Hoppa till innehåll

Redbeeerd

Edgemember+
 • Antal inlägg

  725
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  8

Redbeeerd last won the day on October 22

Redbeeerd had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

148 Excellent

Om Redbeeerd

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Nacken
 • Intressen
  Flugfiske och bygga saker.

Senaste Profil Besökare

1 653 profilvisningar
 1. Fasad sett från vattnet samt tak uppifrån. Idén är att byggnaden ska smälta in i miljön så mycket som möjligt, vilket jag hoppas uppnå genom att sänka ned huset i berggrunden och använda de material som finns på platsen: primärt trä och skiffer. Bilderna är lite missvisade pga mängden berggrund i dagen: endast vertikala ytor kommer vara berg, resten ska vara orört förutom området under tak. Det runda hålet är en skorsten för den stora elden som man måste ha varje afton
 2. Julklapp åt flugfiskare

  http://www.patagonia.com/product/stormfront-roll-top-waterproof-pack-45-liters/49226.html Eller nåt liknande?
 3. Renderingen är missvisande: insidan ska vara trä, inte det där konstiga på bilden. Mellan det lagret och det yttre skifferlagret är det tänkt att det ska finnas någon form av tunn isolering. Jag jobbar på att designa en absid som gör att elden kan stå inne i vindskyddet om man vill.
 4. En limträbalk, resten är tänkt att tas från platsen eller i närheten: obarkad björk på insidan, tvärslå av något liknande och sist skiffer tagen från urgrävning ägget står på. Allt detta är I högsta grad teoretisk
 5. Två element som ingår i projektet: ett enkelt vindskydd i ett antal exemplar (ska kläs med skiffer från platsen) samt en stenlagd promenad i det gamla kraftverksdiket (också skiffer från platsen)
 6. Enhandsspö?

  Jag hade en kompis som var över på tjänsteresa och tog hem klingan, och jag hade i princip alla delar hemma. Tror det blev 1800-1900 pga inköp av ny lack och ett rullfäste.
 7. Enhandsspö?

  Jag byggde ett Cross S1 #8 9'6 för samma ändamål, blev riktigt bra. Köpte klingan på lelandfly.com för $149.
 8. Om någon undrar hur många dammar det finns i Sverige (olika typer, inte bara vattenkraft): 10702 registrerade enligt data från SMHI
 9. Patagonia river salt jacka

  Jag har en xl, 187cm 115kg (väldigt breda axlar). Jackan sitter mycket bra med primaloft insatsen som kom med (eller andra mellanlager) samt en del prylar i fickorna. För övrigt klockren jacka, har kört den hårt i tre säsonger och är mycket nöjd.
 10. Islandstips från läktaren.

  Fel av mig för övrigt.... inte Kerið, blandar ihop dem (har kass minne....). Blahylur ska det vara.
 11. Islandstips från läktaren.

  Skulle rekommendera Landmannalaugar för källor, fantastiskt landskap och bad i naturliga pölar istället för betongsprayade bassänger. På vägen har ni också Kerið, en väldigt vacker vulkankrater. Naturbadet luktade inte riktigt lika illa som i alla fall badet i Myvatn gjorde (alla källor luktar pga svavelväten, Myvatn var så illa att jag bara var kvar i vattnet i ca 20min även om det var riktigt, riktigt skönt). Jag har inget koll på fisket förutom att ska du köra torrt ska du köra smått! Jag hade med mig 5st stl18 bibio emergers som minsta flugor och fick rekommendation av en guide att ta med mindre grejer nästa gång..... Ha en trevlig tur!
 12. Klinga 12' 7-8 (~30g)

  https://lelandfly.com/product/loop-cross-s1-rod-blanks-double-hand-models/ kanske?
 13. Tips om att hålla äremarna torra?

  Jag tror att ett extra lager som är lite tjockare och tightare bör funka, men jag har som sagt inte testat än
 14. Tips om att hålla äremarna torra?

  Rent spontant borde väl ett armband gjord av en avklippt neoprenstrumpa funka som packning mellan arm och vadarjacka. Har inte testat, men jag tror faktiskt jag ska göra det då problemet du beskriver är ytterst irriterande och kan sabba kroppstemperaturen för hela dagen.
 15. Jag tar gärna emot idéer och funderingar! Min arbetsmetod är utgrävning/omlokalisering/återanvändning. Vindskydd byggs på samma sätt som man grävde ur kraftverksfåran och dammen, och materialet som blir över används till att bygga delar av konstruktionen i vindskydden och i centret. Den nuvarande kraftverksbyggnaden rivs och återanvänds även det i konstruktionen av de nya elementen. Hängbron låter människor utforska andra sidan av Långan samt Gysån utan att åka en mil eller två för att nå en bro. Här är en tidig sektion av ett vindskydd. Fokus ligger på enkelhet och närhet till naturen: man får inte en lyxsvit, utan ett spartanskt rum för två eller fyra personer med jämna ytor för liggunderlag och sovsäck. En eldstad eller kamin ska finnas, och en lucka som täcker hela ingången och som enkelt går att stänga och låsa när man ska ut. Tak tillkommer.... kanske
×