Hoppa till innehåll

Ålandsfilip

Members
 • Antal inlägg

  123
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

43 Excellent

Om Ålandsfilip

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Åland

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  filip.blomberg@hotmail.com
 • Telefon
  04573421301

Senaste Profil Besökare

430 profilvisningar
 1. Den eviga problematiken - läckande vadare

  Åååh, det här skrev man i augusti... Ironin är så förbannat överhängande att jag börjar gråta.
 2. Den eviga problematiken - läckande vadare

  Helt uppenbarligen. Mitt i säsongstart ska man behöva skicka tillbaka dem. Kan verkligen inte rekommendera det här... Över 6000kr för något som fungerar i 50 timmar. Får åka till Sverige och plocka upp ett par Vision. Det är som sagt säsongstart nu... Tack Simms. Ångrar lite lätt att man köpt andra saker av dem nu också, vadarjackor och väskor...
 3. Den eviga problematiken - läckande vadare

  Gjorde allt enligt kontens alla regler. En storlek för stora vadare, alltid noggran, spolat av dem med sötvatten och gått väldigt lite i dem, bara fiskat flytring nästan. 10 pass och nya Simms G3 läcker i skrevet.
 4. Havsöringsfiske Åland

  Hamrandet har börjat gott folk. http://xn--landssilvret-scb.com/2018/april/magiska-turer-pa-kylig-kust.html Kroppen skakar trots man varit i bastun. Om det är för att kylan inte vill släppa eller om öringen slagit knut på synapserna kan jag inte avgöra. /Filip
 5. Havsöringsfiske Åland

  Drog ihop en lista över klassiska öringslokaler som är väl kända och rekommenderas av alla. http://xn--landssilvret-scb.com/2018/april/oringsplatser-pa-aland.html Jag hamrar på här på Åland, men det är ovanligt trögt, även för spinnfiskarna. Det kommer upp ströfiskar här och där. Har tagit några korta och några längre pass, blivit 6 st totalt varav jag bommat en fisk och kompisen hamnat på ett stim med småöring och dragit tre. Blir ett pass idag iallafall. Solen kikar fram för en gångs skull!
 6. Greys GR50 tvåhands

  Jag är nybörjare. Kör ett 14 fot #9 med Greys platinum shooting head system. Kastar som ett proffs
 7. Havsöringsfiske Åland

  Flugpass igår och idag. Jag har bommat, men min kompis fick sin första havsöring på fluga följt av två till på en kort stund. Alla runt kilot, men det var roligt att se hur upphetsad han blev och när adrenalinet gått ur fick han inte ut flugan, han var så tagen. Grattis till honom, vi hamrar vidare imorgon. Skitfiske! /Filip
 8. Scott Radian och Meridian

  Någon som provat tyngre klumpar till 907an? Typ 19-20gr? På ett drag skjuter man väl 20m med Kust i #7, men det känns som spöt kan laddas mycket mer och skulle kasta än längre med en tyngre klump.
 9. Scott Radian och Meridian

  Angående längderna så är det allmänt skillnad mellan märken. Sätter man niofotare bredvid varandra så ser man att det är olika längd på flera. Det beror väl på hur det monteras och på fabriksstandarder.
 10. Loop Blueline 13’2” #9 tvåhand

  Kul att höra att det är ett skönt spö. Kanske behåller det då. Det är helt nytt, bara provkastat. Köpte ett paket med grejer och då fanns bland annat det med där. Ganska bra finish på det. Tycker det ser bra ut kvalitetsmässigt när man tittar på det.
 11. Loop Blueline 13’2” #9 tvåhand

  Hej, Kom över ett endast provkastat Blueline 13’2 klass 9. Vad är det värt? Funderar på att behålla det som reservspö om det inte är värt att sälja. Berätta gärna vad ni vet om spöt också. Tack! /Filip
 12. Havsöringsfiske Åland

  http://www.visitaland.com/campaign/sportfiske/?utm_source=facebook&utm_medium=banner&utm_campaign=fiske Vinn en fiskeresa till Åland för dig och tre vänner. Det enda du behöver göra är att beskriva vad fiskevård är för dig! /Filip
 13. Havsöringsfiske Åland

  Blir inget blogginlägg än då jag utlovat fiske där och det har det inte blivit. Fiskevård rakt igenom. Bl a skriver jag på en kartering och en beskrivning av fiskevård jag ska försöka få in till Landskapsregeringen. Så det har blivit mycket springa i skogen och kartknarkande för att ta reda på var vi har passande bäckar på Åland. Mitt mål är att blanda in kommunerna genom landskapsregeringen så att vi får lov på små åtgärder i alla våra små bäckar så vi kan sprida våra risker och sprida det vilda beståndet runt hela Åland. Ingen lätt uppgift, men vissa kommuner visar redan nu stort intresse.
 14. Greys GR50 Switch

  Kan dela med mig lite av min nybörjarerfarenhet ifrån GR50 tvåhands och enhands. Dock inte switch. Enhands är verkligen traditionell aktion, jag har en klass sexa och den fick dänga på kusten, trädgården och fjällen. Ett helt bra spö, bättre än alla jag känt på i samma prisklass. Det skall också nämnas att jag gjorde av spöt och fick ett nytt på garantin utan minsta kommentar, så Greys service är verkligen bra! Det är viktigt för mig. Tvåhandsspön är jag verkligen ingen guru på, men det tog mig 10 minuter att lära mig kasta med ett 14” klass 9/10 GR50 och greys egna ”platinum shooting head system” lina. Spöt kastar sig självt som ett bra mellanprisspö ska göra.
 15. Hej, Söker en ritning på en välfungerande ryssja för mindre bäckar. Den får gärna passa småbäckar upp till 2m bredd. Är det någon som har en aning om hur den är effektivast utformad och vad för material som är bäst? Jag har provat med vanliga trådryssjor och ledarmar, men det har resulterat i att man stoppat vattnet för mycket när löv osv börjat fastna och hela alltihopa åker iväg med strömmen. Det är för att fånga avelsfisk av öring som den behövs. Skriv gärna hur ni gör i ert avelsfiske!
×