Hoppa till innehåll

Sk

Edgemember
 • Antal inlägg

  530
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 1. Sk

  Havsöring Skåne-området

  Godagens gott folk! Nu är det bara 25 dagar till 2019 års premiär.
 2. Sk

  Havsöring Skåne-området

  Snart dax att dra några kast, har fan inte varit ute sedan i februari. Häljaröd kallar :-)
 3. Sk

  Havsöring Väder

  Det varmare ytvattnet förs bort av östliga vindar och kallt vatten strömmar in längs botten, såvida inte ytvattnet är kallare än +2 grader då kan det faktiskt bli lite varmare då vattnet utifrån ligger på ca +2 grader. Så summa summarum så kan det var till fördel fram på försommaren då vattnet börjar gå över 9- 10 grader inne vid land.
 4. Sk

  Havsöring Väder

  Kan bara hålla med, vind mellan nord och sydöst är riktig skit vind och då får man ju atumatiskt lågvatten på köpet,, i alla fall här på västsidan. Vindstilla är inte någon höjdare det heller. Bäst tycker jag är en svag sydvästlig vind, ett vatten som ligger någon dm över normal vattenståndet. Sol eller mulet tycker jag inte spelar någon roll, gärna sol nu på vintern, då piggnar fisken till.
 5. Sk

  Havsöring Skåne-området

  Härligt,bara kämpa på så kommer den. Nu är det skit med den sega östanvinden som som verkar bita sig fast ett tag framöver. Jag hör av mig när jag skall fiska i Lerberget nästa gång så ska vi dra några fina öringar :-)
 6. Sk

  Havsöring Skåne-området

  Hej Mana! Som utvandrande Lerbergsbo är jag väl förtrogen med vattnen kring Höganäs. Var i Lerberget i Onsdags men ett vattenstånd på 70 cm över kändes bara som en halvmeter för mycket, hela Lilla Bro strax söder om hamnen låg helt under vatten. Men men, det kommer dagar när allt stämmer för fiske i Lerberget. Tycker egentligen att det är bäst där fram i mars och April. Körde några repor ute i Nyhamn i Onsdags, inga fiskar synliga för min del, min kompis hade ett hugg men snart var där 20 pers ute och vi drog vidare. Skit fiske/ Ps. på bilden en Lerberga öring från 2012.
 7. Sk

  Havsöring Skåne-området

  Årets premiär på kusten blev igår för min del, en mellan dag med måttlig vind och sol mellan regn och stormdagarna. Blev som så många andra gånger Nyhamnsreven som fick mitt besök. Frisk vind och högt vatten men rent och fint, blev två missade fiskar och en i handen strax under måttet, fisk i alla fall även om det inte kommer upp till min rekordfisk för 5 år sedan på den reven. Premiärfisk är premiärfisk oavsett storlek.
 8. Sk

  Havsöring Skåne-området

  Tog en blank på 1,7 kilo och en besa på 4 kilo ca på ............hör och häpna, premiären sen har det inte blivit ett hugg ens.
 9. Im back på Edgen :-)

  2013-08-09 14.19.39.jpg

 10. Sk

  Havsöring Skåne-området

  Hej. Jag band dom lite annorlunda men resultatet var ungefär det samma, har bara varit ute en gång och testat en av dom, missade en stor öring. Tror blint på dom och tror dom blir en hitt till hösten. Bengt/
 11. Sk

  Havsöring Skåne-området

  Mycket fina fiskar och jävligt läckra spiggflugor. Tror jag binder upp några liknande. H/ SK.
 12. Sk

  Havsöring Skåne-området

  Det var en jävla grann öring Nibor. Grattis!!
 13. Sk

  Havsöring Skåne-området

  En kort tur igår, precis innan ett helvetes ösregn bröt ut resulterade i en öring 50+, en Steelhead på 2 kilo och en sandskädda på närmare kilot. Inga näbbisar i sikte
 14. Sk

  Havsöring Skåne-området

  Det är fångat några fantastiskt fina öringar kring Höganäs i veckan, 3,8 och 3,5 kilo. Själv har jag bara jobbat och har inte haft tid eller ork till kvällsfiske, men efter morgondagen så har man 3 fridagar och då jävlar skall det fiskas
 15. Sk

  Havsöring Skåne-området

  Åtta upp...........dock inga öringar. 7 st var sej och den sista en torsk. Första gången jag fått sej på fluga i Sverige, riktigt roligt fiske,,, snabba hugg.En fick cykla med hem till kvällsmat för katten
×