Hoppa till innehåll

Von Klågerup

Members
 • Antal inlägg

  17
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

5 Neutral

Om Von Klågerup

 • Placering
  Member
 • Födelsedag 1971-09-01

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Klågerup-Skåne
 • Intressen
  Flugfiske tror jag

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  matpaulsson@hotmail.com
 • Telefon
  0733328831

Senaste Profil Besökare

Den senaste tidens besökare blocket är inaktiverad och inte att visas för andra användare.

 1. Von Klågerup

  Sage Vantage

  Har bla ett Sage Vantage #6. Någon som har erfarenhet av en bra lincombo till detta spö. Har en bra lina idag för kortare kast som dock ger fin presentation. Önskar även en mer allroundlina för tillfälle där presentationen är mindre viktig och där kastlängden kommer i fokus. Tar gärna emot förslag från er som har erfarenhet av detta spö.
 2. Von Klågerup

  Utrustning nybörjare

  Vänd på det istället ! Skaffa utrustning till flugfiske istället då behöver du inte tänka på stora draglådor, klumpiga rullar m.m samt att då är detta trevliga forum något även för dig. Skaffar du dig utrustning och börjar flugfiska kan jag och säker många här lova att du aldrig kommer bli missnöjd, prova.
 3. Von Klågerup

  är detta något att ha? ny innom flugfiske!

  Visst kan det vara olagligt, men att framföra sina undringar och funderingar kan väl ändå inte tolkas som olagligt och så var det menat. du har helt rätt i att det kan vara en idé. Visst kan även de etablerade även ha fallgropar, men som du säger så är det en billigare god combo. Jag har även testat deras tricast som var helt ok.
 4. Von Klågerup

  är detta något att ha? ny innom flugfiske!

  Som sagt, välkommen till flugfisket. Du har säkert hunnit få lite erfarenhet vid detta laget. Jag har flugfiskat i 30 år och provat de flesta märkena på marknaden och provade även utrustning för nyfikenhetens skull från Wild trouth. Lite av deras dyrare sortiment. Jag blev faktiskt överraskad då det var skönt att fiska med och att drilla. Har nu hamnat i min spöarsenal som jag använder. Jag håller med om att det är väldigt konstigt att man kan hålla sådana "reapriser" alltid. Får man ens sätta ut påhittade ordinariepriser ?
 5. Von Klågerup

  Vätterharr 2016

  Ingen större respons, kan förstå att man vill hålla sina favoritvatten för sig själv, men det hade varit kul att redan nu kunna planera för sitt kommande fiskeår. Hade varit roligare att få tips eller blivit visad några stjärnskott istället för att som okunnig i området ev råka hamna i ett fredningsområde eller liknande situation.
 6. Von Klågerup

  Vätterharr 2016

  Ja för sjutton, rödingen får man absolut inte glömma. Funderar också över om det är så effektivt med fluga i vättern. Men jag får väl börja med de säkrare korten som dock kan vara ack så svåra ibland dvs harren.
 7. Von Klågerup

  Vätterharr 2016

  Jag ställer ungefär samma frågor, Kommer från de absolut sydligaste delarna av Sverige. Har kört upp till Gränna och tillbaka väldigt många gånger(arbete). När jag kört vid/längst med Vättern har jag trånat efter harrfisket, men som skåning på rymmen varken visste eller hittat ställen jag kunnat fiska vid och givetvis vill jag veta var man får fiska, stor respekt för fredningsområden/tider. Har fiskat Harr ganska många gånger uppe i Sorsele, var jag inte kan göra en dagsutflykt till. Jag har flytring så det är kanske större möjligheter att kunna fiska harr i vättern ?
 8. Von Klågerup

  Fluga i Danmark

  Låter nästa som när det gäller harren att jag får fortsätta besöka de vatten i vårt land som blivit mina favoriter som tex runt Sorsele. Som söderbo man är blir det en bit att köra, var har vi de sydligaste harrvatten, det figurerar en del olika svar på denna fråga.
 9. Von Klågerup

