Hoppa till innehåll

Foam

Members
 • Antal inlägg

  334
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

74 Excellent

Om Foam

Information

 • Bostadsort
  Åhus

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  tureveldt@msn.com
 • Telefon
  0705912876

Senaste Profil Besökare

1 115 profilvisningar
 1. Foam

  Guldskallar/kulor

  Konstigt att Ismo ännu inte kommenterat ”kulorna”. Han är väl inte krasslig... 😀
 2. Foam

  polychenille

  Beställt av Andre två gångerna och fått vänta rätt länge bägge gångerna, typ 3-5 veckor. Inga bekräftelser eller övriga livstecken men så en dag låg det där i lådan. Fin produkt men jag gillar inte den nonchalanta stilen typ ”är ute o fiskar skickar sen nån gång”. Blir nog inget mer därifrån...
 3. Foam

  Hullingganer Vs Barblessianer

  Har lite svårt att förstå dem som tvärsäkert säger att man inte tappar mer fisk på hullinglöst. Det är ju bara att titta lite på konstruktionen så förstår man ju att den motverkar avkrokning. Det är förövrigt ett av de stående argumenten för hullinglöst, att det är lättare att kroka av så barblessianerna skjuter sig själv i foten s.a.s. Jag är inte renrasigt barblessian men gillar ändå att det är lätt att kroka av. Blir inget bök med peang och sånt och ofta ramlar flugan loss när fisken är i håven vilket borgar för en snabb, smidig och skonsam release. Subjektivt tycker jag att de mindre öringarna som oftast fångas i mina hemmavatten behöver lite hulling om man överhuvudtaget ska få in dem. De är kopiöst spralliga och är ofta lika mycket på-över ytan som under. Här brukar jag trycka in hullingen så att bara ett bulligt motstånd finns kvar. Jag tycker det funkar bra och ger mig ändå en smidig skonsam avkrokning med fler bärgade hemmaöringar. Detta är inget tväsäkert uttalande utan mer en subjektiv bedömning
 4. Foam

  Reatråden - Billigt just nu!

  Rätt utgallrat men några godbitar fanns👍
 5. Foam

  Dyret!

  Oliv brukar funka, brun-gulbrun med. Binder ner till #16, tycker ibland att de mindre storlekarna lättare accepteras som mat av fisken än de största schabraken.
 6. Foam

  Bobbin

  Har några olika, allt från indiska med kromat rör till M. Petitjean och SMHAEN. Inget fel på de två senaste förutom att de kostar en slant. De jag gillar bäst och som ligger humananre i pris är Tiemcos ceramic bobbin. De ligger runt en tvåhundring och gör jobbet bra. Enkel konstruktion som utstrålar kvalitet och ligger bra i handen. Finns en med vitt rör för de vanliga jobben samt en HD verision med svart rör för grövre tråd, metalltråd etc.
 7. Foam

  Klass 4 spö och lina

  Japp mf har jag, hör av mig om det blir aktuellt.
 8. Foam

  Klass 4 spö och lina

  Kan hända att mitt blir till salu om en månad eller så. Jag har köpt ett lite dyrare #4 så jag får se hur jag gör.
 9. Foam

  Klass 4 spö och lina

  Nej det tycker jag inte. Man kan trycka på ordentligt, spöt är fast men inte pinnigt och flexar en bit nedanför mitten. Finishen är väl inte helt i topp men det är heller inget premiumspö. Apropå kastlängd så är det inte så ofta man behöver kasta långt med torrfluga i strömmande vatten. Spöt är inget långdängarspö i castingbemärkelse men fullt tillräcklig i alla mina fiskesituationer i lite större vatten.
 10. Foam

  Klass 4 spö och lina

  Jag har ett sådant. Fiskar torrt med det i större vatten. Använder en Rio perception #4 till det som funkar ypperligt.
 11. Foam

  Smart, och enkel förlängd bakkropp

  Gillas😀
 12. Hej hur är skicket på IPT-spöt? Förmodar att det är en 9 fots fyrdelad femma?

  Är det den snabba eller medium varianten?

  Med vänlig hälsning, Kenneth

 13. Jag är inte helt hundra men jag tror det mest är flugfiskare här 😉. Ska jag skriva något konstruktivt tycker jag du ska göra likadant som förra sommaren då du hade stor success.
×