Hoppa till innehåll

Långedrag

Members
 • Antal inlägg

  71
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

3 Neutral

Om Långedrag

 • Placering
  Member
 • Födelsedag 1988-10-29

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  daniel.r.rickert@gmail.com
 • Telefon
  0721515460

Senaste Profil Besökare

600 profilvisningar
 1. Egen D-loop/håvögla till vadarjacka

  Den sista är nog svår att ha en säker lösning för... Men med en magnet-koppling och sen ett elastiskt senilsnöre så är man i alla fall skyddad från att grenar och fors ska sno ens håv!
 2. För den som är intresserad är detta en gör det själv-beskrivning för att fixa dit en D-loop/ögla på vadarjackor för att fästa håven. I efterhand skulle jag nästan säga att detta är på gränsen till ett gör det inte själv-projekt... Har en nätt vadarjacka som jag gillar, men som dumt nog saknar någon slags ögla på ryggen för håven (Orvis Encouter). Efter att ha läst diverse trådar om alternativa lösningar för att fästa eller bära utan att hitta något som passade mig gav jag mig in i skrädderi-världen. Vill bestämt ha håven på ryggen, och så är det med det. Hittade väldigt lite info om hur man lyckas sy något i en regnjacka med lyckat resultat, mer än att man vanligtvis har limmade sömmar med någon slags speciell tejp. Jag gjorde dock som så att jag letade fram en tygbit från en gammal regnjacka och vek den dubbelt för att hålla D-loopen. Jackan är bara en skaljacka i relativt tunt tyg, så satte även en dubbel tygbit på insidan för att stärka upp. Tog hjälp av någon som kunde styra en symaskin, för så duktig är jag inte själv, och sydde längs kanterna i en kvadrat och ett kryss. Detta kändes som det borde vara starkt nog för någorlunda belastning, men samtidigt sitter allt fäst i ett tyg-lager. Detta i sig var rätt pilligt. Sen kommer själva läckage-testet. Jag trodde ju att jag var smart genom att välja ett tyg som var vattentätt, men det visade sig inte spela någon roll. Var öppna sömmar lite här och var på den yttre vikta tygbiten, samt trådarna sög in vatten på nolltid. Hade dock en plan B som jag hade räknat med att behöva göra från första början, täta med Aquasure. Strök på ett bra lager under kanterna på den inre biten, runt om och på. Ännu mer trixande.. Efter detta gick dock vattentestet hem! Verkar förhoppningsvis som att jag inte behöver täta något från utsidan, men verklighetsbaserade test av täthet och styrka återstår. Var inne på att försöka att bara limma dit den yttre biten, men tänkte att det inte skulle vara starkt nog. Ett mellanting hade istället vara att strunta i den inre tygbiten, då hade man kunnat täta från insidan väldigt smidigt. Känns dock lite lurigt med att lättare kunna dra sönder jackan då. Kom gärna med egna lösningar eller förslag om ni har! Summa summarum, köp en vadarjacka med färdig ögla...
 3. Hardy Zenith klass 5

  Hur många Zenith har du lyckats förbruka egentligen? Vet inget specifikt om skillnader mellan Zephrus och Zenith, men Zephrus gjorde bra i från sig i yellowstoneangelers test - Om man ser något värde i det.
 4. Flytlina - Svetsad ögla vs nålknut

  Linan jag tänker är ett ändå dedikerat till torrfluga, jag tror jag ska våga mig på att klippa av öglan och köra på detta. Hur fina fabriksöglorna än är. Kommer göra lite ont i själen så klart Sen finns det ju som sagt lösningar om man vill byta till något annat som du tipsar om!
 5. Flytlina - Svetsad ögla vs nålknut

