Hoppa till innehåll

xps

Members
 • Antal inlägg

  105
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  1

xps last won the day on October 16 2017

xps had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

40 Excellent

Om xps

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Borlänge
 • Intressen
  Ja

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  sthors@bredband2.com
 • Skype
  nej
 • Telefon
  0243-255194

Senaste Profil Besökare

692 profilvisningar
 1. När det gäller handskar är de ofta att betrakta som engångsmaterial. Alla handskar har vad som kallas 'genombrottstid', dvs den tid som de ger skyddande effekt. När den tiden är överskriden är de mer eller mindre värdelösa. Materialet i handsken måste vara anpassat till den kemikalie som ska hanteras. På arbetsplatser finns skyddsblad (ska finnas) med information om kemikalier som används. Där ska också anges vilka skydd som ska användas. Som 'civilist' får man ta reda på detta själv. Där jag arbetade skulle man använda speciella plasthandskar till cyanoakrylater och hanteringen skulle ske i ventilerade dragskåp med kraftfull frånluftsventilation. Det där kan verka överdrivet men vissa individer är känsligare än andra och vilka dessa är vet man inte förrän det är försent. När man väl har utvecklat allergi får man ett helvete eftersom dessa allergener förekommer överallt. Väldigt många bland bilindustrins underleverantörer t.ex. har blivit hårt drabbade. Även anställda på bilverkstäder. Better safe than sorry!
 2. xps

  Winston IM6 8,6 klass Custom

  Är det en IM6-klinga? I så fall är det kalas. Det är då samma som Joan Wulff Favorite. Deras pre-IM6 är om möjligt ännu mera uppskattad. Har redan ett sådant så jag är inte spekulant. Vill bara ge det min välsignelse.
 3. xps

  Erat absoluta favoritspö

  För närvarande är det 'The Walton Powell Rod' byggt på en klinga WP fick av sin son Press (Preston) Powell ur dennes Signature Series DF1-L, vilken i Sverige är mera känd under namnet Powell Scandinavia 9' #3-4. Jag ärvde detta spö av en vän som köpt det som reserv efter att vi byggt oss varsitt Powell Scandinavia 9' #3-4 av så kallat 'ready-to-wrap kit', RWK. (Handtag med Powells typiska rullfäste och även toppögla monterad, övriga komponenter medskickade). Jag har nu mitt och hans båda men Waltons passar mig bäst. Mitt eget har aningens kraftfullare buttdel men Waltons ger mig bättre kontroll. Jag behöver all hjälp jag kan få emedan jag inte är så duktig. WP kallade alla sina spön för 'The Walton Powell Rod' och brukade inte märka dem med linklasser. Han ansåg att de skulle klara minst tre linklasser, från början 5,6,7 men mot slutet 4,5,6. Jag har ett av hans tidigare spön av första generationens grafit, rullat på Waltons mandrill av Jim Kantner (Kantnor?) på det som sedermera blev Graphite USA. Det är 8'6'' med två toppar och jättetrevligt att fiska med, oavsett om jag väljer en fyra, femma eller sexa. Det är märkt med 'The Walton Powell Rod'.
 4. xps

  Dagsländekläckningar! Bildtråd

  Du menar Yellow Sally förstår jag...😀
 5. xps

  Dagsländekläckningar! Bildtråd

  Absolut, om det nu inte är något helt annat...🙂
 6. xps

  Snyggaste kombon spö/rulle

  Det är ju det som är snyggt!
 7. xps

  Snyggaste kombon spö/rulle

  Stefan är Scottskadad. Voj, voj.
 8. xps

  Snyggaste kombon spö/rulle

  Man vill ju se holken också...
 9. xps

  Bäcksländeimitationer

  Den mellanturkiska bäcksävsländan representeras med fördel av Nalle Puh, gärna med en Endrick Spider som upphängare. Svårslagen kombination.
 10. xps

  Bäcksländeimitationer

  Jag tänkte väl det, men ville inte vara för kaxig för det kan straffa sig. Tack för bekräftelsen.
 11. xps

  Bäcksländeimitationer

  Är du säker på att det inte är en sävslända igen? Själv är jag osäker.
 12. xps

  Snyggaste kombon spö/rulle

  Länk till syftet med spöet? Jag har glömt. Längd?
 13. Troutman, den där spömagneten kan inte tävla om titeln som onödig pryl - den är onödig bara för vissa, välorganiserade. Jag känner flera av den andra kalibern. Löp och köp! (Risken är att den är inlåst i bilen när du väl behöver den).
 14. Hur skulle det fungera om du packar ihop spöet först? Av med rullen, isär med spöet, torka av, in i tuben. Blir det för billigt?
 15. xps

  Dagsländekläckningar! Bildtråd

  Inte jag heller. Så tidigt på säsongen fiskar jag inte, tycker att det är osportsligt när de är så hungriga efter vintern. Eller....min fiskeiver är inte så stor i början på säsongen. Jag fiskar mest harr och de behöver äta upp sig för att komma i fin kondition innan jag kan fiska med gott samvete. Det känns bäst på hösten. Min fiskeiver är störst på vintern, då är den som en sjukdom. Har just tillfrisknat. Sjukt, eller hur? Det var i alla fall en bra bild på en sävslända. Hade en bäckslända på handen härom dagen, kilometervis från närmaste ström/bäck (såvitt jag vet).
×