moredots

Members
 • Antal inlägg

  22
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  1

moredots last won the day on March 10

moredots had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

13 Good

Om moredots

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Kåge

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  nils.lindberg90@gmail.com
 • Telefon
  0768289843

Senaste Profil Besökare

100 profilvisningar
 1. Hoppas du lever Ismo! Har blandat ihop färgerna idag, och till min förvåning blev mina inte alls lika trögflytande som de jag köpt färdiga. Ska ringa och höra mig för vad som kan ha orsakat detta! Har också försökt att gör någon variant på en tip-dye genom att hänga spetsarna på biten över kanten på en behållare med färg. men både pga färgens "konsistens" och hårets förmåga att suga åt sig så blev istället hela biten svart. Men vi får istället se det som ett test av hur svart denna färg blir! Jag tar tacksamt emot idéer på hur jag ska lyckas med tip-dyeing rent praktiskt. På något vis måste jag få den nedre halvan av biten att inte komma i kontakt med färgen, kanske någon form av upphängning där spetsarna hänger neråt i ett färgbad? Kanske montera någon typ av klämmor som håller skinnremsan horisontell? Återigen, fortsättning följer!
 2. Dagens sanning.....
 3. Speyflugor på trekrok är verkligen vackra! Känns på något vis helt rätt.... Men hur blir tåliga blir flugorna när man binder med kroppshackel på det viset du beskriver? Nog för att stammarna är grova, men måste ju hända med jämna mellanrum att fisk lyckas pricka precis fel?
 4. Hägerhacklen samlar damm, känner inte att jag har full koll på hur de bäst används. Vore intressant att se hur andra binder med dessa fantastiska fjädrar! Gärna bilder, men också i ord hur ni går tillväga! Kutym är väl att starta en inspirationstråd med en bild, så slänger in en rödsvart variant som fanns nära till hands för fotografering! Denna får väl kallas för en enkel variant, flatbraidkropp med uppborstad dubbing längst fram. I denna är två hela fjädrar inbundna framför kroppen, har blött fjädrarna innan jag lindat då jag tycker de blir lättare att hantera.
 5. Hoppas ni tillåter ett sidospår. Jag har bundit väldigt (extremt) lite med gethår, har en bit som jag upplever som bra men har egentligen aldrig sett något jag upplevt som dåligt på annat sätt än att det varit för kort... Skulle vara intressant att få se bildexempel på er uppfattning av bra respektive dåligt gethår till en sunray shadow?
 6. Slänger in en ursäkt, mycket annat som har krävt min uppmärksamhet sista tiden! Detta tillsammans med att sista leveransen kom i pulverform har gjort att jag inte hunnit få till något nytt test! Jobbar till imorgon sen följer en ledigvecka där jag ska göra allt för att färga vidare!
 7. Tror att de spön som finns på wish är precis samma som finns på tex Aliexpress. Tycker mig känna igen de du skickat bild på. Har pratat med folk som varit helnöjd med billiga spön från Kina och har själv ett 6´ #1 från Aliexpress av märket Maxcatch. Köpt tillsammans med alu-rulle och lina för någonstans kring 800kr. Svårt jämföra spöets egenskaper då jag inte fiskat andra spön i så lätta klasser, men rent byggnadsmässigt har jag ingenting att anmärka på annat än att lindningarna kanske är aning tjockare än på mina andra spön. Rullen har väl som väntat inte den mjukaste bromsen eller särskilt lågt startmotstånd, men imo ett kanonkit för de pengarna de få gånger jag fiskar med den sortens utrustning. Vore jag du skulle jag utan tvekan beställa hem ett spö och ge det en chans. Lägg gärna upp lite närbilder och utlåtanden i tråden om du gör slag i saken!
 8. Jag har inte glömt bort mitt projekt. Beställt mer färg idag, bland annat svart. Så till veckan fortsätter äventyren!
 9. Färgen heter Earth palette och säljs normalt i kristallform som man själv får lösa i vatten och eventuell fixeringsvätska. Jag hittade dock färdigblandad hos en gårdsbutik som heter Hallagården. Saken är att earth palette inte har oändligt antal färger på samma sätt som de varmfärgerna vi normalt använder(men finns många fler än de som säljs på hallagården). Fördelen med dessa är istället att dessa ska vara lätta att blanda med varandra och man kan egentligen på en gång se exakt vilken färg man kommer få. Köpte bara rosa denna gång som ett första pilottest, men tanken är nu att köpa fler färger och testa mer. Har funderat själv kring att göra någon typ tip-dye bara i spetsarna... tycker inte det ska vara omöjligt om än kanske lite krångligt att förvara skinnet på ett sätt som håller tätt och inte tillåter pigmentet att dras in i övriga håret. Men gissar att nyckeln till det kan ligga i att använda sparsamt med pigment! Men jag lovar att nästa test kommer innefatta en tip-dye
 10. Fortsätter min monolog med nästa påses innehåll. Förmodligen därför färgmängden var ungefär densamma i båda påsarna har inte tiden gjort någon synlig skillnad! Åker till fjällen en vecka så nu färgas ingenting mer på ett tag. Men finns intresse att se när jag provar andra material och färger framöver så säg gärna till, så jag inte sitter här och skriver i fortsättningen utan att någon vill ta det till sig!
 11. Tror att vi är en succé på spåren! Tagit ur första styckena för någon timme sedan, balsamerat och hårfönat. Färgerna har bitit kanonbra, skinnet på kaninbiten har inte torkat helt så än ska vi nog inte ropa hej! Men på kanterna som börjat torka litegrann känns det som att kvalitén är oförändrad. Kunde varit lite mer frikostig med färg då enda felet jag kan se skulle vara att färgen blivit aningen ojämn på kaninen. Nu återstår att se om något ser annorlunda ut imorgon kväll! Edit: Imorse hade skinnbiten torkat,och den är inte försämrad på något vis. Har ungefär fått samma kvalite som zonkerskinn jag köpt.
 12. Nu har den rosa färgen anlänt. Beskrivningen säger att låta materialet ligga i en lufttät påse i rumstemperatur under 24-48h. Har gjort i ordning två identiska påsar med en bit kritvit kanin och en lika vit oidentifierad fjäder i vardera. Har först tvättat ur bitarna med vanligt diskmedel för att få bort fetterna. Men skulle man fortsätta färga på detta vis så finns en fixeringsvätska som eliminerar behov av förtvätt. Första påsen vittjar jag imorgon och den andra på lördag. Nu håller vi tummarna
 13. Ifall någon mer råkar vara intresserad av detta så beställde jag hem en flaska med färg igår. Gör ett försök under kommande vecka, fortsättning följer!
 14. God afton! Finns det någon som försökt färga material, då främst hår, med sådan kallvattensfärg man använder vid färgning av ull? Biter det öht på annat material och om så är fallet, kan man få klara och fina färger? Edit: En viktig faktor för att detta ska vara intressant är givetvis också hur färgningen påverkar skinnet! Då min förhoppning är att kunna färga skinn till zonkers!
 15. Har bara testat exceed med en lina, guideline experience och den var i mitt tycke som gjord för spöet.