Hoppa till innehåll

Flyrod

Members
 • Antal inlägg

  1 047
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  10

Flyrod last won the day on November 23 2017

Flyrod had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

264 Excellent

Om Flyrod

 • Placering
  Frontline Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Surahammar
 • Intressen
  Testa Fluglinor!

Kontakta medlemmen

Senaste Profil Besökare

1 743 profilvisningar
 1. Skillnad 9' och 9'6

  Maila Sage!
 2. Skillnad 9' och 9'6

  Om du har beställt 697 men fått en 9-fots klinga så har de skickat fel klinga. En 9-fotare ska vara kring 274 cm, en 9.6 är närmare 290 cm. Sages klingor är "stämplade", står det 697 på klingan?
 3. Cortland Omni Verse och Nya Trout Boss HTx.

  Det finns ingen generalagent i Norden, det blir att vända sig till England. Jag har fått nya katalogen och prislistan. Cortland har gjort en nysatsning och lanserar en del nya grejer, bla ett tafsmaterial som ska vara något helt unikt. Att det är Fluorocarbon gjorde så att jag lät bli att hoppa jämfota av glädje. Testade en del linor idag och den nya Trout Bossen briljerar, har en coating som jag inte har upplevt tidigare. De har iaf inte gjort linan sämre, vilket jag var lite skraj för, den förra var ju riktigt bra. Den kortare klumplängden blir mer allround. Det är inga problem att dänga ut hela linan (30 m). Vatten-testet återstår. En video så länge...
 4. Orvis Helios 3

  Instämmer, har själv en 9´ i klass 5 som jag är supernöjd med. Jonas, har du testat Helios 3?
 5. Orvis Helios 3

  Orvis har mjukare spön också, som t ex Superfine
 6. Orvis Helios 3

  Reklamfilmen om Orvis senaste spöserie Helios 3, otroligt professionellt gjord.
 7. Det här är en bild från år 2002 (?), samma år som Flugfiske-VM gick i Malung, Jonas vet mer exakt. Herren på bilden är USA's lagkapten, Jay Buchner (uttalas backner) som fiskar vid Strömsholms Slott (Västmanland). Det är otroligt fin natur, särskilt under sommartid. Jag hade äran att guida honom och hans fru Kathy en eftermiddag. Fisket gick inget vidare men det var trevligt ändå.
 8. Modell byten

  Jag tror inte att de dyraste spöna direkt springer ut ur butikerna. För något år sedan så hade jag rätt så bra koll på en av landets större fiskebutiker, lade märke till att spöstället med "Premium" oftast var orörd. Man ser ju även här på "Säljes" att de springer inte iväg därifrån heller trots att priset har rasat avsevärt. Det där med ägandekänslan kan sätta förnuftet ur spel ibland. De flesta spöna i mellanprisklassen (ca 5000 kr) är i stort sett ikapp premium-spöna när det gäller kastegenskaperna.
 9. Modell byten

  Hann föreläsaren uppfatta skillnaden här?
 10. Modell byten

  Så länge en vara säljer så kommer den att finnas kvar i det ordinarie sortimentet. När försäljningen sjunker, så ändrar man lite, döper om det och vips, säljningen tar fart igen. Detta beror på oss själva, när en modell har funnits i några år och en annan tillverkare släpper en ny serie så slutar man köpa det gamla. Vi är funtade så, vi tror att allt nytt som kommer är bättre. Vi som har varit med ett tag vet ju att det är marginell skillnad på kast/fiskeegenskaperna på exempelvis Sage's RPL-serie (slutet av 80-talet) jämfört med de bästa spöna idag. Spöna idag tål lite mer stryk, ja, kastar eventuellt aningen längre. Det som har gått bakåt är finishen, de flesta spöna ser helt enkelt för jävliga ut. Det finns iaf en produkt som har stått pall för tidens tand, fortsätter sälja bra, Cortland's 444 Classic-serie. Lika där, dessa linor tål att jämföras. Detta visar hur lite det har hänt på det som kallas för utvecklingen. En sak har de hittat på, många linor har fått en s.k "Holding Section", mycket påpassligt där linan slits som mest, en lite tjockare del på WF-linor som gör att linan håller längre men kastar sämre. Utveckling? Nej, det minskar belastningen på deras reklamationskonto.
 11. Cortland 444 Big Shot

  Jag köpte av mig själv. Big Shot har funnits med ett tag så det är ingen ny lina på marknaden.
 12. Tid mellan lacklager

  Lacken tjocknar till ganska så snabbt, det är anledningen till att jag tunnar ut den med några droppar sprit.
 13. Tid mellan lacklager

  Långa lackeringar är de svåraste att få till. Spöt måste för och främst stå vågrätt, lutar den åt ett håll så kan lacken rinna ditåt. Man måste ha på ganska så rikligt med lack för att det ska flyta ut plant, dvs för lite lack = lackeringen kommer att se ut som en "larvkropp". Tunna ut lacken, jag använder 99% industrisprit, endast någon droppe, någon droppe aceton funkar också, eller isopropanol som Magnolia föreslog. Tunna ut med en droppe i taget, inte för tunt. Låt lacken stå en stund så att bubblor flyter upp, dem vill man inte ha med. Spöt ska snurra hela tiden och man börjar från ena änden och applicerar rikligt med lack, droppen som bildas på undersidan, ta tag i den med en pensel och för den sakta åt andra hållet. Jag använder inte pensel här utan en spets från en skruvmejsel, ca 6 mm bred. Jag får till det bättre med mejsel än pensel. Vanesak. Man tar en bit i taget, det kan ta typ 10 minuter att plana ut en 10 cm lång lackering. Tålamod! När du kommer fram dit där lackeringen ska sluta, om du har lagt på för mycket lack, har en "droppe hängande på undersidan", ta bort överskottet med spetsen på skruvmejseln eller penseln. Luftbubblor bildas, ta dem sist. Ett tunt sugrör, blås försiktigt på bubblan så försvinner den. Varning utfärdas, utandningsluften innehåller vatten, detta samlas inuti sugröret och kommer bilda en vattendroppe som gärna flyger ner på den nylackade ytan. Använd inte samma sugrör för länge, alt så blåser du hårt i sugröret och vänder på den regelbundet. Om lackeringen ser för dålig ut, skrapa av all lack (så mycket det går), låt torka och gör om. Jag har använt pensel eller skruvmejsel för att ta bort det mesta, sen bit bred maskeringstejp, där jag har använt baksidan (icke klister-sidan) som jag trycker och drar mot den delen där lacken ska bort. Papper och trasor går inte, det lossnar för mycket fibrer. Är detta begripligt?
 14. Tid mellan lacklager

  Det ser helt ok ut, finns ingen anledning att såga Är det en luftbubbla i lacken på den nedre lindningen?
×