.
 11. Du som är en "expert" på Vätterbäckarna Magnus, förklara för oss gräsrötter hur det kommer sig att den hatade Svedåns lilla sträcka nedströms kraftverket producerar tre gånger mer smolt än den berömda Hjoån.
 12. Nej det är inte häftigt med regnbågar som leker i Vätterbäckar. Harren har det tillräckligt dj-t utan regnbågar. Det sattes ut regnbåge i Vättern på 60-talet, men när det observerades lek och det blev avkomma 1973 stoppades utsättningarna för att harren inte skulle konkurreras ut.
 13. Var harren leker var jag med och inventerade för 30 år sedan och det borde finnas dokumenterat fortfarande. Du som åker ända från Tidaholm för att titta på harr i Dunkehallaån borde väl sett ett exempel på en söndergrävd lekplats?
 14. Det där med vakaktivitet kopplar jag inte ihop med harr. Förra veckan vakade det mycket utanför mitt båthus 400 meter norr om Kanotklubben. Då satte jag ut mitt grovmaskiga (46mm maska) nät utanför bryggan och fångade 14 stora mörtar till kräftbete. Jag har min rapport från årets provfiske med flugutter utskriven och klar. Funderar på att ringa den nya (4:e i ordningen) tjänstemannen på LST som är "harransvarig" och stämma träff vid Dunkehallaåns mynning för att överlämna rapporten och samtidigt visa hur den sydligaste lekplatsen har saboterats. Vill han ha rapporten får han lov att komma. Ställer du upp Titto?
 15. Vad ger denna lekspaning? Jag slog larm för 10 år sedan om att det är störningar i harrens reproduktion och det är det som är problemet fortfarande. Markus Lundgren på Sportfiskarna och jag var överens om ett projekt där vi skulle använda de ryssjor som Sportfiskarna använder vid sina "gäddfabriker" för att följa upp harrens reproduktion på samma sätt som de gör med gäddorna, men det blev nobben från LST. Man vill inte se sanningen i ögat. Den "hållbara förvaltningen" av signalkräftbeståndet sker på bekostnad av Vätterns unika naturliga fiskbestånd.