Hoppa till innehåll

Carlsson

Members
 • Antal inlägg

  62
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

1 Neutral

Om Carlsson

 • Placering
  Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  nacka
 • Intressen
  fiske, öl o musik

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  erik_carlsson@outlook.com
 • Telefon
  0727447895
 1. Opst commando head

  Jag kör med en opst klump till mitt klass 6 spö för streamerfiske i älv och vid kusten. Det är ju en liten förolämpning när man får ett litet kuvert med 4 meter snöre i för 649:- men jag är väldigt nöjd. Hade dessutom sån tur att de tipparna jag har till mitt switchspö klass 7-8 har samma mått och vikt som de som opst förespråkar till klumpen så jag slapp köpa fler!
 2. Nu tycker jag du är lite väl negativ😛
 3. Du har säkert även samma problem som jag. Gigantiska händer som gör att fiskarna ser små ut när de i själva verket är svinstora. På bilden är en femkilos HÖ:)
 4. Strömmen for dummies?

  Efter en 50 bomturer från land i skärgårn så har jag börjat fundera mer o mer på att testa cityfiske trots att så mkt i mig säger att fiske ska bedrivas i "naturen" och inte mitt i en stad. Hursomhelst, jag googlar runt och det som kallas strömparterren verkar vara en bra startpunkt. Vad behöver jag veta innan jag ger mig in i detta? Måste jag kolla vattenflöde? Nåt speciellt man ska se upp för, kan det bli plötsliga strömmar eller liknande när vattenflöden ändras? Funkar det bra nu mitt i vintern? Brukar det vara mycke folk där på helgmornar tex? Helt enkelt så behöver jag en beginners guide eller strömmen for dummies... Och när jag ändå är inne på ämnet, hur är djurgårdsbrunnkanalen? ser bilder på den men är den näst intill stilla eller? dår är den kanske fryst nu?
 5. Sträcka ut shooting line?

  Jasså, farsan var från ö soppero så jag har varit i lannis några gånger. Liten värld...
 6. Sträcka ut shooting line?

  Aah, samma som säljs i butikerna här alltså. Förresten, är du från idivuoma eller heter du så?
 7. Sträcka ut shooting line?

  Vad är dessa linor gjorda av? Kan inte materialen men är det samma typ som en vanlig fluglina är gjord av eller? Finns ju fruktansvärt många 444 sl linor: https://m.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2334524.m570.l1313.TR3.TRC1.A0.H0.Xcortland+444.TRS0&_nkw=cortland+444+shooting
 8. Sträcka ut shooting line?

  Vad finns de.för olika alternativ. Min kevlarlina är jättetrevlig till switchspöt men den funkade sämre när jag körde enhands och lät linan ligga i vattnet( den sjönk till botten).
 9. Sträcka ut shooting line?

  Jag ska testa sträcka den bit för bit, en meter i taget och se om det hjälper Ja den var som ett paketsnöre nu med typ 1 grad o vattnet. Får testa den ige till sommarn. Intressant tips. Jag ska testa!
 10. Sträcka ut shooting line?

  Testade denna lina igår för första gången. Den har en monofilament kärna och är rätt så stel. Problemet är att den är väldigt ”böjd/rullad/formad efter spolen” och detta var rätt irriterande. Kan man sträcka ut dessa linjor och i såfall, hur gör jag det?
 11. Hur kastar ni från land?

  har övar en hel del nu med både switchspö och klass 6 enhandsspö med opst commando head. Perry poke får jag inte till men double spey funkar fint för att kasta utåt, blir ju lite åt vänster då jag kastar från land men det funkar finfint. Jag funderade en massa på varför mina kast från land (typ en udde) blev bättre än de där jag stod i vatten med enhandsspöt men kom på vad det var, jag har en sjunkande running line(scierra kevlar) som sugs ner på botten och bromsar kasten nå jävulskt. Eftersom jag tycker linkorgen är jobbig o ha med så har jag beställt en flytande running line nu...
 12. besöka emån?

  ja men då måste jag väl börja ansöka så jag sen inte är sist in... tack för tipsen! Är platserna högre upp inge vidare eller finns det bra vatten där också med boende?
 13. Edgemedlem, men vilket yrke?

  ett nödvändigt ont
 14. Edgemedlem, men vilket yrke?

  Och här sitter boven på fjärren tågen rullar bra just nu
×