Långedrag

Members
 • Antal inlägg

  53
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

2 Neutral

Om Långedrag

 • Placering
  Member
 • Födelsedag 1988-10-29

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Göteborg

Senaste Profil Besökare

400 profilvisningar
 1. Någon som varit där på sistone och vet några bra butiker värda ett besök? Kanske priset inte skiljer sig så mycket jämfört med Sverige trots allt?
 2. Tänkte göra ett försök att ge mig på flugbindning, det är väl dags nu. Kommit så långt som att jag har en trådhållare, standard whip finisher, kevelartråd, lim och ett väldigt provisoriskt städ. Försökt mig på whip finish ett par gånger med väldigt blandat resultat.... Så jag eftersöker lite material och eventuellt någon mer utrustning som hjälper mig komma igång. Gräv djupt i era lådor och se om ni hittar några rester eller stumpar ni kan tänka er att göra er av med. Allt för att komma igång är av intresse. Hade gärna velat prova på några lättare klassiska havsörings- och gäddflugor. Help a fly fishing brother out Om det är av intresse kan jag även tänkte mig något byte mot oanvända Guideline highwater WF6 och Trouthunter nylon 1X (nypris ~700/80 kr).
 3. Jag har inte kommit så långt att jag införskaffat en bindstäd, eller något annat sånt heller för den delen. Det är nog oundvikligt att det kommer hända dock. Har dock inte tid att starta upp ett projekt som flugbindning nu, ska fokusera på att försöka fiska mer först och främst Utan dessa riggar är bara ett spontant försök att testa på att snurra lite tråd. Om vi säger så här, bilden nedan är min "trådhållare"... Ett spartanskt hemmabygge, men fungerar misstänksamt bra får jag ändå säga! Och har inte heller haft någon gäddfluga i vattnet, så kan inte säga något om hur länge de håller. Verkar inte helt lätt då att vidga tuberna utan tubnål med lagom tapering... Får väl gå händelserna i förväg och köpa en tubnål eller försöka trixa till det med något annat. Elfa krympslang har jag nån meter av! Tack för bra svar får jag säga i alla fall.
 4. Det är köpeflugor, specifikt Bauer UV herring: http://jiggar.nu/flugfiske/baue-pike-flies-gaddflugor/bauer-pike-flies-tubflugor/bauer-pike-flies-bauers-uv-herring.html Tänkte sen knyta ihop Bauer pike rig: http://www.fishline.se/partridge-bauer-pike-rig/product_details.php/products_id/1440/ Kanske jag ska våga mig på att vidga tuben lite helt enkelt? Låter ju lättare än att shoppa flugor. Eftersom jag ändå binder på enkelkroken sen kan jag alltid se till att lägga ett stopp när jag ändå är igång.
 5. Låter helt klart vettigt. Får som sagt inte in ögat i tuben alls, bara så den ligger ann. Då får det helt enkelt bli att införskaffa Partridge CS86 för att använda tuberna så bra som möjligt. Enligt beskrivningen passar just de "large tub" och CS86X "xl tub". Verkar vara XL tub i Bauers vanliga flugor, så CS86X borde passa? "Flashmönster av Niklaus Bauer, bunden på Eumer XL Hard tub. Bra tips om du vill fiska med enkelkrok är att använda Partrigde Predator eller Partridge Predator X."
 6. Har inte kommit ut och testat min utrustning till gädda än. Har några Bauer-tubflugor och fixat grejer för att knyta ihop några riggar. Undrar dock hur man vill ha kroken i/vid tuben... Är hela grejen att man vill få in kroköglan genom tuben? Eller vill man bara ha vajer från kroköglad genom tuben? Har ett paket Ultimate Predator V3194-4/0 istället för Partridge CS86 4/0 som i beskrivningen, och de får i alla fall inte plats i tuben.
 7. Jag utgick från att guidelines klassning på spö skulle passa deras klassning på linor utan att tänka allt för mycket på det. Så blev en Guideline high water WF5. Sitter som en smäck skulle jag säga! Väldigt behagligt att kasta med i alla fall. Kör mest torrt och långa tafsar. Nu är jag inte allt för bevandrad inom #5 eller andra linor till min lpxe. Men testade en del loop i olika modeller och linor, och det kändes inte alls rätt för mig jämfört med min kombo.
 8. Jag vet faktiskt ingenting om dem. Bara körde en chansning och hoppas på det bästa
 9. 25% på xxl.se och butik igen för de som är anmälda på nyhetsbrevet. 26-27e sep. Om man lyckas hitta något intressant... Hittade ett par bra-att-ha-saker till vinter/vår i alla fall. https://www.xxl.se/guideline-bib-thermofleece-m/p/1013284_1_style https://www.xxl.se/haglofs-combi-stolsryggsack/p/1064538_2_style
 10. 25% på xxl.se och i butik tis-ons, webbshoppen är igång redan nu. Man behöver bara prenumerera på nyhetsbrevet. T.ex. GL LPXe 9' #6 2250kr. Större utbud om man hittar i butik dock. Har man vägarna förbi Norge säljer xxl även gamla versionen av GL highwater för 300kr.
 11. Tittar lite på spön för främst torrflugefiske efter öring/regnbåge. Fastnat lite på dessa två spön som ligger i den prisklass jag tänkt mig, men svårt att hitta någon info om Access-spöt. LPXe har jag tänkt på rätt så länge då det verkar vara en klassiker som är väldigt omtyckt. Har mer eller mindre obefintlig erfarenhet av spön i klass 5, men gillar snabba toppiga spön, dock inte är för snabba. Just nu är Hardy Zenith (9' #7) favoriten av det jag testat.. Någon som har erfarenheter av dessa spön och vill dela med sig? All input är välkommen! Orvis Access 905-4 Tip flex (9' #5) Guideline Lpxe (9' #5)
 12. Man kanske inte behöver krångla till det så mycket helt enkelt. Ska nog ta och prova om jag hittar någon skön klass 7-lina enligt de tips som tagits upp. Men om möjligt även ta och testa lite olika klasser på spöt av rent intresse. Samtidigt lutar det lite åt att bara införskaffa mig ett klass 5-spö och köra på det. Man lär ju inte bli missnöjd.
 13. Tror du på att försöka hitta en bra renodlad klass 7 istället för att gå ner i klass? Tror tyvärr jag måste provkasta någon lina innan jag bestämmer mig, verkar inte helt lätt detta. Tack ändå.
 14. Tack för tipsen! Låter intressant det där med att kapa linan, men samtidigt lite risky business om man köper en sprillas ny. Men du tror ändå att det kan vara mer effektivt att kapa ner en högre klassad lina än att hitta en bra klass 7? Man kan ju tycka att någon färdig borde finnas Ska ta och se om man kan provkasta lite linor i någon butik så fort jag får chansen. Hade ju varit flott om hade kunnat kombinera det med någon relativt större fluga.