Hoppa till innehåll

gurchan

Members
 • Antal inlägg

  110
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

25 Excellent

Om gurchan

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Estocolmo

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  gustavskan@gmail.com
 • Telefon
  0734345627

Senaste Profil Besökare

512 profilvisningar
 1. Snus till Nya Zeeland?

  gled in på posten i förrgår, ingen lycka. ska ringa imorgon och kolla. återkommer!
 2. Nya Zeeland i december

  Om nån vill kolla läget så skriver jag ibland från min pågående resa på www.gustavskan.com
 3. Samsung eller Huawei?

  själv har jag en samsung s7 och är inte särskilt nöjd. missnöjet beror i första hand på formgivning. hur vikten i telefonen är fördelat i kombination med tunna, rundade kanter, gör att jag tappar den konstant samt att den inte är skön att hålla i. kan såklart vara så att kombinationen hand&telefon bara är dålig. det är faktiskt så illa att jag dras med handinflammation till följd av ergonomim vilket inverkat menligt på fisket ( låter som jag är 80 år men är bara 30 och i skapligt skick i övrigt). haft iphone och därefter olika sonytelefoner men aldrig haft det problemet innan. vad gäller prestanda har jag inga invändninar s7an. bästa telefonen jag ägt var sony xperia z3 compact för ett par år sedan. lagom size, sinnessjuk batteritid och vattentät (var väldigt tidiga med det).
 4. jag kan ingenting om vargfrågan så kan inte ha en initierad åsikt. videon var helt klart intressant då den tydligt visade att ekosystem är komplexa, samt svårigheten att förutse effekterna av åtgärder som företas av människan. spontant känns det som att exemplet från YS i videon svårligen kan appliceras på annat än ett fåtal svenska ekosystem, nämnligen nationalparkerna. i övriga områden tror jag att människan genom skogsindustri mm påverkar så till den milda grad att ekosystemet redan är i obalans vilket gör att en fattad pusselbit, i YS:s fall varg, inte kan väntas få samma effekt. men nu körde jag snillen spekulerar deluxe
 5. Snus till Nya Zeeland?

  missade att svara! ska definitivt testa poste restante. Återkommer och berättar hur det gick!
 6. Yellowline # 5 linval.

  Tar ut den i parken imorgon fm. Tack Thors!
 7. Yellowline # 5 linval.

  Även mtp att den förefaller för lätt i förhållande till rek. vikt?
 8. Yellowline # 5 linval.

  Intressant. Gillar dock lite tyngre linor vilket gör mig något nervös..
 9. Yellowline # 5 linval.

  Tack för svar. Tycker det är rätt kul att pilla med utrustning men just nu mår jag bara illa när jag sitter med 100 flikar uppe, dåligt med pengar och knappt om tid. Dessutom begränsad av storlek på rullen. Inte för att det är särskilt synd om mig, snart är jag på Nya Zeeland och fiskar. Men som sagt. Just nu finner jag detta linproblem mest stressande. Den linan jag köpt är en SA mastery trout. Ville ha en lina i dova naturfärger då jag hört att det är lämpligt med tanke på det klara vattnet. Tack!
 10. Yellowline # 5 linval.

  Hej, Blir aldrig klok på det här med linor, spön och deras inbördes förhållande. Jag köpte nyss en WF5F-lina som jag tänkte använda till mitt YL #5. Nu visar det sig att linan är på 9,1g men på spöt står att rekommenderad linvikt är 10-13g. Är det riktigt skulle det betyda att jag behöver en lina mellan WF6F - WF8F av samma märke på linan som jag har nu. Är det så sjukt eller missar jag någon nybörjarfaktor? edit. Skulle jag köpa en Rio gold skulle jag behöva gå ner till WF4F för att landa på 12.5g vilket torde vara optimalt. Hur kan det vara så stor skillnad mellan Rio och SA!?
 11. Snus till Nya Zeeland?

  åker ner om ett par veckor och måste hitta ett sätt att få med snus. någon med fast adress på sydön som kan tänka sig att vara "målvakt", alltså en adress man kan skicka till? @wiren Om du bor kvar och fortfarande lägger beställningar, kan du beställa extra så kan jag köpa från dig på plats? :-)
 12. South/North Island Trout Fishing Guide - bok

  boken om sydön fattas fortfarande så - upp!
 13. Tänkte dra till paradiset november till december och har förstått att John Kent är författaren till böckerna som man absolut bör ha med sig på resan. Är det någon som varit där och som inte är i behov av böckerna längre så köper jag dom gärna för en rimlig peng. Om du vill ha kvar böckerna av nostalgiska skäl eller för att du planerar att åka tillbaka så har jag ett ännu bättre förslag! Låna mig böckerna, jag lovar att vårda dom väl! Billigare för mig och bättre för miljön Du får tillbaka böckerna så fort jag är hemkommen och om du önskar kan jag anteckna i böckernas marginaler lite tankar om vad som funkade för mig på respektive plats. På så sätt får du ännu mer information till din nästa resa! Vill du hålla böckerna rena från kladd så kan jag istället utlova ett långt blogginlägg med bilder och tankar från olika platser. En tanke i förbifarten är att en till kategori "Lånas/Utlånas" här i forumet kanske skulle kunna vara något! // Gustav
 14. Fotografering av fångsten.

  Tanken att fisken alltid frontas i syfte att framhäva dess storlek kanske säger mer om din besatthet av omkrets än "frontarens". Kan ju vara så att det som fotografen önskar lyfta fram är fisken - inte fiskaren. Annars blir det ju lätt bara en selfie med en fisk! Nej men skämt å sido så håller jag i mångt och mycket med även om jag tror att syftet med att fronta varierar lite från fall till fall och från fisk till fisk.
 15. Kossus Flugbindning

  Band mitt livs första torrfluga igår på en krok i storlek 12. Har bundit en hel del flugor innan men då bara havsöringsflugor. Måste säga "Hatten av" till alla er som binder små torrisar. Vilket jävla pill alltså. Svor som värsta borstbindaren. Humöret och tålamodet blev väl inte bättre av att klockan var mycket, jag för jagvetintevilkendagiordningen pluggat 10 timmar i sträck och dessutom dragit en löptur med tung väska efter det. Nåja. Tur att man inte satsar på att bli kirurg för det där pillet vet jag inte om jag pallar. Kanske blir till att köpa torrisar även framöver eller iaf testa att binda när humöret är på topp. Lycka till hursomhelst! En annan måste dyka tillbaka med näsan ner i böckerna..
×