Hoppa till innehåll

M.L

Members
 • Antal inlägg

  352
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  2

M.L last won the day on December 5 2018

M.L had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

73 Excellent

Om M.L

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  mathias.lindqvist123@gmail.com
 • Telefon
  0706473436

Senaste Profil Besökare

1 637 profilvisningar
 1. M.L

  Glasfiber Speykast

  Mistpool säljer Echo glass. Vet inte om dom finns så långa som 13 fot dock. annars kan jag varmt rekommendera Sameo opal switch, inte glasfiber men mjuka och följsamma. Finns bara i 11 fot dock.
 2. Så klart har du rätt i att vilken lina kan användas på vilket spö som helst så länge vikten är rätt, men nog klassar tillverkarna sina linor efter tänkt användning? en Guideline bullet #8 väger 17 gram och en Rio versitip short #8 väger 31 gram. Båda går ju utmärkt att kasta speykast med, funkar säkert lika bra oavsett en eller två händer på spöt.
 3. Jag har ett Sameo switch som är enhandsklassat #6. Sameo själva rekommenderar att man går upp minst två linklasser om man vill speykasta med det. kör en SA spey lite #8 på mitt och det funkar klockrent. nåt liknande borde gälla för ditt spö, kolla vad en #7 enhandslina har för grainvikt och så går du upp iaf en linklass över är mitt tips.
 4. M.L

  Vilken drömfisk drömmer ni om?

  Är det ån jag tror det är kan man nog glömma öringen, båge i den storleken finns det dock. Har haft nån sån på kroken men pga vattnets ringa storlek så är det minst sagt en utmaning att gå vinnande ur den kampen.
 5. M.L

  Vilken drömfisk drömmer ni om?

  Jag och kompisen har sjösatt ett projekt 2019 att fånga fisk varje månad under året. För mej som normalt fiskat maj-okt blir det en utmaning. Januari har jag iaf lyckats pimpla upp en båge, februari siktar vi på en pimpelröding och från mars och framåt siktar vi på flugfångad fisk. annars är målet att lyckas fånga en av dom där stora lekvandrande öringarna 5+ som jag varit i kontakt med förut men aldrig varit nära att landa. Känns som att målet är lite närmare nu när jag äntligen investerat i en switchutrustning 😊
 6. Tycker det är intressant och kul att det börjar komma fler och fler heldragna linor för väldigt lätt tvåhandsfiske. själv har jag en SA spey lite och jag har sett att både Rio och Guideline kommer med liknande linor 2019.
 7. Gummi och fjäder. Borde väl kunna funka.
 8. M.L

  Knarr rulle ala Hardy

  Gamla Rullar från Ross har ju en skön knarr.
 9. M.L

  Fenwick Iron Feather

  Kan det ha varit Supremeserien från Sameo som gjordes på samma klinga tro..? Hade ett 9’ #5. Riktigt fint spö, ett sånt man undrar varför man sålde 😄
 10. Har fastnat för gummiben. En undrar om benen kommer att trassla in sej i kroken mycket..vad säger ni som har erfarenhet av liknande flugor?
 11. Binder allt på nedöga numera. köpte nån krok med rakt öga för nåt år sen, gillade inte hur det såg ut, kroken blir att se mycket större ut, speciellt i små storlekar.
 12. Fiskar du mest mindre flugor skulle du prova SA spey lite, riktigt fin heldragen lina.
 13. M.L

  Tunnaste fluglinan

  Sa Aircel i nya upplagan (gul) upplever jag som tunnare än många andra. Likaså Cortland 444sl. angående linor som sjunker i spetsen kan jag tipsa om att behandla dom med flytmedel för flugor. Själv har jag Torrflugegel från Sameo. Märker stor skillnad när man smort in spetsen. Håller länge gör det också.
 14. M.L

  Längd på #4?

  Med en femma på nio fot skulle iaf jag tycka att en fyra i samma längd blir alldeles för likt. 9' #5 och 8' #4 är en bra kombination, eller eftersom att du säger att det mest är en finare presentation du är ute efter en extraspole med en annan lina. själv kör jag numera nästan bara 8' #5 och 9' #5 vid mitt enhandsfiske. Har tre olika linor som passar till båda spöna så det blir väldigt mångsidigt och funkar till "allt"
 15. M.L

  Hardy Wraith eller Orvis Helios 3D, eller annat?

  Kom på ett spö som jag provat som var lite för snabbt för mej, TSD Aurum. rappt, väldigt låg swingweight och hur fint som helst i byggkvaliteten.
×