Hoppa till innehåll

Andreas89

Members
 • Antal inlägg

  765
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  9

Andreas89 last won the day on July 29

Andreas89 had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

319 Excellent

Om Andreas89

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  andreas.andersson.89@hotmail.com
 • Telefon
  0700000000

Senaste Profil Besökare

1 532 profilvisningar
 1. Etiken med vårt flugbindningsmaterial.

  Nog låter skräpplockande som en utmärkt ursäkt. Man får ställa problemet i relation till vilken volym och typ av plast man tillför kan jag tycka. De ynka gram flugaskarna bidrar med under en livstid kompenserar man nog för på minuter snarare än timmar om man gör en insats längs stranden. Sen är det alltid intressant att googla på nedbrytningstiden för olika avfallstyper. Här fanns ett axplock där vår kära nylontafs inte presterar så bra.
 2. Nya Zeeland sydön Wanaka

  Var en sväng upp till Wilkins och Siberia i mellandagarna när jag var där nere. Vi gick inte hela svängen runt via Young hem då det var risk för mkt regn och vi blev varnade för en jordskredsdamm uppe i den dalen. Den dagen den släpper i ett skyfall åker hela dalgången med vilket man förstår om man spanar in dammen på google maps Du har en väldig båttrafik upp till strax nedströms Siberias mynning i Wilkins och sen en väldig flygtrafik med både plan och helikopter upp till Siberia men det är mest turister som ska gå Gillespies Pass Curcuit. Jag tror att det allmäna besökstrycket skrämmer "seriösa fiskare" då jag inte såg en enda sådan under de fyra fem dagarna. Men från poolen precis där Siberia rinner ned i Wilkins och uppströms börjar fina vatten åt båda håll med gott om regnbåge. Just i sagda pool hade jag det lättaste fisket på hela resan, men det kan ha varit tur med tidpunkt bara. Krokskador på samtliga kan tilläggas. Stigningen upp till Siberia Valley är brant och leden går ofta en liten bit ifrån älven. Vi hade mest hikingfokus just denna tur så jag kollade inte till vattnet så ofta men jag mötte en annan person i kategorin hiker med spötub och han hade fått ett par bågar mellan kilot och två kilo. I den miljön med små intrikata forsar och fall är det nog skitkul. Längst fram i första poolen uppe i Siberia stod resans största fisk. Man kommer nedför slänten från en högre position och det är ett favoritminne hur den utvecklades från "sten eller stock, den är för stor" till ökat tvivel och sist kallsvetten när den tog ett litet varv. Men den var så äckligt med på noterna att den inte ens brydde sig om att bli spookad. När den tog ett varv framför fötterna och blängde på mig utan att bry sig insåg jag att det var dags att ge upp. Men den var mkt större än de största jag vägde på strax under 4kg, så det finns uppenbarligen en och annan gris där uppe. Ett par km längre upp finns fler fina sträckor med tacksam terräng. Det ser ut så här en ganska lång bit och fisk fanns. Jättefin slätt att tälta på med respektfullt avstånd till stugan längre ned i dalen. Det är väldigt brant runt dalen här och det rasade sten då och då vilket gav en stämningsfull ljudkuliss. Summa summarum - en exemplarisk hikingtur på alla sätt med bonus att det finns fiske så det räcker ett par dagar. Men man får inte bli besviken om vattnen är begagnade, vilket man inte alltid märker annat än att fisken är stört omöjlig. Mindre välinformerade turister med teleskophaspel och skeddrag är också en grej på platser med stor folkomströmning. Hoppas det kan rikta förväntningarna för just den lilla delen av området.
 3. Julklapp åt flugfiskare

  Håller med om nåt lite finare handgjort, typ kåsa, håv, kniv, kanske en liten yxa om han är en flitig eldare. Roligare att ge någon finare accessoar som håller livet ut än en till fiskepryl kan jag tycka. De brukar också vara svårare att unna sig själv än fiskeprylar av någon anledning.
 4. Dagens foto

  Tror somliga skulle behöva lära sig hur en Europa 12:a blir till den hårda vägen.
 5. Snus till Nya Zeeland?

  En varm rekommendation: https://www.nzpost.co.nz/personal/receiving-mail/poste-restante
 6. Danielsson FW värde?!

