SA

Members
 • Antal inlägg

  30
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  1

SA last won the day on August 6 2016

SA had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

3 Neutral

Om SA

 • Placering
  Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Luleå
 • Intressen
  Sportfiske och fotografering

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  stefan@1966.lbinternet.se
 • Telefon
  076-1052970
 1. Ok en bra tävling som alla flugfiskeintresserade internetanvändare läser och blir påverkade av.. Tycker vi skiter i vad andra tycker och kör vårt eget race
 2. Kamasjaure!?, Finns egentligen inga riktigt bra vatten jämfört med harrfisket! Dom nätar för mycket! Ta kontakt med samerna så kanske dom kan ha tips. Ovanligt sen sommar!
 3. Här har ni en som inte heller mår riktigt bra. Har en diagnos men vägrar i sten att knapra piller. Brukar däremot dricka alkohol ganska ofta på ledig tid och avreagera mig på diverse forum. Dålig vana som förvärrar den ihållande ångesten. Har en hel del mycket tyngre saker i bagaget som jag helst håller för mig själv. Var ute i nyktert tillstånd och provkastade ett Loomis streamdance idag 9´6 klass 6. Kastar mycket bra. Nästan hela linan ut i bara ett bakkast. Lite för mjuk och känslig topp för att menda lina bra.Men ett mycket bra allround spö man lätt gillar.
 4. Ursäkta om jag verkar otrevlig. Menar att man bör ta hänsyn till fisken man släpper tillbaka så att de överlever utan men. Vi fiskar inte för vår överlevnad längre. Vi leker bara med en fisk som kämpar förtvivlat för sitt liv. Ett klass 7 istället vore egentligen bäst till harr/öring. Och betydligt svårare ur sportslig synpunkt att presentera en liten torrfluga med 0,20 tafs. Om man läser på nätet är klass 3 poppis i usa. . Är fisken mindre där? Knappast, handlar om prestice. Caught a fish this big on that smal flyrod wow what an performance!.
 5. Ok men Loomis NRX LP påstår dom har snabb action!. Där faller hela testet. Dom vet egentligen inte mer vad dom pratar om än vi andra eller. Själv har jag helt snöat in på flugspön senaste året med en massa dito nyförvärv. Behövde förnya mina gamla slitna spön. Klass 4 är det lägsta jag går och har ägt ur sportslig synpunkt vi leker med liv.
 6. Ursäkta men vad fiskar man med ett klass 3 spö egentligen? Små bäcköringar eller småharr i en liten bäck? För veka spön och tafs är alldrig bra med tanke på fiskens överlevnad med för lång drillning! Om än hur mycket effektivare människan når sitt mål att fånga en artfrände för nöjes skull.
 7. Vadå freeware ska man ha ett elektronisk under som vet var man är och gör hela tiden. Bad idea!
 8. Tror ett Recon skulle passa perfekt. Enligt din beskrivning. En orvis acces klass 5 lina är väldigt lättkastad lina med bra skjut passar bra. Superfine carbon är långsammare spön för finsmakare
 9. Deras test går mest ut på att få uppmärksamhet och tjäna pengar. Finnes för många kombinationer av kastare, spö, lina, "inte minst tafsen", flugan och olika förhållanden.
 10. En urgammal Nikon D3. Perfekt till sportfiske en gång i tiden men inte numera.
 11. Grymt bra med folk som bryr sig, Finns inte många av oss. Men ju längre ut på stupbranten desto fler som vaknar!
 12. Klart man äter Harr när det finns så gott om dem. Släpper tillbaks dom större kring kilot och uppåt med hopp om ännu större närmare två kilo.. Men då landar helikoptern med ett gäng som skördar och raserar allt man byggt upp. Och har mage att skriva ett äventyr med storharr i en känd tidskrift. Vilket drar folk. Där försvann vildmarken, sopor och slitage av marken. OTack
 13. Simms kör ju med goretex som ska ge bästa andning och komfort. Men livslängden på vadarna är väl ingen större skillnad mot andra märken. Vision vadare tillverkas i sydkorea vilket för mig är i princip samma som Japan. Högsta kvalite till ett rimligt pris.
 14. Dom där fanns på Orvis shop UK för ett tag sen. Dom blev snabbt slutsålda. Men midflex är så mycket skönare att fiska med!
 15. De låg som uppspolade bland vide efter vårfloden. Ungefär ett par kilometer ovanför Kaskajohkas utföde. Såg näten, trött och slut efter lång vandring, förundrades och gick vidare uppåt ungefär.