Hoppa till innehåll

Lodjur

Members
 • Antal inlägg

  60
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

14 Good

Om Lodjur

 • Placering
  Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Trollhättan
 • Intressen
  Natur, fauna, flugfiske

Kontakta medlemmen

Senaste Profil Besökare

Den senaste tidens besökare blocket är inaktiverad och inte att visas för andra användare.

 1. Lodjur

  Fiskevård i Nossan?

  Halloj! Bra tråd, har läst igenom den under dagen. Har det blivit något mer om en grupp eller dylikt @Blåmesen?
 2. Lodjur

  Ätran 2018

  Efter en längre tid (sedan slutet av maj) av att sträckan varit stängd pga för varmt i vattnet så ser det ut som att den kan tänkas öppnas igen inom snar framtid. Några andra som har kort denna månaden som håller tummarna för lite mer regn?
 3. Lodjur

  Gudbrandalslågen

  Vilken katastrof till titel...
 4. Lodjur

  Bosnien

  Ha det förjävla gott! Uppdatera mer än gärna med bilder på fångst och omgivning
 5. Lodjur

  Öringbäcken...

  Jag har bara fiskat vattnet en gång nu, men utforskade i alla fall 5 st platser jag vill prova. Olika djup och hastighet på vattnet, men alla med tät vegetation runt omkring. Någonstans finns de nog! Väldigt kul att kunna fiska på torrfluga i flytande vatten i mina trakter oavsett om jag inte lyckas hitta någon öring. Id är ju en rolig fisk om man kan hitta något större Edit: Jag kommer att besöka sträckan ikväll igen, ska se till att knäppa lite bilder på området och även på fångad fisk. Efter ytterligare forskning tror jag att de små som det kryllar av är Asp, och inte färna eller stäm! Men det kan ju kanske ni hjälpa till att avgöra Edit #2: Vattnet är helt fullt av dessa små, nästan infesterat.
 6. Lodjur

  Öringbäcken...

  Var och fiskade i en Å som ligger ca 20 min bort härom dagen. Väldigt fint och många ställen där ån delar sig för att sedan gå ihop med allt ifrån forsande till lugnflytande vatten och rikligt med vegetation. Utforskade en sträcka av vattnet och tog en mängd av små fiskar (överlägset största på knappt över 1,5 hekto) i form av mört och vad jag tror är färna, kanske stäm, och även en mindre id. Det var även rikligt med flygfän av olika sort, och kläckning framåt kvällningen. Vid första intryck så verkar vattnet (som rinner ut i vänern) näst intill perfekt för att hålla örging. Men min tanke/fråga till er här; hur trivs öringen i vatten där det finns (väldigt) rikligt med annan fisk, som dessutom äter i ytan? Öringen som är en revirfisk kanske inte alls trivs när det är välpopulerat i vattnet? Tog ca 30 mindre fiskar av blandad art på torrfluga igår i alla fall, dock ingen öring.
 7. Lodjur

  Onödigaste flugfiskeprylen ni köpt

  Helt fantastiskt! ASG Håller med om att @Jonas borde få testa den och göra någon form av review
 8. Haha, roligt att damen din står och fiskar på exakt samma ställe som jag haft som favorit de gånger jag varit uppe Såg ju riktigt fint ut nu, såpass välbalanserat vattenstånd har jag bara haft en gång där uppe... de tycker om att släppa på i dammen när jag är där Var det något liv?
 9. Lodjur

  Havsöring GBg:s området

  Har gjort 8 turer till diverse platser mellan Göteborg och Lysekil detta året med 3 fiskar totalt på 2 olika tillfällen. Dessutom ingen godkänd. Har haft riktigt uselt fiske i år än så länge i år på västkusten. Är det fler som lider av fisk som ej hugger (har sett hyfsat mycket) eller är det bara jag? Börjar nästan tappa suget på just havsöringen och börjar rikta blickarna mot årets fjällturer istället...
 10. Lodjur

  Nittälven Kopparberg

  Hur är fisket där? Har fiskat i Rena det senaste, som rinner ut i Glomma längre söder ut. Har dock aldrig fiskat i den.
 11. Lodjur

  Ätran 2018

  Det brukar tyvärr bli så att korten säljs slut väldigt snabbt när korten släpps. Maj/juni blev slutsålt första dagen i år. Hoppas att du fick tag i ett kort
 12. Lodjur

  Öringbäcken...

  Det var en fin bäck/å Tro mig, jag har letat. Startade t.o.m en tråd förra sommaren där jag dokumenterade en del utav ställena jag besökt. Mitt problem i trakterna där jag bor är att nästan alla potentiella ställen är i direkt kontakt med åkrar och omgivna av privat mark. Men jag kommer inte kunna hålla mig från att leta efter fler ställen nu på våren ändå
 13. Lodjur

  Öringbäcken...

  Ja visst, en sådan skulle jag inte ha klagat på...
 14. Lodjur

  Havsöring GBg:s området

  Ska ut i Ljungskile imorgon morgon. Siktar på att träffa fisket precis innan soluppgången. Uppdaterar med träff/bom
 15. Lodjur

  Fenklippta eller ej?

  Håller med, det kanske trasslade in sig en stund. Alternativ i en avkapad lina som legat i vattnet/fast i en sten eller dylikt. Synd på den fina fisken att fenan blev skadad... kanske sabbar leken när det är dags att vandra uppåt strömmarna.
×