Hoppa till innehåll

moredots

Members
 • Antal inlägg

  38
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  1

moredots last won the day on March 10

moredots had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

19 Good

Om moredots

 • Placering
  Member
 • Födelsedag 1990-06-18

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Kåge

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  nils.lindberg90@gmail.com
 • Telefon
  0768289843

Senaste Profil Besökare

208 profilvisningar
 1. Loop Cross s1 690 ringstorlekar

  Tack ändå
 2. Loop Cross s1 690 ringstorlekar

  Ska bygga mitt första spö, ett Cross s1 690 4-delat. Kommer ha samma recoilringar som sitter på ett fabriksbyggt spö av samma sort. Men hittar ingenstans vilka storlekar som sitter på dessa.... Säkert finns det väl någon här som kan hjälpa mig reda ut detta?
 3. Ännu en inspirationstråd, denna gång Häger!

  Spännande detta med att binda på krok...... Första gången jag öht försöker mig på någonting med fjädervinge!
 4. Tidigt fjällfiske ( början juni )

  Kan man få be om en ny statusuppdatering? Hur är vattenflöden och insektsliv?
 5. Ännu en inspirationstråd, denna gång Häger!

  Men elegant! Den där blå nyansen skulle man nog försöka beställa....
 6. GL fario classic #5

  Är det Classic enligt rubriken eller gamla varianten enligt inlägget? Har den gamla sorten, och tycker absolut det är värt pengarna. Ingen kastkanon kanske, men fantastiskt att fiska och drilla med! (Gör bara inte som jag och sätt dit en alldeles för lätt rulle då spöet kan kännas framtungt) Classic-varianten vet jag ingenting om...
 7. Bra bok eller artikel m fördjupad info om flugor?

  Öringen och flugan, av Brian Clarke och John goddard tar upp många olika insektstyper och hur de imiteras! Helt fantastisk bok som tål att läsas flera gånger!
 8. skarva nylon med fluorocarbon

  Tycker en dubbel grinner är klockren till all skarvning! Aldrig testat på det sättet du beskriver, men har svårt att se varför det inte skulle fungera!
 9. Tidigt fjällfiske ( början juni )

  Tack för det! Har mitt hemliga lilla strömvatten ett antal mil norr om saxnäs och årets resa är planerad v26 för att komma före sommarståndet lagt sig. Följer vårens framfart med spänning, bara att hålla tummarna att saker och snabbar på nu när det väl börjat så man slipper fiska värsta vårfloden!
 10. Tidigt fjällfiske ( början juni )

  Kan du ge dig på en ungefärlig uppskattning kring hur mycket senare ligger vi detta år jämfört med mer "normala"? Tror du vi kan få se ett till år liknande 2015? Jag vill minnas att största faktorn till 2015 års sena högvatten mest berodde på extremt stora mängder ihållande regn under senare delen av juni och början av juli och egentligen inte pga stora snömängder... Men jag bor ju vid kusten och måste mest förlita mig på rapporter av olika slag, så vore intressant höra vad en lokal förmåga tror!
 11. Ännu en inspirationstråd, denna gång Häger!

  Är också lite böjd åt den andra varianten, då både färgen och formen! Har fått till ribbingen betydligt bättre sen jag börjat stryka fibrerna framåt när jag jag ska korslinda, samtidigt som jag liksom ligger ett kvarts varv före och petar undan fibrer med en dubbingnål.
 12. Ännu en inspirationstråd, denna gång Häger!

  Testat lite olika proportioner mellan kroppshacklet och det främre... vill påstå att det ger väldigt olika stuk på flugorna. Finns några generella regler för detta?
 13. Ännu en inspirationstråd, denna gång Häger!

  Inspirationstråden födde lite inspiration trots allt. Försökt mig på någon typ av T&L med krysslindad ribbing, alla mina applåder går därför till alla som lyckas göra detta med gott resultat... vansinnigt knepigt att inte linda ner alla fibrer på vägen. Här är iaf utfallet!
 14. T17 och T20

  Vet att det är viktenheter och inte sjunkgrader. Men i slutändan är väl viktförhållandet mellan klump och spets en avgörande faktor rent fysikaliskt? Givetvis spelar längden in också, till vilken grad är väl svårt att diskutera antar jag men du får helt klart rätt då min 10' t17 väger mindre i förhållande till min 430grain-klump än en 15' t20 i förhållande till en 600grainare. Case closed
 15. T17 och T20

  Intressant tråd, har funderat lite själv kring spetslängder och vikter... Jag är en förhållandevis glad nybörjare så mitt ord bör inte väga så tungt som många andras.... men borde inte en 600grains klump orka vända en 15fot spets oavsett sjunkgrad utan större problem? Jag kör en lätt skagitsetup på mitt switchspö där bodyn väger blyga 430grain och jag fiskar utan problem 10fot T17 med den. Förhoppningsvis kan denna tråd mynna ut i en vidare diskussion kring ämnet då jag själv känner jag har dålig koll på allmänna "regler"
×