Hoppa till innehåll

Ola Mörrum

Members
 • Antal inlägg

  728
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  1

Ola Mörrum last won the day on January 6 2017

Ola Mörrum had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

90 Excellent

Om Ola Mörrum

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Mörrum
 • Intressen
  Flugfiske

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  olalindberg69@gmail.com
 • Telefon
  0722039142

Senaste Profil Besökare

3 431 profilvisningar
 1. Ola Mörrum

  Cortland HTx TroutBoss ?

  Rom , går inte av för hackor. Det var ett tag sedan man drack det i fiskesällskapet.
 2. Ola Mörrum

  Cortland HTx TroutBoss ?

  Håller med om föregående skribent att 444 sl eller de andra linorna är bättre vad gäller presentation, balans och känsla.
 3. Ola Mörrum

  Cortland HTx TroutBoss ?

  Men flyrod, TB htx sticker inte ut på något positivt sätt utöver det vanliga. Den är bra men inte bättre än annat. Jag köpte linan för att du övertygade mej med reklam om linan. Tyvärr håller jag inte med. En klass tyngre än aftm , inget positivt. Har ett kraftfullt överslag. Inget jag föredrar till presentationsfiske. Skjutförmågan du pratar om var inte bra. Var ute med en kompis och kastade hans lina (helt ny) vi körde olika spö, splitcane, kolfiberspö. Samma resultat. Vi jämförde med Sa trout som har lång klump och inte har samma förutsättningar som en kortklumpslina att skjuta men den var bättre. Dina argument att inte det handlar om känsla och ju precis vad flugfiske handlar om. Som Guthu skriver så fångas största delen av all fisk upp till 15 m. Jag har testat både den nya och har dem gamla med 13 m klump men den gamla utmärker heller inte utöver det vanliga. Nä, felet med dej är att det du tycker är rätt är rätt och andra har fel. Du försöker sälja in linan här och på andra sidor och vill hävda att Cortlands linor som bäst. Du får gärna tro det men alla håller inte med dej. Prova med lite ödmjukhet så ska du se att du säljer mer linor.
 4. Ola Mörrum

  Stickman N0 Evil Black 10'2

  Tjoppidopp. Upp
 5. Ola Mörrum

  Cortland HTx TroutBoss ?

  Jag hade fel om troutboss htx. Skrev att jag inte var nöjd men har nu provat en annan lina och kan säga att den är riktigt fin. OBS, den gamla med 13 m klump Ola
 6. Ola Mörrum

  GL Camo pro wf 5 i

  13,5 g på 11 m. mvh Ola
 7. Ola Mörrum

  GL Camo pro wf 5 i

  Provad en gång 350 kr
 8. Ola Mörrum

  Vilka hullinglösa krokar binder ni på?

  Hends gillar jag i de flesta modeller.
 9. Ola Mörrum

  Vilka hullinglösa krokar binder ni på?

  Haha, då är ja i nästan samma sits. Mörker syn, mmm sådär. Men inte korvfingrar. Tillräckligt svårt 😁😁
 10. Ola Mörrum

  Stickman N0 Evil Black 10'2

  Upp, kom gärna med bud.
 11. Ola Mörrum

  Öring i halland

  Du har ju ätran. Är väl inte så långt från varberg. Eller du tänker mer hemma vatten?
 12. Ola Mörrum

  Cortland Trout Boss HTx WF-8F

  Ett av undantagen är jag så vill ni ha en objektiv bedömning så hör av er. Allt handlar inte om att kasta långt och skjuta mycket lina det finns mer att hämta när det gäller flugfiske, tro mej.
 13. Ola Mörrum

  Stickman N0 Evil Black 10'2

  Nymfspö för alla olika metoder av nymffiske. Nära nyskick Pris 5200 kr http://www.stickmanrods.com/en/fly-rods/n0-evil-black
 14. Ola Mörrum

  Spö till kortklumpslina

  Rätt Mathias
 15. Ola Mörrum

  Spö till kortklumpslina

  Du kan använda alla linor på alla spön. Det handlar alltid om den dom håller i spöt inte utrustningen. Det finns bra kombinationer som passar bra tillsammans där förutsättningarna blir bättre för att lyckas göra ett bra kast. Å andra sidan finns motsatsen med för lätt eller för tung lina. Det blir svårare så klart men är det en duktig kastare fixar, han vilket som oavsett lina. Det där med tailing lopp är för att toppen går ryckigt genom luften. I en perfekt värld ska den gå i en jämn linje från bakkast till framkant. Detta hjälps inte av en längre tafs. Färdas toppen fortfarande ryckigt krockar linan med dej själv (tailing loop) Det handlar om träning och att sätta in kraften i kastet med en accelererande rörelse i spöt.
×