  Du får nog mer för grejerna separat. Skulle säga 1500kr för en rulle och 500kr för en spole i bruksskick. Dra av någon hundring vid större skavanker, slå på ett par om grejerna skulle vara i nära på nyskick. Men håll hårt i den för all del, jag ångrade mig lite efter att ha sålt min för ett par år sedan och sedan dess har jag inte sett röken av några andra exemplar.
 7. Linval till Glassic 3/4

  Ha i åtanke att det där med "bra och dåliga linor för klena spön" mest rör vikten på linan (i gram eller grains då, inte siffran på kartongen). Så den avgörande egenskapen hos Lightline som gör att RIO tycker den passar glas och bambu är att en WF4 väger 120 grains och inte 130+ som de flesta fyror idag. Cortland 444 Classic Peach har en profil som inte skiljer sig alltför mycket från Lightline och den väger lika mkt, så det kan vara ett billigt alternativ att spana in. Sylken har väl samma profil men vad jag förstått kräver den lite mer underhåll. Sen funkar alla andra linor också, men kasta ett getöga på vad de väger enligt tillverkarnas hemsidor. Tror många andra alternativ kan göra sig bäst i WF3 om det är finlir med torrisar i hyggligt väder vi talar om.
 8. Stora askrensningen

  Jag har en låda med "fulflugor" som jag plockar en krok ur när jag orkar. Då sätter jag flugan i städet, skär med ett rakblad genom materialet från böj till öga. Sen är det bara att nypa av bindmaterialet. Det tar inte många sekunder. Allt som har med värme att göra skulle jag undvika. Tror mer på att bada alltihop i någon form av lösningsmedel men vet inte vad det skulle vara.
 9. Älgjakt - vad tänka på som flugfiskare?

  Undvik att lufttorka älghårsflugor synligt i fiskevästen.
 10. Finns nya till bra pris i en fiskebutik i Kumla samt Olssons fiske på Västgötasidan. 

 11. Minns en tråd från 3-4 år sedan där en pappaledig norrman (?) delade en video där han helt sonika monterade ungen på bröstet, solglasögon på ungen och stack ut och fiskade. Hittar den inte dock Den var ganska Rock'n'Roll. @Ingemar får ett hjärta av mig med.
 12. Winston Boron IIX 9 fot klass 5

  En 444 kan mycket väl bli en riktigt fullträff på det spöt. Sl är lite hårdare än Peach. Peach är ändå hård och som glas i coatingen och skjuter som ett skott.
 13. Kossus Flugbindning

  Tightlinevideo är en annan favorit. Pedagogisk och med professionell standard på videoproduktionen.
 14. Kossus Flugbindning

  Hackel är lurigt i att högre kvalitet egentligen inte är dyrare så mycket som en annorlunda inköpsstrategi. Pro grade nackar á la intro pack ger dig bredd. Du får många storlekar och färger billigt. Fjädrarna är inte jättelånga, och du får inte alltför många av varje storlek i storlek #14 och mindre. Nedåt #20 blir de också ganska korta. Köper du en finare nacke får du längre fjädrar, och fler i de mindre storlekarna. En större investering, men du får också fler flugor. Det går ungefär jämnt ut eller kan rent av bli billigare att köpa högre kvalitet, beroende på vilka storlekar du binder. Mitt intro pack ligger orört sedan ett par år med alla #14-16 bortplockade exempelvis, så kostnaden per fluga har inte blivit så värst låg trots allt Har sedan dess fyllt på med High & Dry och de kommer räcka mångdubbelt längre i de storlekar jag använder mest. Krok är lite individuellt hur stor variation man har. För att återigen ta Davie McPhail som exempel är han lika enformig i sitt krokval som med sin Uni 8/0 tråd. Han kör ett par olika Kamasan och nöjer sig med det, medan vissa andra vill ha en särskild tjocklek och form från mönster till mönster och byter hela tiden. Hends 404BL är en fin torriskrok som har bra pris på mistpool. Lägg till en kraftigt böjd krok till kläckare så kan du börja binda ganska många mönster. Det finns många kroktrådar om du söker på forumet. Två trender att ducka från flera trådar som även jag själv hunnit erfara är att Maruto D04 är en vek torriskrok, samt att Knapek gör skitsnygga krokar men tyvärr inte kan stänga ögat ordentligt i tillverkningen. Så bäst att hålla sig undan.
 15. New zealand strike indicator!

  @Bigsalmon Vad var det för nappindikator du skulle bygga med en orange lina? Smälta dit en bit orange coating på linans spets?
×