Hoppa till innehåll

pehea

Members
 • Antal inlägg

  53
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  1

pehea last won the day on January 7 2018

pehea had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

7 Neutral

Om pehea

 • Placering
  Member

Information

 • Bostadsort
  Uppsala

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  phahlbom@gmail.com
 • Telefon
  0707875386

Senaste Profil Besökare

Den senaste tidens besökare blocket är inaktiverad och inte att visas för andra användare.

 1. pehea

  Laxodlingsindustrin expanderar

  Även om man har snuskigt bra betalt måste det smaka illa i munnen med dessa uppenbart fabricerade lögner. "vårt folk, vår fisk....vår miljö".
 2. pehea

  Gysingeforsarna

  Det går att få harr nu. Det fina abborrfisket i strömmarna kanske är över. Ska dit på söndag, men fokus gädda/gös/borre.
 3. pehea

  Favorit #8 spö

  Hej Lars, det stämmer nog bra. Med en lätt longbelly blir det mycket frustrerande vid strömfiske där man byter riktning och kastlängd hela tiden, eller vid streamer i stilla vatten då man vill ta i flugan hela vägen. Det blir vansinnigt många luftkast.... Men som sagt, med en kortare klump som gl pike ändras karaktären helt. 1-2 luftkast och iväg! Även uh kast funkar mycket bättre.
 4. pehea

  Favorit #8 spö

  Tfo ticrx 9 fot är skönt. Med en lätt longbelly behövs lång lina utanför toppöglan eller bra kastteknik för att klingan skall vakna till livs. Men med tex en GL pike blir det hur trevligt och lättkastad som helst. Gl exp4 är överaskande bra jmf priset.
 5. pehea

  Skagit vs ?

  Jag har haft lite samma tänk inför denna säsongen, men i klass 6. Har en outbound short som jag tycker funkar bra. Inte optimalt för uh kast med vikten långt fram, men det fungerar. Och bär större flugor bra även i motvind. Om det inte är superkritiskt med presentationen kan jag även fiska torrt utan att byta lina. Har en skagit på 6,5 m (rio?) också. Verkar lovande, men när jag testade den på sensommar hade någon dragit ur proppen i strömmen så det blev inte så mycket testat. Lite tung är den, men mer anpassad för uh än outbound short. Testat lite vanliga budgetklumpar men de är 9-10 m och jag tycker det blir för långt för mig.
 6. Jag kan tyvärr inte komma med tips om just detta område. Men i regionen är (el har varit)många små strömvatten stängda för fiske pga värme och vattenföring. Har du någon kontakt du kan kolla med? Jag hade några dagar i Norrbotten och fiskade tjärnar med stora djup och källinflöden istället för strömfiske. Det räddade den resan fiskemässigt.
 7. pehea

  Röding i värmen

  Hej, jag ska fiska röding (öring o harr finns också) i sjö från flytring o båt några dagar. Hur kan man gissa att rödingarna beter sig om det är varmt i vattnet? Blir dom passiv och trycker mot botten som öring? Antar att det är nattfiske som gäller? Alla tips och goda råd uppskattas! Tight lines! Per
 8. pehea

  Hjälp! Älvdalen / Härjedalen?

  Enligt annan rapport här på edge har harrfisket kommit igång i södra Jämtland. Mellersta Härjedalen verkar ha normala vattenflöden eller lägre. Jag åker själv till Härjedalen nästa vecka och känner mig tämligen optimistisk.
 9. pehea

  Flugtips för Stavre

  Jag kan inte stavre, men har fiskat gimån lite i andra strömmar. Streaking caddis, hjorthårspuppan för nattsländekläckningar. Dagsländor torra och nymfer, är det fortfarande högt vatten så ha några nymfer rejält förtyngda. Naturligtvis streamer för öringen. I nån film från stavre har dom bra dagsfiske på nedre sträckan med nåt som ser ut som en San Juan worm. Lycka till!
 10. pehea

  Abborre flugor

  Jag har inte fiskat så mycket riktat på abborre med fluga, men det mesta i streamerväg som du kanske redan har till regnbåge eller öring kommer att funka. Flugor typ dog nobbler är en bra grund, dom får en jiggande gång i vattnet. Små flashflugor (3-7cm) också bra. Flest bifångster av större abborre i strömmar har jag fått på svarta streamer ca 5cm långa fiskade på flytlina och snabbsjunkande tafs. Sjunktafs, sinktip, sjunklina eller förtyngda flugor kan vara bra då abborrarna inte alltid jagar i ytan (där jag fiskat). Att kunna fiska på 1-3 m djup är nog ofta en fördel. Har du tur och hittar abborre som jagar i ytan så testa absolut med en popper eller annan flytande foamfluga. Lycka till! 👍 ...och om du har gädda i vattnet kanske en wiretafs. Gör den så tunn och lätt som möjligt så den inte sabbar gången på flugan. T.ex drennan 10 eller 15 lb som du sätter en pimpelhake i ena änden och gör en ögla i andra. Värm sista 5 cm så härdning släpper, fäst en peang längst ut och snurra hårt. Ev säkra med superlim.
 11. pehea

  rio outbound short?

  Hur är denna lina med kast som startar från vattnet (underhand, spey, roll etc) rio outbound short? Tack på förhand. Per
 12. Någon här som testat billiga klumpar för enhandsspö från kina, t.ex. Aventik. Maxcatch mfl? Dom verkar längdmässigt ligga ungefär som några av skagitlinorna från dom etablerade märkena men samtidigt längre än t.ex. OPST. Funderar på att chansa ett köp men vore kul om någon här kände till dom eller rent utav testat.
 13. pehea

  Tips på flugfiske efter stor sik?

  Jo Långå har väl kallats sikfiskarnas Em eller nåt sånt?
 14. pehea

  Hur organiserar ni era flugor?

  Jag håller på att skärpa mig vad gäller harr/öringflugorna, har haft västen så jävla överfull med askar. En del flugor har inte blivit fiskade på flera säsonger men ändå släpar jag med dom ändå, så i vinter kommer en stor rensning. Laxflugorna och gäddflugorna har jag bättre ordning på. Två små dubbelsidiga askar till laxflugorna räcker med råge. Till gäddflugorna en ziplockpåse till flashflugor och en liten plastbox till poppers etc. En kompis kör sortimentslådor för harr/öring i stugan/bilen, som han sen plockar över det som han tror på för nästa dag. Jag tänker sätta upp nåt liknande.
×