Hoppa till innehåll

Andreas89

Members
 • Antal inlägg

  974
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  19

Andreas89 last won the day on January 29

Andreas89 had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

456 Excellent

Om Andreas89

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  andreas.andersson.89@hotmail.com
 • Telefon
  0700000000

Senaste Profil Besökare

2 456 profilvisningar
 1. Andreas89

  Släng era gamla spön?

  Är inte grafen lika sprött som kisel? Mao lär väl vinsten bara vara snabbhet/brottgräns per tjocklek/vikt medan tåligheten mot stötar och slitage blir sämre i och med den tunnare tubväggen? Rätta mig gärna om jag fått det om bakfoten.
 2. Andreas89

  Kängor för fjäll o fiske

  Outdoorexperten säljer både låga och höga Jaure Light till samma pris ungefär just nu. 3-lagerskängorna är mer vridstyva än Forest och har lite mer genomarbetad passform. Ett par hundra gram lättare per fot också. Kan va värt att spana in.
 3. Andreas89

  Kängor för fjäll o fiske

  Membran finns inte på kartan längre för mig efter första fyra åren med en skalkänga. Det blev Lundhags Jaure Light för att den modellen satt bäst på min fot. Att den är lätt är också trevligt även om den tunnare konstruktionen säkert innebär att den inte kommer hålla livet ut. Men jag smörjer dem väl och än så länge är de som nya. De väger typ 50% av mina förra Meindl Island torra, och när Meindl är blöt av svett växer den skillnaden så klart ganska rejält. Supernöjd med skal, alltid torra och glada fötter efter strumpbyte.
 4. Andreas89

  K(l)ass 5 spön?

  Känner lite att om jag skulle bära två spön skulle jag aldrig bära femman, då blir det en fyra och en sexa. Men jag bär hellre ett spö och då blir det femman då det är den lättaste klassen som inte havererar i en bris och den tyngsta klassen som fortfarande känns någorlunda graciös med torrfluga på "fiskeavstånd". Syftar då på "rättklassad" femma, så 9 gram / 140 grains lina. Det blir väl en snabb fyra för de flesta.
 5. Andreas89

  Skjorta eller tröja i sommarfjällen?

  Har svårt att ta ett utlägg om värdighet och elegans på allvar om inte minst halva avhandlar den ack så viktiga patinan.
 6. Andreas89

  Skjorta eller tröja i sommarfjällen?

  Plockade på mig en Simms solarflex hoody i nån rea-korg för några år sedan och den har varit mitt skönaste plagg om vi pratar full blås på solen. Supertunn, slapp och fladdrar med vinden så riktigt sval. Med luvan uppfälld skyddar man öron och nacke mot solen och ärmarna kan dras ut över handen. Är det riktigt varmt blöter jag ner tröjan och kepsen lite lätt bara. Finns ju tydligen i bugstopper ser jag nu så om det funkar bra vore det så klart ännu bättre. Brukar alltid ångra mig om jag inte tar med den, blir man varm vill man ha den.
 7. Andreas89

  tafsval till torrfluga?

  Tycker helt vanlig 9ft 3x med tafsring och skarv för situationen funkar så bra att det känns omotiverat att krångla till det. Köpte en tvinnad förra året men kände ett väldigt ljummet intresse av att fortsätta använda den efter några dagars skarpt test. Ska prova vidare i sommar men eftersom vanlig taperad nylon vänder över mer än bra nog såg jag ingen vinst direkt. Upplevde den bara som en för mig fulare tafs som för den grova delen av linan närmare flugan och kastar större skugga över botten, samt behöver regelbunden infettning. Ryckte på axlarna och stoppade den i väskan och har inte saknat den. Men den får fler försök.
 8. Andreas89

  Vilken drömfisk drömmer ni om?

  Pga brist på eget driv eller förändring i de vattnen?
 9. Andreas89

  Bästa Full Wells kvalitet?

  Den här butiken på ebay är hygglig. Minns inte om jag köpte "flor" eller snäppet under "overstock flor" när jag köpte ett hundrapack men det var absolut mer än OK utdelning i den påsen. https://www.ebay.co.uk/itm/100-CORK-RINGS-FLOR-11-4-X1-2-BORE-1-4/323543087964?hash=item4b54abbb5c:g:XcgAAOSw~91boNvK:rk:86:pf:0
 10. Andreas89

  Vilken drömfisk drömmer ni om?

  Har fortfarande inte fått någon grisöring på torrt hemma i Sverige så det vore väl en 3 kilos med perfekt teckning och form i ett inte alltför stort, vackert rinnande vatten en bit upp på fjället. Gärna efter att man slitit några dagar och gärna att både kastsituationen och drillen är riktigt krångliga så man får ha hjärtat i halsgropen både när kastet rullar ut och när den glider över håvkanten.
 11. Andreas89

  Spännande WF5F linor inför 2019

  Lär bli nästan uteslutande Danielsson F3W laddad med Cortland 444 Peach igen. Kanske att man säljer någon lina som bara ligger. Funderar på om man kanske skulle köpa en Volvo V70 också.
 12. Andreas89

  Tält från Nordisk?

  Kolla upp möjligheter till service och reparation noga bara. UL-produkter är förbrukningsvaror hur man än vrider och vänder på det, så supporten när skadorna kommer får gärna vara i Hilleberg-klass om jag ens skulle drömma om att lägga 5-6000kr på ett UL-tält.
 13. Andreas89

  Film för dig som fiskar kallt!

  Beslutsångesten när man vet att det bara blir ett kast innan man har isklampar i spöringarna.
 14. Andreas89

  Nord ön Nya Zeeland

  Ok! På sydön hittar du vad du söker egentligen överallt där vattnen rinner ner från bergskedjan och ut på jordbruksslätten. Där finns i regel lättåtkomligt fiske med hög fisktäthet i bra närhet till B&B. Kunde formulerat mig tydligare ovan så vill bara förtydliga att tipset om tält inte har med ekonomi att göra, det handlar bara om att öppna upp ens möjligheter i hur långt från bil och boende man kan röra sig för fisket, om man nu trivs med att ta en natt ute ibland
 15. Andreas89

  Lättviktvandring med flugutrustning??

  Har fiskat rätt mkt med minimal utrustning senaste åren, mest på vandring med vänner när fiske blir något som bedrivs när läge och tid dyker upp. Har en liten Vision Mini Bra med två flugaskar, en miniask med några beprövade streamers, peang, tafsmaterial, flytmedel, rulle, spö utan tub. Kitet tar ingen plats och väger typ 800g. Visst saknar man vadarbyxorna ibland men det har varit en tankeställare hur ofta årets bästa fiskestunder inträffar under dessa turer jämfört med fiskeorienterade dito med tyngre packning och statiskt basläger. Så länge man bara rör på sig konstant springer man alltid på ett vakrejs eller stekhett utlopp med aktivitet verkar det som.
×