Hoppa till innehåll

Redbeeerd

Edgemember+
 • Antal inlägg

  797
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  8

Redbeeerd last won the day on October 22 2017

Redbeeerd had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

173 Excellent

Om Redbeeerd

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Nacken
 • Intressen
  Flugfiske och bygga saker.

Senaste Profil Besökare

2 415 profilvisningar
 1. Redbeeerd

  Det överdrivna klimathotet.

  https://anthropocene.live/ ger ju lite inblick angående Lars Bern. Mycket åsikter har han definitivt, tyvärr inte lika mycket källhänvisningar (som gärna späds ut med anekdotisk bevisföring). Jag skulle personligen inte lägga mycket vikt på hans ord i en seriös debatt, mest p.g.a. att han hittar konspirationer precis överallt och misslyckas kapitalt med bevisföringen. Sedan är det ju bra att vara kontroversiell när man vill sälja böcker...
 2. Redbeeerd

  Det överdrivna klimathotet.

  Utan att försöka agera pekpinne: det är därför källkritik är så viktig, och varför jag tog mig lite tid att spåra alla uttalanden jag hittade på google till så nära källan jag kunde.
 3. Redbeeerd

  Det överdrivna klimathotet.

  Mazda har som mål att ha 95% elhybrider och 5% elbilar till 2030 https://www.mazda-press.com/eu/news/2018/mazda-rotary-engine-to-return-as-ev-range-extender-/ Mercedez siktar på fler än 10 nya helelektriska fordonsmodeller till 2022 samt minst en helelektrisk modell i varje redan existerande serie https://media.daimler.com/marsMediaSite/en/instance/ko/Plans-for-more-than-ten-different-all-electric-vehicles-by-2022-All-systems-are-go.xhtml?oid=29779739 BMW siktar på 12 elbilar och 13 elhybrider till 2025 och i framtiden ska varje modell kunna köpas med valfri motortyp https://www.press.bmwgroup.com/global/article/detail/T0274210EN/statements-by-harald-krueger-chairman-of-the-board-of-management-of-bmw-ag-and-klaus-froehlich-member-of-the-board-of-management-of-bmw-ag-development-iaa-preview-2017
 4. Redbeeerd

  Bygga sig en håv?

  Låter rimligt. Jag tyckte om formen på de japanska förlagorna.
 5. Redbeeerd

  Bygga sig en håv?

  Nu några år senare blev det en håv till. Lite mer ordning på färger och grejer.
 6. Redbeeerd

  switch eller tvåhands??

  Jag har ett Cross S1 9'6" #8 med OPST Commando på och det skickar ut stora och/eller förtyngda flugor hur enkelt som helst (bara ett tips ). Min tanke om tvåhand vs switch vs enhand är att så länge jag nöjer mig med sjunkspets duger enhands gott. Ska jag fiska snabbare vatten med sjunklinor skulle jag nog skaffa tvåhands. Angående switch har jag ett Cross S1 10'7" #7 som jag aldrig använder längre pga ovan nämnda spö.
 7. Kluven helt klart. Inte för att jag fiskar särskilt mycket där nere, men klausul 6 här blir lite Islandsvarning på fisket: https://fishandgame.org.nz/threat-to-trout/the-threat-to-trout-posed-by-the-bill/ Annars är det väl bra att man styr upp invasiva arter. Frågan är bara var det slutar? Regnbåge, brunöring och lax är ju invasiva där vilket innebär att det kan sluta med att de utrotas (vilket praktiskt sett är väldigt svårt givetvis). Jag vet inte hur stor fisketurismen är där, men rimligen är den gigantisk och gissningsvis åker folk mest dit för flugfiske? Känns som om man kanske ska göra en avvägning mellan vad som är naturligt och vad som är rimligt, vilket är precis samma frågeställning som borde gälla skarven i Sverige.
 8. Jag fiskade uteslutande glasfiber under ett par, tre år och jag tappade definitivt mindre fiske under den perioden än vad jag gör nu när jag fiskar med Radian och Cross S1 mestadels.
 9. Redbeeerd

  Vilka hullinglösa krokar binder ni på?

  Gamakatsu S10-B gillar jag skarpt.
 10. Redbeeerd

  Patagonia katastrofal service

  Svårt att svara på, har haft 100% kanonservice av Fishline tidigare också. Dock kan det ju vara så att du hamnar i någon slags "gruppservice" om du går genom återförsäljare. Vet att en annan butik som sålt Patagonia har gått genom den nordiska generalagenten tidigare, och den servicen var osannolikt dålig (tog typ nio månader att fixa grejerna...)
 11. Redbeeerd

  Patagonia katastrofal service

  Exakt det problemet jag har. Vilket tillverkningsår har du på dem? Mina är tillverkade våren 2016, känns som om det kanske möjligen kan vara från deras gamla produktion?
 12. Redbeeerd

  Patagonia katastrofal service

  Har haft läckage i mina Gallegos, men servicen har varit helt prickfri. Har blivit uppgraderad till ny årsmodell, från icke dragkedja till dragkedja samt custom booties. Har reklamerat tre gånger och varje gång har jag haft fraktsedeln inom tre timmar och vid två tillfällen har nya vadarna varit på väg innan jag ens skickat de gamla. Dock har jag svårt att rekommendera vadarna i vilket fall då jag är inne på mitt fjärde par (som sagt, skickat in tre gånger) och de har också börjat läcka i sömmarna. Passformen är perfekt, custom booties med merino är fan dödsskönt och de känns verkligen som premiumvadare.... förutom att de inte håller tätt = ett par gamla budget-Vision som håller mig torr är ju bättre Apropå Aquasure lagning: var det hål i vadarna eller var det sömmarna som läckte? Patagonia har haft problem med läckande vadare pga problem med för hög luftfuktighet i deras gamla vadarfabrik (låg i Vietnam eller nåt sånt), vilket innebar att limmet som används i tejpen i sömmarna inte höll måttet ju senare på dagen vadarna var tillverkade (avfuktningen klarade väl inte värmen eller nåt?). Om du kört med Aquasure i sömmarna kan det nog vara skälet till att du fått tillbaka dem utan åtgärd: Aquasure/Aquaseal är till för temporära lagningar av hål och jag skulle gissa på att det är stört omöjligt att få bort skiten om du limmat sömmar med det. Har tänkt att testa https://www.xxl.se/tear-aid-tear-aid-repair-kit-a-std/p/1136440_1_style på mina nuvarande, verkar som en intressant produkt. Ska gå igenom insidan, tvätta noga och slänga på sånt över alla sömmar som är påverkade. Om någon har tips om andra tejpprodukter man bör testa är jag idel öra.
 13. Redbeeerd

  Skagit vs ?

  #7 på denna, men ser inte att det ska vara ett problem med större grejer på en femma. Hantelögon kanske blir svårt, men med tanke på att min teknik suger tror jag att det finns rätt mycket att hämta även med lättare spön
 14. Redbeeerd

  Skagit vs ?

  Jag har precis fått ordning på mitt OPST-kit, och det skickar utan problem ut en streamer med hantelögon 20-25 meter. Kan inte tänka mig att fiska med annat när jag fiskar större streamers ärligt talat.
 15. Redbeeerd

  Islandstips från läktaren.

  Fiskade med nästan exakt likadan med gott resultat när jag var på Island 2016. Körde brun zonkerstrip, brun/grön blandad icedub, nåt hackel samt gummiben. Kapade gummibenen då de stod ut lite och gjorde flugan till en propeller, flugan funkade givetvis minst lika bra utan dem
×