  Många intressanta förslag. Finns ju som alltid tusen lösningar, det ena mer trixigt än det andra. Men gällande själva grundfrågan, värt att klippa av den fina fabriksöglan? Jag ska nog ge mig på den knuten jag länkade så man alltid kan knyta om var man än är. Sen om man har möjlighet att preppa innan, kan man ju jämna till den som Sahlberg.
 6. Vilken knut föredrar ni helst för flytlinor i lägre klasser i övergången mellan fluglina och tafs? Har tidigare endast kört nålknut på #5 flyt eftersom det inte fanns någon ögla och jag förstått att det är det optimala rent för presentationer. Tycker detta helt klart verkar stämma. Nu har jag dock en ny lina (#4) med en fin färdig svetsad ögla. Bör jag klippa denna fina ögla och göra det rätt från början med en nålknut? Finns det något alternativ att göra en mer nätt och styrande övergång i öglan? Hittade ett intressant sätt att optimera nålknuten på som jag funderar att testa (länk nedan) - Någon som testat?
 7. Sy egna öglor

  Helt sant, den håller nog för vad den behöver. Bara det att det var så pilligt att jag inte litar på mina stygn och knutar. Därför tror jag mer på sättet diesel nämner nästa gång för min del. I bakända i alla fall.
 8. Sy egna öglor

  Någon som brukar göra detta på lägre klasser? Gav mig på att göra det i bakändan av en #4-lina. Det var inte helt lätt... Provdragit hyfsat hårt, och ska på med lim sen. Sen borde det ju vara starkt nog tycker man. Man blir ju lite nojig när man håller på vid öglan som fäster vid backingen. Kanske bättre att satsa på en säkrare knuten ögla och försöka snygga till övergången med lite tråd/lim..?
 9. Kombo spö/lina/tafs till fjällfiske

  Tråkigt att höra angående klass 4. Gjorde nyligen ett impulsköp för jag tänkte det kunde vara trevligt om fiskarna var mindre och man ska kolla av lite mindre biflöden och sånt. För större älvar och sjöar är det så klart inte optimalt val. Någon mer galning måste väl köra på lite nättare utrustning hoppas jag Har en 7a i arsenalen också, hardy zenith. Men den känns mer lämpad för att bråka med vinden på kusten och är lite dyrare att släpa runt på i fjällen. Endast intermediate-lina till den dock. Hade så klart fungerar som dedikerat streamer-spö. Ni får tala vett i mig gällande spöval om ni känner för det. Till sjö just känns det dock inte helt orimligt att kittat med sjunktafs eller sjunklina. Är lite sugen på att bara beställa hem en camo clear. Hittade en tråd från dig Flyrod där den fick rätt bra omdöme från många. Hur är vikten på den, passar samma klass ett lpxe eller vill man gå upp en klass tro?
 10. Ska snart upp till Sandåslandet norr om Kiruna för lite fjällfiske. Främst harr i strömmande vatten, men även lite riktat fiske efter öring/röding i omkringliggande sjöar och om möjligt i strömmande vattendrag. Så jag undrar vilken slags kombi spö/lina/tafs ni brukar köra. Framförallt, har ni med även en sjunklina eller nöjer er med en sjunktafs när man vill komma ner på djupet? Har just nu varken sjunktafs eller sjunklina, så här jag funderar på vad jag bör införskaffa för att täcka in våtflugefisket. Annars är det primärt torrfluga som gäller i den mån fiskarna tillåter. Spö 1: GL LPXE 9' #5, GL highwater #5 Spö 2 (reserv): GL Fario 9' #4, GL presentation #4
 11. Hej

  Har 2 st helt nya ofiskade flytlinor i klass 4. Köpte dom i höstas men ingen har blivit använd ännu. Det är GL:s Presentation Evolve och Force. Om du är intresserad kan du välja valfri lina. Jag är borta över helgen om du skulle ha bråttom.

  Pm om du är intresserad

  Vänligen Anders

  1. Visa tidigare kommentarer   %s mer
  2. Långedrag

   Långedrag

   Hej igen!

