Långedrag

Members
 • Antal inlägg

  61
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

3 Neutral

Om Långedrag

 • Placering
  Member
 • Födelsedag 1988-10-29

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Göteborg

Senaste Profil Besökare

466 profilvisningar
 1. Hej

  Har 2 st helt nya ofiskade flytlinor i klass 4. Köpte dom i höstas men ingen har blivit använd ännu. Det är GL:s Presentation Evolve och Force. Om du är intresserad kan du välja valfri lina. Jag är borta över helgen om du skulle ha bråttom.

  Pm om du är intresserad

  Vänligen Anders

  1. Visa tidigare kommentarer   %s mer
  2. Filbert

   Filbert

   Hej Daniel

   Helt rätt, den är skönare. Kolla du i lugn och ro, jag är borta över helgen och en bit in i nästa vecka. Vi hörs då.

   Mvh Anders

  3. Långedrag

   Långedrag

   Jag slår till med presentation! Kollat på den tidigare, så dags att testa på.

   Allt grönt från din sida? Då tar jag och uppdaterar tråden med att den är tagen.

   Så hörs vi och löser postningen nästa vecka när du är tillbaka, ingen stress för min del.

   Glad midsommar!

   /Daniel

    

  4. Filbert

   Filbert

   Hej Daniel.

   Då kör vi på det, jag hör av mig när jag kommer hem.

   Ha en skön midsommar // Anders

 2. Har en sprillans ny Guidelinehighwater #6, inte avrullad från spolen. Kanonlina enligt mig, kör en #5 på mitt LPXE #5. Önskar att byta mot något av följande linor: #4F/#5S/#7S. Prior enligt ordning, och specifikt kust-lina för #7S. Märke och modell så önskar jag motsvarande prisskikt och erkänt bra/säkra val.
 3. Skulle du kunna skicka en mer detaljerad bild på reporna under? Har en lamson liquid själv, misstänker att det är den svarta lacken som skrapats av?

   

  Kan erbjuda 1400 + frakt, utan lina.

  1. Generalen

   Generalen

   Hej

   Nja, det är lite lågt, 1700 ink spårbar frakt så har vi en affär.

    

   Mvh

   Jonas

   20170616_202844.jpg

   20170616_202832.jpg

  2. Generalen

   Generalen

   Hej

   Nja, det är lite lågt, 1700 ink spårbar frakt så har vi en affär.

    

   Mvh

   Jonas

  3. Långedrag

   Långedrag

   Hej,

    

   Tack för bilderna! Förstår att du inte vill gå ner mer, jag får tacka nej då. Var ute efter ett spontanköp bara, vet inte riktigt om jag ens vill ha något i storleken med 1.5 eller 2, eller specifik modell ens :) 

