Andreas89

Members
 • Antal inlägg

  669
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  8

Andreas89 last won the day on February 18

Andreas89 had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

263 Excellent

Om Andreas89

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Male

Senaste Profil Besökare

1 204 profilvisningar
 1. Tyvärr, enda gången jag piffat upp några plagg använde jag något som familjen hade hemma som jag inte minns vad det var. Annars har grejerna klarat sig ganska bra för mig, utom möjligen vadarbyxorna men de känns inte akuta att piffa upp. Men när det blir dags att handla köper jag nog något likt det du länkar. Spelar inte så stor roll vad, bara det inte är baserat på perfluorerade kolväten.
 2. Sen kan det nämnas att ReviveX är katastrof ur miljösynpunkt. Det finns vaxbaserade alternativ som inte fungerar riktigt lika bra kanske, men som är snälla mot miljön. Menar inte att vara moralpolis, men om det nämns i FC-tafstrådarna bör det nämnas även i anslutning till de betydligt större bovarna.
 3. Ikväll blev en sån där kväll då man ramlar pladask ner i gamla bildarkiv och inte kan slita sig. Jag har varit dålig med fotobiten senaste åren och det måste bli ändring på det. Det är alldeles för kul att ha de där bilderna när några år passerat för att inte bemöda sig att ta med och ta fram kameran lite oftare. Bjuder på kvällsljus, NZ.
 4. Jag valde att tålmodigt begagnatfynda senast pga det här problemet. Det blev en Arcteryx Beta LT i GoreTex Pro i nyskick för strax över tusenlappen så ett jättebra pris. Passformen har varit suverän så jag är nöjd överlag. Efter fyra års provkörning finns det dock inte en chans att jag betalar dyra nyprispengar för en membranjacka i framtiden. Som många redan vet drivs membranen av skillnaden i temp och relativ luftfuktighet mellan jackans in och utsida. Med andra ord - de fungerar bara bra när det är både kallt och torrt utanför jackan. Enligt min erfarenhet prickar man inte dessa omständigheter och behovet av en skaljacka särskilt ofta (om vi pratar fiske och fjällvistelse en svensk sommar) så när jag väl använder jackan innebär minsta bärande eller annan aktivitet alltid en hel del kondens rinnandes på insidan av membranet. Vid regn eller dimmigt väder fungerar membranen inte alls. Relativa luftfuktigheten utanför jackan på 100% tillåter ingen transport så det är bara att acceptera att sextusenkronorsjackan presterar lika bra som en svart sopsäck tills vädret klarnar. Och när det väl gör det kunde man lika gärna gläntat på dragkedjan mellan varven för en praktiskt taget likvärdig effekt som med membranet. Mannen i reklambilden svingar oftast isyxan på en kylig klippavsats i Himalaya. Där har han en jäkla nytta av sin membranjacka. En normalanvändare i sommar-Sverige, knappt alls i mina ögon. Nästa gång blir det fokus på mekanisk ventilation snarare än finaste möjliga membran. Reglerbara öppningar i armhålor och liknande. Det blir (förhoppningsvis) billigare och det är svårare att snacka bort nyttan med den typen av ventilation
 5. Personligen gillar jag inte manuell fokusering ens på moderna hus med peaking och punch in till hjälp. Pratar vi stora bländartal så blir det ett himla pill om man vill ha det perfekt, och ligger fokus bara lite lite fel tycker jag man uppfattar det direkt och får svårt att uppskatta bilden. Hade kört 10-18 och 50 pga det. Just för att de sätter fokus i ögonvitan varje gång utan att man behöver oroa sig. På resa får det gärna vara enkelt.
