Hoppa till innehåll

gulp

Members
 • Antal inlägg

  339
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

0 Neutral

Om gulp

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  ume

Senaste Profil Besökare

840 profilvisningar
 1. gulp

  Köpa från USA...

  tror det blev ca 140:- avgifter på en dryg 5-hundring (vara+frakt). Inget jag tänker grina över. Hade fått pröjsa över 1000:- hemma
 2. gulp

  Storørretdager!

  Tack! Nu har de en till beställning i kön!!
 3. gulp

  Storørretdager!

  Var beställer man? Går det bra att få hem grejjer från norge numera? Trassligt sist jag försökte.
 4. Jag glömde lacka en klinga o då försvann texten av sej själv. Alltså: Fiska bort texten
 5. gulp

  Köpa från USA...

  Jag gjorde ett vetenskapligt test och la en beställning, så den som lever får se...
 6. gulp

  Köpa från USA...

  eller måste vara+frakt vara under 500? på tullverket hittar jag ingen 500-kr-gräns. Nätet verkar vara proppfullt av myter idag.
 7. gulp

  Köpa från USA...

  Ok. Googlade lite o det verkar lugnt denna gång eftersom varuvärdet är under 500sek
 8. ...och få hemskickat. Om jag inte får det märkt "gift", utan bara ett vanligt usps-paket - åker jag troligast på moms då? När betalar jag momsen, och till vem?
 9. Nog finns dom, men det jag märkt är att de har blivit mindre till storleken
 10. harr längs kusten? kring R-fors finns bra sträckor
 11. gulp

  Vapstälven

  Otypisk på vilket vis? Varför skulle öringarna vara annorlunda bara för att vattnet rinner västerut? De har ju knappast kommit dit någon annan väg än övriga fjällöringar i trakten!?
 12. gulp

  Vevriktning på Reelmaster LA

  Är det inte bara att vända nållagret som vanligt?
 13. gulp

  Arjeplogsfjällen, Tjärnberg

  Gäller tyvärr enbart i dåtid. Nätas allt för mycket där nu + att lågflygande heli-trafik från Tjärnberg är störande om man inte lider av lappsjuka eller liknande.
 14. Blir det problem i kraftverket så öppnas utskovsluckorna för att inte överdämma. Inget konstigt med det - och ja, man bör hålla lite koll på vattennivån när man befinner sej nedströms. Skulle an lucka tväröppna okontrollerat eller pajja och åka iväg så är det bara att sätta tilliten till flytvästen som naturligtvis är på.
 15. gulp

  Gentlemannafisken på STV1 den 6 augusti

  Samerna utgör inte det största hotet mot ditt fiske. Ägare till fritidshus och sportstugor och i viss mån lokalbefolkning som har eller tror sej ha rätt att lägga nät har ödelagt merparten av alla vägnära vatten. Att de fyller frysboxen åt både sej själva och åt "släkten i stockholm" är ett faktum som verkar svårt att komma ifrån. Nya näträtter beviljas än idag till de som presenterar hyfsade argument. Sedan har vi tjuvfisket med nät och där är det framför allt närboende som tar en kagge nät och kanske en båt till fjällen över helgen. Här drabbas även de finaste vattnen skoningslöst. Nästa gång du ser med egna ögon hur det nätas tycker jag du ska gå fram och fråga vem som nätar och huruvida denne någon verkligen tillhör en sameby. Nämn sportfiskevatten där du sett problemen (jag säger inte att de inte finns) så ska jag nämna några där samer och fritidsfiskare samsas samt en mängd där de fritidsboende förstört allt. Lapplandsfjällen kan även ligga i västerbottens län. ...och för att återgåt ill ämnet så gillade jag också programmet!
×