Hoppa till innehåll

Jonas_P

Members
 • Antal inlägg

  275
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  4

Jonas_P last won the day on November 22 2018

Jonas_P had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

113 Excellent

Om Jonas_P

 • Placering
  Advanced Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  jonas.persson@viljan.se
 • Telefon
  0705895108

Senaste Profil Besökare

1 461 profilvisningar
 1. Jonas_P

  Flugfiske på fjällen runt tänndalen

  Om ni inte finner något regelrätt fjällfiske: Ljusnan uppåt Ramundberget är fin men svårfiskad. Klart vatten och skygg fisk. I Tännäs har du några harrsjöar med riktigt grov fisk. Harren är stor, abborren är stor och gäddan är stor i de sjöarna 😁 Det finns även sjö/sjöar med röding.
 2. Jonas_P

  tafsval till torrfluga?

  Nej rödingen är ju inte dummare än att den, precis som all annan fisk, äter den föda som finns. Kläcker det stora sländor så äter den såklart stora sländor och kan således fångas med lite ”större” flugor. Där är vi eniga
 3. Jonas_P

  tafsval till torrfluga?

  Jag vet inte vad bilder på fisk i en aluminiumbåt ska bevisa för något, men här är då en röding som togs på 0,18 tafsspets och fluga i storlek 9 eller 11 (TMC 212) tror jag. Medium Fast spö #5. Gott om sten på botten där jag stod utvadad.
 4. Jonas_P

  tafsval till torrfluga?

  Ja, jo jag håller väl till viss del med om myterna kring rödingen och att den bara tar på Gnats i #28 typ. Men 0,23 i kombination med en torrfluga i storlek 12 låter som en klumpig mismatch... Jag har själv fiskat röding i den storleken och har aldrig känt mig nödgad att kliva över 0,18, ev. 0,20 mm. Och då vid fiske med vulgata-imitationer. Ändå går det utmärkt att bedriva ett vettigt C&R-fiske. När man kliver upp i de tafsdimensionerna är det sällan just själva tafsen som är den avgörande länken huruvida man kan drilla in en fisk snabbt eller inte vid sjöfiske. En färsk nylonlina är brutalt stark redan i tunna dimensioner. Streamers på röding... Där drar jag en gräns 😅
 5. Jonas_P

  tafsval till torrfluga?

  2X vid torrflugefiske efter röding var rätt hästigt...
 6. Jonas_P

  Vilken drömfisk drömmer ni om?

  Jag är rätt mätt på kilo-/centimeterhetsen. Men en tarpon eller två i najs miljö vore ballt. Eller varför inte en GT?
 7. Jonas_P

  Längd på #4?

  Jag har fyra st fyror som jag alternerar mellan. - 7’6: Glasfiberspö för mindre vattendrag. - 8’6: Klassar nästan in som en 4,5:a och grejar det mesta. Jag har fiskat med det vid allt från smååar till sjöfiske. - 8’8: Renodlat torrflugespö för små till större åar. Har nog tjänstgjort vid något tjärnfiske också. - 10’: Specialiserat spö för nymffiske. Jag har flera gånger funderar på att banta ner antalet till iaf två eller rentav ett mångsidigt #4-spö men jag kan inte riktigt se hur det ska gå till. Jag är ingen vän av kompromisser och jag gillar samtliga fyra spön för mycket för att skeppa iväg något av dem i nuläget.
 8. Jonas_P

  Vid nyval...

  Finns det inget parti som faller dig på läppen ska du iaf rösta blankt och inte ligga på soffan. Vi ska värna om vår demokrati, det är långt ifrån alla som har den möjligheten. Att bara strunta i den är närmast ansvarslöst.
 9. Jonas_P

  Nyheter från Hardy Bros Alnwick.

  Ge det några månader så har pryltorskarna insett att de inte kastar längre/bättre med den här serien (heller) och säljer 😉
 10. Jonas_P

  Grovlek på backing (flätlina) klass 3-6?

  Du svarar ju på den frågan själv när du skriver att du går ner i dimension vid laxfiske. Utrymmet. Dessutom har jag aldrig upplevt att en backing trasslar. Har man fisk på och hela linan inkl. X meter backing så använder man väl rullen? Då trasslar inte en backing normalt, oavsett om det är 20 eller 50 lbs.
 11. Jonas_P

  Storlek på Danielsson F3W

  OT, men är det bara jag som håller Danielsson bland de snyggare "moderna" rullarna på marknaden? Med undantag för någon serie kanske. Jag tycker att många av t.ex. Lamsons (vars estetik många hyllar) modeller är rätt fula och lite pråliga faktiskt. Det är något vackert i enkelheten och det funktionella hos Danielsson-rullarna, det är ju trots allt arbetsredskap. En F3W 7ten på ett lätt tvåhands är svårslagen, eller varför inte en LW 4seven alt. en Original Dryfly på ett enhands?
 12. Jonas_P

  Bästa materialsidorna

  Jag har aldrig besökt deras fysiska butik, annat än på mässan, men deras webbshop och servicen där är klart bäst i Sverige (enligt mig).
 13. Jonas_P

  Storlek på Danielsson F3W

  Min personliga rekommendation är att en Nymph W är för liten/lätt på en niofotare, även i klass fyra. Om du går för Original-serien trots allt. Siktar du på F3W så är 2six mitt tips. 4seven blir, som tidigare nämnts, för klumpig. Det är en riktigt fin rullserie f.ö.
 14. Jonas_P

  polychenille

  Ja, man får vänta länge. André svarar dock rätt snabbt på Facebook/Messenger om man kontaktar honom där.
 15. Jonas_P

  Bästa materialsidorna

  Ser att du bor i Stockholm. Ta en tripp till Fishline i Upplands Väsby och prata med personalen där. De kan garanterat hjälpa dig.
×