 6. Bara en Fuji X100 (första modellen) för tillfället. Är lite "mellan system" och är sugen på att styra upp något fint begagnat till sommaren men har svårt att välja efter tidigare erfarenheter. Format, väderskydd och kvaliteten på glaset hade gjort Fuji till en homerun om det inte vore för X-Transsensorn. Efter några år med den är jag totalt less på bildernas artificiella karaktär. Får se om det blir att kånka fullformat igen Begpriserna börjar ju verkligen bli suveräna för moderna FF-hus.
 7. Idag blev det en pasta med vitlök, chili, tomat, mozarella, en skvätt vitt. Att äta den med slurp-teknik i vit t-shirt var dock ett misstag.
 8. Kör samma. Ingen inbillning enligt mig, det behövs inte mycket för att dra sönder fluglinan annars
 9. Ja se där, jämför man typ Fishlines hemsida och McLeans så stämmer måtten så att S - L - XL hos Fishline är S - M - L hos McLean. Minns att jag köpte min L (enligt svensk butik) som just L nere i hemlandet för två årsedan iallafall, så det kanske är något de korrigerat nyligen.
 10. Det är troligen L Jonas S - L - XL är storlekarna. Jag har L och lider inte av den när jag fiskar harr och småöring. Den är lätt och smidig, det är mest det djupa nätet som ger den de där extra resurserna för storfisk. Jag har aldrig varit nära marginalerna på krokad fisk (då ska du nog upp i 5kg+) men däremot i håvad fisk i självförsvar. Jag mötte ett riktigt as till ål en natt i NZ som envist ville hänga runt mina ben och vara allmänt creepy. Till slut blev jag sur och håvade den, då simmade den iväg sen. Vågen slog i botten och den fick knappt plats, ett riktigt odjur var det. Hade jag köpt Small hade jag kanske inte suttit här idag.
 11. De skulle bara behöva slänga ihop alla sina bästa egenskaper i en och samma rulle. FW hade v-formad spolbotten vilket jag gillar. LW var (subjektivt så klart) snyggast. F3W har mer robust broms vad jag förstått men är inte lika smäcker som föregångarna. Valet mellan svart eller titanfärg får gärna vara standard. Och sen byta kula på fjäder-knarren mot något med en mer distinkt känsla. Och så får den gärna väga 120-130g istället för 150g, även om det innebär att den inte kan köras över med pansarvagn. Får man drömma extra stort så fick den gärna komma i hårdanodisering också. Där någonstans skulle de ha den perfekta rullen för mig. Tillägg - glömde kompabilitet med flera spolstorlekar. Att kunna ha både 4seven och 5eight på samma FW var suveränt.
 12. Jag sitter och knåpar ihop några nu under kvällen och det verkar lovande det här. De ligger verkligen uppepå ytfilmen istället för i. Jag är dock imponerad över att du får till kroppen så snyggt för hand, jag gav upp och letade upp en tunn nål till sist Tack för tipset!
 13. Det kan vara riktigt rått på natten, även om det är finväder på dagen. Räkna alltid med att det kan krypa ner en bit under nollan. Jag kör en dunsäck med limit noll grader och även om det funkat okej under några riktiga frostknäppar så sover jag inte helt ostört under +3 ish grader. Så jag skulle säga att limit mellan minus fem och noll någonstans är perfekt för sommarnatt uppe på fjället. Sen är man självklart olika frusen från person till person. Hur mycket kaminen hjälper vet jag ej, men jag kan tänka mig att man får ganska bra hjälp om den står och eftervärmer.
 14. Funkar bra att göra jerky i vanlig ugn. Jag följde den här beskrivningen:
 15. Jag testade lite torkning för första gången inför senaste turen. Det blev en rejäl laddning beef jerky och smaksättare i separata påsar i form av torkad chili, vitlök, purjolök osv. Att bara kunna fräsa på lite riktiga smaker i olja, bryta ned beef jerky och vräka ned lite nudlar i det hela var typ det godaste jag ätit ute. Kommer helt klart experimentera vidare i sommar. I övrigt skulle jag ta med favoritsnacksen, nåt gott att dricka och kanske en liten bok. Man vet aldrig när en elak front driver in.