Andreas89

Members
 • Antal inlägg

  681
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  8

Andreas89 last won the day on February 18

Andreas89 had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

279 Excellent

Om Andreas89

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Male

Senaste Profil Besökare

1 242 profilvisningar
 1. Har dålig koll på kraven kring micro skagit men min reaktion med 686 var att det genast blev ganska tungt jämfört med 580. 686 väger 20% mer och har vikten lite längre fram än 580. 888 väger 60-70% mer än 580 och har vikten ytterligare lite längre fram... Rent kastergonomiskt tyckte jag inte det var någon big deal. 686 flyttar mycket lina med liten kraftinsats när man fått in snitsen så där har jag inga invändningar. Däremot tyckte jag man tappade lite "liv" i känslan med 686. Jag kan inte beskriva det bättre än att det känns som att man dirigerar klingan, inte linan. Samma vid drillning, även av stor fisk. Med 580 är det en direktkontakt med fisken. Med 686 kom liksom tyngden i spöt i vägen för upplevelsen på något konstigt sätt. Även om den mjuka toppen är väldigt livlig och kul även till småfisk. Kan vara jag som är knäpp bara, men det var mitt intryck och tanken av 888 skrämmer mig lite just därför Men! Ett fantastiskt kastverktyg är det. Har aldrig sett ut som en så skicklig underhandskastare som med det spöt i hand. Nära på fusk i att det laddar så himla fint mot sin egenvikt och ställer mindre krav på ankarets längd och kvalitet. Perfekt i trånga lägen. Och vill man kasta långt med glas är det ett utmärkt alternativ, det finns resurser så det räcker.
 2. Jag är så väldigt nöjd med mitt nya fotostativ som införskaffades för några månader sedan och nu dyker det upp ett kanonerbjudande för den som är på jakt. 1200g totalvikt med korta mittpelaren, kompakt format, god stabilitet relativt vikten, god stabilitet oavsett vikt om man kan tänka sig att fälla in sista sektionen och jobba på knä i kritiskt läge. Och så hög finish och kvalitetskänsla rakt igenom. 5 av 5 toasters osv. Löp och köp ifall du har en trekiloskluns som samlar damm i garderoben och aldrig kommer med ut. http://www.cyberphoto.se/info.php?article=T1204XL_E10
 3. Väntar på en hel kyckling i ugnen. Lite mer slit än att köpa styckdelar men såsen man kan göra på fettresterna i långpannan är värd det. Godaste buljongen
 4. Har inga videoklipp på rak arm men jag kan tipsa om rackelhanen (http://www.rackelhanen.se/swe/index.html) ifall du inte spanat in den sidan förut. Där finns mängder med bra läsning som ofta beskriver just det du efterfrågar och hur det kan påverka fisket.
 5. Jag har kört rejält nedsatt (2200kr) och sedan "ny" begagnad (1500kr) Arcteryx senaste två gångerna. Där någonstans känns det värt det för att de sitter grymt bra på mig och har en så bra huva. Den dagen jag behöver byta och inte kan fynda har jag haft ögonen på just Marmot PreCip då den länge varit en bästa köp-stapel på den fina testsidan OutdoorGearlab. Allt jag köpt som de rekommenderat har varit utmärkta produkter. Det låter lovande att du är så nöjd med den. Slänger in länken också http://www.outdoorgearlab.com/reviews/clothing-mens/rain-jacket/marmot-precip
 6. Jag trodde på skydd tills för någon månad sedan då jag ser en oskyddad iphone 6 glida ur en väns ficka från ett upphöjt plan två ned i marmorgolvet på entreplan, uppskattningsvis fem meter ned. Lokalen utbryter i ett kollektivt "Aaawwww" men när han hämtar den är den oskadd. Som i att vi inte hittade ett endaste märke på den. Så nu vet jag att det inte är vetenskap utan att det sitter en telefongud i det blå och drar slumpmässigt i spakar. Förmodligen var det samma gud som elakt hängde Jonas stackars iphone i bildörren. Och dränkte min stackars lur för två år sedan genom att placera en stor öring precis en meter längre bort än vad mina kastskills och höjden på mina vadarbyxor klarade av. Blubb blubb *bzzt*.
 7. Ett tips från en självlärd - ta fram videokameran (mobilen funkar) redan från början innan de dåliga vanorna börjar sätta sig. Jag minns inte om jag kämpade på i ett eller två år innan, men när jag väl ställde mig på fotbollsplan och filmade mig själv var det en ögonöppnare. Det är en sak att veta hur man ska göra i teorin, hur spötoppen faktiskt rörde sig när jag kastade visade sig vara något helt annat Så ordna för all del den feedbackloopen så att du får en rimlig chans att ställa en bra självdiagnos. Utan någon feedback är det väldigt svårt...
 8. Noll rullar, ett kvarts spö. Ett kvarts spö som i att jag lade det i bilen med toppen utstickandes ur passagerardörren. Det var inte jag som stängde men jag kan sträcka mig till den andelen av ansvaret.
 9. Jag uppskattar min Outbound Short som sitter på min extraspole. Använder den nästan uteslutande efter en lång fiskedag med torrisarna då streamerasken åker fram med mörkret. Då har jag varken ork i axeln eller ljus nog för att krångla så då blir det kortast möjliga första bakkast för riktning - ett aningen längre andra bakkast och sen skjut. Kan dock inte yttra mig om några jämförelser direkt. Men just som avlastande primitiv proteinflugetransport är jag nöjd med den.
 10. Det blev några gula idag. Eller ja, halvvägs till brun men fisken bestämmer, det var de här som var trasiga och behövde ersättas.
 11. Ett panorama från en dyr fiskepaus. Ett par Maui Jim glömdes vid en bäck på vägen ner och hittades aldrig igen. Inte bra, bättre att fiska oavbrutet så att man håller i grejerna...
 12. Hårt liv...
 13. Tyvärr, enda gången jag piffat upp några plagg använde jag något som familjen hade hemma som jag inte minns vad det var. Annars har grejerna klarat sig ganska bra för mig, utom möjligen vadarbyxorna men de känns inte akuta att piffa upp. Men när det blir dags att handla köper jag nog något likt det du länkar. Spelar inte så stor roll vad, bara det inte är baserat på perfluorerade kolväten.
 14. Sen kan det nämnas att ReviveX är katastrof ur miljösynpunkt. Det finns vaxbaserade alternativ som inte fungerar riktigt lika bra kanske, men som är snälla mot miljön. Menar inte att vara moralpolis, men om det nämns i FC-tafstrådarna bör det nämnas även i anslutning till de betydligt större bovarna.
 15. Ikväll blev en sån där kväll då man ramlar pladask ner i gamla bildarkiv och inte kan slita sig. Jag har varit dålig med fotobiten senaste åren och det måste bli ändring på det. Det är alldeles för kul att ha de där bilderna när några år passerat för att inte bemöda sig att ta med och ta fram kameran lite oftare. Bjuder på kvällsljus, NZ.