Hoppa till innehåll

Jonas_P

Members
 • Antal inlägg

  236
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  3

Jonas_P last won the day on February 8

Jonas_P had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

88 Excellent

Om Jonas_P

 • Placering
  Advanced Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  jonas.persson@viljan.se
 • Telefon
  0705895108

Senaste Profil Besökare

1 136 profilvisningar
 1. Jonas_P

  Dagsländekläckningar! Bildtråd

  I Hökensås kläcker tydligen vulgatan.
 2. Jonas_P

  Interimförstärkning - fiskeberoende

  Har inte hört begreppet interimförstärkning förut. Annars brukar det benämnas som intermittent förstärkning och det är, precis som de säger i klippet, samma belöningssystem som aktiveras vid ex. spel.
 3. Jonas_P

  Lamson eller Danielsson?

  Du ska inte välja en Nymph W som rekommenderades i en post ovan. Troligen inte en F3W 2six heller för den delen. De blir för små till en femma på 9'. Precis som du är inne på så bör du i så fall välja en 4seven ur F3W-serien (eller en Dryfly för den delen om du vill ha Danielsson). Lamson-rullen har jag inte testat mer än några provvevningar. Är det bara jag som tycker att Danielsson gör stilrena och rätt snygga rullar? Jag gillar dem bättre än många, kanske samtliga, av Lamsons modeller rent estetiskt. Men jag har förstått att jag inte delar den åsikten med allt för många. Rent prestandamässigt är det toppklass på båda. Du kan således omöjligen misslyckas med ditt val
 4. Jonas_P

  Vad har ni för spö arsenal hemma?

  Har du bara fyra spön? Det var lite torftigt.
 5. Jonas_P

  Harrspö!

  Harren är som bekant ganska lös i munnen och jag föredrar i regel ett spö som är lite "softare" i toppen till harrfisket. Lite beroende på vattendrag så kan det också vara bra med en klinga som har en bottendel som orkar när man ska sätta press på fisken. En större harr i djup och stark ström är inget man surfar in i en handvändning. Så för fiskens bästa skulle jag undvika alltför lätta klasser just vid sådant fiske. Ett spö som är väldigt trevligt för torrflugefiske efter harr i lite mindre åar är Scott G2 8'8" #4. För större åar och älvar sportar jag ett G Loomis Streamdance GLX HLS 9'#5. Det är också ett fint spö och passar bra när man behöver lite kraft för att pressa in fisken, utan att göra avkall känslan och följsamheten.
 6. Jonas_P

  Hedströmmen idag på ValbrickaB&B facebooksida

  Fisket bedrivs enbart efter öring, både vild och inplanterad. Just nu gäller det att fiska djupt och långsamt.
 7. Jonas_P

  Fråga till er som ägen en Danielsson F3W

  Lite väl drastiskt kanske..? Förlåt.
 8. Jonas_P

  Fråga till er som ägen en Danielsson F3W

  Inget jag har märkt av på vare sig 2six (enhandskast) eller 7ten (tvåhands)!
 9. Jonas_P

  Långa nymfspön

  Hur långt är ett snöre? Jag kan inte förmedla några direkta konkreta exempel på skillnader mellan 9' och 10' vid nymffiske, men skillnad är det. Enligt mig. Jag köpte ett 10' #3 och fiskade från mitten till slutet av föregående säsong med det och mitt nymffiske blev mycket roligare helt enkelt. Extra distans, extra kontroll och en klinga som är gjord för uppgiften helt enkelt.
 10. Jonas_P

  Råd om glasfiberspö

  Kan rekommendera både Epic 480 och Orvis Superfine Glass (både 476 och 580). Ska du prova på glas för första gången är Orvis ett bra val att börja med.
 11. Jonas_P

  Västra Härjedalen och Glomma

  Dömer du ut Härjedalen som destination för storharr (och ja, även "stooor") så vet du inte vad du pratar om.
 12. Jonas_P

  Rulle till Orvis Superfine 7'6 #4 ?

  Jag har en Vision Rulla 1.5 på mitt. Den väger in på 122 gram och jag tycker att det är perfekt. Nymph W upplevde jag som något för lätt. Men det är ju en smaksak såklart. Jättetrevligt spö f.ö!
 13. Jonas_P

  Danielsson original till Fario

  Utan tvekan Dryfly när det är ett 9' Fario. Jag har provkastat just den kombon och det balanserar jättefint. Den känns inte alls stor på spöt.
 14. Jonas_P

  Flera spön

  I princip alltid två spön här också. Någon enstaka gång kan det bli tre också, i så fall är det ett tvåhandsspö som utgör tredjespöt. Jag ogillar att kompromissa och släpar hellre på två optimerade spön ( oftast ett för presentationsfiske och ett för lite mer power/djup). Detta gäller oavsett om jag fiskar i stilla eller rinnande vatten. Oftast slutar det med att jag fiskar ganska mycket mer med det ena spöt än det andra, och det beror så klart på rådande omständigheter. Men bara känslan av att "nu skulle jag haft en fyra med mig" eller "nu får jag byta tafs, och eg. helst lina, för att det ska funka bra" förtar en del av det roliga för mig. Jag vill eg. minimalisera mitt fiske sett till utrustningen jag bär med mig, men jag är rätt skitdålig på det...
 15. Najc i Gävle och Delsbo Vapen i Delsbo brukar ha levande betesfisk. Kolla med dem.
×