Hoppa till innehåll

Flyrod

Members
 • Antal inlägg

  1 144
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  12

Flyrod last won the day on May 22

Flyrod had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

299 Excellent

Om Flyrod

Information

 • Kön
  Man

Kontakta medlemmen

Senaste Profil Besökare

2 223 profilvisningar
 1. Flyrod

  Lina/linor till Scott Radian 9 fot klass 5

  Nya Cortland Trout Boss, om du värdesätter goda kastegenskaper på riktigt.
 2. Flyrod

  Spö till streamer-fiske

  Om du vill ha maximalt med bang for the buck så kan du titta på Scierra SRX V2. Allt som den serien erbjuder kan du köpa som amerikanskt och betala 3-4 gånger mer för det. De kostar strax under 2000 kr. Jag har själv 9.6 fot i linklass 6 som jag är mycket nöjd med.
 3. Flyrod

  Dubbeldrag - fel på spöt?

  Vad är det för lina som vi talar om? Att linan utsätts för vatten och slutar glida i spöringarna är ett säkert tecken på klister-coating. Detta sker med alla linor i olika grad. Toppöglan måste trots det fixas.
 4. Flyrod

  Dubbeldrag - fel på spöt?

  Ja så kan det vara. Att linan fungerade bra vid ett annat tillfälle är ingen garanti, klister-coatingen kommer förr eller senare. När jag läser hans beskrivning av problemet så passar det in på klister-coating. Min erfarenhet gällande vinklade toppöglor är ganska så måttlig, rent av obefintlig när jag tänker efter...
 5. Flyrod

  Dubbeldrag - fel på spöt?

  Jag har inte sett hur toppöglan ser ut på hans spö. I bakkastet så glider linan mestadels mot "tuben" på toppöglan, i framkastet så går linan mot ringen.
 6. Flyrod

  Dubbeldrag - fel på spöt?

  Du har precis upptäckt det största dilemmat med fluglinor, den s.k klister-coatingen som ser till att linan inte glider i bakkastet. Det händer även på linor som kostar 1400 kr.
 7. Flyrod

  Scierra SRX V2.

  Inte alls. Den är som ett bra spö ska vara. Om jag hade varit chef på ett amerikanskt spöföretag och hade sett detta spö så hade jag kallat till krismöte direkt.
 8. Flyrod

  Onödigaste flugfiskeprylen ni köpt

  "Älvströmmaren ökar i de flesta fall kastlängd och precision" - Hur då, någon som vet? Gissa om jag skulle vilja tala med mannen som uppfann denna tingest!
 9. Flyrod

  Onödigaste flugfiskeprylen ni köpt

  Spara, den kan vara värd stålar om några år.
 10. Flyrod

  Scierra SRX V2.

  Jag kastade med Line-Speed's spö (samma som du har) och det var bra "klipp" i den också. Alltid trevligt att kasta med spön som inte är så stumma och som har bra "tryck" med lite feeling.
 11. Flyrod

  Scierra SRX V2.

  Spön kastar antingen bra eller så gör de inte det. Resten bygger på känslor och tyckanden och hur spöt passar till det fiske som man tänker använda det till. Inte så mycket att orda om. Jag har haft en uppsjö av premium-spön och råkade "halka" in på Scierra's SRX V2-serie. Det första som slog en var hur välbyggt spöt är, holkarna har väldigt fin passform och klingan är rak jämn och fin. Korkhandtaget skämmer heller inte ut sig. Sammantaget så kan man påstå att man får väldigt mycket spö för de ynka 1949 kr som det kostar. Testat spö är en 9'.6" i linklass 6. Idag så fiskade jag med spöt och kastmässigt så fungerade det klanderfritt. Spöt är inte styvt, bara sådär lagom, tycker att den påminner en del om Sage SP. Det är bra klipp i spöt när man mosar på lite. Byggkvaliteten och finishen är klart över medel, bättre än på många av dagens premium-spön. Kastmässigt så är den också i paritet med många premium-spön. Jag hade tyckt att detta spö är bra även om den hade kostat 6000 kr. Nu får man det för en bråkdel av det priset. Därför så skrev jag denna recension och tycker att Scierra SRX V2 är ett fynd. Mathias Lilleheim har gjort ett bra jobb med den här serien. Korkhandtaget blev lite väl ljus på bilden, handtaget håller högsta klass.
 12. Flyrod

  Scierra SRX V2.

  Jag var och tittade på lite billigare spön idag. Måste tyvärr säga att det mesta är på väg åt fel håll. Efter att ha gått igenom samtliga spön som de hade så fastnade jag för Scierra SRX V2 (9'.6" #6). Efter att ha sett spöt på nära håll, känt på holkpassningen, sett klingans form, finishen och kvaliteten på korkhandtaget så kan jag bara säga att amerikanerna ska passa sig väldigt noga nu. Vi talar om ett spö som kostar runt 2000 kr. Så rak och fin klinga ser man sällan, holkpassningen är imponerande (bland det bästa som jag har känt), korkhandtaget håller högsta klass och finishen slår de flesta på fingrarna. Kastegenskaperna har bara testats på gräs så jag säger inget mer än att det fungerar riktigt bra. Allt detta för bara 2000 kr... Efter att tidigare ha studerat Loop och Hardys spön, som också håller väldigt hög nivå så måste jag lyfta på hatten för asiaterna, och kanske utbrista ett tyvärr. Den här kvaliteten som Scierra-spöt håller, likaså Loop och Hardy, det är sådant som amerikanerna inte klarar av. Detta bedömer jag efter de spön som jag har sett. Då jag har spöbyggar-bakgrund så vet jag vad man ska titta lite extra på. Nej Sage, Loomis och allt vad ni heter, ni kommer bli frånkörda så det bara dammar om det och ni måste ta er själva i kragen. Det som ni gör duger inte länge till. Spötuberna är fortfarande finare på USA-spön men hur viktigt är det, vill man betala 9-10 k för det?
 13. Flyrod

  Onödigaste flugfiskeprylen ni köpt

  Fluorocarbon tafsmaterial. Det är för mig en gåta hur detta material kan sälja överhuvudtaget med tanke på vad det ger (ingenting) relaterat till sin sämre knutstyrka, miljöbelastning och upp till 4-5 gånger högre pris. Fluorocarbon är det ultimata idiot-testet utformat av redskapstillverkarna.
 14. Flyrod

  Dagens foto

  Någon föreslog Etikettuggla...
 15. Flyrod

  Dagens foto

  Coolt, dom kan vara rätt aggressiva... Du har väl även Nyctea Scandiaca i dina trakter?
×