Hoppa till innehåll

Olofsson

Members
 • Antal inlägg

  117
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

18 Good

Om Olofsson

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Luleå

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  pelleol@hotmail.com
 • Telefon
  0706084588

Senaste Profil Besökare

967 profilvisningar
 1. Olofsson

  Helikopter från Kiruna

  Ring Arctic Heli i Kiruna och snacka med Mikko. Han vet allt som finns att veta och flyger ut er till ett bra vatten.
 2. Olofsson

  Piteälven,, Kuoddujaure och Viltok

  Det är ganska kraftiga strömmar. Ta med tyngre sreamerspö och satsa på att komma ner i fårorna. En gummibåt eller liknande för att kunna byta sida är guld. Det är omöjligt att vada över. Har ni tur kan ni även hitta röding i lugnare strömpartier och bakvatten. Vet några som kört flyring efter röding/öring med gott resultat. Då vi varit där har nackarna varit svårfiskade. Bäst har varit strömspetsen ut i de olika selen.
 3. Olofsson

  Spötuber i aluminium

  Har kollat men dom är för korta till tvådelat splitcane. Tuben till tvådelat behöver vara ca 115 cm. Men jag letar vidare.
 4. Olofsson

  Spötuber i aluminium

  Jag har kollat där men dom har mest corduratuber och tuber för fyrdelade spön. Jag letar en tub till mitt 7 fots tvådelade canespö. Var får alla byggare tag i sina fina tuber?
 5. Olofsson

  Spötuber i aluminium

  Någon som vet var man kan hitta spötuber i aluminium? Typen robust med skruvkork och gummipackning. Mvh/Pelle
 6. Olofsson

  Tips om svensk splitcane

  Tack! Nu gäller det bara att moderera ner kastet till canetiming. Trots att jag gillar långsammare kolfiber sitter jag förmodligen fast i den lite snabbare kolfiberfarten efter alla år. Spännande att testa något nytt!
 7. Olofsson

  Tips om svensk splitcane

  Kan bara meddela att jag kommit över ett Löfdal Legacy 7’ #4 som han byggde 2010. Måste säga, utan att veta något om splitcane, att det är ett sjukt vackert spö. Gott hantverk känner jag i alla fall igen. Jag blev helt chockad över hur tunn toppen är. Alltså det är nästan ofattbart hur sex ribbor kan bli så tunna och sedan sammanfogas hela vägen ut med sådan precision. Tyvärr är det två meter snö utanför fönstret så provkastningen får vänta lite. Men jag längtar. Till spöet har införskaffats en Medalist 1494 DA som skall förses med för ändamålet lämplig lina.
 8. Olofsson

  Tips om svensk splitcane

  Söker ett svenskbyggt begagnat canespö i prisklass 3-4000:- Är helt novis på splitcane men gammal nog att ha fiskat med en hel del glasfiber i min ungdom. Gillar långsamma aktioner på mina grafitspön. Fiskar mest lättare torris och nymf. Vad kan vara lämpligt? Mvh/Pelle
 9. Olofsson

  Nya sulor till Simms?

  Ja. Då känns det inte värt det. Ett par nya Vapor kan du hitta för 1800:-
 10. Olofsson

  Nya sulor till Simms?

  Har raderat deras mail, men tror att sulorna kostade ca. 500:- och frakten 200:- Sedan skulle min skomakare ha 300:- för att limma dit dom. Jag har limmat sulor själv tidigare men slutat med det då resultatet inte blev bra. Du måste kunna sätta press på hela sulan medan limmet torkar, annars lossnar det efter ett tag. Har försökt med olika limknektar etc men det är svårt att sätta motpress så att det täcker hela sulan. Missar man på några ställen lossnar det snart och det kommer in smuts och sand. Sedan är det kört. Rekommenderar en bra skomakare som sagt.
 11. Har knäckt två spön under fiske och trampat av ett på fyllan. Senast var spektakulärt. Hade ett Loop Optistream #5 som small rakt av en decimeter ovanför handtaget när jag kastade. Det lät som ett pistolskott och jag hade tinnitus i flera timmar efter. Hela spöet åkte iväg längs linan och samtidigt högg en fin öring. Jag drillade direkt från rullen och var livrädd att tafsen skulle gå för då skulle jag förlora hela toppdelen av spöet. Öringen vägde 1,5 kg och det var inga problem att få ett nytt spö av Loop på garantin.
 12. Olofsson

  Nya sulor till Simms?

