Hoppa till innehåll

Andreas89

Members
 • Antal inlägg

  843
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  12

Andreas89 last won the day on April 11

Andreas89 had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

371 Excellent

Om Andreas89

Information

 • Kön
  Man

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  andreas.andersson.89@hotmail.com
 • Telefon
  0700000000

Senaste Profil Besökare

1 868 profilvisningar
 1. Andreas89

  Den viktiga knuten!

  Kör nästan alltid enkel Davy till små flugor och ibland till stora. Nåt i stil med 20-25% smäller vid provdragning. Det går så snabbt att göra en ny så det stör mig inte. Har aldrig varit med om att knuten brister om den klarar provdragning. Har aldrig tänkt så långt att man kan göra en dubbel, tack för tipset!
 2. Andreas89

  En fråga angående glasögon

  Kan hålla med om det. Lyckades förlägga mitt första par MJ (reaköpta, så inte så farligt) på resa och tänkte att "nåväl, jag har ju mina Guideline med mig också". Det var inte riktigt så enkelt när man väl gick tillbaka... Sämre skärpa, stressig känsla, kortare tidslucka på dagen då de fungerade bra till sightfisket. Av rent flax sprang jag på en butik med MJ som skulle flytta och hade halva priset så kunde köpa samma gamla HCL-lins igen för hundra istället för tusenlappar. Fullt pris funkar inte för mig heller, glasögon är en förbrukningsvara vare sig man vill eller ej...
 3. Andreas89

  Söker 4-delat Epic 580/686

  Långskott möjligen men någon kanske har ett som inte blir använt. Skulle vilja ha ett i en kortare tub. Gärna med originaltub men inget krav. PM:a beskrivning/bilder. Även 4-delat CTS-glas i samma modeller skulle kunna vara av intresse.
 4. Andreas89

  En fråga angående glasögon

  Tror det kan stämma för ganska många. Kan inte minnas att jag önskat ett par mörkare än HCL någon gång (däremot ett par med fullständig täckning). Ljusare hade jag gärna haft varje gång det blir kväll, riktigt gråmulet eller man har riktigt tät skog runt sig.
 5. Andreas89

  En fråga angående glasögon

  Hur gillar du HT? @Redbeeerd Vore det mindre svindyrt med brillor hade jag nog redan kompletterat med ett par.
 6. Andreas89

  En fråga angående glasögon

  Igenvuxen å där det blir extra mörkt vid mulet väder och kväll --> Ljusare lins än koppar. Är väldigt nöjd med Koppar (Maui Jim HCL) men visst blir de lite mörka emellanåt. Ett par nästan helt genomsläppliga polariserande vore inte fel som komplement.
 7. Andreas89

  Onödigaste flugfiskeprylen ni köpt

  Jag lutar nog mer åt håv för egen del ändå, och det är väl mycket subjektivt. Lyfter/greppar/fotar nästan aldrig fisk utan det är mest skönt att ha en parkeringsficka som innebär game over så att man kan släppa ner axlarna, lägga spöt åt sidan och kroka av i lugn och ro.
 8. Andreas89

  Onödigaste flugfiskeprylen ni köpt

  Håven är lite som backingen. Behövs nästan aldrig men lämnar men den hemma får man se på fan. Har fått min största gädda utan håv, misslyckats att taila min största öring utan håv, hamnat i livets storöring-går-loss-på-vulgata-bonanza utan fiskegrejer med mig, listan kan göras lång
 9. Andreas89

  Onödigaste flugfiskeprylen ni köpt

  Alla former av förvaring som man bär på kroppen brukar stå mig dyrt. De provas, läggs i garderoben ett år, säljs. Inget slår den enkla känslan av ett spö i hand och en flugask i fickan. Synd att håvjäkeln är ett nödvändigt ont, annars hade man kunnat köra helt minimalistiskt.
 10. Bra spade för sin size den sista Kul att läsa, ser fram emot mer.
 11. Jag tror ändå att en förutsättning för levande icke-marknad är att folk som öppnar förstasidan möts av saker att tycka till om. Tidigare hängde diskussioner fast i 1-3 dagar beroende på trafik, vilket behövs på ett forum där det kan gå någon dag mellan svaren. Nu är vi nere i timmar emellanåt, vartefter bara de som prenumererat på innehåll eller gräver runt i subforumen ser vad som händer. Jag tänker lite att om inte jag orkar göra det, hur många läsare blir då kvar? Sen har jag all respekt för att edge är ett företag och att läsarna gillar köp och sälj, med allt vad det innebär för annonsplacering etc. Men visst måste det väl gå att få båda delar att fungera om man tänker till?
 12. Andreas89

  Cortland Trout Boss HTx

  Eftersom alla skriver ut linvikten på hemsidan kan man väl lämpligen ge fördelen här till de som ids skriva ut den på kartongen också? RIO/GL/SA har jag köpt med klumpvikt i grains angivet på lådan. Aldrig sett det hos övriga men du får gärna rätta mig om det bara är mina 444:or som saknat den infon.
 13. Senaste veckan eller så har det sett ut ungefär så här. Varje gång man öppnar startsidan får man ögna igenom hela listan och oftast är svaret att nej, det blev inget fiskeinnehåll idag heller. Börjar bli dags att byta fiskeforum...
 14. Andreas89

  Patagonia R1 field shirt

  Varken stora eller små enligt mig, är du normalbyggd är det inga problem. Jag hamnar oftast mellan M och L med lång och smal kropp och så även hos R1 och övriga Patagonia-plagg som är "regular fit". Patagonias "Slim fit" i L sitter perfekt dock.
 15. Andreas89

  Idioter som stör vid flugfiske..

  Multifunktionsprylar är kul. Blir sugen på ett schysst handgjort läderhölster för nån peang och en flugask, och sen ha det innanför jackan.
×