Hoppa till innehåll

Carlsson

Members
 • Antal inlägg

  137
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  1

Carlsson last won the day on September 21

Carlsson had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

20 Excellent

Om Carlsson

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  nacka
 • Intressen
  fiske, öl o musik

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  erik_carlsson@outlook.com
 • Telefon
  0727447895

Senaste Profil Besökare

Den senaste tidens besökare blocket är inaktiverad och inte att visas för andra användare.

 1. Carlsson

  Instagram, vad heter ni?

  Jag o fiskepolarna kallar oss Kvalitetsresor. Namnet kom av att vi började kalla våra resor för just kvalitetsresor då vi ALLTID var på fel ställen vid fel tidpunkter och allt som kunde gå fel gick fel. Typ solsken i en månad sen när vi dyker upp blir det regn o nordanvind och sen vänder vädret när vi åker hem. Här är en talande bild från en midsommarvecka...
 2. Carlsson

  Tvåhands klass 8-9

  Jag är på jakt efter ett tvåhandsspö klass 8 el 9. 13-14 fot. Har inte kastat tvåhands mer än i två säsonger men känt på en del spön iaf. Ex på trevliga spön jag känt på är loop cross winston boron IIx eller III th Sage method(kanske lite för snabbt för mig dock) scott t3h
 3. Carlsson

  Loop Cross S1 13

  Jag har också frågat men han verkar svår o få tag på
 4. Carlsson

  Garantier?

  Det var kul att höra, är själv en winston-fan så jag får väl skicka in garantipappret. Det var en sån där situation där det inte fanns så mkt att göra, fisken var för tung för spöet(12kgs lax på 7-8 switch i kraftig ström). visst, det hade gått att fortsätta trötta ut laxen tills den var halvdöd och sen ta tag i linan o dra in den för hand men jag chansade och då gick spöet. Det var inte toppen det var delen ovanför handtagsdelen, den näst tjockaste alltså, i bägge ändorna av den delen.Den small av när fisken var en 10-15 meter bort. Hade haft spöt i ca ett år. Blir intressant att se vad hardy säger... Men själva anledningen till denna tråd var att det känns löjligt att de skyltar med fantastiska garantier när det bara är garanti mot fabrikationsfel, som ändå är en slags standard/konsumentköplagen. Drulleförsäkringen täcker antagligen fiskespö så det löser sig där. Köper jag en skruvdragare på clas ohlson som slutar funka så går jag bara tillbaka och får en ny, men för att få samma vanliga garanti på ett flugspö för 10k så måste jag ha skickat in ifylld garantisedel med deras "superfun lifetime special happy warranty"...
 5. Carlsson

  Garantier?

  Vad täcker garantier egentligen? Företagen skryter ju om sina fantastiska livstidsgarantier, jag trodde att de täckte det mesta men när jag läser på hemsidorna blir jag fundersam, täcker de bara uppenbara fabrikationsfel? Ett sådant brukar ju visa sig dag 1 dessutom så livstids garanti mot fabrikationsfel låter ju helt onödigt, eller? Loop: "does not cover direct, indirect, consequential, incidental or any other type of damage resulting from the misuse of the product. This warranty does not cover fire, theft, missing rod sections and accidental breakage. Loop lifetime Warranty coverage does not extend to any custom work. This warranty does not cover normal wear and tear of the product. All Loop rods and reels have lifetime warranty against manufacturing defects" Sage: "does not cover direct, indirect, consequential, incidental or any other type of damage resulting from the use of the product. This warranty does not cover fire, theft, missing rod sections, intentional breakage, modification or customization of the finished rod, or damage during the assembly of a blank into a finished rod. " En lax knäckte mitt hardyspö för nån vecka sen och det ska bli kul o se hur det blir med den garantin: Hardy: "Once you have registered to take part in the Hardy Product Warranty and Repair Service you will be entitled for the lifetime of the product to the repair or replacement (at our discretion) of damaged, broken or defective sections of your rod in accordance with these terms."
 6. Carlsson

  OPST commando skagit enhands

  jag är tveksam till den.. då är det nog bättre med andra single spey linor eller bara tyngre kortklumpslinor. sen brukar väl hållbarheten vara försämrad när man gör en heldragen lina med tunn lina som övergår till jättegrov klump...?
 7. Carlsson

  OPST commando skagit enhands

  bytte precis från en coatad runningline som var alldeles för grov till en 25lbs slickshooter, ska testa på aborre o gädda nästa vecka. Kanske blir värre med presentationen nu när jag inte har nån "broms" i linan men kul o testa iaf. Hade en 35lbs runningline innan. Absolut så blir det bättre när jag använder 12" tippar till min 250grains klump. då blir det lite längre och kastar bättre, dock blir ekipaget lite för tungt för spöt då..
 8. Carlsson

  Scierra Surge

  De har börjat rea ut dessa spön lite här o var. Är de någon som har någon erfarenhet av dessa?
 9. Carlsson

  OPST commando skagit enhands

  jag var i fjällen o fiskade en vecka och tog med opst setup och gäddtafs då vi skulle till ett område där det var en del skog, har tidigare varit med om gäddor i såna vatten och då saknat gäddtafs(gäddan är ju en kul bifångst om linan håller). Fick lite funderingar när jag var där, Linan funkar kanon för att vända över tyngre flugor med gäddtafs men jag har svårt att få den att landa rakt, den mer sprättar iväg och landar lite hursomhelst. Kan ha med kastteknik att göra men oavsett om jag körde snap t eller överhandskast så for den lite hur som helst. De ggr som den verkligen sträckte ut så studsade den tillbaka och landade inte heller rakt. När jag testade opst med vanlig tafs och streamer på annan fisk så fick jag inget, samma ställen, samma streamer fast med vanlig wf lina så fick jag fisk. Detta får mig att tro att detta plask som blir när linan landar skrämmer fisken. Detta var i rätt lugnt vatten, småsel och liknande.
 10. Carlsson

  Vilken klass 6 wf lina?

  efter varmbad och sträckning så blev den helt ok. lite problem med taperingen men det är ovana från min sida.
 11. Carlsson

  Vilken klass 6 wf lina?

  GL experience. Ruggigt hård skjulina som är krullig o knyter sig. Chansköpte då det var halva priset
 12. Carlsson

  Vilken klass 6 wf lina?

  Jag testade låta den ligga i ljummet vatten ett tag innan jag sträckte den. Det verkade bli bättre. Var inga problem att få tillbaka den på rullen. Har använt linan en gång och höll på att bli galen. Ska se imorrn hur den beter sig...
 13. Carlsson

  Vilken klass 6 wf lina?

  Sk. Högt linminne!
 14. Carlsson

  Single Spey utan mellanlägg

  helt rätt. jag tänkte lite mer som en justering av linan. som när man lyfter linan över en sten eller nåt så den ska kunna sträcka ut sig eller mendar.
 15. Carlsson

  Single Spey utan mellanlägg

  Jasså det är inget jag kommer undan alltså. typiskt. Nej mellanlägg vill jag absolut inte ha, känns helt förödande, speciellt då jag inte kastar så många meter av skjutlinan, jag är inte en sån som fiskar av stranden på motsatta sidan direkt:) Jag får öva på rollkastet, känner ofta att jag liksom inte får nån schvung i det, utan snarare som att jag tar i en massa men inget händer så jag gör nån halvvariant av ett switchkast för att få till det. på "den gamla goda tiden" så strippade ni väl knappt in nån lina utan fiskade med linan ute hela tiden eller nåt i den stilen va?
×