Hoppa till innehåll

SA

Members
 • Antal inlägg

  40
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  2

SA last won the day on July 10

SA had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

17 Good

Om SA

 • Placering
  Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Luleå
 • Intressen
  Sportfiske och fotografering

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  stefan@1966.lbinternet.se
 • Telefon
  076-1052970
 1. Den eviga problematiken - läckande vadare

  För min del inget emot Ismo. Så inihelvete mycket folk uppe i sandåslandet på senare år. Många tar numera helikopter dit jag brukade vandra miltals! Lite bitter kan man bli! Blev offtopic nu sorry
 2. Vilket snus föredrar du?

  43år inte dåligt. Själv i 35år. Bästa är när man väntar på att kaffekoket ska sjunka, då tar man en rejäl whisky. Man dricker sen kaffet med välbehag, och slutligen lägger man in en rejäl prilla under läppen. Då känner man att man lever minst sagt.
 3. Vilket snus föredrar du?

  Varför sluta snusa när det är så billigt tillverka själv. Och vad blir ersättaren, cigaretter, kaffe, godis socker, shopping,sex, alkohol, eller det värsta. blir mer social! snusbolaget.se säljer mald tobak för snustillverkning.Resten kemin köper man billigt lokalt.
 4. Den eviga problematiken - läckande vadare

  Får revidera min tidigare hyllning av Visions billiga vadare. Hade först ett par Vision Extreme som höll tätt i 5år. Tätade lite och lagade neoprensockan så höll de tätt ett år till. Självklart så köpte jag ett nytt par Extreme vadare, denna gång en förbättrad variant med dragkedja. Helt ok de höll tätt i ungefär 3år, och med diverse lagningar ett år till. Men nu till de vadare jag köpte ifjol. Vision Ikon( den "förbättrade" ersättaren av Extreme), de började läka bara ett drygt år efter inköp. Läckte i hela sömmen nedre delen med dubbelt tyg. Provade först täta inuti längs tejpen men ingen skillnad. Tätade sen utanpå, då vart de täta. Det var bättre förr brukar man säga och så verkar vara fallet med Visions vadare. Tillverkat i SydKorea eller Kina verkar vara mer en politisk fråga än kvaliten på prylarna numera! Nyligen fick jag se att Naturkompaniet har fiskerea. Köpte mig ett par Simms Headwaters vadare och Korkers vadarskor. Stabila skor Korkers, lite för tunga egentligen för en fjällvandrare som tänker bära långt. Och lite små i storleken, Korkers rekomenderar själva ett nummer större än vanliga skor. Då ryms både neoprensockan och en yllesocka ledigt.
 5. Farväl min fiske kompis

  Tack så mycket!
 6. Precis, inför obligatorisk fiskeguide för alla utlänningar i de mest populära fiskevattnen. Så fisketrycket minskar.Och ger rejält större medelmått i sin tur. Blir betydligt mindre med sopor och störande skräp i naturen med en guide som ansvarar, och mer turister är villiga att betala för fiske i världsklass med riktig vildmarkskaraktär. Nu drömmer jag igen. Är det New Zeeland? Dom tar iallafall hand om sitt land.
 7. Farväl min fiske kompis

  Har en burk med rimadyl över. Säkert minst 70 kvar av hundra. Synd och bara slänga dyr medicin. Gratis för den som behöver! Älskade den hunden mycket sen valp!
 8. Aron fick hänga med mig i 7år innan lederna sa stopp. Med medicinering och diverse "hälsokost" kämpade han på tills det inte gick längre. 10 och ett halvt år blev han och är en bra ålder för en Labrador. En ängel till hund, fanns inget ont i den hunden. Har lämnat oss idag. En väldigt älskvärd jycke. Mycket stor saknad
 9. Flytlina - Svetsad ögla vs nålknut

  Tycker detta verkar lite överkurs. Eller bara extremt seriöst kanske. Brukar köra med en flätad loop på ca 30lb och stryka på liqiusole eller vad det heter( biltema gummispackel är samma). Ganska tunt en centimeter i änden samt ett par mm över linan. Mjuk övergång, håller garanterat linans livslängd i många år. Men finns där en färdig loop så varför inte använda den!? Jag tillverkar mina egna braided loops vid behov. Helt vansinnigt dyra att köpa färdiga,inte minst med tanke på så minimalt med jobb för så lite! Och det fanns åtminstone förr att köpa spolar med flätlina på 30 och 50lb
 10. Lax Norrlandsälvar.

  Och Råneälven går den fortfarande hög? Kan det verkligen stämma att det kostar 1600kr/dygn att fiska i Ängesån?! Var nog tio år sen jag fiskade lax där.
 11. Yellowstone Anglers 2017 #5 shoutout.

  Ok en bra tävling som alla flugfiskeintresserade internetanvändare läser och blir påverkade av.. Tycker vi skiter i vad andra tycker och kör vårt eget race
 12. Kamasjaure!?, Finns egentligen inga riktigt bra vatten jämfört med harrfisket! Dom nätar för mycket! Ta kontakt med samerna så kanske dom kan ha tips. Ovanligt sen sommar!
 13. Om psykisk ohälsa

  Här har ni en som inte heller mår riktigt bra. Har en diagnos men vägrar i sten att knapra piller. Brukar däremot dricka alkohol ganska ofta på ledig tid och avreagera mig på diverse forum. Dålig vana som förvärrar den ihållande ångesten. Har en hel del mycket tyngre saker i bagaget som jag helst håller för mig själv. Var ute i nyktert tillstånd och provkastade ett Loomis streamdance idag 9´6 klass 6. Kastar mycket bra. Nästan hela linan ut i bara ett bakkast. Lite för mjuk och känslig topp för att menda lina bra.Men ett mycket bra allround spö man lätt gillar.
 14. Sage SP #3

  Ursäkta om jag verkar otrevlig. Menar att man bör ta hänsyn till fisken man släpper tillbaka så att de överlever utan men. Vi fiskar inte för vår överlevnad längre. Vi leker bara med en fisk som kämpar förtvivlat för sitt liv. Ett klass 7 istället vore egentligen bäst till harr/öring. Och betydligt svårare ur sportslig synpunkt att presentera en liten torrfluga med 0,20 tafs. Om man läser på nätet är klass 3 poppis i usa. . Är fisken mindre där? Knappast, handlar om prestice. Caught a fish this big on that smal flyrod wow what an performance!.
 15. Yellowstone Anglers 2017 #5 shoutout.

  Ok men Loomis NRX LP påstår dom har snabb action!. Där faller hela testet. Dom vet egentligen inte mer vad dom pratar om än vi andra eller. Själv har jag helt snöat in på flugspön senaste året med en massa dito nyförvärv. Behövde förnya mina gamla slitna spön. Klass 4 är det lägsta jag går och har ägt ur sportslig synpunkt vi leker med liv.
×