hector

Members
 • Antal inlägg

  241
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

18 Good

Om hector

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Umeå

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  hectorlektor@gmail.com
 • Telefon
  +46721813631

Senaste Profil Besökare

422 profilvisningar
 1. Jag kör 0.70 nylonskjutlina. Har aldrig varit med om att det krypit i mellan
 2. Jo jag håller med. Jag började köra 9 fotare istället för 10 fotare när mina handleder tyckte att 10 fotare var lite tunga. Kör samma klumpar för underhands. Never looked back!
 3. Någon er som kör 9 fotare istället för 10 fotare vid enhands lax? Mina handleder tackar mig mycket för att köra 30cm kortare spö. Klumplängderna är ändå oftast tillräckligt korta för att det inte ska spela någon roll tycker jag.
 4. Mina litespeed är generation 4, de innan nya micra 5.
 5. Är det någon som kört med tunna nylonskjutlinor på icke HD modeller? Har ni haft problem med att skjutlinan krypit mellan hus och spole? Jag har inte testat men funderat på att testa och tycker att mellanrummet och designen på mina litespeed 3.5 ser så liten och väldesignad ut att det inte borde krypa i mellan.
 6. Var är det relativt lättvadat i Byske? Jag tänkte åka efter midsommar och fiska på lite lägre vatten. Är lite smått nojig över vadning, är 175 och inte superlång, farlig djupvadning är inte min grej. Finns det även sträckor som är lättvadade under högvatten också?
 7. Jag har lagt märke till att klassningen på grejer bara blir tyngre och tyngre, klass 7 verkar nu anses som 17-19 grams klump, det för mig är mer klass 8/9 från typ 10-12 år sen. Det har ju varit en stadig uppgång med åren, kommer det någonsin att stanna upp? Vad händer om 10 år? Klass 7 enhands är då 25-26 gram?
 8. Säljer ett gäng microtuber, 35st för att vara exakt, black and lime, glödhäck special, black and silver, phatagorva, banan osv. 1300:- inkl ask och inkl frakt inom Sverige.
 9. Nu blev det en H5D 11 fourteen jag köpte av hammarström, det blir nog super! Bra balans på tvåhandaren och plats för obscena mängder backing! Plus att jag kan använda den som tarponrulle på tarpon och bonefish semester!
 10. Klurar på en 3W som ny rulle till 9/10 tvåhandaren. Men velar mellan den eller L5W 8twelve. Jag har aldrig fått någon stor fisk på mina 2W, bara mellanstora fiskar och det har ju gått utmärkt. Hmm... svårt val!
 11. Vad tycker ni, funkar det bra att drilla stor fisk på Danielsson original? Exempelvis stor lax på 2w och 3w?
 12. Men härligt att höra! Skönt att någon har testat och det funkar fint!
 13. Ja, jag tänkte nog lite likadant nu, så beställde en versitip short nu. Blir säkert bra
 14. Jag älskar mitt loop blueline 11.6 7/8 som lirar bäst med 26 gram tycker jag personligen. Nu är alla mina linor till det spöt sjukt gamla och slitna, de flesta är 10 år eller äldre, så dags att köpa nya. Har tittat en del på versitip konceptet från olika märken, problemet är att det finns bara 1 av dem som har exakt 26 gram. Rio short versitip finns i 24 eller 27.5 gram, guidelines finns i 24 eller 29 gram. Jag minns när jag vägde och mätte upp linor att 25 gram kändes på gränsen till för lätt och att 26 var perfekt. Frågan är om 27.5 gram kommer att kännas för tungt? Det finns ju Vision ace som har en 26 grammare, men den har "bara" ner till sjunk 3 som snabbast sjunkande spets. Ett alternativ är ju att köra på 24 grammaren och sen köra på polyleaders, jag fiskar typ aldrig flyt med tvåhandare utan intermediate som lättaste densitet, flyt kör jag på enhands. Men det är ju en del variation i polytafsarnas vikter beroende på sjunkhastighet osv. Fördelen med 27.5 gram på rio versitip short är att jag slipper polytafsar och får fler spetsar med som gör fisket lite mer varierat. Dilemma med andra ord