hector

Members
 • Antal inlägg

  92
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

12 Good

Om hector

 • Placering
  Member
 • Födelsedag

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Umeå

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  hectorlektor@gmail.com
 • Telefon
  +46721813631

Senaste Profil Besökare

298 profilvisningar
 1. Rent generellt går väl mina tankar som att det är bättre med större bromsskivor och kanske också så många som får plats för att få en så mjuk broms med så lite bromsmotstånd som möjligt och att bromsen håller för långa rusningar, jag tänker att ju mer bromsyta desto mer yta att absorbera värmen. Kraften kanske inte är det absolut viktigaste.
 2. Jag fiskar aldrig vatten som är bredare än kanske max 50 meter på sin höjd.
 3. När det gäller gädda så har jag flugfiskat den sedan typ 96/97 och har aldrig fått någon gädda som dragit ut backing alls, så då kör jag bara 50 meter cirka.
 4. Hur mycket backing kör du?
 5. Kör med 100 meter backing på min enhands laxrulle. Vad kör ni med? Behövs det verkligen mer?
 6. Det ultimata borde alltså vara stacked stora bromsskivor.
 7. Hur viktigt är storleken på bromsskivorna? Jag tänker att ju större (utan att bli opraktiskt stora) borde generellt vara bättre? Mer bromsyta = mjukare och bättre värmeledning osv? Jag vet ju inte om detta stämmer, men det verkar vettigt när jag tänker efter. Tittar man på vissa rullar så ser ju själva "bromspaketet" ut att inte vara mycket större än själva skaftet där spolen vilar på, medan andra rullar har större bromspaket och verkar därmed ha större bromsskivor. Scierra ser ju ut att ha lite större bromspaket, sen om det är = större bromsskivor vet jag ju dock inte. För lättare klasser lär det ju knappast spela någon roll alls, men tyngre klasser och mer snabbsimmande fiskar lär det ju spela roll tänker jag? Eller tänker jag helt fel här tro?
 8. Jag hade inte tänkt sälja vidare utan bara en bra bruksrulle som förhoppningsvis håller resten av mitt liv och kanske kan få mina framtida barn att bli intresserade av fiske också.
 9. Är sugen på en Click and Pawl rulle till de få gånger jag fiskar lax, en bombsäker rulle som i princip aldrig failar. Vid laxfiske tycker inte jag att det behövs världens mjukaste bromar osv. Någon som provat Orvis Battenkill, den vanliga, ej disc eller LA. Verkar vara en vettig rulle som dessutom har vettig pris, till skillnad mot Hardy, som visserligen säkert är bra, men kostar obscena mängder.
 10. Jag kör med flätlinebacking, och då brukar jag skarva med dubbel UNI några meter Dacron, för jag har inbillat mig att den är bättre mot fluglinan och inte skär igenom coatingen. Jag kör alltid Albright till fluglinan eller till skjutlinan och lägger alltid en droppe superlim på varven på albrighten och är noga med att det bara hamnar på dacronen och ingen annan stans, mer för att jag tänker att det ska hålla ihop varven mer, men det är nog bara jag som är nojig, för när jag har provdragit har ingen gått upp utan backingen alltid gått av/eller linan går av innan knuten går av oavsett lim eller inte.
 11. Jag har kört både superlim och UV lim på knutar, men jag kör också utan lim och brukar lämna en eller två millimeter glidmån på stumpen, helit ärligt märker jag ingen praktisk skillnad. Skillnaden ligger i psykologin. Vad tycker ni, limma eller inte?
 12. Håller med Springaren delvis, Original är ju klassisk, så den måste vara kvar. LW bör göras lite modernare. FW kan finnas kvar med också moderniseras. HD kan finnas kvar som den är.
 13. Absolut inget fel på Danielsson, den tekniska kvaliteten är extremt extremt extremt bra. Men de är tråkiga tycker jag, därför föredrar jag Waterworks Lamson. Det är lite som en bra Volvo, kanske inte den roligaste bilen, men man vet att den är riktigt bra, håller länge, och aldrig kommer att svika en.
 14. Passar på att tömma askarna lite som börjar bli överfulla. Gäddtuber i alla möjliga färger och längder. Finns grönguld, blåvit/strömming, koppar, vit, rosa/cerise osv. PM för prisberoende på storlek osv. Med eller utan skalle. Ögon på alla dock.
 15. Vision Vibe 85 intermediate klass 5. 450:- inkl gratis frakt inom Sverige. Oanvänd, bara rullats upp på spolen. Spolen och backingen ingår ej.