Hoppa till innehåll

Ludvig72

Members
 • Antal inlägg

  29
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  1

Ludvig72 last won the day on January 25

Ludvig72 had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

8 Neutral

Om Ludvig72

 • Placering
  Member
 • Födelsedag 1972-05-25

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Haverdal
 • Intressen
  Lax- och havsöringsfiske

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  peter.ludvigsson@live.se
 • Telefon
  0760-268165

Senaste Profil Besökare

616 profilvisningar
 1. Ludvig72

  Lpxe switch 11" #8-9

  Vet inte varför ett gäddspö är kortare, men jag hade nog köpt en hel lina med kort klump. Finns fina anpassade linor för gäddfiske. Man vill väl fiska flugan ända fram till båtkanten, typ som när man spinnfiskar, och då är det skönt att slippa dra in öglorna i spöringarna. Gäddor har ju en förmåga att följa med länge och hugga precis när man ska lyfta spöt. Tror inte det är lättare att kasta överhands med kortare spö. Men kombon tunga linor, stora flugor m m kanske lämpar sig bättre för korta spön och ger en fördel om det blåser lite ute.
 2. Ludvig72

  Lpxe switch 11" #8-9

  Absolut så går det. Spöt borde nog vara klassat för ca 24 gram från början. Sedan så är det ganska ansträngande att stå och överhandskasta med 11’ och klass 9. Om jag får tycka😉
 3. Ludvig72

  Lpxe switch 11" #8-9

  Fiskar inte gädda med mitt, men klumpvikt på runt 24-25 gram gör inget. Går du på rekommenderad linvikt som är 21-22 gram så känns linan för lätt (enligt min uppfattning) om du ska underhandskasta lite längre avstånd. Kör en Rio Versitip just nu på 24 gram, funkar väldigt bra.
 4. Silver Glödhäck variant
 5. Ludvig72

  Laxflugor på mitt sätt

  Vad vill du ha för boken?
 6. Ludvig72

  Omdöme Scierra X-Stretch vadare

  Har Simms Freestone både som midjevadare och de ”vanliga”. Har fiskat båda modellerna ganska hårt i 3 år nu och skäms nästan hur jag vårdar dem. Hängs upp efter fisket men inget mer. Ingen tvätt eller ens avsköljda. Hav och älv, promenader genom terräng där byxorna får ta stryk. Men de läcker inte en droppe och jag tycker nog de är värda sitt pris. Inte jättebilliga även om de är billigast i Simms sortiment. Känns ändå gedigna i jämförelse med andra fabrikat och modeller i samma prisklass. Nu var frågan om Scierras vadare är bra, och faktum är att jag inte hört något negativt om fabrikatet. Dock kanske inte lika många användare som Simms, Guideline eller Vision, men inte skulle jag tro de är sämre.
 7. Ludvig72

  Torrt i Trönderälvarna

  10 kubik, sänkning sker gradvis fram till 11/7 om jag utläser allt rätt. Tyvärr...
 8. Ludvig72

  Havsöring Halmstadområdet

  Ett stim med sill....
 9. Ludvig72

  Havsöring Halmstadområdet

  Var ute igår med en kollega som var nere från Stockholm. Han ville se hur vi har det på västkusten och vårt fiske. Fiskade från kl 20.00 nånstans norr om Haverdal..... Efter ett par avkrokade småtorskar steg denna skönhet på min fluga runt 21.30 när det började skymma. En skön fight innan den fick simma vidare ut i havet efter avkrokning. 50 cm och i väldigt fin kondition. Det vakade och plaskade rejält vid skymning så de finns helt klart där ute. Bara ut och kasta med er!
×