Hoppa till innehåll

Sahlberg

Edgemember
 • Antal inlägg

  1 022
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  16

Sahlberg last won the day on December 19 2018

Sahlberg had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

347 Excellent

1 följare

Om Sahlberg

 • Placering
  Frontline Member
 • Födelsedag 1978-02-06

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Sollentuna

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  sverker.sahlberg@gmail.com
 • Telefon
  0701112233

Senaste Profil Besökare

2 458 profilvisningar
 1. Fast det är väl ingen här som har sagt att linorna är enhands- eller tvåhandsklassade? Det som däremot påpekades var att hans spö var ett enhandsklassat spö och då kanske en klump på 27g (som du föreslog) kanske var lite för tung. Hade han däremot haft ett tvåhandsklassat spö hade det nog varit spot on.
 2. Sahlberg

  Bra spöbyggare ?

  Erik Orre är väldigt duktig, han har fixat ett par spön åt mig. Stefan (Unique rods) har varit snabb och duktig när jag behövt hjälp, dock har jag bytt ringar etc hos honom.
 3. Sahlberg

  Ismopuppor

  Riktigt snygga! Jag håller på med min första riktiga batch efter lite tips från Ismo men har lite problem att hitta bra ben. Har flera olika borstar med rätt tjocklek och styvhet på spröten men antingen är de vita eller svarta. Tips på var jag kan hitta bra "ben"?
 4. Sahlberg

  Kap Verde

  Jag har inte fiskat där men var i de där krokarna för 3-4 år sen. Bodde ca 2 km utanför Santa Maria. Ön är populär bland Kite-surfare pga blåsten så du behöver kraftiga grejer om du inte ska vara helt väderberoende. Gällande fiskeplatser så är det typ bara sandstränder däromkring men inne i Santa Maria finns det en pir där mindre fiskebåtar brukade lägga till. Såg en del fisk därifrån men vet inte vad och inga av någon större storlek. Kollar man på kartan finns det lite klippigare partier några kilometer norrut på västra sidan av ön (Calheta Funda) kan vara värt en koll kanske?
 5. Sahlberg

  Vilken drömfisk drömmer ni om?

  Det fina med att inte ha fiskat så många år och inte fått så stora fiskar är att man fortfarande kan sätta låga mål Röding över 1 kg Öring över 2 kg Edit: Ska tilläggas att jag aldrig har vägt en fisk jag fått så jag vet inte riktigt varför jag skrev specifika vikter. Tänk ungefärlig storlek istället.
 6. Sahlberg

  Lamson Speedster 2 Black

  Står i annonsen Strl 2, dvs passar till #4-6 (kan bli lite tight med #6)
 7. Sahlberg

  Lamson Speedster 2 Black

  Lamson speedster 2 i fint skick. Finns några få ytliga märken på gaveln (se bild). Säljes utan lina/backing/kartong. Neoprenfodralet finns. 1850 kr inkl rek.frakt Inga byten Prut = den bor kvar hos mig tills vidare
 8. Sahlberg

  Ismopuppor

  Ni kan försöka men redan inför förra vintern sa han att han tröttnat på att göra dem.
 9. Sahlberg

  Fly Fishing Masters

  Oftast funkar det fint och går snabbt men vid några tillfällen har det blivit helt fel grejer och/eller dragit ut på tiden. René & co brukar dock vara snabba att fixa till ev fel, konstigt att du inte fått svar ens.
 10. Sahlberg

  Nyårslöften

  Optikern avklarad men 82 kg på vågen så....
 11. Sahlberg

  Längd på #4?

  Personligen vill jag nästan alltid ha nättare spö ju längre ner i klasserna jag kommer. Av den anledningen har jag (och har haft) #5 mest i 9 fot och i #4 har nästan samtliga varit 8'6". En halv fot låter inte mycket men det ger ofta en lättare känsla och blir lite mer lättmanövrerad utan att man tappar alltför mycket längd vid mendningar, nymffiske etc. Har testat 8/9 fot också men för mig brukar sweet spot ligga på just 8'6" fot och det verkar också som att många tillverkare också lägger lite extra krut på den längden i #4 (t.ex. Hardy).
 12. Sahlberg

  Ledade öringflugor - superhet vårtrend

  Då är det lättare varianter och inte alltför stora som gäller. Undvik mönster med Fish-skulls och Sculpin helmets större än strl S/M, undvik mönster som består mycket zonker eller andra tunga material och håll storleken nere så funkar det. Kortklumps lina som gärna är överviktig och som Bigsalmon skrev, kort tafs (jag kör i princip alltid med tafs på 3-5 fot) så kommer man långt. Förslag på bra mönster (om du försöker hålla storleken nere): Double Deceiver Mini dungeon (egentligen bara en mindre version av Sex dungeon) Peanut envy (med relativt tunna klumpar marabou Mini viking midge
 13. Sahlberg

  Ledade öringflugor - superhet vårtrend

  Beror helt på men mina är mellan 8-15 cm i snitt och jag använder mest runt 10-12 cm. Tyckte att det var kul att binda större i början men använder dem sällan eftersom de sällan är skitkul att kasta med (även om vissa "lätta" modeller som Double deceiver kan vara relativt lättkastade även i större format). Vilken spöklass har du tänkt använda?
 14. Sahlberg

  Bindstäd

  Nä, jag binder extremt sällan på tub och har då mest bundit på Petitjean. En vanlig tubnål med platt bak borde funka hur bra som helst att fästa men om man vill få till något som liknar true rotation blir det nog knepigare
 15. Även om jag håller med om det som skrivs i artikeln så finns det ett grundproblem i sån här argumentation vilket gör att den (tyvärr) blir ganska uddlös; det presenteras inte fakta, helst översatt i kronor och öre vilket tragiskt nog är det enda som biter många gånger. Hur självklart det än är för oss fiskare och många andra så är det ju trots allt så att den stora massan inte skulle kunna bry sig mindre om det sprattlar omkring några öringar eller inte i ån och när de då ser kostnader för dammrivningar, någon som ev förlorar sitt jobb pga detta och att den där trevliga vattenspegeln i försvinner, ja då blir det väldigt svårt att få med dem på tåget om man inte lockar med något. Jag beundrar verkligen folk som orkar kämpa för de här frågorna men jag tror argumenten skulle behöva vässas många gånger så att det inte bara blir ytterligare en "miljömupp eller sur fiskare som gnäller". Jag jobbar dagligen med ett liknande problem då jag sitter och försöker övertala våra designenheter till att utveckla produkter som är enklare att producera och att ibland så är det faktiskt värt att använda den dyrare komponenten A framför den billigare komponent B eftersom komponent A möjliggör enklare hantering i produktion och den totala tillverkningskostnaden därmed blir lägre. Den argumentationen går bra så länge jag kan visa på fakta översatt till pengar. Alla andra argument jag har är noll värda om jag inte kan visa på fakta/kostnader.
×