Hoppa till innehåll

Judas

Edgemember
 • Antal inlägg

  1 187
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  2

Judas last won the day on December 5 2015

Judas had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

40 Excellent

Om Judas

 • Placering
  Frontline Member
 • Födelsedag 1966-04-01

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Skåne

Senaste Profil Besökare

3 904 profilvisningar
 1. Köper ditt switchkit för 4500 kr inkl frakt. Skicka dina bankuppgifter om det är intressant så fixar jag över pengarna direkt.

  Med vänlig hälsning Mats

  1. Visa tidigare kommentarer   %s mer
  2. Judas

   Judas

   Det ska jag göra. Tack själv.

   Med vänlig hälsning Mats

  3. Judas

   Judas

   Postnord levererade grejorna idag. Hela, tack o lov. Allt ser superfint ut. Tack för affären.

    

   Med vänlig hälsning Mats

  4. Svanberg

   Svanberg

   Det var då sega jävlar, sa åt hon i kassan att skicka med Schenker men såg sen att det vart Postnord, höll andan tills nu :D bra att du blev nöjd.

   Hittade kartongen till SnoBee linan igår(den som är i Riokartongen) Den är bara märkt Switch #8-9 ingen vikt,,

   Mvh

   Fredrik

 2. Judas

  Valldøla/Valldalselva

  Fin älv och rätt lätt att få kort. Hör med turistinformationen eller om Tore Hoel fortsatt håller i fisket. Är ett gäng år sedan jag var där. Mynningspoolen är spännande annars hittar du fina flugstryk en bit upp i älven. Med vänlig hälsning Mats
 3. Hei

   

  Hva tar du for ukekortet?

   

  Mvh Erik

 4. Judas

  Capricorn till Haparanda

  Beställde lite linor för snart 2 veckor sedan. Inte hört ett ljud från dem och några mail svarar de inte på. MYCKET besviken.
 5. Hej!

  Köper gärna flugorna av dig, om dom är kvar!?

  MVH/Blue Charm(Mats Gustavsson/Västervik)

 6. Har en Classic 7-9 left. Den sällsynta röda modellen i näst intill nyskick. Inte billig med du hittar ingen i det skicket.

  Med vänlig hälsning Mats

 7. Judas

  Tvåhandsfiske och ryggont

  Ett par råd. Var noga med att din utrustning är i balans dvs att rullen balanserar upp spöt. Det är oerhört påfrestande i längden om du måste gå och "hålla emot" på ett tex framtungt spö. Ibland räcker det att du flyttar ditt grepp om handtaget en bit framåt eller bakåt för att uppnå balans. Har träffat många som har ryggproblem och ofta är en allt för lätt rulle som gör utrustningen framtung orsaken. Be någon bekant att kolla din hållning då du fiskar. Många går omedvetet tex med svag framåtlutning eller spänner sig då de vadar. Detta kan ge upphov till problem. Försök hitta en vilsam och balanserad stil som din kropp trivs med. Sträck på dej och skaka loss axlar ibland. Det kan fort gå många timmar i en monoton ställning och lite "gymnastik" ger avlastning. Som relativ nybörjare så spänner du dej garanterat och försöker kasta så långt som möjligt. Försök slappna av. Ju mera kraft du kämpar in i spöt, ju sämre blir det. Fokusera på korta kast där du lär dej känna spöts tempo. Då kastar det nästan av sig själv och du får ett vilsammare fiske som så småningom lär dej att både kasta längre samt att njuta av fisket. Med vänlig hälsning Mats
 8. Judas

  Loomisklumpar

  Tusen tack!
 9. Judas

  Loomisklumpar

  Någon som äger eller har en aning om vad dessa klumparna väger i klass 11? G.Loomis Stinger Shooting head
 10. Tar linan  Guideline Powertaper sjunk 3-4 om du kan skriva ett enkelt kvitto och skicka med.

  Mvh Jacob

 11. Judas

  Skagit eller scandi

  Bara traditionella klumpar eller hellinor för mej. Jag är flugfiskare . ​
 12. Judas

  Varför så få laxfiske inlägg?

  Smålax på rätt utrustning är väl bland det roligaste man kan ha i en sommarlåg älv. Riffla dem är bland det roligaste jag vet.
 13. Judas

  Varför så få laxfiske inlägg?

  Gåshud för mej är när jag smyger ner till ån i slutet av mars eller april och det "luktar Lax". Det är vid denna tiden som de första nystigna kommer upp i ån och efter många års trevande så har jag lärt mej var de ställer sig i "mina älvar". Rätt lina, rätt fluga och inte minst rätt avfiskning samt en jäkla massa tur så sitter årets första Lax där då. En nystigen Svensk marslax slår ALLT i min fiskevärld och en aprillax är inte dumt det heller.
 14. Har varit frälst på switchspön i många år nu och har ägt eller testat de flesta. Utan att förringa de andra märkena så vill jag hylla Methodspöna. Har aldrig ägt ett spö som har gett mej samma glädje som 11,9 # 9. Suveränt lätt, kastar något fruktansvärt bra och är inte minst underbart att köra fisk på. Det är sällan man hittar ett spö som har alla de egenskaperna tycker jag. Problemet är bara att hitta tiden för att bygga upp lite flera typ i # 6 och 8.
 15. Oavsett snabbt eller långsamt spö. Nykter eller inte så är det ju aldrig fel att vid behov kunna kasta långt. Fast det absolut viktigaste är ALLTID sträckt tafs och flugan längst ut. Tror många har mycket att lära sig här efter vad man har sett genom åren. ​
×