Hoppa till innehåll

Messia

Members
 • Antal inlägg

  41
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

2 Neutral

Om Messia

 • Placering
  Member

Information

 • Bostadsort
  Umeå

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  matteotheo@gmail.com
 • Telefon
  0735350410

Senaste Profil Besökare

Den senaste tidens besökare blocket är inaktiverad och inte att visas för andra användare.

 1. Messia

  Fundering gäddflugspö klass 9

  Finns en del begade gäddflugset ute till salu. Satsa på ett typ Big Daddy eller pike booster elr nått liknade. Köp ny lina kanske. Rekommenderar Big Daddy slomo till ett allround gäddfiske från 20cm djup till 1.5 meter. Klass 9# då klarar man av att kasta även större än 10- 15cm flugor. Med ett klass9 är Drillning av gäddor under 4 kg kul men ingen direkt utmaning.
 2. Messia

  Var är gäddorna?

  Vad har du haft för vattentemperatur? Leken är väl redan igång. Jag har hittat gädda ute vid Västerbottens kust i grunda vikar i helgen. Det var varmare i vattnet än jag trodde det skulle va. Såg även lite gädd sex i vassen.
 3. Messia

  Val av lina till klass 9 big daddy

  Ja precis. Fiskar lite efter folk dom slår ett slag för nån billigare lina. Men big daddy kan det bli i slutändan. Barrio predator blev jag lite sugen på. Har läst mycket Posetivt av barrio linorna. Nån som kan ge feedback om den linan? Eller dom andra tidigare nämnda?
 4. Messia

  Val av lina till klass 9 big daddy

  Verkar vara lite segt med svar. Men försöker en gång till. Är till att välja lina till mitt bi Daddy spö #9. Väljer mellan dessa. #9 Guideline pike. Intermidiet.(649kr) Vision big daddy. Intermidiet (649kr) Sameo pike control. Intermidiet (319kr) För begagnat kommer ju aldrig ut på marknaden. Vilken föredrar ni som fiskar gädda? Sameo är betydligt billigare än dom andra linorna. Har liknade utformning i taperingar osv. 10m klump har jag kommit fram till. Och ips är lite olika beroende på vattnets densitet oc k Alice fick jag till svar när jag mailadress dom. Men sjunker som intermidiet men hovrar i vissa vatten.
 5. Messia

  Val av lina till klass 9 big daddy

  Sameo linan verkade vara en typ slomo intermidiet. Dom ville inte säga nått Ips. 12.5m klump. Med en lång baktapering. Så tydligen så laddar linan bra i taperingen så klumpen upplevs typ 8 m. Typ. Är detta en lina som skulle funka eller är det bara att köpa en Big Daddy för några kronor extra? Eller aiflo 40+ sniper. Kan det va nått?
 6. Messia

  Val av lina till klass 9 big daddy

  Uppar. Nån måste ju haft en sameo pike lina och veta om den funkar? Hjälp mig. Tack
 7. Messia

  Val av lina till klass 9 big daddy

  Sameo pike control. Är detta en lina att satsa på?. Den ligger ju bra i pris.
 8. Messia

  Val av lina till klass 9 big daddy

  Okej. Låter bra. Då måste jag bara få tag i en begagnad lina då. Pm a mig om nån har och vill sälja.
 9. Hej. Har köpt mig en bättre begat big daddy klass 9 spö. Jag vill ha lite tips och råd av vilken lina jag ska köpa till spöt. Om nån säljer en lina kan ni pma mig. Frågan är ju om jag ska satsa på en flyt. intermidiet. elr en sjunk3 ? För ett allround fiske efter gädda. Oftast är det upp till 2 m djupt där jag fiskar gädda. Finns det nån bra prisvärd lina? Eller satsar man på en gl pike. Rio pike. Eller big daddy lina?
 10. Ja. Airflo switch har varit min gissning. Men va Fan. Varför har man en sån på ett vanligt klass 6 spö? Har ingen koll på switch grejer. Hur fungerar det "systemet"? Nån som vill köpa. Linan är så gott som ny.
 11. Hade inte rullen på plats igår. Nu så. Hjälp mig. Går det att fiska med den här eller ska jag sälja till nån som den passar bättre.
 12. Lånar denna tråd då jag har en liknande fråga om en lina. Försöker identifiera en lina som jag fick med en rulle som jag köpt. Linan är 3 färgad. Klumpen är grå mot lite blå och skiftar till blå längst ut mot tippen . Runningline är orange/mörkgul. Sen står det 210 switch fram på loopen och även en brun rand. Och enligt uppgift är klumpen 8m kanske lite längre. Är väl svårt att mäta. Vad kan detta vara för lina?
 13. Messia

  Välja klass på spö. 6 eller 7 ?

  Precis. Jag har hittat ett opti Coast som jag funderat på. Men känns som det blir för "påkigt" när jag ska fiska torrt i fjällen en blåsig dag. Borde nästan va mer optimerat med en #6 evotec cast MF?
 14. Messia

  Välja klass på spö. 6 eller 7 ?

  Behöver lite åsikter om ett par olika spön. Har hittat några spön till bra pris. Men vad väljer man när man knte kan prova dom. Söker ett spö som jag kan kasta en sink tip lina med streamers. I sjö och strömmar. Vill även kunna fiska torrfluga när det blåser lite för mycket för min #4. - Loop opti coaser #6. - scierra memento #6 - scierra salis #6 - tsd initium #6 eller ska jag fortsätta leta ett begagnat loop evotec cast #6 mf ?
×