hector

Members
 • Antal inlägg

  370
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

36 Excellent

Om hector

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Umeå

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  hectorlektor@gmail.com
 • Telefon
  +46721813631

Senaste Profil Besökare

517 profilvisningar
 1. Är det någon som har någon bild på de olika beissflugornas färgförteckning? Alltså bilder, inte text, jag har dvd'n med sill, men den innehöll ju bara en textförteckning och ingen bild. Beiss original har jag bra koll på, men det finns ju fler.
 2. Jag har övergett häger och gått över helt till marabou istället, det kräver dock lite mer buskig dubbing som är utborstad under för att hjälpa till att hålla upp formen på fibrerna, men det är värt det tycker jag, enklare att få tag på och billigare.
 3. När jag var ung så gjorde jag likadant med ullgarn, detta för att ersätta harhår som jag då var allergisk mot, det funkade bra, jag borstade ut den efter inbindning och resultatet blev förvånansvärt bra, jag fick fisk på den precis som vanliga haröron
 4. Hur fixade du glappet?
 5. Jag har nästan heller aldrig lyckats bra med sunrays, har fiskat en hel säsong med enbart sunrays i olika storlekar för att verkligen ge den en chans, det var min sämsta säsong...
 6. Detta såg jag framför mig
 7. Hur tunna vågar ni binda era vingar? Ismo, visa oss din tunna vingar!
 8. Var är sprickan? Och en följdfråga, är det skillnad på gjuten/maskinbearbetad aluminium? Ponera att de CNC fräste på 30 talet, skulle de hålla bättre än de gjutna? Jag har aldrig varit med om att en rulle har spruckit, men jag har varit med om en gjutjärnspanna som har spruckit pga tappat i golvet. Skulle fräst metall böjas och inte spricka?
 9. Hur står sig Loops power matrix broms mot exempelvis Danielssons broms? Vad jag har förstått så har ju Danielsson rätt många fler bromsskivor, vilket ju borde leda till mjukare broms? Jag såg någon amerikansk video när de demonterade ett helt bromssystem på en opti rulle (vad jag har förstått så är bromsen likadan på alla looprullar numera?) och då såg det ut som två bromsskivor.
 10. Förändras styrkan på metallen genom åren? Om man sköter om rullen och den inte rostar såklart.
 11. Jag kan ju tänka mig att bromsen är den som ger upp först. Jag minns att Lamson någon gång hävdade att deras broms kommer att funka lika bra efter hundra år, helt oförändrat, men det får man väl ta med en nypa salt. Hur åldras aluminiumet? Stålet? Osv.
 12. Visst korkhandtaget åldras och jag antar att den efter måånga år vittrar sönder. Men hur åldras grafiten? Lacken? Limmet? Hur länge håller ett spö? Gör åldern att grafiten försvagas och tillslut går av?
 13. Trodde generellt att ju lägre spöt man har, ju tyngre press sätter man på fisken därför att hela spöt, inkl den enormt kraftfulla buttdelen får jobba, håller man högre, desto mindre av spöt jobbar typ. Så har jag lärt mig.
 14. Jag är också nyfiken!