  Det klart att det är ide att limma på en vanlig filtsula. Men då behöver jag ändå tjacka nya med gummisulor då jag vandrar omring mycket då jag fiskar. Det blir mer vandring och smyga på vak än ren vadning. Är less på allt slit och släng och att det skall vara så jävla krångligt att hitta nya gummisulor. Det gör att jag nog kommer att köpa Korkers. Då kan jag byta eftersom och alltid ha fräscha sulor.
 13. Olofsson

  Nya sulor till Simms?

  Har haft kontakt med Flyfisheurope och det blir för kostsamt med utbytessulor + frakt + skomakare. Jag kan personligen tycka att ett seriöst företag som Simms borde erbjuda utbytessulor via sina dealers då man nu tillverkar så slitstarka vadarskor i övrigt. Det känns inte ok med dagens prat om recykling etc. att inte kunna sula om till en rimlig kostnad.
 14. Olofsson

  Val av lina till Loop Cross S1 # 5 mc/mf

  Detta blev ju en riktigt intressant tråd! Om någon nu är nyfiken på linvalet, så blev det faktiskt en Rio Grand Intouch. Höll upp kastet klart bättre än Optistream och har en fantastisk punch. Valde mellan den och Cortland Troutboss HTX men coatingen på cortlandlinan kändes inte helt klockren trots att den var ny i förpackning. Lite kletig och mjuk liksom. So my future is Grand! Sedan är det lite träning som krävs från min sida. Men det är en helt annan historia....
 15. Olofsson

  GL Fario 9' #4 vs Sage MOD 9' #4

  Är absolut ingen kastfantom men har haft möjligheten att fiska med båda spöna ett tag och tänkte beskriva min känsla. Jag har snabbare spön till tyngre fiske i stora älvar, men föredrar långsammare aktion på spöet i de flesta andra situationer. När jag första gången kastade med Fario blev jag helt förälskad i den väl avvägda mediumaktionen. Jag har fiskat mycket med Fario och tycker det är ett väldigt bra spö till presentationsfisket. Om vi börjar med utseende och kvalitet på materialet så märks det såklart att MOD är ett premiumspö. Allt från kork, lindningar, rullfäste och annat håller mycket hög klass. Fario ligger flera snäpp bakom och är ju såklart ett spö som kostar mindre än hälften av Sagespöet. Allt sammantaget måste jag ändå påpeka att Fario inte är ett spö med dålig kvalitet. Men någonstans måste det märkas att ett spö är dubbelt så dyrt, om ni förstår vad jag menar. Fario har ett minus i sin kebbiga lösning på krokhållaren, som inte är bra. Många retar sig på klingans färg på MOD men jag tycker den är läcker. Farioklingans färg är emellertid bättre till fisket då den är mer diskret och smälter in i naturen. Nu har jag då samkört Fario med ett MOD och använt två linor, Highwater Evolve samt Rio Gold Intouch. Tyvärr hade min Rio Trout LT hamnat på villovägar så den kunde inte testas på MOD, men till Fario är den riktigt bra. Fario har en något tjockare buttdel än MOD ser man direkt. Det gör att Fario faktiskt har en del kraft kvar att leverera när man belastar det. Toppen är relativt mjuk på Fario och det gör kast på korta håll precisa och ger bra känsla. Inget av spöna är någon långkastare och blir veka på långa håll men jag upplever ändå att Fario tackvare buttdelen har lite mer kraft kvar på längre håll. MOD har en något styvare topp och flexar mer på mitten. Den har också bra känsla på korthåll, men inte lika bra som Fario. Mittenflexen ger däremot ypperliga medeldistans och mendningsegenskaper. MOD excelerar på att styra linan på medeldistans. Här upplevde jag också att MOD lirade bättre med Goldlinan medan Fario kastade bra med båda linorna. Båda spöna är sköna att köra fisk på och skyddar tafsen bra vid mothugg ner mot 7x tafs. Att säga vilket spö som är bäst är omöjligt då det är en fråga om känsla. Båda spöna är bra mediumaktionspön. Kan du fullt ut njuta av MOD med hantverk och kvalitet eller räcker det med ett spö som fiskar bra för mindre än hälften av priset? Over & Out
×