Hoppa till innehåll

Sahlberg

Edgemember
 • Antal inlägg

  984
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  15

Sahlberg last won the day on September 24

Sahlberg had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

322 Excellent

1 följare

Om Sahlberg

 • Placering
  Advanced Member
 • Födelsedag 1978-02-06

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Sollentuna

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  sverker.sahlberg@gmail.com
 • Telefon
  0701112233

Senaste Profil Besökare

2 217 profilvisningar
 1. Sahlberg

  Scientific Anglers Fluglinor

  Jag tar VPT. Skickar pm.
 2. Sahlberg

  Rulle med lincapacitet

  Jag har en #5/210gr SA Spey lite integrated skagit till #5 på en Danielsson F3W 4Seven, funkar fint.
 3. Sahlberg

  Guldskallar/kulor

  Huruvida skallen attraherar eller skrämmer främst öring verkar vara en omstridd fråga. Senast igår såg jag en video med streamergurun Kelly Galloup som dömde ut guldskallar etc vid just öringsfiske eftersom det snarare skrämmer än attraherar just öring, speciellt i grumligt vatten. Personligen har jag för lite erfarenhet av skallar på WB eftersom jag helt enkelt aldrig använder det. Vill jag ha annan förtyngning än sjunklina/tafs så lägger jag några varv blytråd
 4. Sahlberg

  Cortland HTx TroutBoss ?

  Är det så du ser det när folk inte tycker precis lika som dig? Jag med flera har, efter tester uttryckt våra åsikter om linan, både positiva och negativa dvs hur vi uppfattar den. Kort därefter kommer du in och skriver att de negativa åsikterna är fel, att problemet inte är så stort, att man behöver inte så lång klump (även om du själv höjde den till skyarna när det begav sig) etc, att vi inte kan förhålla oss till verkligheten eller så beror det på att vi inte kan kasta och att allt detta "vet" du för att du har testat linan och "vet" att den är bäst(punkt). Att andra testat och inte tycker lika är därmed fel? Kan inte det vara en av orsakerna till att diskussionen ofta går över styr i de här trådarna och att du känner dig jagad? Är det så svårt att ta in andras åsikter? När/om du visar FAKTA, dvs mätbara resultat gällande linans överlägensenhet (resistens mot vatten, friktion, friktion över tid etc), då kan du påvisa just fakta och hävda att du har rätt. Om du däremot anser att eftersom du har testat andra linor och anser att TB HTx är bättre så har du fakta som gör andras åsikter ogiltiga, ja då har du nog en rätt skev bild för vad fakta är. Jag har köpt två linor av dig och allvarligt talat, med tanke på hur man blir bemött när man uttrycker sin åsikt om linan så är det rätt tveksamt om det blir fler köp.
 5. Sahlberg

  Cortland HTx TroutBoss ?

  Mitt intryck är att de är bra linor men att den senaste varianten (10,8 m klump) tyvärr uppvisar en del, sämre sidor jämfört den den förra. Linminnet har blivit värre (från att ha varit i princip obefintligt till kräver ordentlig sträckning varje pass) pga en något stelare running line. Om det hade förbättrat kastegenskaperna avsevärt hade jag kunna leva med det men jag upplever inte några större skillnader vid praktiskt fiske och jag upplever inte att coatingen fått någon uppdatering förutom att den är stelare. Dessutom luktar den nya rätt skumt jämfört med den gamla (har fiskat en vecka i klart fjällvatten med avtorkning efter varje pass så det bör inte vara skit på linan). Någon annan som har samma erfarenhet eller har jag fått något skumt ex? Fördelarna är fortfarande att coatingen är riktigt hal och fin och jag upplever att den inte lika snabbt/lätt blir vattentung. Taperingen på den nya (klump på 10,8m) plus rätt så mycket tyngre än standard gör att den blir lättkastad och vänder över väldigt bra, rätt lik Rio Perception. Totalt sett är jag nöjd med mina TB Htx men om jag får välja tycker jag faktiskt att den förra varianten (13,8m klump?) var bättre.
 6. Sahlberg

  Hullingganer Vs Barblessianer

  Samma här
 7. Sahlberg

  Hullingganer Vs Barblessianer

  Rent generellt brukar hullinglösa krokar ha lite större krokgap och bättre (längre och smalare) spetsar vilket bör ge större sannolikhet för krokning. Kolla t.ex. TMC100 och jämför med Firehole sticks 419 alt Dohiku 301.
 8. Sahlberg

  Vilka hullinglösa krokar binder ni på?

  Jag har f.ö. testat ett antal olika modeller från Firehole sticks nu och det är en ny favorit, speciellt 419. Den är nästan identisk med Dohiku 301 men har liiite kortare spets och har liiite tjockare gods vilket gör den riktigt bra (Dohiku 301 är ganska tunn i framförallt strl 14-16).
 9. Sahlberg

  Vilka hullinglösa krokar binder ni på?

  Därför att många hullinglösa har längre och smalare tapering på spetsarna som dessutom ofta är lite uppåtböjda. Utan att ha bevis får jag för mig att en bra hullinglös krok krokar bättre tack vare en bättre spets. Utformningen bör göra en de också bör hålla fisken bättre än en vanlig krok med nedklämd hulling (eftersom krokspetsen/avstånd mellan spets och krokböj är kortare). Har som sagt inga vetenskapliga bevis så mina påståenden kan vara helt fel 😜
 10. Sahlberg

  Gysingeforsarna

  Fortfarande fruktansvärt lågt vatten och har varit så hela sommaren. Lågt vatten har resulterat i varmt vatten och segt fiske förutom efter vitfisken som dominerat helt de gånger jag varit där i år.
 11. Sahlberg

  Bobbin

  Ett gäng olika Rite bobbins. Har testat andra men återvänder alltid till Rite. Rätt dyra men ofta 100-200 kr billigare utomlands om man har ögonen öppna.
 12. Om du har Facebook är det bara att leta upp honom där och skriva till honom. Om du inte har det kan du skicka mig ett meddelande så skickar jag över telefonnummer. Surt med ditt Clutch. Jag har använt mina två i ett par säsonger utan problem innan jag nu upptäckte visst glapp i en ring
 13. På mitt Artisan märke jag att sista biten av handtaget samt den delen av rullfästet som går in i handtaget började släppa/snurra lite. Åkte ut till Erik Orre (som har fixat spön åt mig tidigare) och han fixade det hela mycket snyggt. Nu har jag samma problem som dig på ett av mina Clutch och jag lämnar även det till Erik efter säsongen. Erik (Upplands-Väsby) kan jag verkligen rekommendera och jag har även bra erfarenheter av Stefan som har Uniquerods (Eskilstuna). Han fixade lite ringbyten på ett Radian åt mig, snabbt, snyggt och billigt. (Vill man göra det själv borde det handla om att skära i korken så att man kan ta bort de berörda delar som "halvcirklar" sen i med lim, sätta tillbaka delarna och pressa ihop)
 14. Sahlberg

  Cortland Trout Boss HTx WF-8F

  @Hi-Lo och @Ismo, har ni problem med linminne på linan? Jag har ett par av den gamla varianten och den har inte lika mycket minne. Visserligen försvinner det vid sträckning men den gamla behövde jag sällan sträcka lika hårt.
 15. Sahlberg

  Loop Opti Rapid eller Opti Runner till #7?

  Blir det inte tungt? Jag är bortskämd med (för) lätta rullar, därav frågan. Jag har Opti Dryfly till #6 med butt ibland. Om jag har fattat rätt så är Rapid liiite större än Dryfly i diameter och har samma bredd som Runner
×