Hoppa till innehåll

snigelsnabel

Edgemember+
 • Antal inlägg

  25
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

5 Neutral

Om snigelsnabel

 • Placering
  Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Gällivare
 • Intressen
  Fiske

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  johanmartinssons@gmail.com
 • Telefon
  0702508145

Senaste Profil Besökare

419 profilvisningar
 1. snigelsnabel

  Runningline med minst minne

  Efter att ha fiskat en dag med den skjutlinan ville jag inte fiska igen. Bytte tillbaka till GL compline och fiske blev roligt igen. Om linan låg det minsta i vattnet så satt looparna jag gjorde hårdare än ankaret gjorde 😂 kastar dock alltid linor i underkant av rekommenderad vikt så kanske inte känns lika hemskt med tyngre linor. Bättre linor än RIO gör får man leta efter men skjutlinorna.......
 2. snigelsnabel

  Vad har ni för spö arsenal hemma?

  9' #5 Loop blueline (femdelat) 9' #6 Guideline lpxe 10' #7 Hardy Zenith 12,6' #7 Sage method 14,9' #9-10 Guideline LXi 15' #10-11 Sage TCX Nästa inköp blir ett microspey eller switch i låg viktklass.
 3. snigelsnabel

  Klumpen förkortar kastet.

  Precis som ovan nämt och annars kan man tänka på att man inte ska "sikta" på vattenytan utan en bit ovanför. Har man inte en kompis som kan visa vad man gör för fel kan det vara värt att lägga pengar på en kastinstruktör (även värt om man är bra och vill bli bättre). Tusentals saker som kan gå fel vid tvåhandskast och vi vet inte ens vilken stil av kast du använder dig av så kan bara nämna generella fel som det skulle kunna vara.
 4. snigelsnabel

  Flugfiske i kirunafjällen?

  En sjö som varit magiskt bra ett år kan vara katastrof nästa år då någon kan ha nätat där. Fiskecamperna kanske inte har det bästa fisket men de brukar vara säkra kort. Helikopter resa kan vara värt då man kan fråga helikopter bolaget var folk fått fisk och dom vill ha dig som återkommande kund så de ljuger inte. I övrigt så är små rinnande vatten högt uppe i fjällen extremt regn och temperatur känsliga och i år har du inget vatten nästan någonstans. Kan inte ge specifika tips på Kirunafjällen då det är 15 år sedan jag fiskade mycket där men hoppas att du kan få ut något av mina tankar iallafall.
 5. snigelsnabel

  Sunray Shadow - överskattad?

  Tror det handlar om att man fiskar en sunray på ett helt annat djup än man fiskar andra flugor. Jag kör med långa (12-16 cm) och pinnsmala sunrays med vit, gul och blå undervinge. Alla dessa har fungerat bra för mig trots relativt lite fisketid då jag endast fiskar dem när det börjar bli mörkt och då är min säsong nästan över. Sunray shadow är inte överskattad i mina ögon.
 6. snigelsnabel

  Knut på trekroken

  Använder mig av betesknut men då fiskar jag aldrig med en trekrok större än storlek 10 så kroken rätas alltid före knuten när något nu faktiskt går sönder.
 7. snigelsnabel

  Rio vs Guideline

  Sitter en versitip 95% av gångerna jag fiskar med min 15 fots lxi. Endast när man behöver strykjärn till lina använder jag mig av 3d s3/5/7. Bra skjut och en perfekt combo enligt mig.
 8. snigelsnabel

  Veckans Fisk v. 34-2015 - virrewhiskey

  Hej vill börja med att säga att jag hoppas att det går bra att ha en video istället för ett foto. Efter en lång dag med många VÄLDIGT stora fiskar i lietik trodde jag inte att jag kunde bli så glad av en öring som bara väger runt kilot. GoPro kameran är väldigt bra att filma med i mörkret då det nästan ser ut som att det är dag men den kan tyvärr inte återge den enorma glansen som fisken hade. Den var i den vackraste bronsfärg jag någonsin har sett och reflekterade det lilla ljuset som fanns och blänkte något enormt i kvällsmörket. Öringen högg när jag kastade ~75 grader på i forsen precis utanför tältet med en 4-5 cm lång variant av den vanliga. Flugan hant inte driva mer än ett par sekunder innan fisken högg och jag visste direkt att det inte var en liten fisk på kroken. Pappa började filma då jag har fått öringen ur strömmen och jag kan drilla den rätt hårt då jag fiskar med mitt 7126-4 method spö då fisket var riktat mot större öring. Fisken släpptes innan kamera hant komma fram då jag var ivrig att släppa tillbaka den vackraste öring jag har sett i mitt liv. Resans fluga: 13-16 cm sunray shadow varianter (stor öring och varje harr på 45+ var helt galna i dem)
 9. snigelsnabel

  Flugor för Norr/Västerbottensälvarna?

  Phatagorva, glödhäck och sunray shadow utöver dessa.
 10. snigelsnabel

  Lögde

  Jag kör med 12.6 fots #7 och 15 fots #9-10 beroende på vattenstånd och plats. Men 14 fots spö fungerar till det mesta eftersom det är en liten älv.
 11. snigelsnabel

  Älv: Ängesån

  De flesta laxarna man får i kaitumälven hade INTE klarat fallet själv. Det är faktiskt väldigt låg snittvikt på laxen i kaitumälven och jag vill att det fortsätter så. Kan få relativt nystigna grilse senare på sängen men nu tycker jag att vi håller oss lite mer on topic iallafall
 12. snigelsnabel

  Älv: Ängesån

  Kaitumälven är uppströms om jockfall och ganska många mil också. Delar sig vid lappesuando ju!
 13. snigelsnabel

  Älv: Ängesån

  Vad är hemmavatten för dig då?
 14. snigelsnabel

  Älv: Ängesån

  Haha, hur ska det hjälpa att stänga trappan i jockfall?
 15. snigelsnabel

  Älv: Ängesån

  Tackar och det är nog snarare så att de skiter i reglerna snarare än att de inte vet om dem. Iallafall de som jag har pratat med.
×