Hoppa till innehåll

haggis82

Edgemember+
 • Antal inlägg

  45
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  1

haggis82 last won the day on May 7 2016

haggis82 had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

4 Neutral

Om haggis82

 • Placering
  Member
 • Födelsedag 1982-08-14

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  haggis_82@hotmail.com
 • Telefon
  0737822234

Senaste Profil Besökare

707 profilvisningar
 1. Hej! Jag kommer befinna mig en del i Gävle det kommande och kommer bli en del fiske. Hade varit trevligt med lite sällskap, jag flugfiskar såklart som alla andra här inne och kör efter ALLA arter då jag även är artjägare med 67 svenska flugfångade arter än så länge. Så är det någon trevlig prick som vill ta mig under sina vingar och visa mig vad fisket kring Gävle har att erbjuda så får ni gärna höra av er!
 2. haggis82

  Veckans Fisk v. 18-2016

  Vet inte om du sett pm:et med min adress. Men det bör finnas i din inkorg
 3. Pma MagnusG så är jagövertygad om du kan få svar på dina frågor Ang harrfiske i vättern

 4. haggis82

  Vätterharr 2016

  Hej! Jag håller på och jagar olika arter på fluga och har nu börjat sikta in mig på harren. Jag funderar på om det går att åka någonstans från Göteborg över dagen, då jag inte har tid att åka på någon längre tur i år. Det verkar som att Vättern är närmsta ställe där det finns en rimlig chans att kunna ta en. Jag tänkte att harren skulle få bli min 35:e art på fluga. Storleken på harren kvittar denna gången utan det är mest för att kunna bocka av arten så det gör inget om den så är 5 cm. Så jag har några frågor för att kanske kunna öka mina chanser. Är det bara fiske från flytring (inget jag har) som gäller om man ska ha någon chans eller går det lika bra från land? Är det bara ute på Vättern de finns eller finns de i åarna med? När är fisket som bäst (både månad och tid på dygnet)? Någon som kan tänka sig att guida mig till en Vätternharr? Om jag kan följa med någon som har koll och kanske har en båt eller en extra flytring över jag kan låna om det nu inte går lika bra från land. Var finns det störst chans att få en? (Vet att detta kanske kan vara känsligt men det är inte så att jag kommer vara där varje dag för all framtid utan jag kommer lämna platsen tom så fort jag fått en, och jag släpper även tillbaka 99,9% av allt jag får, så skicka pm om det är något du inte vill skriva öppet på forumet.) Vore väldigt tacksam för all hjälp jag kan få.
 5. haggis82

  Veckans Fisk v. 18-2016

  När utses vinnaren?
 6. haggis82

  Veckans Fisk v. 18-2016

  Dom är lite sötare när dom är mindre.
 7. haggis82

  Veckans Fisk v. 18-2016

  Tänkte att det kan vara kul att ladda upp en lite mer udda art. Fisken på bilden tog jag natten till onsdag och det är en Större kantnål och det blev min 31:a svenska art på fluga. Jag har blivit helt insöad på artjakt fast jag kör uteslutande med fluga. Riktigt kul då även de minsta fiskarna kan ge en enorm glädje. Sen är det riktigt spännande att vada omkring på nätterna och spana efter fisk. Denna natten såg jag även sandstubb, skrubbskädda, några riktigt grova havsöringar och tre piggvarar. Tänkte också passa på att visa att man faktiskt kan ta andra arter än de "klassiska" arterna på fluga. Tidigare i vår lyckades jag också ta en sjurygg. Sjuryggen laddar jag upp här utanför tävlan bara för att jag tycker det är en sån fräck fisk, rätt söt till och med eller vad tycker ni? Jag fick båda arterna på ett haröra #24
 8. haggis82

  Köpråd flytring

  Har läst och hört alldeles för mycket negativt om den för att den ska vara värd de pengarna. Då väntar jag hellre och köper en fishcat. Kommer mestadels använda den i havet och i stort sätt alla som har en sån har sagt att dragkedjorna är helkassa, vissa har även klagat på hur högt man sitter jämfört med vissa andra ringar. Samt lite andra grejer. Någon som har någon erfarenhet av Taimens ring? Eller vet något om det som Nothna pratar om och vänligen kan länka dit, så blir det en sån direkt.
 9. haggis82

  Köpråd flytring

  Det var ju sjukt bra pris! Letat efter det men kan inte hitta att de har flytringar öht. Du har ingen möjlighet att länka till den.
 10. haggis82

  Köpråd flytring

  Ingen som vet något? Är sjukt sugen på flytring men har väl inte riktigt ekonomin för att köpa vadare och flytring samma månad. Men om man kan komma undan med tusenlappen för flytring, fena och pump så känns det överkomligt. Men vill inte köpa något som jag senare inte blir nöjd med.
 11. haggis82

  Filtsula eller Gummisula

  Jag ska köpa nya vadare och det lutar rätt mycket åt Simms Freestone byxa+skor. Frågan är vilken sula jag ska välja. De skorna finns ju både med filt- och gummisula. Jag vadar både på kusten och i åar, men mest på kusten, så jag vill ju inte slinta på hala stenar osv. Vad ska jag välja? Motivera gärna era svar.
 12. haggis82

  Köpråd flytring

  Jag tänkte skaffa mig en flytring och har lite funderingar kring det då jag bara fiskat en gång från en. Då var det en Fishcat. Känner väl att jag inte riktigt har mest pengar att lägga på det nu när jag dessutom är i akut behov av nya vadare då mina andra läcker så mycket så man kan tömma dem efter användning. Har sett att Sporting.se har ett erbjudande på en Berkley Pulse Flytring för 999kr inkl. pump och fenor, är det ett ok alternativ eller är det fishcat 4 som gäller. Någon som har erfarenhet av Berkleyn? Sitter man högt? Är den stabil osv. Annars har ni några tips på var man hittar fishcaten billigast inkl. pump och fenor? Skulle vara mycket tacksam för tips och gärna varför/inte berkleyn/fishcat.
 13. haggis82

  Havsöring GBg:s området

  Kommer också hålla till vid marstrand och däromkring. Vi kanske ses rajraj.
 14. haggis82

  Havsöring GBg:s området

  Söder om kullens fyr och ner i skåne så får du fiska från och med 1:a januari till och med 14:e september, där är det 50 cm som är minimimått istället för våra 45 cm. Den är alltså fredad mellan 15:e september och 31:a december. Hur det är i stockholm har jag ingen aning om. Så visst finns det fredningstider på andra ställen med.
 15. haggis82

  Tips om Norge

  Har ni några sista tips innan avresan så hade det varit grymt! Är det förresten fritt fiske i havet som i Sverige eller behöver man något kort eller licens som i Danmark?
×