   Tänkte bara se om du är tillbaka igen? För jag har lite planerade ärende på posten idag så om du har möjlighet att kolla på detta idag hade det passat bra för mig att slå två flugor i en smäll :)

   Vill du ha hela förpackningen eller endast lina? För min del hade vi lila gärna kunnat skicka bara linan i ett brev. Borde ju bli korvören i portokostnad då.

   /Daniel

  3. Filbert

   Filbert

   Hej Daniel

   Jag är hemma igen imorgon förmiddag, postar under dagen så har du linan på fredag (om Posten sköter sig dvs). Det blir kanon med bara linan, den ska på en rulle ändå. 

   Du kan skicka till:

   Anders Stenberg

   Smaragdgatan 6

   44145 Alingsås

   Tack för att du väntade.

   Vänligen Anders

    

    

    

  4. Filbert

   Filbert

   Ps

   Och givetvis din adress också

   Ds

 12. Skulle du kunna skicka en mer detaljerad bild på reporna under? Har en lamson liquid själv, misstänker att det är den svarta lacken som skrapats av?

   

  Kan erbjuda 1400 + frakt, utan lina.

  1. Generalen

   Generalen

   Hej

   Nja, det är lite lågt, 1700 ink spårbar frakt så har vi en affär.

    

   Mvh

   Jonas

   20170616_202844.jpg

   20170616_202832.jpg

  2. Generalen

   Generalen

   Hej

   Nja, det är lite lågt, 1700 ink spårbar frakt så har vi en affär.

    

   Mvh

   Jonas

  3. Långedrag

   Långedrag

   Hej,

    

   Tack för bilderna! Förstår att du inte vill gå ner mer, jag får tacka nej då. Var ute efter ett spontanköp bara, vet inte riktigt om jag ens vill ha något i storleken med 1.5 eller 2, eller specifik modell ens :) 

 13. Ännu en tråd i mängden på en fråga som inte går att besvara Läst en del andra trådar, men inget som passade in perfekt på mina behov. Kort och gott, har primärt en lpxe 9' #5 och highwater #5 till öring/harr som jag tycker är kanon, och jag ska ha farion som reservspö på resor men samtidigt som är ett komplement. Så tanken är att jag vill täcka in något annorlunda i denna combo. Kommer i princip bara ha det till att fiska torrfluga med lite mer finess när tillfälle ges i mindre strömmande vatten och biflöden. Ska jag vara så tråkig att gå på samma lina i en klass lägre för att den passar mitt kastade, eller finns det några andra intressanta linor jag ska kolla på? Kanske ren presentations-lina? Eller en med kortare klump för trängre utrymmen? Men som ändå kan ge en bra presentation så klart. Alla slags förslag är välkomna. (Enbart överhandskast gäller för min del)
 14. Havsöring GBg:s området

  Det är väl bara att ta sig ut skulle jag säga! Har fiskat där i krokarna ett par gånger. Känns dock inte som allt för heta ställen men chans till fisk i alla fall. Längst ut på Saltholmens udde kan man väl testa. Inte så mycket till vadning dock, mest klippor och djup. Sen om man vill röra lite på sig finns ju Lilla billingen och Hästevik vid Tångudden en bit norr som Saltholmen. Här är det djupt och strömt vatten som gäller, om man kan uppskatta det slags fisket. Söder ut finns det Ganlet, varit där en del men aldrig fått fisk... Känns inte heller så hett. Vad som händer mellan Saltholmen och Ganlet vet jag dock inte, blev lite nyfiken nu om någon har några tips. Jag skulle sammanfatta det så här, många lättillgängliga vatten, men inga man riktigt tror på. Min erfarenhet i alla fall.
 15. Spöfodral - Tvådelat spö?

  Det var inte riktigt vad jag hade tänkt mig, men tror det här är den bästa/lättaste lösningen. Gällande de andra lösningarna tror jag de är lite mjuka. Om man är flera i bilen med väskor är min tanke att man vara ska kunna slänga in det och inte behöva tänka på det. Rallycross eller inte...
×