Hoppa till innehåll

Isoperla

Edgemember
 • Antal inlägg

  2 618
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  22

Isoperla last won the day on April 9 2017

Isoperla had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

336 Excellent

Om Isoperla

 • Placering
  Frontline Member

Information

 • Bostadsort
  Västra Götaland

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  erik_sandborg@hotmail.com
 • Telefon
  0722211657

Senaste Profil Besökare

3 989 profilvisningar
 1. Isoperla

  Landfiske i norra Vänern efter öring

  Hoppas att du menar insjööring annars blir det inte lätt.
 2. Isoperla

  Vossler

  Har en Vosseler S och det är en bra rulle, använder den dock inte speciellt ofta då den är laddad med en #8 lina. Här på västkusten kör jag dock mest med #6 eller #7 och på dessa spön sitter det Danielssson rullar.
 3. Isoperla

  Mat i fjällen

  Pasta med pesto och soltorkade tomater är en favorit för mig på fjället. Om du har tillräckligt med bränsle så kan jag rekommendera att ta med någon sorts pannkaksmix och är hjortronen mogna är det inte helt fel.
 4. Kör med en F3W 4 Seven på just det spöt, vilket funkar bra.
 5. Isoperla

  Linkorg på kusten?

  Kör med linekurv.dk och fiskar inte längs kusten utan den.
 6. Isoperla

  Lackat - impregnerat

  Har för mig att Orvis använde sig av något som man kallade bakelitharts.
 7. Isoperla

  Fråga till er som ägen en Danielsson F3W

  Har du gått och köpt en rulle nu igen ? Har aldrig upplevt problem med min F3W.
 8. Isoperla

  Vad ska man äta för lax?

  När det gäller lax från Stilla havet är det nog viktigt att kolla vilken fångstzon det rör sig om, med tanke på Fukushima.
 9. Isoperla

  Andasvadare med för stora neoprenstrumpor

  Returnera, jag gjorde det med ett par vadare från Patagonia som jag skickade efter en gång då de var på rea. Fick till förklaring att tillverkaren råkat svetsa fast fel strumpor på vadarna i fråga och att det hade hänt tidigare.
 10. Det kan kanske vara värt att kolla om de gjort något liknande i Danmark, Havörred Fyn brukar ju vara rätt så aktiva. Kanske de gjort något i Odense.
 11. Isoperla

  Grova insektsätare

  Har för mig att Gary La Fontaine brukade köra med ovaxad tandtråd som blowline när han fiskade från land i sjöar under blåsiga dagar. Men måste väl beställa "bulk" spolar genom en en käftis för de vanliga spolarna innehåller ju inte så många meter. Kommer inte ihåg anledningen till att han inte köpte en blowline istället, kanske bara var tillgången.
 12. Isoperla

  Väst versus pack

  Föredrar chestpack och har två, dvs en för kustfiske ( Simms) och en för strömmande vatten och sjöfiske (urgammal Wood River) . Fördelen är att det då är oproblematiskt att bära en ryggsäck. Kör med en vattentät rygga från Ortlieb.
 13. Isoperla

  Gott Nytt År

  Gott Nytt År och framför allt Gott Nytt Fiskeår.
 14. Isoperla

  Dansken tar itu med feminiseringen

  I flera älvar som flyter i närheten av Alperna blir många öringar under sommarhalvåret blinda. Det har dels att göra med solens intensitet, men man har också sett att det inträffar nedströms reningsverk. Vad jag vet, så har man fortfarande inte hittat den riktiga orsaken,bara att det har något samband med avloppsvatten, reningsverk och sol . Det drabbar dessutom bara öring, harr och regnbåge drabbas t.ex. inte.
 15. Isoperla

  Höjd pensionålder.

  En orsak till att medellivslängden ökat är ju också den medicinska utvecklingen. Det skulle därför vara intressant att veta hur stor ökningen är av antalet "friska år" eller hur man ska uttrycka det. Är folk sjuka och hålls vid liv av mediciner och läkarvård innebär ju detta inte nödvändigt vis att de kan arbeta lika många år till som livslängden ökat. Men det är ju säkert också så att antalet friska år ökat i snitt, men för folk med hårt kroppsligt arbete ser kanske siffrorna annorlunda ut.
×