Hoppa till innehåll

SA

Members
 • Antal inlägg

  87
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  2

SA last won the day on July 10 2017

SA had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

29 Excellent

Om SA

 • Placering
  Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Luleå
 • Intressen
  Sportfiske och fotografering

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  sa99@spray.se
 • Telefon
  076-1052970

Senaste Profil Besökare

Den senaste tidens besökare blocket är inaktiverad och inte att visas för andra användare.

 1. Rekomenderar Italienska manfrotto om du vill ha långlivad kvalite till ett rimligt pris. Serien element är tillverkad i Asien men allt annat är made in Italy. Nya 190 serien i kolfiber är grymt bra med betydligt högre maxhöjd mot tidigare. Mitt nya fjällstativ sen ett par år. Den gamla klyschan, man får vad man betalar för gäller! Vill du bara ställa upp kameran i dagsljus utan större vindproblem så duger det mesta. Bra priser här https://www.foto-erhardt.de/
 2. SA

  Snyggaste kombon spö/rulle

  Har inte köpt ett enda spö eller rulle på 20år trots hårt fiske.T&T gör spön som håller länge. Har nu köpt 12st enhands från klass4-7 på mindre än 3år! Och ett tvåhands klass8. Ketchup-syndromet som borde räcka livet ut! Till saken hör att jag i långa perioder varit arbetslös men plötsligt fått en anställning med rätt god ekonomi. Här det senaste ett Orvis Helios2 klass4 med en Guideline quadra24. 2700kr för spöet och 750kr för rullen på xxl. Orvis recon klass5 med Danielsson 2six. 3299kr på xxl 1901kr för rullen. ofiskat och nytt. Senhösten är rätt tid att köpa nytt. Och ett par av mina gamla tvådelade trotjänare.
 3. SA

  Krokhållare eller inte

  Save the elefants.and the planet we all share
 4. SA

  Krokhållare eller inte

  Nämen det går ju inte med metall och klent tafsmaterial.
 5. SA

  Krokhållare eller inte

  Tafsen böjs vid toppen med minne, alltid ett problem. olösbart!
 6. SA

  Krokhållare eller inte

  Införskaffade nyligen ett Guideline Fario CRS i klass6 9ft 6-delat. Fint spö med finish lika bra som Orvis och Loomis "made in usa" spön. Även korken håller hög klass en nia av tio där orvis är tio och Loomis 8,5. Hursomhelst så blev jag förvånad när ingen krokhållare fanns. Har på båda mina tvåhands en krokhållare, LOOP och TQT. Och på nästan samtliga dussinet enhands. Det enda spö jag har sen tidigare ifrån Guideline saknar också krokhållare, ett lpxe 9´6 klass7. Är det bara Guideline som skippat krokhållaren? Kan vara en bra ide faktiskt då linan ofta häktar tag när man har mycket löslina ute i strömmande vatten, rätt irriterande ibland. Som vanlig högerkastare tycker jag kanske att krokhållaren borde sitta på höger sida snett uppåt. På loomis spön är det vänster snett uppåt och det hakar tag där rätt ofta när man skjuter lina för långa kast, eller bare mender. Och vart annars fäster man flugan än i korkhandtaget med slitage till följd, i nedersta linföraren är rätt osmidigt!
 7. SA

  Vid nyval...

  En självkörande regering med en smartmaskinguru.. Så blir det nog i framtiden för människor kan tydligen inte styra och tänka själva längre. Maskinerna gör jobbet vi bara roar oss i en artificiell miljö. Science fiction!
 8. SA

  Vid nyval...

  Sossarna,liberalerna, centern och inte minst miljöpartiet. Dålig soppa ju färre kockar desto bättre smakar det!
 9. SA

  Backingens betydelse

  Grymma svar som uppskattas mycket! Men airflo är tydligen made in uk inte us, samma med deras linor.
 10. Hur mycket backing behövs egentligen till vanligt flugfiske efter våra vanliga arter här i sverige? Säljes oftast på 20lb 50-100yards (46-91,5m) spolar i butiker. Och till det tyngre laxfisket 30lb 100-200yards. Dacron är det vanligaste. Finns tre amerikanska tillverkare vad jag vet. SA, cortland och airflo. Airflo är vaxad och suger inte vatten men tar lite mer plats. Cortland micro och SA tar exakt samma plats på spolen då dacron är dacron. Samma med diverse spötillverkares brand som anlitar dessa lintillverkare. Vit röd gul backing tar samma plats, sägs att vit tar mindre plats men det är bara bullshit. Har alldrig varit med om att en fisk dragit ut mer än max80meter backing och det var en större öring med hjälp av strömmen där jag inte kunde följa med. Och med harrfiske kanske 15-20 meter max med storharren inte mer. Någon fin röding som fått fnatt och kanske rusat 30+meter i sjön. Men sen var det lungt. Har ni andra erfarenheter och behov eller när backingen tog slut och knuten brast!
 11. SA

  Guideline Quadro

  En rulle som var deras bästa kostar nu endast en tusenlapp på xxl,! Snygga silverfärgade rullar. Bör vara ett klipp för den som behöver ny rulle!
 12. Tänkte ungefär så när jag först såg rubriken! Men skarvarna åker på spö var det tydligen! 😄 All fågelvilt går att äta om man bara vill och fjädrarna kan gå till flugbindning!
 13. Förlåt Jonas. Du försöker bara göra ett bra jobb
 14. SA

  Instagram, vad heter ni?

  Med tung packning ock hundjäkeln överlevde
 15. SA

  Instagram, vad heter ni?

  Varit med om liknande. Regn storm hårda vindar. och allena med min hund
×