Hoppa till innehåll

subbuteo

Members
 • Antal inlägg

  447
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  5

subbuteo last won the day on November 20 2018

subbuteo had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

115 Excellent

Om subbuteo

 • Placering
  Advanced Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  xyz@xyz.xyz
 • Telefon
  xyz

Senaste Profil Besökare

2 249 profilvisningar
 1. subbuteo

  Garantier?

  Jag hade kontakt med Scott senast förra året och då skulle de ha 50 dollar för hantering och frakt, dock inget för själva reparationen. Jag skulle förutom det betala frakten till USA. Scott ville också att jag skulle skicka in hela spöt. Nu lämnade jag istället spöt i butik i Sverige där det var köpt och kom undan med 400 kr. Kanske i och för sig vad 50 dollar motsvarade i växlingskursen då. Det är en rimlig summa för en ny spödel. Men gratis är det inte även om det kanske varit det tidigare.
 2. subbuteo

  Garantier?

  Det lät ju väldigt bra. Generöst av Orvis. Det är en spötillverkare jag inte vet så mycket om. Jag har aldrig ens provkastat ett Orvis.
 3. subbuteo

  Garantier?

  Oftast är spöbrotten självförvållade. Det är väldigt sällan materialfel ligger bakom. Det är i alla fall min erfarenhet. Alla inom min flugfiskande bekantskapskrets som haft av spön har haft del i det själva. Överbelastning, svåra repor som leder till brott och holkar som inte är ihoptryckta har varit några orsaker. Jag känner inte till någon spötillverkare som fortfarande skickar gratis spödelar ”no questions asked” mot en fraktavgift. Sen kan det skilja en hel del hur mycket man får betala för en ny del. Jag har själv haft att göra med Guideline, Loop, Scott och Sage. Alla har varit bra att göra med. Guideline var klart generösast och Sage var dyrast. (Guideline: helt nytt spö för 1300 kr från deras toppserie som normalt kostar ca 9000 kr då min serie slutat tillverkas. Scott: 400 kr för en ny del. Loop: 500-600 kr för en ny del. Sage: 900 kr för en ny del.) I Scottfallet kände jag en som då och då jobbade i affären där spöt var köpt och det betydde en hel del. Jag tror inte jag fått en ny del så billigt annars. Ingen har frågat om jag varit första ägare på spöt. Sage var krångligast och ville att jag registrerade spöt på deras sida. Det krävde ingen av de andra tillverkarna. Jag har tack och lov inte haft av något Loomisspö för jag har hört hemska historier om kostnader på upp till 3000 kr för en ny spödel. Någon som fortfarande känner till någon tillverkare som kör ”no questions asked garanti” och skickar gratis reservdelar oavsett hur spöt gått av? Finns såna fortfarande ens? En sån tillverkare skulle hur som helst ligga bra till när nästa spö ska inhandlas.
 4. subbuteo

  Garantier?

  Jag hade av ett Sage One för två år sedan och farsan hade sönder holken på ett Loop yellowline för tre år sedan. I båda fallen fick vi betala en avgift för ny spödel. I båda fallen var det egenvållade skador. Jag hade fått en skada på spöt så det gick av och farsan hade inte tryckt ihop spöt ordentligt. De frågade inte om man var förste ägare spöt. Jag betalade cirka 900 kr med frakt för min Sagedel och vill minnas att farsan betalade 500-600 kr för Loopdelen. Om Sage och Loop förut bara lät dig betala frakten för en ny spödel så har de i alla fall slutat med det nu.
 5. subbuteo

  Dubbing till laxflugor

  Ja, men å andra sidan går det inte åt så mycket heller. Jag har inte hittat någon dubbing som är speciellt billig.
 6. subbuteo

  Dubbing till laxflugor

  Jag har kört med Frödins dubbing och med SLF standard dubbing. Båda funkar bra. Frödins är mer lättbunden.
 7. subbuteo

