Hoppa till innehåll

Redbeeerd

Edgemember+
 • Antal inlägg

  762
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  8

Redbeeerd last won the day on October 22 2017

Redbeeerd had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

161 Excellent

Om Redbeeerd

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Nacken
 • Intressen
  Flugfiske och bygga saker.

Senaste Profil Besökare

2 059 profilvisningar
 1. Glasfiber till gädda, Vision / Echo??

  Har ett CTS Quartz #8 9': glasfiber funkar riktigt bra i den viktklasser men är rätt tungt att kasta med. Oslagbart att drilla fisk på!
 2. Harrspö!

  Swift Epic 476 eller 580 tror jag skulle vara grymma för harr.
 3. Hjälp med objektiv

  Minolta SR/MC pga märkningen, 40-50 år gammalt budgetobjektiv. Går att använda med adapter, ingen AF dock.
 4. Islandstips från läktaren.

  Vi har insett att det blir dyrare att ta med cykel än att hyra bil, vilket är lite trist på ett sätt. Samtidigt är friheten med att ha bil extra tydlig när man befinner sig 5-6mil från närmsta granne Extradag i Minni? Avis! Vi var där för sent på säsongen enligt en guide jag pratade med (mitten av Juli) så fisken var oerhört skygg. Såg några riktiga monster dock, och fick ett par fina i alla fall. Skulle vara kul att göra en Islandsresa med folk härifrån, blir bättre när man är ett gäng likasinnade! Nästa år kanske?
 5. Islandstips från läktaren.

  Vi drar med största säkerhet upp till hemlighjaures på höglandet någon gång i Juli (möjligen sent i juni). Det blir kartläggningsfiske på tight budget i 10 dagar: cykel och tält är det som gäller. Skulle gärna samordna resa om det finns intresse.
 6. Klippor kan möjligen vara lite sämre än andra underlag, men inte så att man känner sig ostadig på något sätt.
 7. Såhär mycket finns det kvar efter en säsongs fiske (gissningsvis 50 fiskedygn, vadarskor på 100% av utomhustiden även vid vandring): Har tyvärr inte några nya att jämföra med, men det har inte slitits så mycket. Jag väger dessutom runt 115kg, så rimligen borde slitaget vara mindre för en mer normalviktig person. Har för övrigt en idé att tillverka egna bars när dessa är slut
 8. Har testat Korkers motsvarande, funkar typ lika bra men slits fortare.
 9. Äger nu dessa sedan en säsong tillbaka, är överlägset alla sulor jag testat (vilket är alla typer utom gummi med stora hårdmetalldobbar a la Simms Hardbite)
 10. Flyfishing in the Anthropocene

  De flesta har säkert sett denna, men den är värd att återuppleva med tanke på vilka problem vi står inför, både som människor och flugfiskare, vad det gäller exploatering av naturen.
 11. Tält

  Fick ett Hilleberg Anjan 3GT i 40-årspresent, ser inte att jag någonsin behöver köpa ett tält igen om jag inte blir av med det eller förstör det på något konstigt sätt. Har vänner som har McKinleys motsvarande, och jag tror faktiskt att det hade funkat lika bra även om Hillebergs kvalitet på material och detaljer känns klasser högre.
 12. Råd om glasfiberspö

  Ta en titt på CTS eller Epic 476.
 13. Polariserande ersättningslinser

  Fiskar uteslutande med Maui Jims HCL Bronze och HT, tycker de färgerna täcker upp alla förhållanden jag råkar ut för när jag fiskar (nästan bara öring mellan Jämtland och Nordpolen ) https://www.mauijim.com/SE/en_GB/lenspage? "Image not retouched" är BS, men de är inte helt fel ute: HT är väldigt likt deras bild, men bronze är mörkare i verkligheten.
 14. Jag tar idag examen med det här projektet, det har varit riktigt kul att få gräva ned sig i problematiken och utbilda folk
 15. Tjo! Har just fått en inbjudan till att resa till Helnessund för havsfiske en vecka i Maj. Även om jag gärna tar en tur och fiskar torsk och hälleflundra är givetvis flugfisket prio ett, och därför undrar jag om någon har koll på lax- och öringfisket däruppe? Om jag åker tänker jag ta med ett Cross S1 896 för att se om man kan slänga lite efter ytjagande sej och sånt roligt, så ett spö kommer finnas med upp oavsett. Finns det vettigt öringfiske kanske en #5 måste med också.
×