Hoppa till innehåll

Andreas89

Members
 • Antal inlägg

  795
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  10

Andreas89 last won the day on February 15

Andreas89 had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

345 Excellent

Om Andreas89

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  andreas.andersson.89@hotmail.com
 • Telefon
  0700000000

Senaste Profil Besökare

1 705 profilvisningar
 1. Coola! Ben av superlimmad knuten tråd?
 2. Realistiska flugor

  Kul tråd Beställde lite japanese nymph legs för att prova göra mer realistiska dagsländor till sommaren. Jag har så bedrövligt track record i lugnt och klart vatten med fiske med duns så jag måste famla efter någonting. Trist att behöva gräva bland cdc-kläckarna för att rädda dagen varje gång. Exempel på hur ben blir till med det materialet;
 3. Amadou eller Rubycell fly dryer

  Sluta nu, hushållspapper är bäst!
 4. Epic uppdaterar till Fastglass II

  Där ser man. Vet du när du får klämma på dem?
 5. Det har sett lite utsålt ut på swifts hemsida senaste tiden och förklaringen börjar klarna. Alla glasspön byts till nya modeller med nytt material och ny finish. Misstänker att de laborerat med taperingarna också när materialet ändrats. Det ska bli kul att läsa omdömen när de hittat ut till kunderna. Marknadsföringssnacket för skillnaderna mot tidigare: FastGlass II™ Our new secret sauce. The Epic™ 476 is produced from industry leading 8 micron Unidirectional S3 Glass. This next generation composite is specifically engineered for fly rod blank production and features 8 micron fibres developed and produced in the USA. These fibres are half the diameter of other unidirectional materials resulting in a tighter, more precise and stronger material. Stronger material means we need to use less of it in our designs. SnakeBelly™ Not sanded and not unsanded. Our SnakeBelly™ finish is produced by a unique radial production process. SnakeBelly™ delivers the toughest exterior finish possible. After production, blanks are first painted and then clear coated. This two step process produces blanks that are incredibly scratch resistant and very durable.
 6. Cortland Omni Verse och Nya Trout Boss HTx.

  Tror det skulle skrytas ganska friskt om "PFOA-free!" ifall konkurrenterna inte var skyldiga också. Jag mailade nyfiket RIO iallafall då det är deras linor jag har flest av. Men åter till trådens linor för all del.
 7. Cortland Omni Verse och Nya Trout Boss HTx.

  Det är just där jag tycker den sticker ut så extremt, jag tycker den skjuter bättre direkt ur lådan (jämfört med alla Barrio, SA, RIO jag testat) men den skillnaden växer stadigt med antalet timmar i vattnet utan rengöring. Sen hjälper det självklart att den är så tät och glasartad, mindre chans att smuts fastnar. Att det handlar om perflourerade syror är nog ingen högoddsare. Ska hålla utkik efter ifall även konkurrenterna kör med det. Inte för att det är världens deal, utan mest av nyfikenhet. Fantastiska linor är de iallafall.
 8. Cortland Omni Verse och Nya Trout Boss HTx.

  Har bara provat 444 classic och är nyfiken på hur du tycker coatingen skiljer sig mellan de nyare modellerna och denna? Jag fiskade mest med 444 förra året och kunde inte släppa tanken att det är något lurt med den. Den är såååå bra att det är märkligt. Det går liksom inte ihop att konkurrenterna skulle ligga så mycket efter efter fyrtio års utveckling. Min spontana gissning var att de måste följa någon äldre etisk standard i ingrediensvalet av coatingen eller liknande och lo and behold, baksidan av kartongen nedtill säger; Warning: This product contains chemicals known to the state of California to cause cancer, birth defects or other reproductive harm. Har kikat på baksidan av nyare produkter från Cortland och där finns inte denna varning. Har de nyare linorna samma skjut, livslängd och framförallt bibehållet skjut efter en vecka i bushen utan omvårdnad vore det imponerande. Min gissning är att de kräver mer kärlek för att ligga på topp?
 9. saker man ej får glömma till fjälls...

  @meek Har deet hemma (80%) men tycker inte funktionen är så bra att den väger upp för kladd + lukt + giftighet. @Jonas Kan bli ett test i sommar! Vad gäller kudde är min favorit att jämna till packpåsen med extra plagg med lite lagom mycket våld och svepa in den i en fleece. Den ligger still och ger en mindre orolig känsla än något uppblåsbart.
 10. saker man ej får glömma till fjälls...

  Hur är medlet att använda? Är inget större fan av kladdet och lukten av andra myggmedel så brukar gå utan.
 11. Köpes: Danielsson F3W/FW/LW 4Seven

  Känner mig en bruksrulle med generöst backingutrymme kort inför sommaren. Köper gärna någon av ovanstående i fint skick. Inklusive extraspole kan vara intressant det med. Finns skador får det gärna skickas en bild via PM, vid prima skick är det inte nödvändigt.
 12. Var bor du någonstans? Alltså för ett tredelat 686? 

  1. Andreas89

   Andreas89

   Den är såld tyvärr! 

 13. En gyllene medelväg skulle kunna vara att skilja dem åt utseendemässigt i listan? Bara olika nyanser i gråskalan mellan trådtyperna skulle underlätta och återställa möjligheten att se vad som hänt i forumet (exklusive köp och sälj) med ett snabbt getöga.
 14. Lägger en starkt ogillande röst för att ha köp och sälj blandat med det andra.
 15. Hjälp Angående nybörjarset.

  Ett tips är att redan från början köpa tafsringar, det är bara en pytteliten ring som du knyter i änden av din taperade tafs och sedan förlänger med en slitdel (en halvmeter räcker gott i början, det är lättare att kasta med kort tafs). Du kommer få en hel del knutar på den yttersta biten av tafsen innan du får fart på kastandet och fördelen med ringen är att du då kan byta slitdelen utan att behöva kapa ett par cm i huvudtafsen varje gång. En annan störande nybörjargrej kan vara sjunkande flugor, det hänger också mycket på kastandet. Man draggar runt flugan i ytan ganska mycket i början. En tuss hushållspapper i fickan att nypa flugan torr i och sedan ett lättapplicerat flytmedel som Loon Aquel råder bot på den saken. Rekommenderar den lösningen varmt.
×