Hoppa till innehåll

CZECH

Edgemember+
 • Antal inlägg

  3 031
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

43 Excellent

Om CZECH

 • Placering
  Frontline Member
 • Födelsedag 1977-01-23

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Malmö

Kontakta medlemmen

Senaste Profil Besökare

5 156 profilvisningar
 1. CZECH

  Ätran 2018

  Var köper man korten?
 2. CZECH

  Slovenien 2017

  Rätt! Och med egen bil är ni hur flexibla som helst att hitta fantastiska vatten som inte är påverkade av skitvädret. Go Big!
 3. CZECH

  Slovenien 2017

  Stanna hemma låter tradigt. När det garanterat finns vatten att fiska!
 4. CZECH

  Slovenien 2017

  Så länge skitvädret slutar så brukar de gå relativt snabbt bortsett från Soca.
 5. CZECH

  Slovenien 2017

  http://www.arso.gov.si/en/water/data/stanje_voda.html Kolla 'Soca - Log Čezsoški' - sommarflöde är kring 10-12 kubik. Fiskbar upp mot en 18-20 kubik men vanligtvis lätt färgad. Över det säkert blir det rätt drygt och mer färgat. Uppe på fiskeriverkets sträcka är det normalt betydligt klarare och dess biflöden kan va intressanta där uppe. Efter ett oväder så brukar det ändå ta rätt många dagar innan den repar sig helt. Idrijca, kolla I länken efter 'Idrijca - Podroteja' Normal sommarflöde är kring 2-3 kubik. Efter ett oväder så brukar det ta 2-3 dagar innan den repar sig och blir fiskbar igen. Dess biflöden som Baca och Trebuscica kan repa sig efter en halv dag i bästa fall. Sen ibland är där riktiga ihållande oväder som tar längre tid att repa. Under alla år jag varit nere så har jag varit med om det en gång att alla älvar varit ofiskbara. Sent i oktober efter 3 fantastiska dagar dumpade en massa snö under natten å gjorde alla älvar till lerforsar.... Sen finns det andra vatten i Slovenien. Litet land och man når flera vatten på ngn timmes färd ifall det är sista utvägen.
 6. Jag har inte 6'an men dock en 8 Z-axis Switch. Kör med Rio Scandi Versitip den långa versionen där jag kör en #8 men upplever den på gränsen för tung så köpt en #7 body som funkar bättre! Kör den långa versionen då jag upplever Versitip short som 'slängig' och inte lika stabil att kasta med (hänger förvisso på vart och hur man fiskar med).
 7. CZECH

  skarva nylon med fluorocarbon

  Fluorcarbon till nylon, kör vanlig blodknut å en droppe superlim - har aldrig varit ngt problem. Kör TroutHunter
 8. CZECH

  Slovenien -

  Slovenien är ett fantastiskt land för oss flugfiskare (även för andra såklart... ) där finns riktigt många älvar som är intressanta och är det så att förhållandena är usla på ett ställe så är det inga riktiga avstånd till andra områden eller andra älvar. Eller till närmsta pub i nästa by...
 9. CZECH

  Slovenien -

  Det där med mycket folk är ju ett problem nu under 'peak season' när alla sett fram emot att fiska i Slovenien och helt plötsligt så kan man bara fiska en bråkdel av älvarna - Majoriteten av fiskarna fiskar de lättillgänliga delarna av älvarna. Där finns många sträckor som nästa intill eller iaf väldigt sällan besöks av fiskare som fortfarande är riktigt bra om man söker sig längre upp i systemen där man behöver ställa bilen och gå en del. Kanske mindre eller inga bågar, desto mer marmorata, hybrider och harr. Ett ypperligt tillfälle att utforska nya delar av systemen!
 10. CZECH

  Slovenien -

  Oktober kan vara riktigt bra, allt hänger på vädret! Sen är dagarna något kortare men i övrigt under rätt förutsättningar så är det grymt. Har själv varit nere ett par ggr i Oktober, nu senast så var alla älvar fantastiska, låga, tokvakande fiskar 3 dagar fantastiskt fiske, Under natten kom värsta snöfallet i bergen och alla älvarna steg fruktansvärt mycket och liknade mer leråar än det gin-klara man ville ha. Var bara sätta sig i bilen och köra vidare norrut hemmåt! Hade ngn frågat mig om att dra tidigt i Oktober så hade jag inte tvekat!
 11. CZECH

  Slovenien -

  Fint det! Får se när jag hinner ner i år!
 12. Spännande - påminner om vissa vattendrag i Slovenien. Kristallklart vatten där du fiskar på fisk du ser till 85% av tiden - man längtar ner till den här typen av strömmar! En handfull Pheasant tail i mindre storlekar, F-fly's och några kläckare så hade jag klarat mig en vecka där nere
 13. CZECH

  S'LOVE'NIA Maj 2016

  Nice! Bra jobbat gubbar!
 14. CZECH

  Slovenien 2017

  Absolut, om du läser artikeln så finns kontaktuppgifter till Blaz i sista stycket!
 15. CZECH

  Slovenien 2017

  En artikel om fisket i Slovenien som publicerades förra veckan på Global Fly Fisher av undertecknad! Ska nog kunna locka någon till Slovenien http://globalflyfisher.com/global/off-season-in-the-right-time
×