Hoppa till innehåll

Byllen88

Members
 • Antal inlägg

  25
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

1 Neutral

Om Byllen88

 • Placering
  Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Ljungsbro

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  byllenboy@hotmail.com
 • Telefon
  0763381445

Senaste Profil Besökare

464 profilvisningar
 1. Byllen88

  Fiske runt Linköping

  Härligt med mera smålänningar i denna stad. Har nästan känt mig lite utstött vart ifrån Småland är du? ska du köra flugfiske kan jag rekommendera IF Metalls fiskevatten Gulbäckesjön och Lilla Svartgölen. Gulbäcke har jag haft väldigt mycket lycka med. Dessa 2 sjöar är enbart flugfiske. Som många skrivit är Mellanströmmen rätt så trevligt om vattenståndet är rätt. Likadant med Magnehult. /Christopher
 2. Hejsan alla gäddflugfiskare där ute! Tänkte kolla lite om någon sitter på bra erfarenhet av dessa 2 olika seten. Ska tillägga att jag äger Epik Pike sedan förra säsongen men är inte riktigt nöjd med det. Är det någon väsentlig skillnad på dessa spöna i aktionen? Är det ena bättre än det andra? Är linan på Epik av bra kvalitet i coatingen? Här kommer länkar. http://www.flugor.se/flugspon/flugfiskeset/flugfiskeset-jaw-pike-control-4694 http://www.fishline.se/guideline-epik-pike-kit-gaddset/product_details.php/products_id/883 Om någon är intresserad så kan det eventuellt vara till salu. Endast använt i sjön 1 gång samt på gräsmattan. Med vänlig hälsning, Christopher
 3. Byllen88

  Strömmande flugvatten

  ska kolla lite grann där och se vad jag kan hitta för något tack för hjälpen
 4. Byllen88

  Strömmande flugvatten

  Tjena! Jag undrar om det möjligtvis finns nån här som känner till något flugvatten med strömmar med vild öring/harr/regnbåge i Östergötland?Har googlat en hel del och läst massa trådar om ämnet men någon lite mindre sträcka skulle vara trevligt. Har varit i Norrbyströmmen 2 gånger samt Magnehult. Mellanströmmen har jag inte testat men det ligger på åka-till-listan. Skulle vara kul att ha något mera nytt ställe att åka till.Skitfiske på er!
 5. Byllen88

  Nybörjare utrustning

  okej då förstår jag skillnaden! nu har jag en WF6-lina på rullen. får förhoppningvis min nya rulle imorgon som jag beställt. nu har jag en Biltema-rulle som övervarar och skapar ett skatbo så fort jag drar ut lite lina. så den nya ska nog förhoppningsvis vara bättre!
 6. Byllen88

  Nybörjare utrustning

  Okej så setet på fishline är ett bra set? har beställt en rulle som troligtvis kommer imorgon och har även stått och tränat lite för att få upp tekniken betydligt bättre tanken är nåt billigt att börja med och sedan uppdatera när tekniken och känslan har blivit bättre. okej, vad är longbelly för lina? är nybörjare och har inte lärt mig allting ännu vad det heter, hur det ska användas med mera
 7. Byllen88

  Nybörjare utrustning

  Jo det är sant. Ska köpa grövre utrustning när jag fått kläm på teknik och blivit mer varm i kläderna.
 8. Byllen88

  Nybörjare utrustning

  Är dock aldrig i Motala men tack så jättemycket för förfrågan har läst en massa olika forum samt kollat mycket på youtube, både svenska och enkelska instruktörer så ska nog få kläm på min teknik vad det lider. Menar du Hultins? Har pratat med honom och vi ska ta fram ett bra paket när jag blivit lite mer varm i kläderna.
 9. Byllen88

  Nybörjare utrustning

  tack så jättemycket för alla svaren. har suttit och kikat på alla möjliga flugfiskeset, rullar och spön och då jag inte har alltför stor budget att röra mig på då jag är nybörjare så bestämde jag med för att bara köpa en ny rulle till att börja med och fylla på med spö i efterhand. då ni sa att fiskeflugor.se inte var så bra så gick jag emot strömmen och beställde hem denna: http://fiskeflugor.se/product/4702-flugrulle-wild-trout-57-blue-silver.html min farbror hade en likadan som han var jättenöjd med. så nu återstår bara storfångsten
 10. Byllen88

  Nybörjare utrustning

  Okej så man behöver egentligen inte komma ut längre? Där jag tänkt att börja kasta med fluga är en IF Metall-sjö utanför Ljungsbro där dem sätter ut öring och regnbåge. har lyckats fånga på bottenmete men vill utveckla mig lite grann och vad är annars perfekt om inte flugfiske när man ändå har semester.
 11. Byllen88

  Nybörjare utrustning

  Vilket av seten? det som Einarsson länkade till eller det som jag själv länkade?
 12. Byllen88

  Nybörjare utrustning

  Okej tack för svar. Ska kolla runt ytterligare lite grann. Då jag började för ungefär 2-3 veckor sedan så är jag inte kräsen för nånting men lite bra grejer så man kommer ut en bit vore bra. Nu har jag stått och tränat på land och kommit ut ungefär 15 meter. Ska kolla igenom vad det finns för något i Säljes-sektionen.
 13. Byllen88

  Nybörjare utrustning

  Halloj. Har precis börjat med flugfiske och köpte mig ett nybörjarset på Biltema. Billig skit, man får vad man betalar för. Har fått byta ut linan och nu har jag märkt att rullen övervarar när man drar ut linan. Har hittat det här paketet på fiskeflugor.se. http://fiskeflugor.se/product/3563-flugfiskeset-easy2go-basic.html Är det värt att köpa detta som rookie? Hur är kvalitén på spö/rulle? Aluminiumrulle är ju tåligt och slitstarkt.
×