Hoppa till innehåll

Isoperla

Edgemember
 • Antal inlägg

  2 599
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  22

Isoperla last won the day on April 9

Isoperla had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

332 Excellent

Om Isoperla

 • Placering
  Frontline Member

Information

 • Bostadsort
  Västra Götaland

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  erik_sandborg@hotmail.com
 • Telefon
  0722211657

Senaste Profil Besökare

3 678 profilvisningar
 1. Det sägs att öringen går närmare land när snön lagt sig på stränderna, de dras till sådant som är ljust.
 2. Havsöringssäsongen 2017

  Har också uppfattningen att fisket på Hisingen försämrats markant, hade ett mycket bra fiske 2015. Men de två senaste åren var fisket inte speciellt bra.
 3. Girjas vann mot staten i Tingsrätten

  Jag är rädd för att förvaltningen av fisket generellt sett kommer att bli ännu sämre än idag då samebyarna knappast har kompetens för detta och frågan är också om de har viljan. Befarar också att många attraktiva vatten kommer att arrenderas ut till högstbjudande, vilket skulle stänga ute lokalbefolkning av som inte tillhör en sameby och/eller folk i allmänhet som inte har råd att betala höga priser för sina fiskekort. Livskvalitén i den fjällnära glesbygden kommer därmed antagligen att försämras avsevärt om fisket och jakten tas ifrån befolkningen i ett område där det inte finns så många andra nöjen. Vilka vill då bo kvar ? De ökade motsättningar som otvivelaktigt kommer att uppstå gynnar knappast samerna eller samebyarna heller.
 4. Girjas vann mot staten i Tingsrätten

  Nu är detta aktuellt igen. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/strid-mellan-staten-och-sameby-tas-upp-i-hovratten
 5. Tips på fluorescerande bindtråd?

  Sist jag var i Halmstad på Whitlocks köpte jag fluorescerande bindtråd, så jag gissar att de har.
 6. Skjutlina till kusten?

  Kör med en flytande Airflo Ridge och tycker att den funkar bra.
 7. Äntligen anständiga flugfiskekalsonger

  Tror mer på astronautblöja då behöver man inte slösa tid på oväsentligheter som att uträtta naturbehoven och får mer tid över till fisket.
 8. Havsöring GBg:s området

  Halkade, ramlade baklänges vid fiske och skadade armbågen allvarligt för ca 1 1/2 månad sedan. Vill inte ens tänka på vad som hade kunnat hända om jag hade haft ett litet barn på ryggen. Hade dessutom cleats på min vadarskor som ofta gett mig bra grepp, men tyvärr inte denna gång. Ryggsäcken skyddade mig nog från rygg och/eller huvudskador, men hade inte velat använda ett barn som airbag. Som kusten ser ut här i Göteborgstrakten skulle jag nog avråda från att fiska med barn på ryggen. Men det finns andra ställen där det är mindre riskfyllt.
 9. Havsöring GBg:s området

  Detta måste ju vara en av de största havsöringarna på fluga tagen vid kusten som fångats i Sverige och det dessutom på västkusten, imponerande. Undrar vad den vägde ? På nätet såg jag en på 90 cm som fångats på spinn vid Gislövs hammar som vägde 10.5 kg.Vid Helsingborg har det tagits en på 10.5 kg också (fluga), men har inte sett uppgift på längd.
 10. Havsöring GBg:s området

  Vilken otrolig fisk. Grattis!!!
 11. Puckellax upptäckt i Göta älv

  Är inte säker på att man har så bra koll på vilka fiskarter som konkurrerar ut andra då andra faktorer också påverkar det hela som t.ex. vattenkraft,överfiske,främmande predatorer som t.ex. mink och föroreningar. På Nordamerikas östkust hävdar man att introduktion av brunöring konkurrerat ut bäckrödingen. här i Europa hävdar man att bäckröding konkurrerar ut brunöring. Samma förhållande hävdas när det gäller regnbåge och öring på Nordamerikas västkust jämfört med Europa och jag har även sett sådant när det gäller atlantlax.Klart är emellertid att främmande arter inte är önskvärda.
 12. Havsöring GBg:s området

  Om jag inte har fel så tror jag att de är planktonätare, dvs inte så lätta att fånga i havet.I älvarna hugger de nog av aggressivitet inför leken.Hur vet du att det är puckellax du sett ?Trodde att puckeln inte utvecklades under tiden i havet.
 13. Kasta med vänster som högerhänt

  Får först och främst hoppas att operationen går bra för det är nog svårt att få upp kraft och koordination i vänstern för kustfisket, som jag bedriver mest sedan jag flyttade till västkusten.
 14. Kasta med vänster som högerhänt

  Det var mer enhands jag tänkte på.
 15. Har någon av er erfarenhet av att lära sig kasta med "fel" hand ? Hur lång tid tog det att öva upp färdigheterna ? Har halkat på slippriga stenar/klippor och krossat höger armbåge. Går och väntar på operation, men år givetvis orolig för att armen aldrig blir riktigt bra och att jag måste lära mig kasta med vänstern. Säsongen tog i alla fall ett snöpligt slut, klarade rygg och huvud tack vare ryggsäcken annars hade jag kanske legat kvar. Det är farligare att fiska än man tror, hade dessutom vadarskormed cleats, men det hjälpte inte denna gång.
×