Hoppa till innehåll

svipp

Members
 • Antal inlägg

  15
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

0 Neutral

Om svipp

 • Placering
  Member

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Småland

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  mwirandi@gmail.com
 • Telefon
  0702350626

Senaste Profil Besökare

360 profilvisningar
 1. Ang harren jag har funderat endel på det. Här nere i Småland fanns det ju harr i Lagan. Försök har ju gjorts att återinföra den i Lagan (och gustavsfors) men det har vad jag vet inte fungerat. I Lagan var det harr från glomma. Här är min tanke om man tar harr från stammar sydligare breddgrader som lever i varmare vatten istället. Jag tror det var i Klingbergs film och tjecknymf han är på ett ställe där harren sällan leker två ggr för dom dör av skadorna pga av värmen i vattnet gör att dom inte läker. Om man flyttar upp från en sådan stamm skulle dom klara det bättre? Tex gransorter fungerar så man kan inte flytta ner en sort som växer på högre breddgrader men däremot kan man flytta upp en sort på högre.
 2. svipp

  Fiske i Ätran.

  Min flickvän motionerar där omkring och går runt ätran. Hon såg att det var många som fick fisk. Hon pratade med en kille(eftersom jag tjatade) som fått en lax på 4,7 och han berättade om att det tagits en över 5kg. Om den var blank eller ej kunde hon ej avgöra.
 3. svipp

  Havsöring för en dummie.

  Tack alla. Bättre att ha lite koll när man går ut. Det är svårare att hålla skärpan om man inte har en aning om man gör rätt det minsta rätt. Det verkar efter jag läst runt lite att snabb hemtagning med stopp då o då verkar vara det vanligast med fisk och rak imitationer. Är jag helt fel ute?
 4. Hej jag tänkte ta och prova kustfiske efter havsöring. Och har köpt sydkusten samlingen på flugor.se. Nu kommer frågan var, när, hur, fiskas dom olika flugorna. Lika bra att ha lite koll iaf. Det blir runt Falkenberg jag ska prova och har rekat lite...
 5. svipp

  No hackle CDC mayfly

  Fina flugor, vad har du för matreal på kroppen?
 6. Tack cambrant det var snällt.
 7. Hej alla. Jag funderar på att få ett spö byggt. Som ska passa till älv sjö och havsfiske(västkusten). Funderar på en cts mx/x 696 med fight butt. Alltså ringar och rullstol ska vara saltvatten beständigt. Men jag bygger inte själv så har inte riktigt koll på vettiga komponenter eller om jag ska välja den snabbare eller medium klingan. Och vill gärna ha tips om en bra spö byggare. Mvh
×