Hoppa till innehåll

lien

Members
 • Antal inlägg

  31
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

1 Neutral

Om lien

 • Placering
  Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Stockholm

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  oskarlierud@gmail.com
 • Telefon
  0721733051

Senaste Profil Besökare

Den senaste tidens besökare blocket är inaktiverad och inte att visas för andra användare.

 1. lien

  Hardy Lightweight + 2 extraspolar

  Fina grejer
 2. lien

  Lina till Hardy Smuggler #4 WFF

  Ska man köra vanlig Traingle taper eller Triangle taper Plus? Plusvarienten fick sämre betyg i trident flyfishing line shootout som det tipsades om här ovan. Jonas - Ska kolla in Cortland Finesse II också. Har sett att du utvärderat spöt här på forat.
 3. lien

  Lina till Hardy Smuggler #4 WFF

  Mm ja 4cast blir rätt tung när man har tolv meter ute. Nu vill jag mer prickskjuta med färre vift. Gillar egentligen 4cast, men söker komplement.
 4. lien

  Lina till Hardy Smuggler #4 WFF

  Tack för svar. Ska kolla upp Lee Wulf. Optistream har jag testat på klass 6. Skön att kasta men hade svårt att få linan att landa snyggt. Men det beror väl egentligen mest på hur man för spöt i utkastet.
 5. Jag har en Hardy Smuggler Demon av den nya varianten, klass 4. Det är mitt harr- och öringspö, och jag gillar det. Har två spolar till rullen, på den ena sitter en 4cast som allround och den andra är tom. Spöt är väl medium/fast om jag ska gissa. Bra ryggrad men inte för pinnigt för att ta bort känslan. Upplever 4cast:en som något lätt (och linänden sjunker hela tiden av nån anledning) för min tveksamma kastteknik och söker som komplement något med lite mer svung i men som ändå kan presentera en torrfluga. Lite kortare klump och mer kraft, men ändå smal fronttapering så att det inte ser ut som när man kastar ut en vobbler när linan landar bakom ens lilla stl 16-fluga. Jag fiskar mest torrt med detta spö i strömmande vatten, men storleken på vatten varierar mellan Österdalälven och skogsåar. Målbild GL Bullet evolve med skaplig presentation. Omöjlig kombo kanske men öppen för förslag.
 6. lien

  Öring Värmland? (Koppom/Årjäng)

  Vi har stuga vid Påterud. Enligt FVO:s karta ska det finnas öring lite överallt. Men min släkt som varit bosatt där i över hundra år har då aldrig sett någon öring. Till och med i de små bäckarna har man flottat och tjärnen är försurade. I Vadljungen och Hemsjön sägs det finnas men det är inget man angriper med flugspöt direkt. Och skulle Kölaälva vara en duglig reproduktionså? Fan trot. Dessa sjöar innanför Påterud håller dock gott om tusenbröder och fin gädda. Jag fiskar mycket i näckrosbälten med möss och grodor. Nästan för spännande. Mycket vackert är det också.
 7. lien

  Black friday 2017, tips?

  Capricorns rea är bra
 8. Hej @Jonas! Har något spontant inhandlat en klass 4. Linorna du rekommenderar verkar svåra att få tag i. Var skaffar man såna? Har du fler tips?
 9. lien

  Tips på flugfiskecamp

  Tack för era svar!
 10. Tjena! Vi är en 6-7 flugfiskare av blandad kvalitet som letar efter sommarens resmål. Det tänkta datumet är runt 28/6 - 2/7. Alltså fyra dagar i vadarbrallor innan vi vänder hem till fruar och småbarn. Vi har en del alternativ i Jämtland (max 7-8 timmar från Stockholm) som vi kan nå med bil men inget känns ännu klockrent. Ett annat alternativ vore att flyga till Kiruna och om möjligt bli upplockade där för vidare färd ut! Vi vill gärna bo vid vattnet så man kan dricka lite pilsner och hänga men ändå ta några kast. Ser framför mig lugna strömmande vatten och kanske någon tur ut på fjället. Fjällmiljö är ett klart plus. Att åka helikopter känns som att ta det ett steg för långt detta år, och det är också en budgetfråga för vi försöker hålla nere kostnaderna. Tacksam för tips
×