Hoppa till innehåll

Isoperla

Edgemember
 • Antal inlägg

  2 613
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  22

Isoperla last won the day on April 9 2017

Isoperla had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

335 Excellent

Om Isoperla

 • Placering
  Frontline Member

Information

 • Bostadsort
  Västra Götaland

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  erik_sandborg@hotmail.com
 • Telefon
  0722211657

Senaste Profil Besökare

3 798 profilvisningar
 1. Lackat - impregnerat

  Har för mig att Orvis använde sig av något som man kallade bakelitharts.
 2. Fråga till er som ägen en Danielsson F3W

  Har du gått och köpt en rulle nu igen ? Har aldrig upplevt problem med min F3W.
 3. Vad ska man äta för lax?

  När det gäller lax från Stilla havet är det nog viktigt att kolla vilken fångstzon det rör sig om, med tanke på Fukushima.
 4. Andasvadare med för stora neoprenstrumpor

  Returnera, jag gjorde det med ett par vadare från Patagonia som jag skickade efter en gång då de var på rea. Fick till förklaring att tillverkaren råkat svetsa fast fel strumpor på vadarna i fråga och att det hade hänt tidigare.
 5. Girjas domen.

  Har också ofta reagerat över detta, som soptippar. Det funkade ju för ett par hundra år sedan, som de levde då, dvs att tippa allt i naturen då soporna var nedbrytbara. Men med konservburkar, flaskor och annat skit ...............
 6. Det kan kanske vara värt att kolla om de gjort något liknande i Danmark, Havörred Fyn brukar ju vara rätt så aktiva. Kanske de gjort något i Odense.
 7. Grova insektsätare

  Har för mig att Gary La Fontaine brukade köra med ovaxad tandtråd som blowline när han fiskade från land i sjöar under blåsiga dagar. Men måste väl beställa "bulk" spolar genom en en käftis för de vanliga spolarna innehåller ju inte så många meter. Kommer inte ihåg anledningen till att han inte köpte en blowline istället, kanske bara var tillgången.
 8. Väst versus pack

  Föredrar chestpack och har två, dvs en för kustfiske ( Simms) och en för strömmande vatten och sjöfiske (urgammal Wood River) . Fördelen är att det då är oproblematiskt att bära en ryggsäck. Kör med en vattentät rygga från Ortlieb.
 9. Gott Nytt År

  Gott Nytt År och framför allt Gott Nytt Fiskeår.
 10. Dansken tar itu med feminiseringen

  I flera älvar som flyter i närheten av Alperna blir många öringar under sommarhalvåret blinda. Det har dels att göra med solens intensitet, men man har också sett att det inträffar nedströms reningsverk. Vad jag vet, så har man fortfarande inte hittat den riktiga orsaken,bara att det har något samband med avloppsvatten, reningsverk och sol . Det drabbar dessutom bara öring, harr och regnbåge drabbas t.ex. inte.
 11. Höjd pensionålder.

  En orsak till att medellivslängden ökat är ju också den medicinska utvecklingen. Det skulle därför vara intressant att veta hur stor ökningen är av antalet "friska år" eller hur man ska uttrycka det. Är folk sjuka och hålls vid liv av mediciner och läkarvård innebär ju detta inte nödvändigt vis att de kan arbeta lika många år till som livslängden ökat. Men det är ju säkert också så att antalet friska år ökat i snitt, men för folk med hårt kroppsligt arbete ser kanske siffrorna annorlunda ut.
 12. kan det verkligen va sant?

  Nja, 50 % av BNP på vapen är väl en aning överdrivet, för att uttrycka det milt . USA la ca 3.3 % av BNP på de väpnade styrkorna år 2016 enligt SIPRI . Ryssland la 5.4 % ,Israel 5.6 % och Sverige 1 % som en jämförelse. I början på 60 talet då vi fortfarande hade ett försvar nådde vi 3.5 % i Sverige. Men kan hålla med att det är något fel om så många som 38% tuggar sådana tabletter.
 13. De dras till ljus då det är mörkt i övrigt, vissa menar också att kalkstensklippor som vid t.e.x. Mön och Rügen också attraherar öring. Men det är givetvis teorier. Många gamla nätfiskare i Norrbotten hade uppfattningen att öringen gick närmare land då snön la sig innan isen. Tror på det hela utan att veta säkert, men det är fritt fram att avfärda det som trams.
 14. Köpte något liknande som man fäste vid städet av en fransman på en mässa i München för 15-20 år sedan. den gick tyvärr sönder och jag vet inte riktigt vad jag har den längre.
 15. Det sägs att öringen går närmare land när snön lagt sig på stränderna, de dras till sådant som är ljust.
×