Hoppa till innehåll

subbuteo

Members
 • Antal inlägg

  432
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  4

subbuteo last won the day on August 24

subbuteo had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

109 Excellent

Om subbuteo

 • Placering
  Advanced Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  xyz@xyz.xyz
 • Telefon
  xyz

Senaste Profil Besökare

2 156 profilvisningar
 1. subbuteo

  Scott T3H 12'8"#8 tvåhands

  Upp.
 2. subbuteo

  Nyheter från Hardy Bros Alnwick.

  Ännu dyrare tyvärr...
 3. subbuteo

  Nyheter från Hardy Bros Alnwick.

  Ruskigt dyra spön. Enhands för mellan 8800 och 10500 kr och tvåhands för mellan 11750 och 15300 kr... Nja. Någon måtta får det vara...
 4. subbuteo

  Lindning

  Var försiktig om du använder trollull. Det är lätt att repa ytan med trollull.
 5. subbuteo

  Lax och fågeldöden

  Kaliber i Sveriges Radio P1 handlar i dag om laxdöden. https://sverigesradio.se/avsnitt/1174723
 6. subbuteo

  Scott T3H 12'8"#8 tvåhands

  Scott T3H 12'8"#8 tvåhands säljes. Bra skick. Med tub. 4500 kronor. Köparen betalar frakten om spöt inte hämtas på plats.
 7. subbuteo

  Adress till Sage kundtjänst

  Hej! Här är adressen till Sage avdelning för reparationer samt formulär att fylla i för de som bor utanför USA: http://cdn-tp2.mozu.com/15440-m1/cms/files/d8f2f3b6-3185-4f91-9d94-f64eb4867443 Du ska fylla i formuläret och skicka in honholken och ytterligare 15 cm av den del du vill ha ny om du haft av ditt spö. Funkade bra för mig förra året då jag hade av ett Sage One. Jag fick betala en fast summa för reparation och porto. Här mer om reparation och garantiärenden: https://www.sageflyfish.com/product-repair Om du inte registrerat ditt spö måste du göra det på Sages hemsida. Dra iväg ett mail till Sage och berätta vad det är som hänt så får du se vad de säger och hur du ska göra: repairs@sageflyfish.com Lycka till!
 8. subbuteo

  Laga delaminerade vadare?

  Jag tror tyvärr inte det är mycket att göra. Du får hoppas på Visions välvilja. Ring och hör.
 9. subbuteo

  Storlek på Danielsson F3W

  Så är det ju. Jag har aldrig haft problem med någon av mina Danielssonare så jag vet inte om du kommer behöva så mycket service. Orginal kan vara lite känslig för skit på hjulen. Men det är inget större problem. Man får bara se till att hålla hjulen rena. Fiskeboksförfattaren och laxfiskaren Pelle Klippinge skrev i någon av hans böcker om laxfiske att Danielsson är bra rullar, men ville ändå inte ha någon eftersom de enligt honom ser ut som kaffekvarnar. Och tittar man på Controlrullen så håller jag med honom. Det är å andra sidan en väldigt fin rulle. Behöver jag säga att jag har en...
 10. subbuteo

  Storlek på Danielsson F3W

  Fråga mig... Jag har fem Danielsson för allt från harrfiske till lax. Det finns snyggare rullar, men frågan är om det finns så mycket bättre. Särskilt inte om man väger in priset.
 11. subbuteo

  Storlek på Danielsson F3W

  Satsa på F3W 2six om du vill ha en rulle med broms. Passar på en femma med och även på en sexa även om det blir lite trångt på rullen med en klass-6-lina. Har haft en sån i många år och tycker den är superfin. 4seven blir för stor till en fyra. Själv har jag en dryfly till min fyra, vilket jag tycker är en fin kombo. Men du ville ha broms och då är det F3W 2six som gäller. Du lär bli nöjd. Danielsson gör bra rullar.
 12. subbuteo

  Medium snabb aktion

  Bra att du hade svar på tal! Jag tyckte bara det lät roligt med att använda ordet "krångla" för spön som om man beskriver en bil. Däremot håller jag inte med om att premiumspön verkligen garanterar att man slipper alla problem du radar upp. Samtliga problem nedan som du radade upp har jag själv på ett eller annat sätt varit med om när det gäller premiumspön. 1. Att holkarna vrider sig 2. Att holkarna inte släpper när du ska dela spöt. 4. Att det inte finns nya delar när du behöver en. 6. Att lacken släpper 8. Att korken inte håller 10. Att holkarna glider isär Däremot tycker jag ofta premiumspön har det där lilla extra som jag uppskattar och faktiskt också är beredd att betala för. Sen betalar man väldigt mycket extra för det lilla extra man får.
 13. subbuteo

  Medium snabb aktion

  Hur kan ett spö krångla? 😄 Är det att det smäller av i första bakkastet eller att spöringarna börjar rosta efter första fisketuren? 😉
 14. subbuteo

  Medium snabb aktion

  Nej. Det är framför allt vid kastandet man kan märka någon skillnad. Men dagens mellanprisspön är ofta väldigt, väldigt bra och det är inte säkert att du märker någon jättestor skillnad med det och ett premiumspö när du kastar. Det är däremot skillnad att drilla på ett mjukt och ett styvt spö. Men det är en en smaksak vad man gillar. Själv gillar jag att fiska med mediumsnabba spön som "böjer sig ner i handtaget" när man kastar. Jag är inte mycket för vare sig "styva spett" eller "mjuka disktrasor". Man får testa sig fram lite för att hitta det man gillar. Testa kompisars spön och testa spön på mässor, är ett bra tips. Det behöver inte alls vara det dyraste spöt som är det man gillar mest.
 15. subbuteo

  Medium snabb aktion

  Det är inte spöt som avgör hur långt du kastar utan din teknik. Förutsatt att du inte har ett katastrofalt skitspö, men de är ganska ovanliga nuförtiden. Premiumspöna har ju ofta det där lilla extra, som gör dem sköna och roliga att kasta med, men du kastar inte längre än med ett mellanprisspö för det. Vissa spön är så snabba och styva att de blir svårare att kasta bra med. Det är ganska vanligt bland spötillverkarnas premiumserier. Viktigt är att ha en lina som passar spöt. Ett sätt att "mjuka upp" ett styvt spö är att sätta på en tyngre lina. Då blir de i allmänhet lättare att kasta med också. Att kasta med en för lätt lina är ingen höjdare.
×