Hoppa till innehåll

hö&gös

Edge Moderator
 • Antal inlägg

  626
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  3

hö&gös last won the day on June 11

hö&gös had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

161 Excellent

Om hö&gös

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Flugträsk
 • Intressen
  Flugfiske jakt tyngdlyftning

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  dersu.usala27@gmail.com
 • Telefon
  0739-465725

Senaste Profil Besökare

1 948 profilvisningar
 1. hö&gös

  Medium snabb aktion

  Till nattfiske på kusten kör jag helst med mitt gamla sage rpl 796. Det är medium fast men lite mjukare än mina andra kustspön i samma klass. Half wells gör att man känner hur klingan laddas av linan. Väldigt mysigt. Dagtid kör jag med ett approach #7. Också medium fast, men lite snabbare och full wells. Inte samma feeling men jag kastar längre med det och klarar vind bättre. Väl rengjorda linor gör alltid sitt till förstås.
 2. hö&gös

  Edge-träffar

  Superschysst! Den puppan är jag riktigt nyfiken på. Räcker överhandskast, eller ska man börja träna underhandskast?
 3. hö&gös

  Edge-träffar

  Inga bekymmer! Vädret o fisket blir som det blir. Bara så skoj att få träffa er andra och komma till Kiruna! ☺️ Har jag riktig tur får jag köpa några puppor av dig. (Håller tummarna)
 4. hö&gös

  Edge-träffar

  Härligt @Ismo ! Ser fram emot att träffa dig och @Freak ! Och få fiska med er! Håller med om rekreation. Ofta har jag hoppat över riktigt bra ställen pga att det är för mycket folk. Naturupplevelse är en stor del i det hela för mig.
 5. hö&gös

  Edge-träffar

  Tack! Pratade med en fru nyss. Hon fattar. Puh. Hämtar som sagt en kille i Hudik nästa sommar. Borde kunna knö in en till i bilen. Boende osv löser vi ju själva. Det kan vara jävligt svettigt att prata med fruar ibland...
 6. hö&gös

  Edge-träffar

  @Freak Har inte hunnit förhandla med fru än, men säger hon nej vet jag inte vad jag gör! Dvs jag hämtar dig i Hudik! Fasen vad skoj! Jag kan visa hur man gör mackor också...
 7. hö&gös

  Edge-träffar

  Är på. Stenhårt. Ska förhandla med fru. Har bil plus tält osv. Tror inte fru vågar säga nej. Tack för detta inlägg, bäste medmänniska! Kan ta två till i bil.
 8. hö&gös

  Edge-träffar

  Intresserad av båda, Kiruna mest för att få bekanta mig med dig @Ismo men det får nog bli nästa år i så fall. Mitt flugfiske enhands har alltid varit i havet till 95-99%. Resten båge. Bruntrut o harr osv är svårt exotiskt för mig.
 9. hö&gös

  Islandstips från läktaren.

 10. hö&gös

  Islandstips från läktaren.

  Håller med! Vilken av dem menade du?
 11. hö&gös

  Islandstips från läktaren.

  Det borde vara markerat med en röd varningstriangel på sådana här trådar.
 12. hö&gös

  Lim ock lack

  https://mistpool.com/sv/produkt/1943/loon-soft-head.html använder jag som lack. Funkar utmärkt och är giftfri och miljövänlig. Googlar man på kemikaliecocktail och läser lite blir man mörkrädd.
 13. hö&gös

  Hullingganer Vs Barblessianer

  Jag är inte renlärig. Kör med mikrohulling. Funkar utmärkt.
 14. hö&gös

  Läget kring Koppang???

  http://glb.no/vannstander/ https://www.nve.no/hydrologi/hydrologiske-data fixade klickbara länkar. Såna här länkar är så bra så de måste kunna klickas på.
 15. hö&gös

  Bra nybörjarlina till Vision Vipu

  Första frågan ska nog någon annan svara på, jag tänker att om linan har kärna av spunnen dacron i bomull kan den suga åt sig vatten o borde förseglas vid klippet med nagellack eller något annat lämpligt? Troligen behöver du öglor till bakändan på linorna? Dvs mot backingen. Vet ej hur andra gör men jag kör alltid ögla mot ögla backing/bakända fluglina. Flätögla på linan, stor ögla på backingen mha vanlig dubbel överhandsknut. Jag gör den så stor så den går runt asken med fluglina. Sista frågan. Ja för mig har det fungerat, men jag provdrar alltid mina flätöglor efter montering för att kolla. Självklart säkrar man med medföljande plaströr som ingår i paketet.
×