  Flugor Finnmark

  Ok. Det är faktiskt ett ställe jag fiskat på och i den perioden också. Där får du köra förtyngt. Är det normalvattenstånd lär det inte behövas. Som jag sa är det små krokflugor som gäller. De ska vara sparsmakat dressade. Grey and green, ponoy, pink ponoy, black and orange, lawson, fastfisk och trondsen är några mönster. Se till att göra några vita flugor. Små sunray shadow och varianter på den på tub. Bomber i olika storlekar och färger. Ja, det var i alla fall några tips.
 8. subbuteo

  Flugor Finnmark

  I vissa laxälvar i Finnmark är det förbjudet med förtyngda flugor, i andra vatten är det förbjudet med förtyngda flugor efter ett visst datum medan det kan vara tillåtet med förtyngda flugor på andra håll. Det är värt att kolla upp innan man binder. Jag har bara varit i tre laxälvar i Finnmark och allt annat än hivat upp fisk. Men utifrån min lilla erfarenhet där jag varit i juli har det varit mycket småflugor som gällt. Typ storlek 9, 10 och 12 på dubbelkrok. Grey and green är ett mönster. Sunrayvarianter på korta tuber med 4-5 cm vinge; typ dee monkey. Bomber har också funkat vid vissa tillfällen. Var mer exakt ska han fiska?
 9. subbuteo

  Klump till Scott Radian

  Jag skulle vilja ha förslag på klumpar som passar bra till Scott Radian 15 fot #10.
 10. subbuteo

  2019 4-weight Shootout

  Intressant att vanliga Zephrus är så mycket bättre än Zephrus ultralite enligt jänkarna. Nu väntar jag på deras test av #5-spön.
 11. subbuteo

  Nyheter från Hardy Bros Alnwick.

  Så nu är det 10500 kr mindre i plånboken? 😉
 12. subbuteo

  Nyheter från Hardy Bros Alnwick.

  Ja, japanska grejer har gjort en kolossal uppryckning. Japanska bilar var ett skämt på 80-talet. Nu räknas väl de som de driftsäkraste. Kanske kommer ”Made in China” vara en kvalitetsstämpel om 30-40 år, även om det framtidsscenariot kan kännas minst sagt tvivelaktigt i dag.
 13. subbuteo

  Dragkedjan på vadarna

  Börja med att försöka reklamera vadarna. Mer än två säsonger ska en dragkedja hålla. Jag hade själv ett par Vision extreme plus med dragkedja och dragkedjan höll vadarnas livslängd. Istället började det läcka in i sömmarna. Är du säker på att det är dragkedjan och inte sömmen i grenen som läcker? För alternativ två är helt enkelt att limma det läckande stället med aquaseal eller liquisole eller något liknande. Och gör du det på en dragkedja kan du aldrig mer öppna den. Å andra sidan kan det kanske vara det enda alternativet. Kommer du bara i vadarna utan att öppna dragkedjan kan en sån lagning funka. Alternativet är ju att slänga och köpa nytt.
 14. subbuteo

  Nyheter från Hardy Bros Alnwick.

  Det jag menade var att Danielssons kvalitet säkert är minst lika bra trots att de kostar hälften så mycket eller ens det. Att då säga att priset på HBX-rullen enbart beror på att rullen tillverkas i England, som en del har antytt, är nonsens. Det är ju inte billigare tillverkningskostnader i Sverige. Hardy vet att de har sina fans och slår därmed på så mycket de kan på priset. Inget konstigt med det. Jag tror säkert HBX-rullen är fin. Men priset motsvarar inte vad du får i kvalitet om du jämför med exempelvis Danielsson. Vill man ha Hardy får man betala mycket för varumärket. Det var det jag ville säga.
 15. subbuteo

  Nyheter från Hardy Bros Alnwick.

  Det stämmer ju i och för sig att volymerna på spinn och haspel är enormt mycket större och det gör ju sitt till. Samtidigt är Hardy ett sånt märke där priset dubblas bara man stämplar på Hardymärket. Jämför HBX-rullen med svensktillverkade Danielsson som du kan få för halva priset om ens det. Jag gillar ändå Hardy och de tar väl ut de priser man kan och man vet att folk är beredda att betala mycket för just deras märke. Priserna på denna serie, både på spön och rulle, är ändå långt över vad jag är beredd att betala.
×