Andreas89

Members
 • Antal inlägg

  662
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  8

Andreas89 last won the day on February 18

Andreas89 had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

252 Excellent

Om Andreas89

 • Placering
  Advanced Member
 • Födelsedag

Information

 • Kön
  Male

Senaste Profil Besökare

1 159 profilvisningar
 1. Ingen knarr. Båda vevsidorna går lika bra, rullen fungerar i princip som en Dry Fly i att du har ett ställbart startmotstånd på spolen som bromsar åt båda håll.
 2. Kör samma. Ingen inbillning enligt mig, det behövs inte mycket för att dra sönder fluglinan annars
 3. Kör en intressekoll på en sprillans ny Trout 2 med en äldre extraspole. Skinnfodral till rullen, neprenfodral till extraspolen. Svarta spolen är en Wide. Extraspolen en vanlig. Jag valde de gamla vanliga slit och slängrullarna inför varje fisketur förra säsongen och ser ingen större mening med att ha en finrulle som jag inte förmår mig att använda. Så om någon är intresserad av att ge ett seriöst bud (sett till att rullen faktiskt är ny) så kan jag tänka mig att avvara den. Extraspolen är naken och behöver anodiseras om den ska användas i saltvatten. Se den som en bonus bara. Övriga saker är alltså oanvända och har ett listpris på 4600kr.
 4. Ja se där, jämför man typ Fishlines hemsida och McLeans så stämmer måtten så att S - L - XL hos Fishline är S - M - L hos McLean. Minns att jag köpte min L (enligt svensk butik) som just L nere i hemlandet för två årsedan iallafall, så det kanske är något de korrigerat nyligen.
 5. Det är troligen L Jonas S - L - XL är storlekarna. Jag har L och lider inte av den när jag fiskar harr och småöring. Den är lätt och smidig, det är mest det djupa nätet som ger den de där extra resurserna för storfisk. Jag har aldrig varit nära marginalerna på krokad fisk (då ska du nog upp i 5kg+) men däremot i håvad fisk i självförsvar. Jag mötte ett riktigt as till ål en natt i NZ som envist ville hänga runt mina ben och vara allmänt creepy. Till slut blev jag sur och håvade den, då simmade den iväg sen. Vågen slog i botten och den fick knappt plats, ett riktigt odjur var det. Hade jag köpt Small hade jag kanske inte suttit här idag.
 6. De skulle bara behöva slänga ihop alla sina bästa egenskaper i en och samma rulle. FW hade v-formad spolbotten vilket jag gillar. LW var (subjektivt så klart) snyggast. F3W har mer robust broms vad jag förstått men är inte lika smäcker som föregångarna. Valet mellan svart eller titanfärg får gärna vara standard. Och sen byta kula på fjäder-knarren mot något med en mer distinkt känsla. Och så får den gärna väga 120-130g istället för 150g, även om det innebär att den inte kan köras över med pansarvagn. Får man drömma extra stort så fick den gärna komma i hårdanodisering också. Där någonstans skulle de ha den perfekta rullen för mig. Tillägg - glömde kompabilitet med flera spolstorlekar. Att kunna ha både 4seven och 5eight på samma FW var suveränt.
 7. Samtliga modeller ovan i svart utförande sökes. Gärna med en eller flera extraspolar, men inget krav
 8. Jag sitter och knåpar ihop några nu under kvällen och det verkar lovande det här. De ligger verkligen uppepå ytfilmen istället för i. Jag är dock imponerad över att du får till kroppen så snyggt för hand, jag gav upp och letade upp en tunn nål till sist Tack för tipset!
 9. Det kan vara riktigt rått på natten, även om det är finväder på dagen. Räkna alltid med att det kan krypa ner en bit under nollan. Jag kör en dunsäck med limit noll grader och även om det funkat okej under några riktiga frostknäppar så sover jag inte helt ostört under +3 ish grader. Så jag skulle säga att limit mellan minus fem och noll någonstans är perfekt för sommarnatt uppe på fjället. Sen är man självklart olika frusen från person till person. Hur mycket kaminen hjälper vet jag ej, men jag kan tänka mig att man får ganska bra hjälp om den står och eftervärmer.
 10. Funkar bra att göra jerky i vanlig ugn. Jag följde den här beskrivningen:
 11. Jag testade lite torkning för första gången inför senaste turen. Det blev en rejäl laddning beef jerky och smaksättare i separata påsar i form av torkad chili, vitlök, purjolök osv. Att bara kunna fräsa på lite riktiga smaker i olja, bryta ned beef jerky och vräka ned lite nudlar i det hela var typ det godaste jag ätit ute. Kommer helt klart experimentera vidare i sommar. I övrigt skulle jag ta med favoritsnacksen, nåt gott att dricka och kanske en liten bok. Man vet aldrig när en elak front driver in.
 12. McLean tycker jag är svårslagen på pappret. Djupt nät. Fina fina maskor (skonsammare för fenor och mindre risk för avsliten läppflärp). Våg i skaftet. Ersättningsnät kan köpas om det skulle behövas. Jag har dock misshandlat min utan problem. Men visst, den är bra tråkig i designen Rekommenderas varmt av mig iaf. En annan iakttagelse är att det är skönt med en håv som inte luktar.
 13. Självfallet. Jag kände att den här bilden från samma sträcka behövde postas. Antingen har fiskaren händer i Trump-storlek eller så är fisken inte ens frontad. Helt sjukt. (Hämtad härifrån: http://ionfishing.is/pictures/action/)
 14. Ions vatten. Notera sista sekvensen. Kroka av - i med flugan - ny fisk på direkt. Det är så klart olika hur man fungerar, men jag är lite inne på Wickhams linje ovan när jag ser såna här videor. Det är inte bra för själen att slentriandrilla drömfisk på det där viset. Därmed inte sagt att jag inte vill åka till Island, men om just drillsafari runt kraftverken är för dyrt är det ingen större fara för mig.
 15. Det kan ju även vara så att intresset i Sverige ligger på is, pun very much intended.