Hoppa till innehåll

xps

Members
 • Antal inlägg

  147
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  1

xps last won the day on October 16 2017

xps had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

52 Excellent

Om xps

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Borlänge
 • Intressen
  Ja

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  sthors@bredband2.com
 • Skype
  nej
 • Telefon
  0243-255194

Senaste Profil Besökare

907 profilvisningar
 1. xps

  Vad är detta för krok?

  Rent teoretiskt har du ju rätt. Emellertid skulle det innebära att krokögat då inte skulle vara horisontellt i förhållande till krokböjen. Användaren rapporterar inget sådant. Han kommer inte ihåg varifrån han fått kroken, som för övrigt har en modern ytbehandling. Det där krokögat verkar ju ha mera en estetisk än funktionell orsak vad jag kan förstå.
 2. xps

  Vad är detta för krok?

  Och letar jag gör. Sökte på din länk efter 'looped eye' och 'barbless' med noll resultat. Det ska inte vara lätt. Bildsökning på google ger lika många träffar; noll. Tack för tipset dock. Flera förslag?
 3. xps

  Vad är detta för krok?

  Jo, jag undrar över källan. Det kan ju vara en etablerad kroktillverkare under eget namn men annars något 'brand'. Vad som är mest ovanligt är väl 'looped eye', men spetsen är också lite ovanlig. Den påminner om VMC 9388 som jag tycker ser intressant ut:
 4. xps

  Vad är detta för krok?

  Bilderna kommer från https://flymphforum.com/viewforum.php?f=6
 5. En länk till en SBS för en förenklad flymf. https://www.oldhatflytying.com/tying-a-basic-flymph.html Mera av intresse kan finnas där om man botaniserar.
 6. xps

  Norra Ljung - Ny svensk friluftsbyxa

  Jag tror att du är mycket sötare i cerise + att man känner igen dig på längre håll 😀 .
 7. xps

  Norra Ljung - Ny svensk friluftsbyxa

  Håller med om att 'fri ventilation' är att föredra; det är bättre att kunna vädra ut överskottsvärme snabbt för att sedan stänga eller minska öppningen. Har ett par byxor från Mountain Hardwear som är fodrade med microfleece på insidan linningen och en bit ned, där avbärarbältet till ryggsäcken ligger emot. Det är helt suveränt! Ger både tryckavlastning och motverkar svettning/skav. Benfickor på sidan är värdelöst om man har tyngre saker som ligger 'löst' och daskar fram och tillbaka. Frontplacerade verkar vettigt även om jag inte har provat. Hoppas att ni kan sy upp ett par i cerise till Ismo 😙 .
 8. xps

  Snyggaste kombon spö/rulle

  Inte gräsligt fult 🤓.
 9. Jag förstod inte riktigt - går första och tredje meningen ihop? (Själv har jag flugfiskat i 30 år men är nog lite tafflig ändå). Tillägg; ett mjukare spö är väl inte nödvändigtvis vekare?
 10. xps

  NOSTALGI

  En fin berättelse Morgan. Jag kan förstå att du dräpte den. I den åldern och på den tiden gjorde man ju så. Jag kan också väl förstå att du ångrar dig. Bitterljuva minnen.
 11. Jag kopierar in Magnus' synpunkt från den andra tråden här, för att jag tycker att den är relevant och väl formulerad: Sen lägger jag till att en klåpare behöver all hjälp som finns att få när/om fisken väl fastnar på kroken och då är trots allt en viss spöaktion att föredra framför en annan, enligt min uppfattning. Det är uppenbart så att många behärskar olika aktionstyper så väl att de själva tvingas kroka av fisken men det ändrar inget i sak. Väl?
 12. xps

  Cortland HTx TroutBoss ?

  Finns den i dt? 😑🤓
 13. Den här tråden är tänkt som en avknoppning från en annan tråd om hulling kontra hullinglöst; se https://www.edgeflyfishing.com/ipb/topic/196416-hullingganer-vs-barblessianer/?page=2&tab=comments#comment-1918681 Jag kopierar ett svar ur den tråden och lämnar sedan öppet: Edgemedarbetare Global Moderator 896 8 148 inlägg Kön:Man Bostadsort:Katrineholm Rapportera post Publicerat 11 timmar sedan Det där med spön som håller kvar fisken är intressant och värt en egen tråd. Jag har samma erfarenhet som du. Har alltid gillat mjuka/långsamma spön och tappar faktiskt sällan fisk. Har vid några tillfällen bytt till spön med snabbare/toppigare aktion och direkt upplevt en större andel tappad fisk. När toppen under fighten böjts maximalt och den styvare, mindre flexibla nederdelen tar vid slits helt enkelt kroken ur fiskkäften. I våras, när vi fiskade på Islands högland föddes tanken på ett spö som reagerar snabbare och som lättare klarar vind. De rådande förhållandena krävde helt enkelt ett sådant spö. Jag läste på och testade en del och fastnade till sist för ett Scott s4 9' #5. Det spöet har allt! En snabb men djup aktion som håller fisken säkert vid drillningen. Det levererar flugan snabbt och säkert dit den ska på både kort och lång distans med endast 2-3 luftkast. Det finns väl en anledning till att man så sällan ser dem på begagnatmarknaden. Har man ett behåller man det. Tydligen är Radian uppföljaren till s4, så det får väl bli ett sånt #6 till nästa säsong...
 14. xps

  Hullingganer Vs Barblessianer

  Helt rätt. Det blir 'självlåsande' och håller fisken onödigt bra. Jag använder en Ketchum release sedan många år och dessa krokar är svårare att pilla loss. Får väl gå tillbaka till peang. De flesta hullinglösa är i black nickel och det gillar inte jag som vill ha 'bronze' som det 'alltid' har varit.
×