Hoppa till innehåll

Andreas89

Members
 • Antal inlägg

  732
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  9

Andreas89 last won the day on July 29

Andreas89 had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

306 Excellent

Om Andreas89

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  andreas.andersson.89@hotmail.com
 • Telefon
  0700000000

Senaste Profil Besökare

1 392 profilvisningar
 1. fiskevatten första helgen i september

  Ammerån är suverän till ändamålet. Vacker natur som kanske hunnit bli ännu vackrare om löven börjat gulna, vacker å, lagom liten och hanterbar för nybörjare. Framförallt finns det mängder av harr och öring i mindre format som gärna stiger till diverse nattsländor, även om de inte vakar. Restaurerade sträckor (som du känner igen på att det ligger sten i vattnet) verkade vara de svåraste att misslyckas vid för oss. Där stod det i regel gott om fisk på 35cm runt stenblocken och mina syskon som då inte kunde kasta hade jättebra fiske genom att bara vifta iväg en CDC&Elk ett par meter. Köp kort hos Birger Ajax om ni åker dit så får ni trevligt bemötande och bästa möjliga tips. Vi hade flyt och sprang på en uppvisning en dag också. Det började med att bror min rapporterade om en orimligt stor skugga som passerat hans fluga, men eftersom han inte har någon referens kring vad som är stort och litet och dessutom är svag för att överdriva så himlade jag bara med ögonen. Men det fick jag äta upp strax efter då jag bara uppfattar något stort stiga ur älven i ögonvrån följt av ett PANG när en stor bredsida smäller i vattnet. Nästa gång den gick upp i luften såg jag det hela från start och det var en 3-4kg fisk som sedan fortsatte att röja runt ett par timmar. Så det rör sig stora as till öringar i ån den tid ni planerat. Båda syskonen fick rejält blodad tand
 2. Simms RipRap skor

  Skulle välja en lätt löparsko istället varje dag i veckan. Då kommer man ner från dryga kilot per par till hälften, de är ofta vik och komprimerbara, ger en skönare barfotakänsla, billigare osv Grepp och dränering - dött lopp.
 3. Varför telefonnummer?

  Nej visst känns det som att det kvittar egentligen, för en annan iallafall. Däremot skulle jag inte säga att det kvittar om man exempelvis gillar att skryta med stora prylsamlingar eller liknande. Då känns det halvbra att ha ett nummer som leder till en adress som i värsta fall skulle kunna leda till oväntat besök. Samma sak egentligen om man vill kunna skriva om en kommande fiskeresa. Inte jättebra att signalera att hemmet står tomt vecka x. Better safe than sorry osv...
 4. Varför telefonnummer?

  För mig skedde det i samband med den lilla uppdateringen för någon vecka (?) sedan. Fick inte logga in utan att ange telenr.
 5. Puckellax upptäckt i Göta älv

  I NZ utrotade de strax efter inplantering den inhemska harren och har förpassat de små galaxiider som då simmade runt i vattendragen till diverse hot och skyddslistor. En unik evolutionär gren avhuggen för att det ryckte för hårt i fisketarmen på en överklassbritt på 1860-talet. Som så många andra gånger var inte tanken att öringen skulle spridas från de fåtal vatten där den inplanterades. Man räknade inte med att den skulle gå ut i havet och ta sig upp i kringliggande älvar.
 6. Har fått samma harr och samma gädda flera gånger samma timme vid ett par tillfällen. Inte helt oproblematiskt beteende i värmebölja då det har hänt att jag smugit mig fram och undersökt märkliga vakformer längs stränderna och hittat storharr flämtandes med buken i vädret och flertalet färska krokskador i munnen. Ibland fiskar man nog på färre individer än man tror.
 7. Feedback på teknik för att slippa tafsbrott

  Provdra tafsen hemma för all del. Som Sahlberg är inne på kan den blivit dålig. Jag tror inte jag skulle kunna dra av min 3x Vision utan att få ganska ont i händerna. För övrigt är jag en pekfingerbromsare och lär inte byta metod i första taget. Man får så otroligt tydlig feedback i fingret och kan parera bromsverkan efter precis vad ögonblicket kräver. Skulle aldrig lämna över huvudansvaret till rullen, hur fin broms den än har kommer den vara underlägsen. Löslinan kan man multitaska hem med tighta varv på spolen genom att fånga linan med lill och ringfingret i samma hand. Och så håller jag med Ismo och meek - att pressa fisken hårt när den rusar är riskabelt och bör bara göras om du känner att du absolut måste, säg att den närmar sig en stock eller liknande. Bättre att ge efter med lugn och bestämd tröttande verkan och sedan återuppta den största pressen när fisken stannat upp och ska släpas hemåt igen.
 8. Snyggaste kombon spö/rulle

  Snygg matchning av trädetaljerna
 9. Plind´s fiske&foto dagbok. Norgeresan 2017

  Grymt fin, bra paddel! Det verkar mest bli kalla nätter i dylika vatten i år. Ser inte mycket ljus i tunneln för augusti heller än så länge sett till prognoserna.
 10. www.furledbyhand.com

  För att förtydliga har jag också varit sugen på att prova tvinnat länge men tvekat i och med det där med att bara ha en kort "osynlig" del av tafsen i klart vatten. Men Janis ord var en bra påminnelse om de gånger jag själv stått och grubblat efter att ha skickat halva fluglinan över huvudet på en jobbigt rörlig öring och den märkligt nog stått kvar som om inget har hänt. De gånger det har hänt har det alltid varit skugga på platsen. Så jag är också lite inne på att det är konstiga reflexer och rörelser, inte förbiflytande objekt i sig som skrämmer fisk.
 11. www.furledbyhand.com

  Det får bli en provkörning! Återstår att se om det ekar glada tillrop eller "Vad i ****** Janiiiiiii!" genom dalgångarna nästa vecka.
 12. RIO InTouch Outbound Short WF5F

  Mycket lite använd, ett par timmar bara. Nyskick. På sin spole, i sin kartong. Öglan är bortklippt. 475kr inkl frakt.
 13. Den ultimata fiskebilen.

  Go for it - inte alla som kan skryta med en fiskebil som per definition är arkitektritad!
 14. Vad gjorde du med din utrustning i dag?

  Mm det drar iväg. Funderar på allvar på att slimma ner allt till ett spö, en rulle, en extraspole, två linor, max två flugaskar. Har inte rört mig alltför långt utanför den ramen de senaste åren ändå.
 15. Blir också nyfiken. Har sett totalt en torsk i det vilda i mitt liv så det hela känns väldigt exotiskt. Går de att fånga även med kamera? Det är helt okej att sträcka på armarna om det behövs.
×