 4. Ännu en tråd i mängden på en fråga som inte går att besvara Läst en del andra trådar, men inget som passade in perfekt på mina behov. Kort och gott, har primärt en lpxe 9' #5 och highwater #5 till öring/harr som jag tycker är kanon, och jag ska ha farion som reservspö på resor men samtidigt som är ett komplement. Så tanken är att jag vill täcka in något annorlunda i denna combo. Kommer i princip bara ha det till att fiska torrfluga med lite mer finess när tillfälle ges i mindre strömmande vatten och biflöden. Ska jag vara så tråkig att gå på samma lina i en klass lägre för att den passar mitt kastade, eller finns det några andra intressanta linor jag ska kolla på? Kanske ren presentations-lina? Eller en med kortare klump för trängre utrymmen? Men som ändå kan ge en bra presentation så klart. Alla slags förslag är välkomna. (Enbart överhandskast gäller för min del)
 5. Det är väl bara att ta sig ut skulle jag säga! Har fiskat där i krokarna ett par gånger. Känns dock inte som allt för heta ställen men chans till fisk i alla fall. Längst ut på Saltholmens udde kan man väl testa. Inte så mycket till vadning dock, mest klippor och djup. Sen om man vill röra lite på sig finns ju Lilla billingen och Hästevik vid Tångudden en bit norr som Saltholmen. Här är det djupt och strömt vatten som gäller, om man kan uppskatta det slags fisket. Söder ut finns det Ganlet, varit där en del men aldrig fått fisk... Känns inte heller så hett. Vad som händer mellan Saltholmen och Ganlet vet jag dock inte, blev lite nyfiken nu om någon har några tips. Jag skulle sammanfatta det så här, många lättillgängliga vatten, men inga man riktigt tror på. Min erfarenhet i alla fall.
 6. Det var inte riktigt vad jag hade tänkt mig, men tror det här är den bästa/lättaste lösningen. Gällande de andra lösningarna tror jag de är lite mjuka. Om man är flera i bilen med väskor är min tanke att man vara ska kunna slänga in det och inte behöva tänka på det. Rallycross eller inte...
 7. Nackdelen är att jag inte tror man får plats med spö+rulle i 110mm förmiskning. Då hade man behövt gå på 160-110mm, och de verkar vara smått omöjligt att hitta ett ändstopp/lock i 160mm, så det fallerar tyvärr där. Eventuellt att man kan värma och forma 110mm ovalt, samt få lite extra utrymme för butt-delen med ett ändstopp. Men frågan är om det ens går att få till i praktiken, och blir nog rätt tight ändå. Någon måste väl veta var man kan hitta ett fodral för tvådelat spö? Kan inte varit första som tänker på det...
 8. Jag är faktiskt inne i banorna lite på ett custombygge om jag inte hittar något vettigt. Tänkte på det upplägget också, men känns lite lurigt om man inte ser till att rullen sitter hård. Då skulle ju spöt kunna slå runt i röret om man slänger omkring saker på rullen. Senaste idén är att köra något med PP-rör. Kräver dock att ge sig på någon värme-formning för att få plats med allt utan att behöva gå upp i gigantiska diameterar: http://www.biltema.se/sv/Bygg/VVS/Ror-och-rordelar/Avloppsror-och-rordelar/Avloppsror-forminskning-2000023052/ Det är antingen det eller gå på ett vanligt anpassat för fyrdelat och behöva dra isär och hålla koll på alla delar och lina...
 9. Priset var ju fint, men som sagt rulle också Har mätt och jag hade behövt omkring 12-13cm i diameter eller höjd vid rullen för att få plats. Och helst ska det ju vara format så man slipper krångla med gigantiskt rör. Korta hittar jag, men inte långa. Räknar med att jag behöver omkring 140cm långt för att dela 9' i två, sen att utrymmet för att rullen passar också så klart.
 10. Jag är på jakt efter ett spöfodral som man kan frakta ett tvådelat 9'-spö samt rulle. Har visserligen ett fyrdelat, men har som plan att bara kunna "vika ihop" ett färdigriggat spö i ett svep och slänga in i bilen vid transport till nästa fiskeplats. Någon som sett något liknande detta? Helst något billigt no-name bara för transport. Tycker det var svårt att hitta... Andra idéer annars hur man transporterar på bästa sätt som lat person?
 11. Någon som varit där på sistone och vet några bra butiker värda ett besök? Kanske priset inte skiljer sig så mycket jämfört med Sverige trots allt?
 12. Jag har inte kommit så långt att jag införskaffat en bindstäd, eller något annat sånt heller för den delen. Det är nog oundvikligt att det kommer hända dock. Har dock inte tid att starta upp ett projekt som flugbindning nu, ska fokusera på att försöka fiska mer först och främst Utan dessa riggar är bara ett spontant försök att testa på att snurra lite tråd. Om vi säger så här, bilden nedan är min "trådhållare"... Ett spartanskt hemmabygge, men fungerar misstänksamt bra får jag ändå säga! Och har inte heller haft någon gäddfluga i vattnet, så kan inte säga något om hur länge de håller. Verkar inte helt lätt då att vidga tuberna utan tubnål med lagom tapering... Får väl gå händelserna i förväg och köpa en tubnål eller försöka trixa till det med något annat. Elfa krympslang har jag nån meter av! Tack för bra svar får jag säga i alla fall.
 13. Det är köpeflugor, specifikt Bauer UV herring: http://jiggar.nu/flugfiske/baue-pike-flies-gaddflugor/bauer-pike-flies-tubflugor/bauer-pike-flies-bauers-uv-herring.html Tänkte sen knyta ihop Bauer pike rig: http://www.fishline.se/partridge-bauer-pike-rig/product_details.php/products_id/1440/ Kanske jag ska våga mig på att vidga tuben lite helt enkelt? Låter ju lättare än att shoppa flugor. Eftersom jag ändå binder på enkelkroken sen kan jag alltid se till att lägga ett stopp när jag ändå är igång.
 14. Låter helt klart vettigt. Får som sagt inte in ögat i tuben alls, bara så den ligger ann. Då får det helt enkelt bli att införskaffa Partridge CS86 för att använda tuberna så bra som möjligt. Enligt beskrivningen passar just de "large tub" och CS86X "xl tub". Verkar vara XL tub i Bauers vanliga flugor, så CS86X borde passa? "Flashmönster av Niklaus Bauer, bunden på Eumer XL Hard tub. Bra tips om du vill fiska med enkelkrok är att använda Partrigde Predator eller Partridge Predator X."
 15. Har inte kommit ut och testat min utrustning till gädda än. Har några Bauer-tubflugor och fixat grejer för att knyta ihop några riggar. Undrar dock hur man vill ha kroken i/vid tuben... Är hela grejen att man vill få in kroköglan genom tuben? Eller vill man bara ha vajer från kroköglad genom tuben? Har ett paket Ultimate Predator V3194-4/0 istället för Partridge CS86 4/0 som i beskrivningen, och de får i alla fall inte plats i tuben.