Hoppa till innehåll

Morgan

Members
 • Antal inlägg

  301
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  4

Morgan last won the day on September 20

Morgan had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

114 Excellent

Om Morgan

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Dalarna
 • Intressen
  ja

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  morgan.sjolin@gmail.com
 • Skype
 • Telefon
  0761411481

Senaste Profil Besökare

1 208 profilvisningar
 1. Morgan

  polychenille

  köpte i vintras, det tog lite tid, ingen bekräftelse eller nåt sånt, men grejjerna kom.
 2. Morgan

  NOSTALGI

  I det samhälle som jag bodde i fanns några tusen innevånare, i kommunens andra byar några tusen till, vi hade två älvar och tiotal forsar att leka i. det var sjuttiotal (sent). Det fanns bara tre herrar ,varav jag var den ene, som använde flugspö, i hela kommunen. Dom två andra såg jag ibland. En av dom blev min fiskekompis i flera år, trots stor åldersskillnad. Den andre hade tagit efter sin nu åldrade far som flugfiskare och trakterade de ärvda bambuspöna medelst flugorna under stor meditation. jo jag vet det, jag såg det, jag smög på honom, t,o,m med kikare. Skygg var han när han fiskade ville helst ha hela forsen för sig själv för att slappna av, såg sig omkring när han kom, såg han mig eller någon annan fiskare betedde han sig annorlunda än när han trodde sig ensam. Jag lärde mig gömma min cykel senare moped ,bil och mig själv bara för om han skulle komma. Mannen var till åren men hade ett sladdbarn ett år yngre än mig som jag pressade på information om fadern. Eftersom fadern var väldigt förtegen vad det gällde fiskandet, märkligt faktiskt, han var annars en ganska högljudd och pratsam person ,men när det kom till fiskeprat blev han skygg. Som sagt, så smög jag på honom, kollade hur och var han fiskade och i bland så gick jag honom till mötes när han växlade plats. Jag såg hur han fiskade, jag såg hans flugor. Det var den gamla skolan, tre flugor, på den egenhändigt knutna tafsen. En bloody butcher överst sen en invicta och sist men inte minst hans absoluta favorit Connemara black. Han vadade i de grundaste partierna av älven, kastade knappast utan släppte bara ut och gick sen och förde flugorna över de djupare in och bakom stenar. När han kastade var det mera som ett svepande, lugnt, långsamt trassel fritt. Han tog upp öringarna, alla, oavsett storlek, lät dom glida ner i den flätade pilkorgen. Själv så hade jag inga vadarbyxor på några år än. Men det fanns platser att fiska med torra fötter ändå. Flottningen hade lämnat höga långa stenpirar och dom fiskade jag ofta ifrån och då bara med torrflugor. Jag hade förläst mig på engelsk torrflugefiskelitteratur och skues och sawers var demoner from hell och sjunkande flugor tabu. Jaja jag hade ett kastspö med flugkast (läs torrflugor)med mig för att rädda matfisken. Efter tid så blev mannen mindre skygg och faktiskt kom han ut på piren för samtal ibland, redan efter några år. Det var ju som oftast bara vi två där. Flera gånger berättade han upphetsat om en tvåkilos öring som synat hans flugor och till slut berättade han också var den stod. Jag lät länge bli att kasta bakom stenen där han sa att den stora stod. Men en natt när han gått hem klädde jag av mig på underkroppen och vadade ut mitt mot platsen där den gäckande öringen alltid stod. knöt på en svartgul chenillehumla som jag gjort själv å kastade in den i suget vid stenen öringen tog den direkt så fort den landade, min rostiga våg visade nio hektogram, men den såg större ut när den tog. Jag ångrar än idag att jag dräpte den.
 3. Morgan

  Hullingganer Vs Barblessianer

  144-62-143
 4. Morgan

  Haröra/dubbing

  Den har jag missat. taxåmöcke!
 5. Ok få se nu,, snabbt och distinkt/ precist när man kastar. Mjukare, full action, följsammare vid drillning..... Jag ringer Danielsson,,
 6. Morgan

  Haröra/dubbing

  Jag sitter ofta och rycker tussar från haröron till flugkroppar , lite ljusare längst bak succesivt mörkare framåt,,, men skulle gärna ha tips om det dubbingmaterial som mest motsvarar det man drar från harörat.
 7. Morgan

  Sista minuten harrfiske

  Gone fishing Latitude: 62° 49' (62.8167°) north Longitude: 13° 27' (13.45°) east Elevation: 502 metres (1,647 feet)
 8. Morgan

  Sista minuten harrfiske

  Nu har jag provianterat å plockat fram grejjer. Åker i morrn förmidag. kommer inte ihåg mitt lösenord här, så jag kan inte svara på pm eller logga in med telefonen senare, Dock kan jag svara på den och på sms. 0761411481 .
 9. Morgan

  Edge-träffar

  Lidköping! Där föddes ju jag.
 10. Morgan

  Sista minuten harrfiske

  Då har jag preliminär-bokat boende, så det ser ut som att jag åker å fiskar harr i morgon (ja rättare sagt åker i morgon, fiskar f,o,m fredag till kanske tisdag) Det finns plats för fler, i alla fall vad gäller boendet. Jag åker till xxxxx? ja det och andra detaljer avslöjas endast via pm , men det är inte norr eller öster om Krokom, inte ens i närheten av Krokom.
 11. Morgan

  Hullingganer Vs Barblessianer

  En ungefärlig fördelning för mina uppströmskast : 10 hugg ; 7 st harr 3 st laxöring ,vid avkrokning ; 1st harr 2st laxöring. Ergo, öringens beteende efter hugg gör det lättare att hålla hållbar kontakt och skillnaden mellan hulling/hullingfritt avsevärt mindre.
×