  Fluga i Danmark

  Man tackar, innehåller inte karup å även harr, vilken är en otroligt vacker och spännande fisk. Tyvärr har jag lagt det tyngre fisket(lax och havsöring) åt sidan pga att jag var med om en mc olycka och får inte tillbaka full styrka och rörlighet i min kastarm. Med ett antal större laxar och havsöringar i bagaget så vet jag hur trött och kämpigt det kan bli för handleden/armen, men hade jag fått en större fisk på flugan hade jag definitivt glömt smärtan, den kan man ta hand om senare med några Goa gammel-dansk.
 10. Von Klågerup

  Regnbågsflugor, förändringens vindar

  Lägger gärna en halvtimmes tid för att enbart studera vattnet och insektslivet, gärna över en kaffegök. Brukar prova olika imitationer som simmar runt i vattnet, men lik förb...t slutar det alltid med min favorit som alltid och överallt gångbara pheseant tail.
 11. Von Klågerup

  Tjuvfiske

  Har en vän som har ett eget vatten där det funnits mycket tjuvfiske. En kväll skulle han åka ut på jakt vilket han även har på dessa marker. Med bössan i hand stöter han även denna gång på tjuvfiskarna. Helt otroligt, innan han visste ordet av var där poliser överallt. Var det han som gjorde ett brott ? På väg till jakt och på sina egna ägor har han väl rätt ändå rätt att bära vapen när han har alla licenser som krävs. Nu visade det sig att tjuvfiskarna inte kunde kommunicera på svenska, de förstod inte en skylt med en överstruken fisk och engelsk text, men geväret förstod de och det blev full tumult runt detta. Fattar inte vårt system, när en tillsynsman blir hotad med pistol, kniv osv är polisen totalt passiva men när en tjuvfiskare får se en jägare med sitt vapen i hand så blir det fullt pådrag. Så akta er, tar ni hand om tjuvfiskarna själv blir ni jagade av lagens väktare. Vi har ifs tagit saken i egna händer utan följder, men de valde väl att inte säga till lagens arm då.
 12. Von Klågerup

  Fluga i Danmark

  När jag var i Vejle i somras blev man sjukligt sugen, vilken fin å som jag gick längst med ett antal kilometer. Tack för ett gäng goa förslag. Vad kan dessa rekommendationer erbjuda för arter.
 13. Von Klågerup

  Fluga i Danmark

  Hade tänkt att planera en tur över sundet för att prova fluga i Danmark. jagar inte de största "bestarna" utan vill besöka natursköna ställen där man få Goa helhetsupplevelsen fiske-natur. min tanke är att fiska uteslutande ädelfisk på fluga och på denna tur hade jag tänkt utelämna kustfisket helt. Någon som vet några ställen som kan rekommenderas, har förståelse om man inte exakt vill berätta var man har sina favoritställen. svårighetsgrad jag söker är från mycket lätt till svårt mao öppen för allt ! Harr ni erfarenhet av fisket(fluga) i Danmark skriv gärna ett par rader.
 14. Von Klågerup

  Regnbågsflugor, förändringens vindar

  Streamers hör till "akvariedammarna" dvs där fisken sätts i och tas upp samma dag, då de tar nästan allt. Använder endast torr och nymf och av alla mina linor finns det inget annat än torrlinor. Är det båge som gäller för dagen åker jag gärna till de vatten som har de lite mer svårfångade som endast går att lura med "riktiga" imitationer och inte en massa streamers i alla olika nyanser, vem har någonsin sett en rosa, lila osv fisk i våra vatten ? jag respekterar dock de som gillar streamers fisket, kan ju faktiskt på ett enklare sätt locka nybörjare till ett brinnande intresse inom flugfisket. ifs skönt att många föredrar det fisket(streamers) då jag ofta får vara ensam vid mina favorit regnbågsvatten.
 15. Von Klågerup

  Hjälp mig att kasta i Skåne

  Det är både en snygg och som du skriver en praktisk manöver. Är inte lätt nu när man har titanhandled, nåväl det finns fiskar rakt fram också.
×