Hoppa till innehåll

Jonas_P

Members
 • Antal inlägg

  255
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  3

Jonas_P last won the day on February 8

Jonas_P had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

98 Excellent

Om Jonas_P

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  jonas.persson@viljan.se
 • Telefon
  0705895108

Senaste Profil Besökare

1 310 profilvisningar
 1. Jonas_P

  Lina till Hardy Smuggler #4 WFF

  ”uncontrolled feel with poor loops" Låter ju snarare som bristfällig kastteknik...
 2. Jonas_P

  Köpråd vadare

  Du har inte övervägt Vision? Deras Kura-vadare är otroligt driftsäkra. Passformen är väl lite småtrist kanske och de har inget direkt lull-lull, men för mig är huvudsaken att de håller mig torr.
 3. Jonas_P

  Lina till Hardy Smuggler #4 WFF

  SA SBT är en väldigt fin kortklumpslina. Rekommenderas!
 4. Hej!

  Ger dig chansen eftersom du var först att höra av dig. Priset för alla är nu 750 kr.

  /Tommy

 5. Jonas_P

  Öring/harrströmmar i Hälsingland

  Trevliga bilder! Det ser ju klart fiskbart ut iaf
 6. Jonas_P

  Öring/harrströmmar i Hälsingland

  Härligt, kul att ni gillade det! Ser fram emot bilderna sen
 7. Jonas_P

  Runningline med minst minne

  Nu är inte jag någon skjutklumpsvirtuos direkt, men jag har använt Lazar till både enhands och tvåhands. Jag har inte upplevt några som helst problem med den utan snarare blivit positivt överraskad över hur bra den fungerat. Du blir nog nöjd
 8. Jonas_P

  Switch spö?

  Switchspön är lite luriga. En del är enhandsklassade och andra tvåhandsklassade, som du kanske känner till. Det blir till att kika på rek. kastvikt i stället som sagt. Jag har ett GL LXi 11'6" som är enhandsklassat 8/9. Rek. kastvikt på det är runt 20-22 gram för scandi. Det använder jag vid fiske i mindre åar främst. Jag skulle nog kunna tänka mig att använda det i Ammarnäs också, men där har jag kört 13' (tidigare) och 12'6" #7 (nu) tvåhandsspön. Till LXi har jag en skagit-klump från RIO på en spole och en Ambush (heldragen lina) på en annan och båda fungerar bra. Ambush-linan är lite mer "stealth", men ändå med bra drag. Jag kompletterar den med polyleaders.
 9. Jonas_P

  Öring/harrströmmar i Hälsingland

  Skriv gärna några rader här sen om hur det gick
 10. Jonas_P

  Öring/harrströmmar i Hälsingland

  Kul att det uppskattades Leån är jättefin och i slutet av augusti finns chansen på grov öring också om det blir lite stigande vatten. Så glöm inte en streamer eller två i asken! Nog för att jag är lite jävig och hemmakär men jag håller Hälsingland högt. Fantastiskt fint landskap och ett sjukt stort urval av fiskevatten. Dessutom inom ett hyfsat bekvämt avstånd för södra Sveriges fiskare Jag tackar för erbjudandet och hör av mig om det blir aktuellt
 11. Jonas_P

