Hoppa till innehåll

Calle55

Members
 • Antal inlägg

  69
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

3 Neutral

Om Calle55

 • Placering
  Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Nyköping

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  carldiana@telia.com
 • Telefon
  0705912479

Senaste Profil Besökare

591 profilvisningar
 1. Calle55

  Danielsson XLW gavelbroms

  Upp
 2. Hej! Intresserad av att pröva antingen ett Hardy Wraith eller Loop Cross SX i klass 6 så återkom gärna med förslag via PM. MVH Calle
 3. Calle55

  Danielsson XLW gavelbroms

  Om någon har en Danielsson XLW rulle med gavelbroms över är jag intresserad ☺️.
 4. Calle55

  Helios 3D, meridian, radian lr wraith #7

  Idag är spöna så pass bra att det är enligt mig viktigare att kombinera spö med lina än att bara fokusera på spöt. Men om du vill ha ha ett snabbt spö så prova modeller som är designad för saltvatten (salt water) då de ofta kombinerar en kraftig nedre del med en snabb topp. Jag har fiskat med både Radian och Helios 3 men blev inte direkt övertygad om att de var så mycket bättre än sina företrädare när det gäller prestanda under fiske.
 5. Calle55

  Peters flugor

  Hej! Tack för svaret. Har du något tips vart man får tag på mårdskinn?
 6. Calle55

  Peters flugor

  Fantastiskt fina flugor. Vilket material använder du till Zonkervingen? Det är inte utan att man blir inspirerad och längtar till bindstädet.
 7. Calle55

  Köpråd vadare

  Mitt råd är att köpa ett par Simms G3. Det kostar, men om du sköter dem så håller de många år. Dessutom är kundservicen oslagbar. Jag skickade förra året in mitt par från 2009 för översyn. Simms fixade alla små hål och bytte ut gravel guards mot nya kostnadsfritt. Över tid blir det billigare, hållbarare och torrare att satsa på kvalite jämfört med ”billigare“ alternativ
 8. Briish Columbia sommaren 2017 på jakt efter Kungslax
 9. Hej! Tack för tipsen. Jag är själv lite inne på att försöka minska mängden grejer som jag tar med mig på fisket. Jag är därför lite inspirerad av Frödins system med påsar och inne på att sortera flugorna i ziplok påsar, men det är inte så praktiskt för flugor med krok.
 10. Då fiskesäsongen börjar lida mot sitt slut så kan det vara intressant med att diskutera en del problemställningar som saknar rätt eller fel lösningar. Själv funderar jag nu på hur jag skall bäst organisera mina lax och havsöringsflugor. Skall man sortera dem efter storlek, färg eller stil etc. Hur gör ni andra?
 11. Hej! Jag hade samma problem med slitna sulor men skorna är i gott skick. Om dina vadarkängor är inköpta i Europa och du har kvar kvitton kan Flyfish europe (Repairs@flyfisheurope.com) kanske byta sulor för 450 kr. Då mina Simms Guideboots är inköpta i USA så löste jag det genom att köpa ett par nya sulor från Flyfish Europen för 350 kr. Sedan lämnade jag in dem till en lokal skomakare som slipade ned den gamla sulan och limmade på de nya sulorna för ca 500 kr. Jag har nu fiskat ca 15 dagar med dem och hittills har de hållit bra. Om du vill ha mer information så skicka mig ett pm.
 12. Hej!

  Om du har kvar din Okuma rulle är jag intresserad.

  MVH

  Calle

   

  1. Frostis

   Frostis

   Hej! Den är kvar. 

    

   Mvh

   //Rikard

  2. Calle55

   Calle55

   Hej!

   Kan du skicka ett pm till mig. Jag såg att du hade en annan rulle till salu också.

    

 13. Hej! Jag undrar om någon har erfarenhet av Barrios flugrullar som tillverkas av Voessler eller av Voesslers egna modeller? Exempelvis hur står de sig vad gäller toleranser jämfört med andra rullar eller hur deras lösning för att byta spole fungerar. /Calle
×