Hoppa till innehåll

xps

Members
 • Antal inlägg

  132
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  1

xps last won the day on October 16 2017

xps had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

46 Excellent

Om xps

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Borlänge
 • Intressen
  Ja

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  sthors@bredband2.com
 • Skype
  nej
 • Telefon
  0243-255194

Senaste Profil Besökare

817 profilvisningar
 1. xps

  Cortland HTx TroutBoss ?

  Finns den i dt? 😑🤓
 2. Den här tråden är tänkt som en avknoppning från en annan tråd om hulling kontra hullinglöst; se https://www.edgeflyfishing.com/ipb/topic/196416-hullingganer-vs-barblessianer/?page=2&tab=comments#comment-1918681 Jag kopierar ett svar ur den tråden och lämnar sedan öppet: Edgemedarbetare Global Moderator 896 8 148 inlägg Kön:Man Bostadsort:Katrineholm Rapportera post Publicerat 11 timmar sedan Det där med spön som håller kvar fisken är intressant och värt en egen tråd. Jag har samma erfarenhet som du. Har alltid gillat mjuka/långsamma spön och tappar faktiskt sällan fisk. Har vid några tillfällen bytt till spön med snabbare/toppigare aktion och direkt upplevt en större andel tappad fisk. När toppen under fighten böjts maximalt och den styvare, mindre flexibla nederdelen tar vid slits helt enkelt kroken ur fiskkäften. I våras, när vi fiskade på Islands högland föddes tanken på ett spö som reagerar snabbare och som lättare klarar vind. De rådande förhållandena krävde helt enkelt ett sådant spö. Jag läste på och testade en del och fastnade till sist för ett Scott s4 9' #5. Det spöet har allt! En snabb men djup aktion som håller fisken säkert vid drillningen. Det levererar flugan snabbt och säkert dit den ska på både kort och lång distans med endast 2-3 luftkast. Det finns väl en anledning till att man så sällan ser dem på begagnatmarknaden. Har man ett behåller man det. Tydligen är Radian uppföljaren till s4, så det får väl bli ett sånt #6 till nästa säsong...
 3. xps

  Hullingganer Vs Barblessianer

  Helt rätt. Det blir 'självlåsande' och håller fisken onödigt bra. Jag använder en Ketchum release sedan många år och dessa krokar är svårare att pilla loss. Får väl gå tillbaka till peang. De flesta hullinglösa är i black nickel och det gillar inte jag som vill ha 'bronze' som det 'alltid' har varit.
 4. xps

  Garantier?

  Jag föll oturligt för ett antal år sedan i Gimån och fick därvid en repa genom lacken på mittdelen av mitt Winston WT 8'6'' #5. Jag kontaktade Annette MacLean på Winston och uppmanades att skicka in spöet för inspektion. Efter ett tag kom det i retur med ny mittdel. Frakten dit fick jag bekosta själv. Jag tvingades betala schablontull men fick pengarna tillbaka när jag fixat ett skriftligt intyg om reparationen.
 5. xps

  Hullingganer Vs Barblessianer

  Jag tror som Ismo och andra att med ett mjukare spö tappar man färre fiskar. Jag kommer ihåg flera tillfällen i början av nittiotalet när andra fiskare frågade mig och mina kamrater vilken tafsgrovlek och vilka knutar vi använde eftersom de tappade fler fiskar än vi gjorde. Det visade sig att vi oftast använde tunnare tafs men likadana knutar. Det som skilde oss var att de fiskade SAGE och vi Powell. Våra spön var bättre shock absorbers men tillräckligt styva för att kroka fisken. Jag använder fortfarande oftast Powell. Hulling eller hullinglöst har jag redan berört. Disclaimer. De flesta på detta forum är förmodligen skickligare fiskare med mera erfarenhet än jag. Det innebär inte att jag automatiskt har fel. Dessutom delger jag endast åsikter, icke sanningar.
 6. xps

  Hullingganer Vs Barblessianer

  Som princip är jag för hullinglöst men tycker att jag har större problem med avkrokning med de moderna hullinglösa med inåtböjd krokspets jämfört med t.ex. kamasan/daiichi med inklämd minihulling. Tror också att längden på krokskaftet i förhållande till krokgapet, och därmed hävarmseffekten, kan inverka. Jag fiskar mestadels harr som befinner sig tvärströms/nedströms (eller alldeles för långt bort). Jag fångar alldeles för lite fisk för att ha en vetenskapligt grundad uppfattning. Däremot tappar jag sällan en fisk som jag har krokat men det tror jag beror mera på det spö jag använder och mindre på krokval.
 7. Det är nog bara jag som är fyrkantig. Det är klart att jag förstår vad en rektur är, när jag väl inser vad det står. Muntligt använder jag ordet själv, det är bara i text jag är mera formell. Rekognosceringstur är ju lite knöligt att skriva ut. Har du tittat något på Vanån efter de arbeten som är gjorda där?
 8. Tack för genomgången Jonas. Det tar väl några år innan man vet det verkliga resultatet och vissa korrigeringar kan kanske bli nödvändiga. Du gjorde mig förbryllad. Jag vet vad en ruptur är, men rektur var en nyhet för mig. Jag var nästan på väg att slå upp ordet innan poletten föll ner...
 9. xps

  Polaroid / Fit Over

  Vad är den maximala bredden på glasögon som ryms inuti?
 10. xps

  Snabb aktion vs långsammare aktion

  Jag har en tanke. Ju snabbare aktion desto mindre förlåtande när det gäller timing hos kastaren. Snabba spön är värdelösa för mig, billiga eller dyra. Dessutom tycker jag att flugfiske ska vara en kontemplativ sysselsättning och då är de olämpliga för alla. Snabb, snabbare, snabbast har inte i den här fristaden från livets jäkt och stress att göra. En tanke och en åsikt ingen behöver bry sig ett dyft om...
 11. xps

  Snyggaste kombon spö/rulle

  EN Charlton? Köp två då! Då har du en att behålla och en att sälja. Juh!!
 12. xps

  Snyggaste kombon spö/rulle

  Sätt inga griller i huvudet på den stackars pojken. Säg som det är - du är besviken!
 13. Klart att valpen ska ha något att gosa med!
 14. xps

  Kanin-SKINN!!!!

  Ja, antingen det, eller så förbättrar du chansen att bli förstådd med hjälp av ett foto. 🤔 Men du får vara försiktig när du packar upp för det där är vildkanin, riktigt vild!
 15. xps

  Kanin-SKINN!!!!

  Ja, antingen det, eller så förbättrar du chansen att bli förstådd med hjälp av ett foto. 🤔
×