  Öring/harrströmmar i Hälsingland

  Har du Facebook kan du ansöka om medlemskap i gruppen Flugfiske och flugbindning i Hälsingland som jag drog igång för något år sedan. Där har kan du få en del aktuella tips. Jag bor inte i Hälsingland längre men har väl någorlunda koll på vattnen runt Hudiksvall och Ljusdal. Det är nog fortfarande rätt tråkigt flöde och temperatur i vattnen tyvärr. Men jag ger några generella stalltips som du kan utgå från redan nu. Mellanljusnan kring Ljusdal/Färila - Förvisso inget mindre skogsvatten men jag slänger med det ändå för det är ett säkert kort sett till både fisk- och vattentillgång. Vattenföringen uppe vid Laforsen är i nuläget 60 kubik, vilket är rätt lågt men fiskbart. Runt 100 är normalt. Men temperaturen har sjunkit något och det är trots allt möjligt att fiska. Jag vet inte exakt hur det ser ut med skogsbrändernas utbredningar där i krokarna och hur långt upp efter älven som man kan fiska i nuläget. Det får ni höra er för om i så fall. Kolla på Ljusdals resp. Färilas FVO:s hemsidor. Leån - Ett mindre strömvatten som säkert skulle passa er klockrent. Det finns fin harr och chans på stor öring där. Dessvärre har vattennivån varit otroligt låg och temperaturen hög vilket medfört att man stängt ån under sommaren. Jag vet inte hur det är i dagsläget. Info och kontaktuppgifter finns på Ljusdals FVO:s hemsida. Svågan - Också en mindre skogså som kan vara trevlig att fiska av med lägre klasser på spö och lina. Fisken är inte särskilt stor och det är glest mellan storharrarna och Dellenöringarna numer, vilket är synd för ån är verkligen kanonfin och kan kombineras med en kanotfärd. Även här är jag osäker på aktuellt vattenstånd och -temperatur. Den del av Svågan som jag refererar till ligger på Dellenbygdens FVO. Bollnäsströmmarna - Jag har aldrig blött en krok i Bollnäsströmmarna men Bollnäs FVO kör mycket arbete för att restaurera sträckorna och fisket verkar vara bra. Dock osäker på hur det är i nuläget med tanke på värmen som varit. Harmångersån kan erbjuda fint harrfiske (samt havsöring på våren). Jag har dock dålig pejl på harrfisket där, men några av medlemmarna i Facebook-gruppen har fiskat efter just harren där. Svartån har jag inte heller testat men är ni svaga för mystik och historia så är den garanterat värd ett besök om temperaturen tillåter. Förvänta er inget kanonfiske bara. Uttrycket "upplevelser mäts inte i kilo" passar nog rätt bra där
 12. Jonas_P

  Skagit vs ?

  OPST-linan funkar säkert toppenbra, jag har inte sett taperingen på den men de gör ju bra grejer helt enkelt. Jag beställde från Wittlock vill jag minnas. Fick scandi-versionen först men bytet gick snabbt och smidigt. Annars är det lite lotteri att beställa från dem med lagerstatus som ej uppdaterats och dyl.
 13. Jonas_P

  Skagit vs ?

  Jag fiskar streamer med en enhands sexa och linorna jag använder är Vision Vibe 85 #5/6 i utförande F/I och F/S3. Som komplement har jag SA:s Spey Lite Integrated Skagit- lina när det är klent med utrymme. Jag använde OPST:s lösa skagitklump först men irriterade mig på att skarven mellan shooting line och klump tenderade att fastna i toppöglan när jag drillade fisk. Dessutom blev det rätt osmidigt när man ville fiska in flugan hela vägen in s.a.s. Därför gick jag över till en hel lina i stället och har inte ångrat mig. Det är idiotsäkert att få ut grejerna med den linan, men överhandskast är inte att rekommendera. Då är Vibe bättre. Vibe vänder över flugor av helt ok storlek. Men det är väl där skon klämmer, hur pass stora och tunga flugor du vill kasta. Jag använder Vision Vibe i å och sjö och SA-linan i enbart åar.
 14. Jonas_P

  Rio versitip

  Ja, men börja gärna att lägga ut flugan stegvis några svep innan du hivar ut hela klumpen och börjar kasta. Annars går du miste om 16-17 meters radie av potentiella ståndplatser (13’ spö, 10 m klump + spets samt minst(?) 9’ tafs).
 15. Jonas_P

  Köpråd Vision vadare?

  Jag har ett par Kura som hängt med i drygt tre säsonger utan anmärkningar. Trots fiske bland besvärliga buskar och snår emellanåt. Det är inget fancy eller lullull med dem utan ett par funktionella vadare som gör jobbet. Slitvargar till ett bra pris. Jag har kört Loikka-kängan med gummisula och dubb i en och en halv säsong. Mestadels i strömmande vatten. Köpte dem begagnade. Fästet och passformen är riktigt bra. Relativt lätta men ändå stabila. Jag har ett par Hopper med filtsula som extra/reserv också, men de har jag inte använt så mycket. Väldigt lätta och smidiga. Bra om du fiskar i sjö/lugna strömmar och går mycket i flack terräng (filt är som bekant livsfarligt i slänter...). Känns inte lika gedigna som Loikka.
×