Hoppa till innehåll

Andreas89

Members
 • Antal inlägg

  931
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  15

Andreas89 last won the day on October 14

Andreas89 had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

422 Excellent

Om Andreas89

Information

 • Kön
  Man

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  andreas.andersson.89@hotmail.com
 • Telefon
  0700000000

Senaste Profil Besökare

2 241 profilvisningar
 1. Andreas89

  Det överdrivna klimathotet.

  Han menar att... "Uppmätt temperatur närmast markytan har stigit, men en alternativ förklaring skulle kunna vara att det inte i första hand berott på växthuseffekten. Orsaken kan vara befolkningsexplosionen och vårt allt mer urbaniserade samhälle, som med skogsskövling, storskalig energianvändning och utbyggnad av mörka värmeabsorberande ytor, såsom åkrar, vägar, hustak och liknande, värmer upp markytan." ...och om han var insatt i frågan skulle han vara medveten om att denna effekt är både begränsad och framförallt tagen i beaktning när man formulerat den forskning han säger sig ifrågasätta. Det är svårt att tolka det som något annat än ett medvetet försök att polarisera och vilseleda de oinsatta. Angående att vara anställd som rådgivare i privat sektor eller anta regeringsuppdrag kan jag inte låta bli att undra hur det plöstligt skänker legitimitet? Det känns som att det går emot hur det brukar låta? Vad har det identitetspolitiska spelet med rätt och fel att göra?
 2. Andreas89

  Det överdrivna klimathotet.

  Notera dock att han är "climate scientist" på andra grunder än sina teorier kring koldioxid och inte fått dem publicerade. Att anklaga andra för pseudovetenskap när han själv inte ens lyckas behålla en anställning och publicera sina teorier i CO2-skeptiska Australien luktar lite skumt. Exempel på hur man kan vända hans ord emot honom med samma fakta som han säger sig finna stöd i - https://wattsupwiththat.com/2017/05/13/is-murry-salby-right/
 3. Andreas89

  Det överdrivna klimathotet.

  Enda anledningen att han ens fått en syl i vädret är att han under tiden då han blev publicerad satt i styrelsen för SvD.
 4. Andreas89

  Det överdrivna klimathotet.

  Jag skrev så bara för att jag via en googling såg att Lars brukar slänga sig med det argumentet för att ifrågasätta den förhöjda tempen nära markytan jorden runt.
 5. Andreas89

  Det överdrivna klimathotet.

  Man har väldigt bra koll idag, det finns samstämmiga bevis från så många olika källor. Sedimenten som avsätts i sjö och hav och växter som fossilerats visar med väldigt bra träffsäkerhet precis hur temperaturen och atmosfärens gassammansättning sett ut bakåt i tiden. Borrkärnor från de stora isarna ger också pålitlig data. Man kan även knata ut till närmsta mosse och undersöka en profil och göra samma observationer. Gör man sen undersökningarna med bra global spridning, vilket man gjort, och korellerar så raderar man lokala avvikelser. Solinstrålning och Milankovich-cykler (jordaxelns tendens att "vobbla" medan vi snurrar runt i rymden) är också lätt att korellera med geologiska undersökningar. Idag har man självfallet kontinuerlig mätning av allt sådant. Tempmätningar görs på ett väldigt heltäckande vis sedan långt tillbaka. Sattelit-data visar isarnas och permafrostens utveckling. Alla dessa observationer visar en skarp avvikande temperaturökning utan naturlig förklaring och den klarar statistik prövning utan problem.
 6. Andreas89

  Det överdrivna klimathotet.

  Ett av Lars många mindre lyckade argument. Solinstrålningen är enorm relativt vad vi människor kan påverka med hur vi bygger och värmer våra hus. Hur den interagerar med atmosfärens gassammansättning är det väsentliga att titta på då övriga aspekter inte ens utgör en fis i rymden i jämförelse.
 7. Andreas89

  Landbaserad fiskodling - ej rovfisk

  Tror spontant den största utmaningen är att hålla hela kedjan helt frisk och samtidigt hålla priset nere. Alltså att använda riktigt bra foder, rent vatten och ha friska fiskar som inte kräver medicinering. Då torde avfallet vara ganska oproblematiskt att sprida på åkern. Fanns lite artiklar på google om hur det ser ut rent praktiskt - https://www.8till5.se/2016-08-29/fiskar-i-ladan-sa-ska-ekologisk-fisk-odlas-i-framtiden Ca 160kr/kg verkar fisken ligga på i butik.
 8. Andreas89

  Bästa materialsidorna

  Är mer än nöjd med mistpool och flugbindning.com. Båda har gratis frakt och snabb leverans.
 9. Andreas89

  Storlek på Danielsson F3W

  2six är en jättefin rulle, den har samma broms och tjocklek i godset som en 4seven, bara mindre diameter. Så den är snarare mer robust än de större syskonen än mindre. Original är fina men öppen konstruktion har sina nackdelar och jag föredrar den tysta FW'n framför rasslet av en Original (om man rycker knarren ur FW:n vill säga)
 10. Jag tycker det är bra, även om hotet skulle kunna bli heltäckande. Öringen sattes från början bara in i vissa vatten men spred sig som en löpeld, så att punktmarkera tror jag inte kommer fungera särskilt bra. Tycker våldtäkten på naturen där nere ger extra dålig bismak i och med att den är gjord för nöjes skull. Visserligen mer påtagligt efter jakt än efter fiskesuget, men problemet är nog lättare att lösa i vattnet än ovanför.
 11. Andreas89

  Medium snabb aktion

  Vinden påverkar massor, både i hur långt du kommer och hur väl du känner linan sträckas för dagen. Så prova båda spöna i samma väder innan du drar några större slutsatser är mitt tips.
 12. Andreas89

  Hullingganer Vs Barblessianer

  Jag vänder också den steken och krokar av fisken medvetet på distans många gånger. Bara att köra fjösläge vid rätt tidpunkt så krokar många fiskar av sig själva. Skönt att slippa handskas med dussinfisken, särskilt när fisket är bra. (Men har som sagt inga problem alls egentligen med väl sträckt lina)
 13. Andreas89

  Hullingganer Vs Barblessianer

  Tappar inte heller fisk särskilt ofta på hullinglöst (om vi räknar bort småfisken). Däremot på större streamerkrok är min statistik rent av usel, så jag köper argumentet att det viktiga är hur lätt kroken är att förankra ordentligt i munnen på fisken.
 14. Andreas89

  Flugor i mindre tjärn

  Nattsländemönster som Europa 12, streaking caddis, CDC & Elk brukar nästan alltid funka. Om du fiskar på hyfsat blankt vatten kan ett tips vara att ibland dra till försiktigt så att flugan gör en liten ring på vattnet. Mer robust flytande flugor som streaking caddis kan du även prova att rycka hem, men i såna fall är det bra att ha något att torka flugan med mellan varven. Vanligt hushållspapper funkar super.
 15. Andreas89

  Dagens foto

  Har aldrig ens tänkt tanken att skaffa proffskluns men den här gamle Mark III:an lades ut korkat långt under marknadspris och blev faktiskt riktigt fräsch både in och utvändigt efter några omgångar kärlek. Bara att tacka och ta emot och köra vidare på temat testa billiga drömkameror från förr.
×