ado

Members
 • Antal inlägg

  52
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

0 Neutral

Om ado

 • Placering
  Member

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Malmö

Senaste Profil Besökare

400 profilvisningar
 1. Paketet framme - tackar för en smidig affär.
 2. Jag tar en whipfinisher också! swish?
 3. Hej alla! Har en kompis i Wien, som ska resa till Stockholm i juli. Han är en inbiten flugfiskare och har stora förväntningar av Sverige Det handlar främst om flugfiske i strömmande vatten - öring och/eller harr Han har tillgång till bil men resorna får gärna vara kortare än 4 timmar Tack för alla tips på förhand!
 4. Det var nästan likadant... Fixat nu! Tackar!
 5. Hej gott folk... Min rulle går inte så smidigt som den bör. Så jag misstänker att delarna inte sitter i rätt ordning. Någon som råkar ha denna rulle eller sprängskiss?
 6. Jag antar att man efter ett tag har ett bra antal olika linor
 7. Versitip kommer med 4 spetsar, varav 2 är sjunk. Eller har jag missuppfattat som vanligt?
 8. Ok då är det slut på letandet - köpte precis! Guideline TLS 0.031 - http://www.wittlock.se/sv/utrustning/skjutlinorrunningline/tsl.html Rio Scandi Short VersiTip - https://mistpool.com/product_info.php?products_id=1632 Rio Backing 30lb - https://mistpool.com/product_info.php?products_id=576 / @fishing_85: jag vet, skäms det är bara 100m - jag blir glad bara jag får se den utanför öglorna hehe. Oh! Va skönt att ha bestämt sig Jag kunde inte ignorera alla som hyllar VersiTip Short - sen så 15' spetsar kostar ju inte särskilt mycket om jag i framtiden vill komplettera med några längre... @jottosson: Räknade lite på värdet av det hela: Rio body kostar ca 500:-, spetsar 200:- st. Jag kommer lätt upp i en tusenlapp om jag köper styckvis. Tack för hjälpen allihopa!
 9. Jo, lite mer backing skulle väl inte skada så man inte blir ångerfull & bitter GL Shortcut RTG verkar vara runt 10m - alltså liknar VersiTip Short... Och denna här ser ut att vara 30m lång? https://mistpool.com/product_info.php?products_id=836 - Är det för att det inte är "Skandi"? Annars verkar som att man inte behöver en skjutlina till denna? Eller har jag missuppfattat det?
 10. Tackar! Då har jag kommit lite längre Running line: 0.34 - http://www.wittlock.se/sv/utrustning/skjutlinorrunningline/tsl.html Här har jag förstått att det är bättre känsla med en lite tjockare lina, dock sämre kastlängd... vilket jag kanske kan leva med. Backing: 30lb, 100m - http://www.wittlock.se/sv/utrustning/backingoglortillbehor/sa-dacron-backing.html Är detta bra nog? Vore trevlig om man fick någon användning för den Sedan så hittade jag tre olika VersiTip: 1. Vanlig: 445grain/29g 11,6m - http://www.wittlock.se/sv/utrustning/fluglinor/rio-scandi-versitip.html 2. Short: 425grain/28g, 10m - http://www.wittlock.se/sv/utrustning/fluglinor/scandi-versitip-short.html 3. Sedan även denna, vilket förvirrade mig ytterligare - http://www.wittlock.se/sv/utrustning/fluglinor/rio/scandinavian-spey-versitip-2-hand.html (Det är ingen vikt angiven, bara klasser. Ska jag här ha 7/8 eller 8/9? Här är det fyra spetsar + man kan man välja mellan flytande/sjunkande bas) Om #3 är för tvåhandsfiske, vad är då #1 och #2? Tyck gärna till och föreslå annat om jag valt fel.
 11. Vi är överens om att alla råd är subjektiva Hursomhelst, jag lutar åt VersiTip - vet ej ännu om det blir short eller vanlig. Killen i affären tyckte att short (10m) passar bättre till vatten här i söder (Mörrum och Lagan). Jag tror det blir bra med vilket som Tack för dina tips! Vore riktigt kul med mässan men kommer inte kunna åka... kanske nästa år.
 12. Tack Staffan för de betryggande orden vad gäller spövalet Ang. linor... Många tycker DDC RTG och Rio VersiTip... Du föreslår hela linor verkar det som - vilket låter trevligt i mina öron. Det hela är en ganska dyr investering och jag vill helst slippa köpa igen efter någon månad. När jag skulle köpa min första enhandslina blev det Rio Outbound Short. Försäljaren sålde det som en "långkastande lina" och det fungerade väl bra i början, trots många tailing loops kom jag ut med flugan. När jag sedan skulle lära mig kasta på riktigt så kunde jag inte hålla linan uppe för den korta klumpen - få ut en rollcast var det ännu svårare Vad jag försöker säga är väl att speylinan jag köper nu vill jag vara nöjd med även efter att jag lärt mig kasta lite med tvåhandsspöet
 13. Är det verkligen ingen?
 14. Hej, Verkar som jag får en Loop Evotec 13,6 #8. Har fiskat ett tag med enhands men är nybörjare vad det gäller tvåhands... ska bli kul!!! 8136-4 MF EVO8136-4MF 13'6" #8 MF MC 283g 4 Har ni några förslag på linor? Ni får också gärna berätta om att detta är det bästa spöet som finns Tack på förhand!
 15. Hej ska til sthml med familjen i mitten av juni och tänkte dra mig undan i två dagar för att fiska Jag tänker mig upp till 20mil från Stockholm, även lite längre om det är värt... Några önskemål: - öring, även harr om möjligt - strömmande vatten - ordentligt med vadbara sträckor - bra med fisk Tackar