Hoppa till innehåll

Redbeeerd

Edgemember+
 • Antal inlägg

  785
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  8

Redbeeerd last won the day on October 22 2017

Redbeeerd had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

168 Excellent

Om Redbeeerd

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Nacken
 • Intressen
  Flugfiske och bygga saker.

Senaste Profil Besökare

2 306 profilvisningar
 1. Redbeeerd

  Skagit vs ?

  #7 på denna, men ser inte att det ska vara ett problem med större grejer på en femma. Hantelögon kanske blir svårt, men med tanke på att min teknik suger tror jag att det finns rätt mycket att hämta även med lättare spön
 2. Redbeeerd

  Skagit vs ?

  Jag har precis fått ordning på mitt OPST-kit, och det skickar utan problem ut en streamer med hantelögon 20-25 meter. Kan inte tänka mig att fiska med annat när jag fiskar större streamers ärligt talat.
 3. Redbeeerd

  Islandstips från läktaren.

  Fiskade med nästan exakt likadan med gott resultat när jag var på Island 2016. Körde brun zonkerstrip, brun/grön blandad icedub, nåt hackel samt gummiben. Kapade gummibenen då de stod ut lite och gjorde flugan till en propeller, flugan funkade givetvis minst lika bra utan dem
 4. Redbeeerd

  Solbriller

  Slår som vanligt ett slag för Maui Jim HT, perfekta allroundglas (gula)
 5. Redbeeerd

  Havsöring Stockholm nu?

  Tjo! Är ute vid kusten och badar lite och tog givetvis med mig ett spö i fall att andan föll på. Fråga: kan man ta havsöring från land vid den här tiden (och vädret) på året? Har fin pålandsvind med massor av betesfisk inne vid land, fin brant bara 7-10 meter ut. Ska vara kvar till kvällen.
 6. Redbeeerd

  Börja streamerfiske

  För stora ledade prylar är väl St Croix Bankrobber och Clutch Archipelago två modeller som är byggda för ändamålet. Sedan finns det nog rimligare val rent ekonomiskt, men jag har lite dålig koll på sånt.
 7. Redbeeerd

  Vilka solglasögon skall man köpa?

  Beror på budget, men om pengar inte är ett problem så vad som helst med Maui Jim HT linser (eller motsvarande från Costa eller Smith)
 8. Tjo! Ska bila mellan Oslo och Trondheim i juli och har tänkt att resan får ta 3-4 dagar (behöver inte vara raka spåret upp, vill se så mycket vi orkar). Finns det några fina torrflugevatten man bör besöka på vägen? Vill vika en dag till fiske, så max ett par-tre km vandring.
 9. Redbeeerd

  Handölan

  Jag skulle säga att om värmen fortsätter ska du absolut inte åka. Handölan och Enan är båda extremt känsliga för varmt väder, och blir rätt snabbt till små rännilar som dessutom är rätt varma (kass för fiskens hälsa vid drillning osv). Annars är det fint däruppe!
 10. Redbeeerd

  Den viktiga knuten!

  Mitten av juli var vi där. Minni var svårt som sjutton, men Kalda och Tungnaa levererade stenhårt.
 11. Redbeeerd

  Den viktiga knuten!

  Usch vad sugen jag blir på Island nu
 12. Redbeeerd

  Den viktiga knuten!

  Viktigt att göra den dubbla, enkel Davy är riktigt kass
 13. Redbeeerd

  Den viktiga knuten!

  Tog flera stycken fina på mörka zonkers där. Kamraterna hade dock minst lika bra lycka på torrt från andra sidan
 14. Redbeeerd

  Den viktiga knuten!

  Jag använder nästan uteslutande Double Davy knot och Rapala knot när jag fiskar. Har ännu inte varit med om att DD fallerar, tafsen går av först. Jag gillar den för att den går mycket snabbt att knyta och att den är riktigt stark. För övrigt är klippväggen till vänster på bilden riktigt fin att slänga streamers ifrån (särskilt där den slutar och går över i gräs längst ned, stod och såg 2+kg rödingar i gäng kryssa bara ett par meter från mig)
 15. Redbeeerd

  En fråga angående glasögon

  Ett tips som mest är på skämt men en hel del sanning: testa inte premiumglasögon om ni inte gjort det, kostar svinigt mycket och det är mycket svårt att nöja sig med sämre när man väl vant sig. Jag fick mina Maui Jim gratis, och som student har det varit mycket svårt att förlika sig med faktumet att jag hade av skalmen på mina HT så att jag fått köra ett par gamla Leech istället
×