moredots

Members
 • Antal inlägg

  13
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  1

moredots last won the day on March 10

moredots had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

8 Neutral

Om moredots

 • Placering
  Member
 • Födelsedag 1990-06-18

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Kåge

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  nils.lindberg90@gmail.com
 • Telefon
  0768289843
 1. Färgen heter Earth palette och säljs normalt i kristallform som man själv får lösa i vatten och eventuell fixeringsvätska. Jag hittade dock färdigblandad hos en gårdsbutik som heter Hallagården. Saken är att earth palette inte har oändligt antal färger på samma sätt som de varmfärgerna vi normalt använder(men finns många fler än de som säljs på hallagården). Fördelen med dessa är istället att dessa ska vara lätta att blanda med varandra och man kan egentligen på en gång se exakt vilken färg man kommer få. Köpte bara rosa denna gång som ett första pilottest, men tanken är nu att köpa fler färger och testa mer. Har funderat själv kring att göra någon typ tip-dye bara i spetsarna... tycker inte det ska vara omöjligt om än kanske lite krångligt att förvara skinnet på ett sätt som håller tätt och inte tillåter pigmentet att dras in i övriga håret. Men gissar att nyckeln till det kan ligga i att använda sparsamt med pigment! Men jag lovar att nästa test kommer innefatta en tip-dye
 2. Fortsätter min monolog med nästa påses innehåll. Förmodligen därför färgmängden var ungefär densamma i båda påsarna har inte tiden gjort någon synlig skillnad! Åker till fjällen en vecka så nu färgas ingenting mer på ett tag. Men finns intresse att se när jag provar andra material och färger framöver så säg gärna till, så jag inte sitter här och skriver i fortsättningen utan att någon vill ta det till sig!
 3. Tror att vi är en succé på spåren! Tagit ur första styckena för någon timme sedan, balsamerat och hårfönat. Färgerna har bitit kanonbra, skinnet på kaninbiten har inte torkat helt så än ska vi nog inte ropa hej! Men på kanterna som börjat torka litegrann känns det som att kvalitén är oförändrad. Kunde varit lite mer frikostig med färg då enda felet jag kan se skulle vara att färgen blivit aningen ojämn på kaninen. Nu återstår att se om något ser annorlunda ut imorgon kväll! Edit: Imorse hade skinnbiten torkat,och den är inte försämrad på något vis. Har ungefär fått samma kvalite som zonkerskinn jag köpt.
 4. Nu har den rosa färgen anlänt. Beskrivningen säger att låta materialet ligga i en lufttät påse i rumstemperatur under 24-48h. Har gjort i ordning två identiska påsar med en bit kritvit kanin och en lika vit oidentifierad fjäder i vardera. Har först tvättat ur bitarna med vanligt diskmedel för att få bort fetterna. Men skulle man fortsätta färga på detta vis så finns en fixeringsvätska som eliminerar behov av förtvätt. Första påsen vittjar jag imorgon och den andra på lördag. Nu håller vi tummarna
 5. Ifall någon mer råkar vara intresserad av detta så beställde jag hem en flaska med färg igår. Gör ett försök under kommande vecka, fortsättning följer!
 6. God afton! Finns det någon som försökt färga material, då främst hår, med sådan kallvattensfärg man använder vid färgning av ull? Biter det öht på annat material och om så är fallet, kan man få klara och fina färger? Edit: En viktig faktor för att detta ska vara intressant är givetvis också hur färgningen påverkar skinnet! Då min förhoppning är att kunna färga skinn till zonkers!
 7. Har bara testat exceed med en lina, guideline experience och den var i mitt tycke som gjord för spöet.
 8. För de intresserade så blev utrustning köpt idag då lokala fiskebutiken körde rea på hela fiskesortimentet! Slutade med ett Vision switch #7 med Vision ace switch lina på en Guideline reelmaster LA 68. Tillsammans med lite tafsar, flugor och krokar landade kalaset på drygt 4500 så jag vill anse att jag gjorde en bra affär! Tankarna går nu mot att ta sig en tur till Sävarån efter förbudet och se om man kan lära sig kasta med grejerna! Wish me luck!
 9. Låter ju alldeles underbart!
 10. Tusen tack för utförligt svar! Ska hålla ögonen öppna här på edge om något begagnat dyker upp innan jag köper något då säsongen inte direkt ligger runt knuten! Som ett litet sidospår, ett switchspö i klass 7 el 8 borde väl vara ett rätt lämpligt spö om man nästa sväng till Ammarnäs är sugen att testa fisket efter ammarnäsöringen?
 11. God kväll! Om allt går enligt planen sker det kommande året en flytt till Kåge, med Kågeälven som nytt hemmavatten. Har aldrig rört en tvåhandsutrustning tidigare men känner att med Kågeälven runt knuten är det dags att ge sig in i nästa djungel. Målet i sikte är givetvis havörings- och laxfisket. Vad skulle vara en bra allroundutrustning med Kågeälven som huvudmål? Vill inte lägga ner några astronomiska summor på detta då jag inte vet hur intresset fortskrider, så en utrustning i det billigare segmentet men som ändå inte kommer få mig att vilja byta efter första säsongen är av intresse. Begagnat är givetvis också intressant!
 12. Tänkte lyfta denna tråd då nio år gammal information känns aningen inaktuell. Är det någon som fiskat i älven de senaste säsongerna? Kanske rent av fiskat där redan denna säsong? Jag bor i Filipstad ett antal veckor till innan jag flyttar hem till Skellefteå permanent och skulle gärna hinna lufta prylarna i detta vatten. Har åkt runt lite och rekat med bil, ligger en del is på de bredare partierna samt att det givetvis är högt vattenstånd. Vilka partier av älven bör man rikta in sig på att fiska såhär i början av säsongen?