Hoppa till innehåll

Magnus P

Members
 • Antal inlägg

  43
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  2

Magnus P last won the day on June 17

Magnus P had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

21 Excellent

Om Magnus P

 • Placering
  Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  wildrover@telia.com
 • Telefon
  0705679060

Senaste Profil Besökare

676 profilvisningar
 1. Magnus P

  Vad är detta?

  Tror mig minnas att de kryper fram men kan producera en "jetstråle" och skjuta sig fram i vattnet när de flyr från ett hot. Sitter mest stilla på stenar och bladverk där de lurpassar på byten, tar även fiskyngel. Måste läsa på om dem igen. En riktig översittarnymf 😉
 2. Magnus P

  Vad är detta?

  Trollsländenymf, såvitt jag kan se.
 3. Magnus P

  Erat absoluta favoritspö

  Om någon kraft i universum plötsligt tvingar mig att endast behålla ett enda spö...då står ett Sage RPL 590 kvar i spögarderoben. Det är ett av tre spön som överlevt i min samling sedan det köptes för över 20 år sedan (de övriga två är bara osäljbara) och det kommer att bli kvar med mig. Kanske inte det spö som får allra mest fisketid idag men absolut det spö som åker fram när jag inte vet vad som väntar, eller om jag vet att det kan bli lite tuffa förhållanden. En extremt mångsidig, odödlig klassiker med maximal mojo.
 4. Magnus P

  En tråkig upplevelse hos Berras butik i Sthlm

  En ytterligare kommentar i ämnet, innan jag tar helg på riktigt: Eftersom det finns andra faktorer som påverkar överrisken för brott i mycket högre grad än etnicitet (och utseende!) så blir det än mer snett att lyfta fram just kundens etnicitet som grund för kontroll. Med detta sagt så önskar jag alla en trevlig helg. Jag hoppas att Berras funderar lite på hur man kanske kan öka uppmärksamheten i allmänhet samt att vi andra ger fan i att snatta eller försöka lura åt oss en hyrbil hos Sunray 😉
 5. Magnus P

  En tråkig upplevelse hos Berras butik i Sthlm

  Andreas89 -> Om du läser rapporten så ser du att även BRÅ själva kommenterar detta. Man anser att risken för att urvalet är korrupt finns där men bedömer att felet sannolikt är litet. Observera nu att det är BRÅ själva som resonerar kring detta, man påstår sig inte ha fakta. Min kommentar handlar inte om rapporten i sig, även om jag är fullt medveten om att den är ifrågasatt. Mitt svar avsåg att belysa hur vi agerar på statistiken - att vi i fall som detta riskerar använda statistiken för att agera omedvetet rasistiskt, t ex genom att slentrianmässigt kontrollera personer med "utländskt utseende" och inte vara uppmärksamma på stöldförsök i allmänhet. Sila mygg och svälja kameler. Ytterligare förstärka den strukturella rasism som redan finns.
 6. Magnus P

  En tråkig upplevelse hos Berras butik i Sthlm

  Jo, jakobj, eventuellt förklarande faktorer bakom denna statistik är högst intressant då det påverkar hur urvalet görs. Personer med "utländskt utseende" är mycket sannolikt överrepresenterade i antal kontroller som utförs, dvs butikskontrollanter och expediter är mer benägna att be dessa personer visa sina väskor etc. Därmed kommer dessa personer också vara överrepresenterade i antal fall som uppdagas. Som vit, västeuropeisk, medelålders man skulle jag troligtvis kunna gå in och snatta nästan obehindrad - mig stoppar ingen eftersom jag inte har "utländskt utseende", eller tillhör annan grupp som är överrepresenterad. Detta privilegium har jag ansvar att vara medveten om, speciellt när jag betraktar statistik rörande de som inte är lika lyckligt lottade.
 7. Magnus P

  En tråkig upplevelse hos Berras butik i Sthlm

  Om man endast koncentrerar sig på personer med "utländskt utseende" så kommer den åberopade BRÅ-studien från 2005 säkerligen kunna bevisas än idag 🙄
 8. Magnus P

  Snyggaste kombon spö/rulle

  Svenskt, amerikanskt och engelskt i harmoni.
 9. Magnus P

  Dagsländekläckningar! Bildtråd

  I Görälven kläcker bl a Stor Strömslända samt Simsländor (både bandad och liten, tror jag), dessutom sporadiska Danica på vattnet idag.
 10. Magnus P

  Onödigaste flugfiskeprylen ni köpt

  Jag köpte en magpump en gång. Den ligger fortfarande i västen och har använts ganska precis noll gånger på 23 år. En stor påse smågodis hade haft bättre bäring på fiskelycka än den.
 11. Magnus P

  #6-rulle

  #6 = Loop 2, Danielsson L5W 4seven, Danielsson F3W 4seven... #5 = LW4seven, Loop 1,5, Loop2... Men allt det här är ju gammal kunskap
 12. Magnus P

  Skillnad mellan Scierra Pico och Pico v2

  Utan att veta 100% säkert så tycker jag mig minnas att v2 också var märkt "Pico v2" på klingan.
 13. Magnus P

  Scierra spön

  Jag har nästan enbart positivt att säga om mitt Scierra Brook 8' #4. Fin helaktion och allmänt mysigt men något tunt gods i spöringarna. Fin kork i handtaget också. Såpass nöjd att jag skaffade en 7'6" #3 också ur samma serie men det är ännu ofiskat. Lite blandat omdöme om Scierra Memento #7; riktigt trivsam aktion och mycket spö för pengarna men tyvärr hade jag problem med att spödelarna separerade gång på gång när det blev lite tuffa tag (förtyngd streamer/sjunktafs). Jag har också ett par Scierra Chrome, ff ofiskade men de är alldeles uppenbart välbyggda med bra klingor och fina komponenter. Känner mig helt trygg med att de kommer att vara dugliga spön men ett närmare omdöme får vänta tills de är genomtestade. Har också tidigare (10-15 år sedan) haft ett par Scierraspön som jag inte har något negativt att rapportera om, annat än en avsevärd brist på status i mina fiskebröders ögon ;-) Jag tror att Scierras främsta utmaning fortfarande handlar om att lyfta sin lägstanivå gällande kvaliten. Kunskapen att skapa bra flugfiskespön med fina aktioner finns där.
 14. Magnus P

  Idre första helgen i September

  Om du får en öring så sätter du tillbaka den, helt enkelt. Rikta inte fisket efter öring (strunta i streamerfiske t ex) så kan du dessutom glädjas åt extra gott samvete.
 15. Magnus P

  Sage garanti

  Ja, det där är siffror som stämmer. Det är vad jag betalade förra året i motsvarande situation.
×