Hoppa till innehåll

Andreas89

Members
 • Antal inlägg

  760
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  9

Andreas89 last won the day on July 29

Andreas89 had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

314 Excellent

Om Andreas89

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  andreas.andersson.89@hotmail.com
 • Telefon
  0700000000

Senaste Profil Besökare

1 478 profilvisningar
 1. Patagonia Classic Hip Chest Pack. Perfekt nyskick, bara provpackad hemma. Valet föll på en ännu mindre väska istället. 625kr inkl frakt. Cortland 444 Classic Peach WF6. Ny, har aldrig lämnat spolen. Senaste utgåva av spole/kartong så en nyproducerad lina. 400kr inkl frakt.
 2. Danielsson FW värde?!

  Du får nog mer för grejerna separat. Skulle säga 1500kr för en rulle och 500kr för en spole i bruksskick. Dra av någon hundring vid större skavanker, slå på ett par om grejerna skulle vara i nära på nyskick. Men håll hårt i den för all del, jag ångrade mig lite efter att ha sålt min för ett par år sedan och sedan dess har jag inte sett röken av några andra exemplar.
 3. Linval till Glassic 3/4

  Ha i åtanke att det där med "bra och dåliga linor för klena spön" mest rör vikten på linan (i gram eller grains då, inte siffran på kartongen). Så den avgörande egenskapen hos Lightline som gör att RIO tycker den passar glas och bambu är att en WF4 väger 120 grains och inte 130+ som de flesta fyror idag. Cortland 444 Classic Peach har en profil som inte skiljer sig alltför mycket från Lightline och den väger lika mkt, så det kan vara ett billigt alternativ att spana in. Sylken har väl samma profil men vad jag förstått kräver den lite mer underhåll. Sen funkar alla andra linor också, men kasta ett getöga på vad de väger enligt tillverkarnas hemsidor. Tror många andra alternativ kan göra sig bäst i WF3 om det är finlir med torrisar i hyggligt väder vi talar om.
 4. Stora askrensningen

  Jag har en låda med "fulflugor" som jag plockar en krok ur när jag orkar. Då sätter jag flugan i städet, skär med ett rakblad genom materialet från böj till öga. Sen är det bara att nypa av bindmaterialet. Det tar inte många sekunder. Allt som har med värme att göra skulle jag undvika. Tror mer på att bada alltihop i någon form av lösningsmedel men vet inte vad det skulle vara.
 5. Älgjakt - vad tänka på som flugfiskare?

  Undvik att lufttorka älghårsflugor synligt i fiskevästen.
 6. Finns nya till bra pris i en fiskebutik i Kumla samt Olssons fiske på Västgötasidan. 

 7. Minns en tråd från 3-4 år sedan där en pappaledig norrman (?) delade en video där han helt sonika monterade ungen på bröstet, solglasögon på ungen och stack ut och fiskade. Hittar den inte dock Den var ganska Rock'n'Roll. @Ingemar får ett hjärta av mig med.
 8. Winston Boron IIX 9 fot klass 5

  En 444 kan mycket väl bli en riktigt fullträff på det spöt. Sl är lite hårdare än Peach. Peach är ändå hård och som glas i coatingen och skjuter som ett skott.
 9. Kossus Flugbindning

  Tightlinevideo är en annan favorit. Pedagogisk och med professionell standard på videoproduktionen.
 10. Kossus Flugbindning

  Hackel är lurigt i att högre kvalitet egentligen inte är dyrare så mycket som en annorlunda inköpsstrategi. Pro grade nackar á la intro pack ger dig bredd. Du får många storlekar och färger billigt. Fjädrarna är inte jättelånga, och du får inte alltför många av varje storlek i storlek #14 och mindre. Nedåt #20 blir de också ganska korta. Köper du en finare nacke får du längre fjädrar, och fler i de mindre storlekarna. En större investering, men du får också fler flugor. Det går ungefär jämnt ut eller kan rent av bli billigare att köpa högre kvalitet, beroende på vilka storlekar du binder. Mitt intro pack ligger orört sedan ett par år med alla #14-16 bortplockade exempelvis, så kostnaden per fluga har inte blivit så värst låg trots allt Har sedan dess fyllt på med High & Dry och de kommer räcka mångdubbelt längre i de storlekar jag använder mest. Krok är lite individuellt hur stor variation man har. För att återigen ta Davie McPhail som exempel är han lika enformig i sitt krokval som med sin Uni 8/0 tråd. Han kör ett par olika Kamasan och nöjer sig med det, medan vissa andra vill ha en särskild tjocklek och form från mönster till mönster och byter hela tiden. Hends 404BL är en fin torriskrok som har bra pris på mistpool. Lägg till en kraftigt böjd krok till kläckare så kan du börja binda ganska många mönster. Det finns många kroktrådar om du söker på forumet. Två trender att ducka från flera trådar som även jag själv hunnit erfara är att Maruto D04 är en vek torriskrok, samt att Knapek gör skitsnygga krokar men tyvärr inte kan stänga ögat ordentligt i tillverkningen. Så bäst att hålla sig undan.
 11. New zealand strike indicator!

  @Bigsalmon Vad var det för nappindikator du skulle bygga med en orange lina? Smälta dit en bit orange coating på linans spets?
 12. Kossus Flugbindning

  CDC är lite som hackel - ju finare kvalitet du köper, desto drygare blir fjädrarna, desto bättre flyter flugan och desto lättare blir de att binda med. Jag gillar dessa http://www.withflyrod.com/ . Stort lyft från de billigare fjädrar jag först köpte från Wapsi, Veniard osv. Men det finns garanterat fler bra kvalitetsfjädrar som folk kan tipsa om. Spunnet hjorthår är svårt men också kul och beroendeframkallande att frisera. Mitt tips om du gör goddards är att nöta bakkroppar tills du blir nöjd med dem. Jag har satt fina hackel på alltför många fula kroppar och sedan kasserat flugan inom kort. Onödigt slöseri på hackel Bindtråd är inte supernoga, kollar du på Davie McPhail så kör han Uni 8/0 till i stort sett allt exempelvis. Den är inte den starkaste, plattaste eller den lättaste att splitta men funkar bra nog till det mesta. En spole Uni 6/0 i någon beige/brun färg är lite starkare när du spinner hjorthår.
 13. Nya Zeeland i december

  Kul! Svårt att misslyckas runt de städerna. Det finns hur mycket som helst inom bara nån timmes radie från dem. Med guide kan det nog inte bli annat än kanon.
 14. Nya Zeeland i december

  Se till att köpa John Kents båda böcker så tidigt som möjligt så kan du bilda dig en uppfattning om fisket i de olika regionerna. Vart man bör ta vägen beror mycket på vilket fiske man söker. Tongariro fiskar du exempelvis gärna med en åtta i handen, nappindikator och ett par nymfer i släp. Åker man till centrala nordön med klass 5 och torrisar så blir det lite skralt bland alternativen och det är svårare att komma undan och få fiska ostört. Lägger inga värderingar då smaken är som baken men jag tycker personligen sydöns prunkande glaciärdalar med bokskog är svårslagna.
 15. Hårkan och Långan

  Det får bli ett test, tror jag har en påse flashabou liggandes. Gillar också prylar med flera användningsområden. Ett gäng Tinseli kan helt klart dubbla som julpynt i vinter.
×