Långedrag

Members
 • Antal inlägg

  58
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

2 Neutral

Om Långedrag

 • Placering
  Member
 • Födelsedag 1988-10-29

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Göteborg

Senaste Profil Besökare

420 profilvisningar
 1. Det var inte riktigt vad jag hade tänkt mig, men tror det här är den bästa/lättaste lösningen. Gällande de andra lösningarna tror jag de är lite mjuka. Om man är flera i bilen med väskor är min tanke att man vara ska kunna slänga in det och inte behöva tänka på det. Rallycross eller inte...
 2. Nackdelen är att jag inte tror man får plats med spö+rulle i 110mm förmiskning. Då hade man behövt gå på 160-110mm, och de verkar vara smått omöjligt att hitta ett ändstopp/lock i 160mm, så det fallerar tyvärr där. Eventuellt att man kan värma och forma 110mm ovalt, samt få lite extra utrymme för butt-delen med ett ändstopp. Men frågan är om det ens går att få till i praktiken, och blir nog rätt tight ändå. Någon måste väl veta var man kan hitta ett fodral för tvådelat spö? Kan inte varit första som tänker på det...
 3. Jag är faktiskt inne i banorna lite på ett custombygge om jag inte hittar något vettigt. Tänkte på det upplägget också, men känns lite lurigt om man inte ser till att rullen sitter hård. Då skulle ju spöt kunna slå runt i röret om man slänger omkring saker på rullen. Senaste idén är att köra något med PP-rör. Kräver dock att ge sig på någon värme-formning för att få plats med allt utan att behöva gå upp i gigantiska diameterar: http://www.biltema.se/sv/Bygg/VVS/Ror-och-rordelar/Avloppsror-och-rordelar/Avloppsror-forminskning-2000023052/ Det är antingen det eller gå på ett vanligt anpassat för fyrdelat och behöva dra isär och hålla koll på alla delar och lina...
 4. Priset var ju fint, men som sagt rulle också Har mätt och jag hade behövt omkring 12-13cm i diameter eller höjd vid rullen för att få plats. Och helst ska det ju vara format så man slipper krångla med gigantiskt rör. Korta hittar jag, men inte långa. Räknar med att jag behöver omkring 140cm långt för att dela 9' i två, sen att utrymmet för att rullen passar också så klart.
 5. Jag är på jakt efter ett spöfodral som man kan frakta ett tvådelat 9'-spö samt rulle. Har visserligen ett fyrdelat, men har som plan att bara kunna "vika ihop" ett färdigriggat spö i ett svep och slänga in i bilen vid transport till nästa fiskeplats. Någon som sett något liknande detta? Helst något billigt no-name bara för transport. Tycker det var svårt att hitta... Andra idéer annars hur man transporterar på bästa sätt som lat person?
 6. Någon som varit där på sistone och vet några bra butiker värda ett besök? Kanske priset inte skiljer sig så mycket jämfört med Sverige trots allt?
 7. Jag har inte kommit så långt att jag införskaffat en bindstäd, eller något annat sånt heller för den delen. Det är nog oundvikligt att det kommer hända dock. Har dock inte tid att starta upp ett projekt som flugbindning nu, ska fokusera på att försöka fiska mer först och främst Utan dessa riggar är bara ett spontant försök att testa på att snurra lite tråd. Om vi säger så här, bilden nedan är min "trådhållare"... Ett spartanskt hemmabygge, men fungerar misstänksamt bra får jag ändå säga! Och har inte heller haft någon gäddfluga i vattnet, så kan inte säga något om hur länge de håller. Verkar inte helt lätt då att vidga tuberna utan tubnål med lagom tapering... Får väl gå händelserna i förväg och köpa en tubnål eller försöka trixa till det med något annat. Elfa krympslang har jag nån meter av! Tack för bra svar får jag säga i alla fall.
 8. Det är köpeflugor, specifikt Bauer UV herring: http://jiggar.nu/flugfiske/baue-pike-flies-gaddflugor/bauer-pike-flies-tubflugor/bauer-pike-flies-bauers-uv-herring.html Tänkte sen knyta ihop Bauer pike rig: http://www.fishline.se/partridge-bauer-pike-rig/product_details.php/products_id/1440/ Kanske jag ska våga mig på att vidga tuben lite helt enkelt? Låter ju lättare än att shoppa flugor. Eftersom jag ändå binder på enkelkroken sen kan jag alltid se till att lägga ett stopp när jag ändå är igång.
 9. Låter helt klart vettigt. Får som sagt inte in ögat i tuben alls, bara så den ligger ann. Då får det helt enkelt bli att införskaffa Partridge CS86 för att använda tuberna så bra som möjligt. Enligt beskrivningen passar just de "large tub" och CS86X "xl tub". Verkar vara XL tub i Bauers vanliga flugor, så CS86X borde passa? "Flashmönster av Niklaus Bauer, bunden på Eumer XL Hard tub. Bra tips om du vill fiska med enkelkrok är att använda Partrigde Predator eller Partridge Predator X."
 10. Har inte kommit ut och testat min utrustning till gädda än. Har några Bauer-tubflugor och fixat grejer för att knyta ihop några riggar. Undrar dock hur man vill ha kroken i/vid tuben... Är hela grejen att man vill få in kroköglan genom tuben? Eller vill man bara ha vajer från kroköglad genom tuben? Har ett paket Ultimate Predator V3194-4/0 istället för Partridge CS86 4/0 som i beskrivningen, och de får i alla fall inte plats i tuben.
 11. Jag utgick från att guidelines klassning på spö skulle passa deras klassning på linor utan att tänka allt för mycket på det. Så blev en Guideline high water WF5. Sitter som en smäck skulle jag säga! Väldigt behagligt att kasta med i alla fall. Kör mest torrt och långa tafsar. Nu är jag inte allt för bevandrad inom #5 eller andra linor till min lpxe. Men testade en del loop i olika modeller och linor, och det kändes inte alls rätt för mig jämfört med min kombo.
 12. Jag vet faktiskt ingenting om dem. Bara körde en chansning och hoppas på det bästa
 13. 25% på xxl.se och butik igen för de som är anmälda på nyhetsbrevet. 26-27e sep. Om man lyckas hitta något intressant... Hittade ett par bra-att-ha-saker till vinter/vår i alla fall. https://www.xxl.se/guideline-bib-thermofleece-m/p/1013284_1_style https://www.xxl.se/haglofs-combi-stolsryggsack/p/1064538_2_style
 14. 25% på xxl.se och i butik tis-ons, webbshoppen är igång redan nu. Man behöver bara prenumerera på nyhetsbrevet. T.ex. GL LPXe 9' #6 2250kr. Större utbud om man hittar i butik dock. Har man vägarna förbi Norge säljer xxl även gamla versionen av GL highwater för 300kr.
 15. Tittar lite på spön för främst torrflugefiske efter öring/regnbåge. Fastnat lite på dessa två spön som ligger i den prisklass jag tänkt mig, men svårt att hitta någon info om Access-spöt. LPXe har jag tänkt på rätt så länge då det verkar vara en klassiker som är väldigt omtyckt. Har mer eller mindre obefintlig erfarenhet av spön i klass 5, men gillar snabba toppiga spön, dock inte är för snabba. Just nu är Hardy Zenith (9' #7) favoriten av det jag testat.. Någon som har erfarenheter av dessa spön och vill dela med sig? All input är välkommen! Orvis Access 905-4 Tip flex (9' #5) Guideline Lpxe (9' #5)